19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Terawatt
    Must not fap!
  • RatBaG #14060
  • Prof William
    Gyün a zimankó!

• Terawatt
    jaja, ezt például kitweetelte :D

• benőmenő
    Interjúk alapján jópofának tűnik. Reméljük nem valamelyik elvonón fogja végezni. :)
  • Terawatt
    19 éves szóval már hivatalosan is golyó érett
  • Tikal #14055
  • Terawatt
    Maisie iz améjzing

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.07.14. 13:25:26
  • eddaniel
    woooahh ez jo volt
  • bega82
    Samuel L Jackson 7 percben elmeséli a Trónok Harcát
  • Lópikula
    én keményen alávágnék
  • Palinko
    és 5-20 évig mehet az élelmiszer export a királyvárba

na jó tudom ez nem játszik, mert most összekaptak, elméletileg éhen kéne halnia a szigetnek, de ezen túl tudok lépni.
  • molnibalage83
    Azok a nagy víz túloldalán vannak. Dorne talán tényleg jobb, mert mediterránnak néz ki, a tél nem nagyon viselheti meg őket.
  • gombabácsi
    amúgy azt én nem értem miért akarja mindenki a vastrónt meg a királyvárat meg a várost... az összes fontosabb másik város amit mutatnak a filmben, sokkal nagyobb, pompásabb, gazdagabbnak tűnik :)
  • Terawatt
    "Shshshhh. Stop that. George R. R. Martin might find out we like the character.
    We don't want that.We don't want that."
  • KaBuTo666
    :DDD
  • Prof William
    Spoilerveszély :)
  • Pares
    Onnan csórtam :D
  • Terawatt
    Ezt még 9gagen láttam és megfájdult a fejem, ahogy jöttek vissza az emlékek :D
  • Pares
    S6E10:

• Caliph
  • Caliph
  • szabii98
    Hosszabb, jobb, szezont lezáró! Még meleg

• Myselor
    én is imádom a képeit :D jó teste van
  • ToCsEk
    fappeninges feltört videója
  • Tikal #14035
    az mi?
  • ToCsEk
    én nem tudom komolyan venni ahányszor meglátom egyből eszembe jut a
    "where going my boobs?" :D
  • bega82
    Imádom ezt a csajt... mármint Jennifer-t. :D Annyira laza és emberi az ilyen szitukban. :)
  • ToCsEk

unja már a Wimbledont lol
  • RatBaG #14031
  • Palinko
    nem tudom de szarul áll.
  • ToCsEk
    ezennel megnyitom hivatalosan is az uborkaszezont :D
    miezafeketehaj :D

Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2016.07.09. 14:02:28
  • Stockbauer33 #14028
  • Caliph
    valóban nem lehetetlen megölni,nem is állítottam hogy sebezhetetlenek. de pl a dance of the dragons idején meraxesen kívül emlékeim szerint nincs még egy olyan sárkány amit nem egy másik sárkány vagy az azzal való csata sérüléseibe halt volna meg :)
  • Terawatt
    Azok után, hogy nem cikk-cakkba futott a nyílvessző elől végeztem a sorozattal "Best series of the 21th cent. 6.5/10" -IGN
  • suba53
    Nagyon remélem, hogy nem viszik túlzásba a misztikus lények, misztikus tárgyak szerepeltetését. Van éppen elég, de még hála az égnek nem teng túl. Fantasy ugyan, de nem spilázzák túl a totál gyermeteg meseelemekkel.
    És itt nagyon jó, hogy ennyire eltértek Martin mester alkotásától. Sokkal hihetőbb, sokkal életszerűbb a történet.
  • UUUU
    Amugy meg a konyvbol meritve egy leiras mas tollabol.

"Több gyereke is volt Quellon Greyjoynak, de a 4 "legfontosabb" születési sorrendben: Balon, Euron, Victarion és Aeron.
    Quellon közelebbi viszonyba akart kerülni Westeros többi részével, de a fiai ellenezték, ezért halála után Balon megkoronáztatta magát és elakart szakadni meggyengült királyságtól miközben/miután Robert Baratheon lett a király.
    Euron tervet készített Lannisport flottájának a megsemmisítésére, amit Victarion vitt véghez. Majd Stannis szétterte őket a tengeren, Robert a szárazföldön, behódoltak neki, majd később Euron megerőszakolta Victarion feleségét és Balon száműzte őt. Néhány évig száműzetésben volt, aztán épp akkor érkezett vissza, amikor Balon meghalt, ezért sokan arra gyanakodtak,h ő ölte meg. Balon úgy halt meg,h a vihar miatt leesett egy hegyről,de épp h ez kitudódott Euron már meg is jelent.
    Itt megjegyzés,h egy erdei boszorka (vagy nemtom mire fordították magyarra, "wood's witch") azt mondta h látta, amint egy arcnélküli ember a mélyre taszít egy másik, tehát még az is lehet,h Euron felbérelt egy Arcnélkülit,h ölje meg Balont.
    Euron állítólag bejárta az ismert világot, és nagyon sok istennek hódol, ezért Aeron szerint ő egy istentelen ember, mert aki sokat imád,az igazából egyet sem. Vannak a hajóján szörnyszülöttek, warlockok/mágusok meg ki tudja még mi. Elég sokat iszik abból a lóréből, amit a warlockok tolnak Qarthban (akik a sorozatban ellopták Dany sárkányait) és így neki is bevan kékülve az ajka,
    Királyválasztó gyűlést hívott össze Aeron, ahol végül Euron választotta meg a nép, mert nekik ígérte egész Westerost. Megmutatott nekik egy kürtöt, amit állítólag az elpusztult Valyriában talált és irányítani lehet vele a sárkányokat.
    Megindultak dél felé,elfoglalták a Shield Islands-et (Pajzs szigetek gondolom), majd odaadta a kürtöt Victarionnak meg egy csomó hajót és elküldte Meereenbe,h kérje meg neki Daenerys kezét és adja nászajándékba a kürtöt. A királyválasztón Euron egyik "lénye" megfújta a kürtöt és fülsüketítő hangja volt, de aki megfújta az meghalt, mert kb. a teste belülről égett el. Euron az egyik szigetet Victarion egyik legjobb emberének adja,h megnyerje magának. Victarionnak ajándékba adott egy feketebőrű néma nőt,h lelje benne kedvét, és mivel Victarion gyűlöli Euront, ezért meg is jegyezte,h Euron ajándékai mindig mérgezettek, és így megakarta ölni a nőt,de végül megtartotta és kúrogatja az útjuk során.
    Közben Baelor Blacktyde (a Vas szigetek egyik nagyobb házának a Lordja) ellenzi,h Euron lett a király. Ezért Euron elfogatja őt, majd a testét 7 részre vágatja, mivel az a Hét istent tiszteli és nem a vasemberek istenét.
    Közben Victarion Meereenbe tart, addig Euron fosztogatja a Reach-et (magyarban gondolom Síkvidék vagy Síkföld, ahol a Tyrellek a górék).

A Shield Islandsnél Victarion karja megsérült és elkezdett elfertőzödni a seb, ezért a hajón lévő mester leakarja vágni a kezét. De Vic emberei kihalásznak egy vörös papot a tengerből, aki tűzzel meggyógyítja Vic karját (kb. mint 1.könyv/1.évadban Mirri Mazdur vérmágiája). Majd a pap, Moqorro azt mondja,h több veszélyt is lát a lángokban, amik Danyre várnak, de a legrosszab mind közül Euron. Ezt persze nem így nyíltan mondja ki,hanem látomásként, tehát h egy 10 karú, egyszemű lény, ami egy vértengeren úszik vagy vmi ilyesmi."
  • UUUU
    "- Ez csak mese, khaleesi - mondta a száműzött lovag. - Bölcs, öreg sárkányokról is beszélnek,
    akik ezer évig éltek.
    - Tulajdonképpen meddig él egy sárkány? - Felpillantott, amikor Viserion alacsonyan elhúzott
    a hajó fölött. A szárnyai lassan vertek, szelük megreszkettette az ernyedten lógó vitorlát.
    Ser Jorah vállat vont.
    - Egy sárkány napjainak természetes száma sokszorosa az emberének, a dalok legalábbis ezt
    szeretnék elhitetni velünk... a Hét Királyág legismertebb sárkányai azonban a Targaryen-ház sárkányai
    voltak. Őket harcra tenyésztették, és harcban pusztultak el. Nem könnyű megölni egy sárkányt,
    de nem is lehetetlen.
    "
  • Pares
    Merlin trebuchet
  • Palinko
    ugyan egy szóval sem írtad, hogy az öbölből, hajókról működnek azok a katapultok, de úgy is értelmezhető. azért nem kell elfelejteni, hogy Danny mellett van a Stanis elleni taktika kitalálója, szóval az öböl felől max csali megy. szárazföldre a hajón lévő ostromgépeket meg elég zűrös áttenni, minimum hogy szét kell szedni és újra összerakni :D lehet hogy a láncokon túlról is tudnak lőni, de a királyvári katapultok mindenképpen tengerszint felett vannak, ezért messzebbre lőhetnek, az előny náluk van :-/