Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
de látnia kell még Tommen halálát
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Cersei's queenship

A younger, more beautiful queen will be Cersei's undoing.

"Cersei: When will I wed the prince?
Maggy: Never. You will wed the king.
Cersei: I will be queen, though?
Maggy: Aye. Queen you shall be... until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear.”

Ez szerintem egyértelműen Margaery-re utal, és arra, ahogy elcsavarta Tommen fejét.

Cersei's children

Cersei will outlast her children and die by the hands of "the valonqar".

“Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

A "six-and-ten for him" Robert fattyaira, a "three for you" meg Cersei és Jaime három gyerekére utal. Utóbbiak közül 2 már meghalt. Vagyis eddig tökéletesen teljesült a jóslat. Szóval Tommen valamilyen módon meg fog halni, utána pedig a "kistestvér" megfojtja Cerseit.

Szóval el tudom még azt is képzelni, hogy mikor Daenerys elindítja az inváziót, Tomment megölik, utána pedig Tyrion befejezi, amit elkezdett...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Most gondolkodtam el rajta, hogy a királyvárban mennyire publikus hogy Cersei testőre a feltámasztott ZombiHegy?

Mert esetleg ha az "igazságpróbán" nagyközönség előtt lekerül róla a sisak, akkor nem kizárt hogy Cersei az eddigi igazán szívélyes Vérfertőző Ribanc titulusa mellé beszerezheti a "Fekete mágiával cimboráló boszorkány" elvezést is. 😊

A szuper vallásos Verebek biztos nem tűrnék ezt de szerintem a sima emberek nagy részénél is kivágná biztosítékot.

Cerseit pedig már tényleg semmi sem védi. Nincs ott Jamie, kirúgták a tanácsból, a fiacskája elverebült stb...

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.06.09. 16:29:58
5 évad dióhéjban kétszínűsködés, dugás, és halál... end story.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

jan5650
Szeretnék belekezdeni a 6. évadba, de sajnos már teljesen elfelejtettem, hogy mi történt az 5. évadban. Újranézni nem akarom, mert annyi időm nincs... Nincs véletlenül egy oldal, ami összefoglalja az 5. évad történéseit (magyarul), vagy esetleg valaki itt a fórumon nem tudná összefoglalni? 😄
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ami valójában történt. 😊

Nem feltétlenül, mert ha felbérelnék, hogy ölje meg Jon-t, az elég érdekes lenne.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Redditen már hétfőn délben fent volt, csak lusta voltam linkelni 😄

Arya PLOT ARMOR, annyira különleges senki hogy de fog gyilkolászni 😄
Sippie
De ha Arya tényleg senki lesz... akkor a története ott véget is érhet kb. Ha már nem lesz Stark, akkor nem lesz lista, nem fog gyilkolászni sem (csak akiket megfizetnek) nem?
Nyilván..sejthető volt mit írt és kinek, csak jön-e segítség? És ha jön tényleg segítség lesz-e? Kisúj nagy szarkavaró.

Más. Ö....és az hogy lemészárolták a Sandor-barátait? A Testvériség lett volna? De hát ők nem szoktak ártatlan civileket ,mészárolni legalábbis amikor anno Ayra találkozott velük, nem olyannak tűntek.
nearo

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Így Ayra úgy Ayra. Engem mondjuk jobban érdekel, honnan lesz elég serege Sansa-nak? Mert most elég szarul állnak.
Lópikula
ott is van, nézd meg a youtube videót az 5. évadról amit Trident belinkelt

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Terawatt
Ahhoz a kollekcióban kéne lennie nem? 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Lópikula
Arya már nem létezik....ez a lényeg, a fontos az, hogy átváltozott, már nem lehet tudni ki kicsoda a lényeg, hogy meghalt, hogy senki lehessen. Jacquen sosem öletné meg, ugyan már! Biztos vagyok benne, hogy olyan csavart kapunk ami a legütősebb lesz eddig a GoT-ban. Mindannyian arra várunk, hogy feltűnjön Sean Bean. Szerintem fel fog (az arca legalábbis)..ez a lényege az egésznek.
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.08. 16:36:25

[NST]Cifu
A könyvekben alapvető különbség volt, hogy Sandor sisakját viselte Rorge (aki ekkor még élt), aki Sandor sírjáról hozta el a sisakot. Korábban olyan hírek terjengtek, hogy Sandor él, és a Trident környékén fosztogató csapatot vezet. Ez valójában Rorge volt, aki azonban összefutott Briennével, aki párbajban megölte őt. A sisak ez után a Brothers without Banners egy tagjához, Lemoncloak-hoz (röviden Lem) került, Thoros rosszallása mellett. Lem ott volt, amikor Brienne-t és Podrikot fel akarja akasztani Lady Stoneheart...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

molnibalage83
Hogyvolt kommentben.

A rész vége eléggé felhúzott...Sandor Clegane az egyetlen a könyvekben (legalábbis úgy tartják h ő a sánta Sírásó)

A könyvekben én úgy tudtam, hogy hátrahagyták és meghalt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Terawatt
Elég gyakori, hogy előre látunk elrejtve dolgokat plusz theorycraft mindig fun.

QuippeR
mert az a helyi viselet.

nem teljesen értem, hogy miért kell képkockánként elemezni mindent, majd benne lesz a következő részekben, hogy mi történik.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

trident
Jogos a pont, ha nagyon akarom magyarázni, akkor ott még félt, nem tudta utána jöttek e, spriccolt a füléből is az adrenalin, sokat kellett a víz alatt bújnia, az életéért menekült.

Csak deus ex machina megoldás ne legyen. Legyen komoly tétje az egésznek, a sokarcú istent becsapni nem lehet, csak annyit mondhatunk neki: nem ma! 😄

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Terawatt
szoknyás akinek fel van kötve a haja. A szindarab alatt is mintha ilyen viseletben lett volna.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.08. 14:31:13

molnibalage83
Hol...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Terawatt
Az ott egy másik Arya?
plusz miért volt ilyen nyugodt ha tudja hogy veszélyben van.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.06.08. 14:25:01

Palinko
megijedés kellett, hogy elhitesse a gyilkossal, meg a piacon lévő agonizálás is kimagyarázható, hogy lássák, hogy meghalt hátha még kém figyeli (bár akkor biztpsíthatná is a munkát). de hát a lépcsőnél senki sem látta
Tikal
igen, ezt én sem értem, ha nem lenne valós seb, akkor nem mutattál volna hogy mennyire megijedt... hanem csak közeli vágóképeket, de nem az arcáról stb és akkor még hihető is lenne, hogy itt valami trükk van, de így nagyon furán fogja kivenni magát, ha mégis megjátszott a dolog...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Palinko
jó, de minek színészkedett a folyóból kimászva a lépcsőn? a seb valós
When playing The Game of Faces with Arya she claimed that prior to joining the Faceless Men she was the daughter of a widowed lord from Westeros who <...> She subsequently found her way to the House of Black and White in Braavos. Since the point of the Game of Faces is to mix lies with the truth convincingly we can assume that parts of her story were false and other parts were true.

Mellesleg pedig Tyler Durdennek is megvolt a maga története, ahogy gondolom az ilyen kettős személyiségeknél az lenni szokott...

Lópikula
Amit írsz teljesen helytálló. De ugye tudjuk, hogy a regénytől el akartak térni a sorozatban, hogy a regényolvasóknak és a filmeseknek is legyen min izgulnia. Hovatovább Jacquen a könyvben tudtommal ott sincs Bravoosban. Ettől függetlenül én el tudom képzelni, hogy többszemélyiségű senkiket képeznek ki és Arya személyisége, arca is beépült a senkik közé, vagy arctalanok közé. Immár mindegy ki ölti közülük magára az arcát, hisz ők senkik lettek és ezzel a kiképzése véget ért. Valójában az lenne az igazi, hogy mikor a Waif visszatér és jelenti, hogy Arya meghalt, akkor látunk valakit Arya képmásával akitől megkérdezik, ki vagy..I am noone. Jacquen arca is több arcnélküliben ott van, ergo halhatatlan. De persze ez csak egy elmélet. Meglátjuk mi lesz, kiváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a szálból és mennyire fog ez összefonódni a fő történetvezetéssel.

trident
Re Arya elméletek (és akkor ugye már nem kell spoliert használnom) 😊

1; A GOT lányregény, számomra az sem lenne probléma, ha felpuffadt hassal kiszenvedne. Ezt biztos nem lépik meg, egyrészt biztos fontos szerepe lesz még, másrészt a sorozat elszakadt a könyvtől és profit alapú a produkció.

2; A harcosok klubja nagy WTF momentum lenne, végül is az arcnélküliek az illúziók mesterei, mérgeket kotyvasztanak, lehet, hogy ez egy lázálom amit láttunk Aryával. Esetleg lehet párhuzamot vonni Danyvel az illúziók csarnoka jelenetével, ott a Halhatatlanok vonták bele egy illúzióba, aminek az volt a célja, hogy tudatát becsapják, leláncolják.
Számomra idegen lenne a GOT történetében, de a filmtörténetben többször volt ilyen és működik (nincs új a nap alatt)
Amit Lópikula írt is miért ne működhetne, ha elfogadjuk, hogy úgy igazította meg a ruháját Waif mint Arya akkor az árulkodó jel.
(és igen, amit felsoroltál Lópikla azok megtörténtek, és ez lehet egy működő logika, plusz Arya vívódik, önmagával áll harcban, annyi trauma érte, hogy ez is belefér a keretbe. 😊

3; Igazság szerint én erre szavazok (nem olyan izgalmas mint a Harcosok klubja elmélet, viszont ha tényleg ígéretes tanítvány, akkor):
Arya megtanulta játszani a senki játékot. Emberfeletti megfigyelőképessége van, bármit megtanul. Volt ideje a komédiásokat tanulmányozni. Tudja, hogy következményei van a kilépésének, tudja, hogy ki eredhet nyomába, tudja, hogy az életet csak halállal lehet megfizetni.
Eljátsza buta, tudatlan önmagát. A komédiások adtak ötletet a színjátékra, preparálta a ruháját egy vérrel telt tasakkal (tudta, hogy orvul akarja elintézni Waif, hogy szenvedjen, nem a torkát, verőereket, szivet, májat, lépet fog támadni). Igazság szerint ezt még kevésnek gondolom, a Waif tőrét is ki kellett cserélje egy kelléktőrre).
Kitervelte mit fog csinálni, hol kínálja fel magát az orvtámadásra.
Valószínűleg nem fog elmenekülni ez után, hiszen nem lesz meg a teste és az arcnélküli férfi nem fogja elfogadni a halálát-e nélkül.
Az élettel halállal kell fizetni, Waifot le kell vadássza (az Arcnélküli Istennek mindegy ki hal meg, de nem lophatják meg).

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

[NST]Cifu
Az a baj, hogy a Waif (magyarul Lelenc, a másik lány) a novellában kidolgozott karakter.
Egy nagy ház egyetlen leánya volt, de az édesanyja korán meghalt, apja újranősült, és a frigyből egy másik lány született. A mostohaanyja az elsőszülött lány halálát akarta, hogy az Ő lánya örökölje a család vagyonát. Ehhez egy mérget használt, ám az apja a Vörös isten házába vitte, ahol egy gyógyító megmentette, ám a méreg súlyosan károsította a szervezetét. Miután kiderült, hogy a mostohaanya volt az elkövető az Apa az Arc nélküli istenhez fordult, és a vagyona két harmadát, valamint a lányát ajánlotta fel, hogy a második feleségét elérje a halál. Az üzlet megköttetett, és a mostoha életét veszítette.

A lány pedig az Arc nélküli isten szolgája lett. Noha fiatal lánynak néz ki, már 36 éves, mivel a méreg megállította a növekedésben.

Többek között emiatt sem hiszem, hogy a Waif valójában egy skizofrén Arya második énje lenne...

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2016.06.08. 10:05:19

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szóval a Harcosok Klubja elméletről írsz te is, csak mert eddig nem volt teljesen világos, hogy mire akarsz kilyukadni.

Lópikula
Közben továbbgondoltam az elméletet. Ugye Arya a második évadban három nevet mondhat Jacquennek. A harmadik név amit mond maga Jacquen, ugye ezzel akarja fricskázni. Végül cserébe azt kéri, hogy szabadítsa őket ki. Ezt megteszi, ugyan megöli a várőröket, de kvázi a harmadik gyilkosságot nem teljesíti, csak ott abban a jelenetben, mikor megöli magát, Arya helyett vezekel. Milyen érdekes, hogy ugye a kérdéses jelenetnél mikor Arya megvakul, akkor hárman vannak Jacquen, a tanonc és Arya. Azt követően, hogy Jacquen (vagy másképpen mondva senki) meghal azonban továbbra is hárman maradnak, ugye a tanonc csaj változik át jacquenre! Amit linkeltél videót abban is van egy párbeszéd, egy korábbi jelenetben Jacquen és Arya között. Akkor mutatja meg először neki az arcok csarnokát. Arya megáll egy arcnál, az az arc azé az öregasszonyé aki megszúrta a mostani részben. Ekkor mondja neki Jacquen, hogy a lány nem készült még fel arra, hogy senki legyen, arra viszont igen, hogy valaki más legyen. A tanonc csajt csak ezután látjuk először. Az a más pedig szerintem akivé Arya válik a tanonccsaj Tehát Arya és a tanonc csaj szerintem egy és ugyanaz. A mostani részben miután leszúrja ráadásul a tanonc csaj megigazítja a ruháját, pont úgy ahogy Arya szokta. Legyőzi..megöli magát, és a saját énjét, hogy tényleg senki lehessen. Hisz teljesen mindegy kié az arca, ha ő már SENKI, ő egyszerre senki és mindenki lesz az arcok csarnokából

Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.06.08. 09:39:15

Ha meg a valóságban megszúrta, akkor gondolom még mérgezett is volt a penge nem?

" bár a helyében lehet inkább valami eldugott helyen aludnék mint az arcnélküliek szállásán"
Ha a templomban alszik akkor bárki aki szembejön vele az egy arc nélküli. Ha bárhol máshol lenne a világon bárki lehetne a bérgyilkos

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

trident
Ha nem időzítve indul el, akkor a 17 perctől:

trident
Segítenél mondani egy epizódszámot? Meg szeretném újra nézni. 😊

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Terawatt

Terawatt
Ez wtf <#idiota>

Palinko
egyértelműen jobban emlékszel mint mi, ez a Jaq-es dolog nem ugrott be hogy megölte magát, pedig ahogy mondod ismerős. csak olyan sok a szál, hogy eléggé zavaros így. ráadásul az 1 év szünet se tesz jót a memóriának.
Lópikula
emlékeztek arra is h jaquen mondja neki, hogy "no, the girl is not ready to become noone, but she is ready to become someone else"...addig nem is látjuk a tanoncot...és ezt pont akkor mondja mikor annak az öregasszonynak az arcára néz aki rátámadott

Kár agyalni szerintem a miérten egyértelmű hogy Arya-nak hatalmas PLOT ARMOR-ja van mint Snownak(volt vkinek kétsége hogy visszatér nem sokaknak....) és persze Danny-nak meg Tyrionnak, ezen karakternél már rég nem éreztem igazi veszélyt. A legdurvább offender egyértelműen Danny de Arya nak is hatalmas az armorja
Lópikula

Terawatt
Gondolom a színészek szerződésébe van "kussolsz nincs spoiler" paragrafus mert már most verem a seggem a földhöz az új részért. Valami morzsa jöhetne az előzetesen kívül 😊

Lópikula
könyörgöm nem emlékeztek mikor megvakult Arya? Jaquen megölte magát...majd a tanonc változott át Jaquenre....és mikor a halott jaquen arcait leszedte meglátta a SAJÁTJÁT holtan

Nyilván múlt időben értettem, egyébként a Hodor szó jelentését is volt, aki kitalálta évekkel ezelőtt...

Palinko
csak már rég le vannak forgatva a részek, max a térdükre csaphatnak, hogy kár hogy nem ez a fickó az írónk.