25
 • tntmax
  #25
  Volt szerencsétlenségem megnézni moziban 3D-ben. Borzalmas. 0 történet, semmi izgalom.. az "izgalmas" részek annyiban merültek ki hogy pár perces csönd után hiretelen egy ezer decibeles hangeffekt hogy az ember dobhártyája kiszakad. Senki nem ijedne a filmen egyszer sem ha nem lenne az a borzalmas túlvezérelt fülsüketítő hangeffekt. Nagyon szerettem ezt a filmet, főleg az első két részt, a harmadik szódával elment, ez a 4. valami rettenet(esen szar). Direkt nem vártam sokat tőle, gondoltam hogy itt a 3D-n lesz a hangsúly sem mint a történeten vagy a cselekményeken, de sikerült mélyen alulmúlni minden várakozásomat.
 • Hornymut
  #24
  Tegnap néztem meg 3D-ben a filmet, és hát borzalmas volt. Akciójelenetek némi értelmetlen "történettel" összekötve, vagyis igazából nincs is történet. A 3D is teljesen felesleges volt, nagyon kevés rész használta ki, plusz tele volt értelmetlen részekkel, logikátlanságokkal stb stb. Rég láttam ennyire rossz filmet, ehhez képest még a harmadik rész is jónak tűnik. Meg az említett ötödik részből átvett jelenetek vagy pontosan megegyeztek az eredetivel, vagy pedig csak úgy ott voltak, mindenféle magyarázat nélkül. Na, majd az ötödik film jobb lesz, ennél legalábbis bármi az lehet :-) Bocs, ha megbántottam valakit akinek tetszett.
 • Al Ashrad
  #23
  Jól sikerült a 4. rész, a 3. rész után ez a kedvencem. Az első is tetszett, a második már csak közepes. (szvsz)
 • Mat666
  #22
  "Ez így van, de aki nagyon jól ismeri a játékot az valószínűleg nem tud elvonatkoztatni tőle és minduntalan a hasonlóságokra figyel ( vagy éppen azt várja, ha nincs XD)"


  Nos ezt jól látod ép ezért nehéz rajongóknak jó játék adaptációs filmet készíteni.
 • Mat666
  #21
  Ahogy érzed ízlések és pofonok.
  Hogy a filmhez is hozzá szóljak bár a 4.-et még nem láttam de a többi tetszett.
 • Trishtan
  #20
  Szerintem is. EZ nem azért tuctgagyi film, mert nem ér fel a RE névhez. Hanem zsigerből :)
 • Seth
  #19
  "A játék és a film két különböző dolog és úgy is kellene kezelni. "

  Ez így van, de aki nagyon jól ismeri a játékot az valószínűleg nem tud elvonatkoztatni tőle és minduntalan a hasonlóságokra figyel ( vagy éppen azt várja, ha nincs XD)
 • Mat666
  #18
  Még annyival egészíteném ki a 16.hszmet hogy a cím is mindegy.
  Ezt nem kötekedés kép írtam.
 • Trishtan
  #17
  Nem kellene lemásolnia a játékot, de annak sem kéne üvöltenie róla, hogy egy bevált címmel próbálnak eladni egy tömegtucat produktumot, amit a fele néző sem nézne meg, ha mondjuk Néni Nagy Puskával Lövi a Zombikat lenne a címe. Az lényegtelen, hogy a béna magyar forgalmazó mire ferdíti el az eredeti filmcímet.
 • Mat666
  #16
  Na megmondom őszintén én nem tudom hogy ki hogy van vele de ha én megnézek egy filmet és ebben az esetben mindegy hogy játék adaptációról van szó akkor nekem az számít , hogy a film jó legyen ez persze ez szubjektív kinek mi a jó.
  Az hogy mennyire ragaszkodik Pl: a játék történetéhez képi megjelenítéséhez esetleg a játék dumájához nekem nem számít én jó filmet akarok látni nekem ez a fontos ha játszani akarok akkor meg játszok ennyi.
  A játék és a film két különböző dolog és úgy is kellene kezelni.
  Még annyit hogy attól egy játék adaptációs film nem lesz jó és sikeres mert teljesen lekopiza a játékot sőt.
 • Mat666
  #15
  "Miért? a gyerekek szoktak 18+ -os játékokkal játszani?"

  Remélem ez csak költői kérdés volt igen szoktak.
 • polarka
  #14
  hát igen, Angry Joe sem hagyta jóvá x)
 • Trishtan
  #13
  Igen, szinte a sorozat összes részét végigvittem, a '96-os elsőtől, a tavalyi utolsóig. A Resi 1-2, a Code Veronica, RE: Zero veri a film bármelyik epizódját mind cselekmény, mind összetettség szempontjából.
 • Waterhorse
  #12
  Miért? a gyerekek szoktak 18+ -os játékokkal játszani?
  A film és a játék két teljesen különböző horrorkedvelő rétegnek szól. Semmi gond. A 13 kísértet, A ház a kísértet hegyen, az Evil Dead stb. hasonló stílusban vannak felvezetve, mint a Resident Evil. A készítők úgy gondolták ők inkább egy repülő-forgó-pörgő-rugásos látványfilmet akarnak, tele fegyverropogással, mert az nagyobb pénzt hoz a konyhára. Végül úgy emlékszem az első rész bemutatója után valami bukásról cikkeztek. Ennek ellenére mint a Hive című zombis akciófilm nálam toplistás. Aztán van egy izgalmas játék még a 90-es évekből, na az is tetszett.
 • Ender Wiggin
  #11
  Én már ezt szajkózom régóta a játék adaptációkkal kapcsolatban. Olyan fos történettel, amivel moziba küldik az élőszereplős játékhősöket, gyakran még játékot sem lehetne eladni. Egyszerűen gyermeteg, a játék esszenciájához semmilyen épp ésszel és ízlésvilággal nem köthető ostobaság az összes. Lerombolják a nehezen megszerzett renomét...(Tomb Raider, Max Payne élen jár ebben)
 • Mat666
  #10
  Trishtan kitalálom te játszottál a játékal és gondolom tetszett.
 • Seth
  #9
  "Mért játszottak volna vele akik a filmeket csinálják azok már nem gyerekek."

  A videójátékok már rég kinőtték azt, hogy gyerekjátéknak keljen titulálni őket. Ugyanolyan erős médium lett,mind a mozik, 1-99 éves korig (100 évesek rácsesztek XD)

  De ha játszani nem is játszottak vele, az átvezető videókat tuti megnézték,mert az Wesker-es bunyó a végén,még a koreográfia is egy az egyben lett koppintva az 5. részből .Csak annyi a probléma, hogy a játékban 10x jobban nézett ki XD
 • Trishtan
  #8
  A film és a játék története köszönőviszonyban sincs egymással minőség tekintetében. A mérleg pedig nem a vászon felé billen...
 • Mat666
  #7
  Mért játszottak volna vele akik a filmeket csinálják azok már nem gyerekek.

  A másik azért azt be kell látni hogy a legtöbb játék képregény sztorija mint képregény vagy játék megállja a helyét viszont mint mozi film már nem.
  Ahhoz már változtatni kell hogy el lehessen adni a széles közönségnek is és ne csak az adott játék képregény rajongóinak többek között azért van az hogy a rajongóknak nem jön be a filmes változat viszont aki nem játszott a játékkal az filmként tekint rá és úgy is értékeli nem mint adaptáció.
 • Laza
  #6
  Az a baj, hogy az egyébként nagyon-nagyon jó játéksorozat alapján egy ilyen borzalmasan ratyi filmsorozatot tudott csak összehozni a nagy Amerika ... valószínűleg akik a filmeket csinálták egy percet sem játszottak sem az első, második, harmadik, Code Veronica, negyedik részekkel (az ötödiket azért nem említem, mert az nem tetszett :) ).

  Sem hangulatilag, sem más szinten nincs egy hullámhosszon a film meg a játék.
 • koschwarz
  #5
  igazi értelmetlen fos, pusztán eye-candy (valakinek van már erre egy frappáns jó magyar kifejezése?). ettől függetlenül én élveztem, mint az összes többi értelmetlen fos részét...nem tudom miért van ez
 • immovable
  #4
  Tegnap néztem. Iszonyat ócska film.
 • RoadkilleR78
  #3
  Esetleg egyes jelentei voltak real 3d-ben forgatva. Ha ilyen a real 3d akkor tobbet nem fogok 3d-s filmre elmenni. Szerintem az eddigi legrosszab resz volt. Amin a 3d nem igazan tudott javitani, sot.
 • Bhalage
  #2
  elso film még a maga kis faszságaival bejött hangulatos volt azóta zuhanorepülés :D
 • Seth
  #1
  Nem lehetett volna egybevonni a másik hírrel?