7
  • hapi
    #7
    Nem normális és nem igazságos ez az egész. Jelenleg 70 évig visszamenőleg fizetned kell, a zeneszámokért. És most azon dolgoznak hogy 90 legyen. A szerzők a zenészek már rég mind halottak. A zsíros kiadók állnak az egész mögött akik már most is 40 milliós autókkal járnak stb... náluk a pénz tehát ők hozzák a törvényt, ez sajnos ilyen egyszerű és ennyire undorító. Max 30 év lenne normális sztem. a mai DJsenkiházik szarságai meg úgy sem érdekelnek...
  • amitakartok
    #6
    "...ha letöltjük a zenéjét, akkor bizony az ő zsebéből veszünk ki."

    De legálisan még mindig annyian veszik az anyagukat, hogy abból többszörös hasznuk van. Nem kényszerűségből ugrálnak ezek hanem kapzsiságból.
  • Kambo
    #5
    Érdekel valakit, hogy ezek a gyökerek mit irogatnak alá? a TORrent marad, ha megfeszülnek is.
  • Real Ebola
    #4
    Abszolút egyetértek az előttem szólóval, 100%-ban, de nem szabad elfelejteni, hogy akik filmet és zenét csinálnak, nekik is enniük kell... nyilván nem a jogvédőket akarom itt védeni, illetve gazdagítani, de amióta németben élek, rájöttem, hogy ami itt működik ( pl zenélés ), hogy megél belőle aki csinálja, az odahaza nem. És ha letöltjük a zenéjét, akkor bizony az ő zsebéből veszünk ki. De ez egy végtelen vita, mert itt jönne megint az előző érvelés és újra és újra előről lehet kezdeni. Remélem egyszer megoldódik ez a probléma is, nálunk okosabb emberek, OKOSAN döntenek majd ilyen ügyben! Mindenkinek sok munkát, egészséget, és kevesebb lopást kívánok!
  • Wittgen
    #3
    "börtön- és pénzbüntetéssel kellene sújtani azokat a személyeket, akik üzletszerűen, tudatosan hamis termékeket szállítanak be az EU területére vagy ilyen árucikkeket használnak, esetleg mozifilmek illegális másolatait rögzítik."

    A mondat első felével egyetértek. Azonban ha én olcsón veszek magamnak hamis terméket, ami ugyanazt tudja (pl gatya, ing), akkor ezért miért járna büntetés?

    Ha letöltök teljesen ingyen egy RIP-videót, az meg már a terrorizmussal egyenértékű?

    Teljesen bele vannak hülyülve a pénzhajhászásba ezek a seggfejek.
  • miszterjoe
    #2
    Gerinctelen dolog amit művelnek. Azt egyébként lehet tudni, hogy mely képviselőink írták ezt alá? Ja és érdemes elolvasni az index-es cikket is ezzel kapcsolatosan.

    De az bosszant a leginkább, hogy nem is lenne szükség szélessávú netre, mert e-mailre meg böngészésre minek? Jutub is elvan pár megabittel. Ellenben a "digitális szakadés csökkentése" vallás alapján, alanyi jogon járjon minden állampolgárnak szélessávú net. Noormális?!
    Én igazából ebből azt logikáztam ki, hogy mivel a normális termék és szolgáltatás büdös, ezért inkább mindenkit megtámadnak (felhasználó, net szolgáltató), mert abból több pénzt tudnának beszedni. Zsebbebicskaópen.

    "Szintén büntetnék a szerzői és szomszédos jogok megsértőit, ezek bűntársait, segítőit vagy felbujtóit." - sittelik az egész családot bűnszövetkezet címén, mert ifj. Vér Pista a gonosz fájlcserélő és család minden tagja a bűntársa.
    Egyébként milyen jog az a szomszédos jog?
  • Kambo
    #1
    ezek az ACTAkukacok élnek még ?