140
-
bippo #32 Akkor lehet, hogy csak velem van baj. Amikor ilyen naturalista módon van ábrázolva, mindig csak az jut eszembe, hogy ez valóban megtörtént. (ha egy sztenderd horrorfilmben csinálnak ilyet, azt elviselem.) Lehet, hogy csak én vagy érzékeny ehhez, vagy túlságosan beleélem magam ilyenkor + hozzáadódik az, hogy ezt a "rendezőt" rühellem, és nem tartom arra méltónak, hogy ehhez a témához bármilyen szinten és formában hozzányúljon. Csináljon még egy zombifilmet, ahhoz talán éppen elég. -
sanyicks #31 Mi baj van, csak szeretne egy oscart! Márpedig fog kapni rendesen díjakat mert támogatja a döntéshozók üzleti érdekeit ;) -
Shakata #30 Ja, tényleg. A trailer nekem is tetszett. Semmi durva nincs benne. Mármint, amit ne várhatnánk el egy ilyen filmtől. Emberek a gázban, aranyfog-húzás, és krematórium. Ezen mi a megdöbbentő? Hogy látjuk? -
A1274815 #29 Őszintén a trailer alapján, azt mondanám, hogy brutálisan mutatja be az eddigi témát. Ebből akár még jól is jöhet ki. -
Shakata #28 Úgy emlékszem nem láttam egy filmet sem a "mestertől", de meglep a gondolat, hogy egy német ne foglalkozhatna a témával. Ráadásul elég ostoba elgondolás, mi köze a ma emberének a 70 évvel ezelőtti eseményekhez?
Egyébként a németek meglehetősen sokat foglalkoztam eddig is a saját múltjuk borzalmainak feldolgozásával, és nézzük meg hol tartanak most! (nem állítom, hogy ez egyedül oka lehetne egy felvirágzásnak, de azért hátránynak nem hátrány). Csak megemlíteném Peter Weiss: Vizsgálat c. drámáját, amit pl.: a frankfurti per anyagából állított össze, MÁR !!! a hatvanas években.
Ha mi annyit foglalkoznánk a saját múltunkkal (és nem valami idióta árpádsávos, szűzmáriaországa baromságról beszélek) talán mi is előrébb tartanánk, legalább morális kérdések tekintetében... -
#27 Nem igazán hiszem, hogy olyan ember tudna jó erőszakról szóló filmet rendezni, aki nem élvezi maga is az erőszakot valamilyen formában!
Másrészt miért gondoljuk, hogy az erőszakot illetlenség élvezni?
Az emberek naponta százszámra irtják ki mondjuk a nácikat az FPS-ekben, vagy náciként az amcsikat, vagy oroszként, vagy az idegeneket, vagy akárkiket, akármiként. Mellesleg persze most is háborút viselő nemzet vagyunk, jelentkezel katonának pár hét és háborúban vagy, ahol legálisan ölhetsz és ki is tüntetnek érte.
Akkor most hogy van ez?
Jön egy rendező, aki a maga favágó stílusában az arcunkba vágja, hogy vazze ti is ilyen primitív állatok vagytok, akárcsak én!
És sajna ez igaz!
És akkor közfelháborodunk?
-
bippo #26 Na, ha ennyire mondjátok, hogy jó, akkor megnézem.
Én a trailer alapján ítélkezem és Boll eddigi munkái alapján. Azért mondtam, hogy lehet hogy ezt nem kéne boncolgatnia. Mert a trailer alapján még nem jött át, mi a célja vele, de így önmagában ez a végeredmény siralmas.
emp: az utolsó mondatoddal meg is indokoltad, miért gondolom azt, hogy neki nem kéne. Az, hogy német, csak ront a helyzeten, mivel pont a tehetségtelensége az, ami miatt tartani kéne tőle. Egy jó (akár német) rendező tudna úgy csinálni filmet, hogy ne azt gondoljam az első képsorok láttán, hogy 'ez bakker élvezkedik azon, hogy ez történt'. Mert a belinkelt trailer alatt ezt gondoltam. -
#25 Tavaly mutatták be a Darfur c. filmjét, szintén népirtásos témában.
Látta valaki? Mert ingen csak érdekes lehet az a megközelítés, amit használt. Szintén naturalizmus + a színészek is végig improvizálták a szövegeket.
Most nézek 1-2 kritikát róla és a fanyalgó kritikusokon kívül elég sok nézőnek lejött az amit át akart adni. -
Wolfman017 #24 Nem bírom Uwe filmjeit, de a kommenteddel egyetértek.
Amúgy meg winnie szerintem is Szekeres. Akárhányszor megemlíti valaki a hozzászólások között, winnie soha nem kommenttel oda, vagy nem szól hozzá. Márpedig winnieről köztudott, hogy minden cikkhez kommenttel és mindenkinek odaszól. -
#23 Uwe Boll filmjeinek van egy nagy előnye a komoly, A kategóriás, sztárokkal teletűzdelt, agyonreklámozott filmekkel szemben: pontosan azt nyújtják, amit elvárok tőlük. :) -
#22 Hmmm...
Megmondom őszintén, hogy nem értem mi ez a nagy hőzöngés Boll körül. Tényleg csak 1-2 filmjét láttam, a Bloodrayne filmeket, vagy hogy kell írni. Nem mondanám még azt sem, hogy valami iszonyat gyenge sub-B kategóriás gyökérségek. Valahol az A-B kategória határán egyensúlyoznak, és ráadásul még csak nem is halálosan unalmasak. Kb valahol ott vannak, ahol az Éli(ás) könyve, Dencelvasingtonnal. És kb ennyi a bűne.
Legyünk őszinték, pl. Antal Nimród és ő ha nem is egy, de nagyon közeli kategóriákban dolgoznak.
Nekem kifejezetten érdekesnek tűnik az Auschwitz téma feldolgozása a Boll féle eszköztelen, naturalisztikus nézőpontból.
Sok szempontból reálisabb lehet, mint az eddigi szentimentális, hálivúdi, zsidószemszögű feldolgozások.
Épp itt az ideje egy ilyen filmnek. -
emp #21 ejj de nagy a sötétség a fejekben. Szerintetek mennyi köze volt egy átlag németnek a haláltáborokhoz és az ott zajló dolgokhoz? Vagy mondjuk egy átlag német katonának? Súgok: semmi! Nem is tudtak róla. Egy mai magyar rendező meg nem csinálhat filmet Szálasiról? halóóó???? elmentek otthonról??? (Ez persze nem menti fel Uwe Bollt, mert borzasztó rendező.) -
#20 nemhiszem -
#19 takarodj uwe boll!!!! -
bcrics #18 Nameik az? -
#17 Szerintem meg inkább ott a gond, hogy Auswitzal rengeteget foglalkoznak, míg azzal amit a komcsik csináltak jó ha feleannyit, pedig ha Auswitz Tibetben, vagy Szibériában lett volna, akkor csak egy kisebb gulag tábor lett volna ... a sok közül. -
bippo #16 Szerintem nem. De van egy ilyen rumour/pletyka/urban legend. Senki nem bizonyította, de akik mindkettőt utálják, válltig állítják, hogy így van. -
#15 tényleg igaz hogy szekeres viktor = sorozatjunkies winnie??? -
bippo #14 Ja, ok, most olvastam utána, nácikat irtanak benne. Úgy még oké.
Csak fura volt, hogy itt egy német, aki Auschwitz meg Harmadik Birodalom címmel akar filmet csinálni. Ha nem Uwe Boll lenne, akkor is fura lenne, így meg egyszerűen no comment.
Szerencsére nem vagyok érintett a témát illetően, de ez a tréler kicsapta a biztosítékot. Bár ha Boll stílusát elnézem, ez lehetett a célja vele. Elég polgárpukkasztó dolgokat csinál.
-
ADAMEX9 #13 Pont, hogy a németeknek kéne meghúzniuk magukat ilyen témában. Nem elég, hogy mit tettek még a feldolgozásából is pénzt akar kihúzni??? Undorító !!! -
#12 Uwe Boll még a holokausztról se tud olyan filmet csinálni, amit elismerne a közönség, illetve a filmipar, azért ez tényleg durva!! :D -
KRTuning #11 Uwe vissza tudja tériteni a filmre fordított összeget. Csak ezért csinálja. Még petíció is indult ahol aláírásokat gyűjtenek hogy hagyja abba mert szörnyű amit csinál. -
Silenzio #10 A Bloodrayne meg eredetileg is a third reich aprításáról szól. Mi vele a baj? -
Silenzio #9 Egy újabb példa a kismillió mellé arra, hogy az emberek idióták. Ez egy 40 éves műfaj az exploitation vonulaton belül. Elég csak az Ilza-filmekre gondolni.De az amcsi háborús filmek egyike másika is gyenge horror szintjét verdesi. Nincs új a nap alatt. Minek hát a hiszti? -
bippo #8 Az a legrosszabb benne, hogy ő elhiszi magáról, hogy jó. Ilyen Kiszel Tünde szindróma, hogy vannak, akik (poénból, anyagi érdekből) bíztatják, ő meg elhiszi. Pedig tehetségtelen.
Az Asylum-os srácok legalább tisztában vannak magukkal, és szándékosan csinálnak szart, mert olcsó, és van rá igény. -
LeslieG #7 Ez a faszi egy elmebeteg. Nagyon jó lenne ha részt venne egy Mars utazásban és a kollégák ott felejtenék a Marson.Az a durva hogy vannak akik adnak neki pénzt hogy a sikertelen filmjeit gyártsa szakadatlan. Én 1 dollárt nem adnék neki az tuti. -
avman #6 a postal kifejezetten szórakoztatóra sikerült. bár, mint film meglehetősen döcögős volt és a szereplők is sokszor csak elanyátlanodott árvaként tébláboltak a vásznon, a kamerabeállítások jópárszor voltak csapnivalóak, de boll-i mércével mérve egy mestermű és nekem az egyik legjópofább játékadaptáció volt, amit csináltak eddig. talán pár év múlva megnézem még egyszer. -
kalapos01 #5 Mind a kettő rettenetesen gyenge film. Tök mindegy, hogy játék vagy nem. -
zoltanszon #4 Mr. (vagy Dr.?) Boll filmjeivel csak egy baj van... Semmi (vagy szinte semmi) kozuk a jatekhoz. Tehat az "Alone in the dark" egy egeszen emesztheto B kategorias horror lenne, ha nem ez lenne a cime, es nem hangsulyozna, hogy a jatek adaptacioja. Ugyanez a helyzet a "Kiraly neveben"nel. Egy nem is tul rossz kalandfilm, csak ne lenne ott az a "A Dungeon siege tale" alcim... -
bippo #3 Nagyon remélem, hogy tényleg kamu. Német rendezőként nem hiszem, hogy Auschwitzről kéne filmet csinálnia. Ill. a Bloodrayne - The Third Reich cím sem túl bíztató rá nézve. -
#2 Most lelőtted a poént, szegény Viktor azt hitte az egész valós. -
es5eNCe #1 Hogy ebben mi a durva és brutális? Semmi, kamu az egész.