9
  • Ender Wiggin #9
    Sajnos nem feltétlenül van igazad. Rengeteg emberi sorsot változtatott meg az, hogy a média felfigyelt rájuk. Családok egyesülése, anyagi támogatás a program láttán tehetősebbektől, közadakozásból. Ez igen is segítség. Hallasz egy gyógymódról, mikor gyógyíthatatlannak vélt betegségben szenvedsz. Nem a műsor készítője segít rajtad a pénzével, hanem az információ. És ez csak Magyarország elmúlt 20-30 éve.
    Ami Cameron pénzéhségét illeti, nem ismerem annyira, hogy kijelenthessem, csak azért csinál bármit is. Azonban a jótékonykodásáért számos elismerést kapott már, ami viszont cáfolni látszik a rosszindulatú feltételezéseket.
  • m minnifield
    #8
    csak a U2 meg ne tudja...jön ám a segítség, csőstöl
  • Watchmen
    #7
    Én is csak itt olvastam a Filmdroidon biztosabb forrásból én se tudom, hogy segít e nekik, de azért annyi pénze amennyi neki van nem hiszem, hogy sajnálná rá.
  • bippo
    #6
    Ha tényleg segít nekik (nem csak elvi támogatásról van szó), akkor nem szóltam.

    MacropusRufus: Cameron az Avatar előkészületeiben vizsgálta a törzsi viselkedésformákat. Gondolom akkor találkoztak. Az ilyenhez nem kell HD meg 3D kamera, egy kézikamerával is fel lehet venni a lényeget. Most a törzs meghívására visszamegy (remélem segít is nekik) és filmre veszi őket, majd megmutatja a világnak, hogy felfigyelhessenek rájuk.
  • MacropusRufus
    #5
    "Már azzal segített, hogy a világ megtudja, hogy létezik egy ilyen törzs, és a fennmaradásért küzdenek."
    és ez miért segítség? Ettől majd nem kell küzdeniük?
    Nem James fedezte fel őket, mindenki tudja aki illetékes a dolgoban, hogy van ez a törzs. Bippo-nak igaza van: ő csak a milliárdokat nézi megint, és egy törzs szenvedéséből akar pénzt csinálni magának. Nem másnak.

    Vagy úgy gondolod azzal neked segítek, ha elmondom, hogy Ender Wiggin milyen rossz körülmények közt él??? Hány ilyet olvashatsz az újságban? Rengeteget. Le sem szarják, hogy miről van szó.
    Azt a részét viszont nem értem, hogy mit ért az alat, hogy ismét vissza akar térni hozzájuk, csak most a high-end-el... Lehet, hogy az Avatar is innen jött? (meg abból a sok másik regényből amit összeollózót a srác a film kedvéért.)

  • Watchmen
    #4
    http://filmdroid.blog.hu/2010/09/06/cameron_segit_a_bennszulotteknek_kozben_filmre_veszi_eletuket

    A cikk író miért nem írja, hogy segít Cameron nekik? Azt már nem kell közzé tenni mi?
  • Ender Wiggin #3
    Már azzal segített, hogy a világ megtudja, hogy létezik egy ilyen törzs, és a fennmaradásért küzdenek.
  • bippo
    #2
    Gyakorlatilag igen.
    Amúgy vicces, hogy ott van egy törzs, akinek kb. semmi esélye, erre odamegy Cameron, világgá kürtöli, hogy a világ legjobb és legdrágább csúcstechnikáját (amivel milliárdokat kaszírozott és még szeretne még egy adagot) odaviszi a bennszülöttek közé, hiper-szuper 3D-ben bemutatja, hogy ez milyen nemes cél, (tudja, hiszen erről szól a filmje) de közben b*szik segíteni.

    Vagy azt hiszi, hogy majd jön valaki, aki új vezetőjükké válik, feltápolja a törzset, és lenyomják a gonosz gátépítőket. És persze nem esik le neki, hogy ez csak a vásznon működik, a valóság kicsit más, de ő úgyis csak a vetítőn keresztül látja.
  • enzim
    #1
    Szóval a története ugyanaz lesz, mint az Avatarnak, csak effektek nélkül és bronzbőrű emberekkel...