6
 • dchard
  #6
  Bár a wikipedia-n sem nagyon írnak erről semmit, gyanítom, hogy ez az akár 300MB/s az SD interfészre vonatkozik és nem a tényleges átviteli sebességre, azt ugyanis nehezn tudom elképzelni, hogy a közeli jövőben lesz olyan NAND flash chip, ami önmagában ekkora vagy akár ezt megközelítő sebességre lesz képes. Valószínűleg a mostani 20-30MB/s-os single flash olvasási sebességgel most értük ez az eredeti interfész sebesség végét, ezért úgy gondolták, ha már változtatunk rajta, legyen benne tartalék. Az biztos, hogy ezzel emgint jó ideig nem kell hozzányúlni az SD interfészhez. :)

  Dchard
 • god25
  #5
 • redgreen
  #4
  Ld.: Kapcsolódó cikkek rovat a cikk alatt.
 • redgreen
  #3
  MMC plus már régóta létezik, két sornyi érintkezővel, 8 bites párhuzamos adatátviteli lehetőséggel. Én is vettem kb. 4 éve, azóta se találok 8 bites olvasót hozzá. A normál olvasókkal meg nem kiemelkedőek a képességei. Ha ezeknek is ilyen támogatottsága lesz, akkor csak parasztvakítás a 300MB/s sebesség. De reméljük, az SD vonalra jobban odafigyelnek, mint az MMC-re. Bár még SDXC olvasóval sem talákoztam. Igaz, kártyával se.
 • Freshke
  #2
  Azért jó lenne végre ez a sebesség, mert nem tartana annyi időben leszedni a nagy RAW fájlokat. Nekem már nagyon nagy szükségem lenne egy ilyen kártyára bár az biztos hogy az elején aranyárban lesz. De megéri,ezért a sebességért. Wifis SD kártyáról meg még nem hallottam, nem hiszem hogy ekkora részbe bele tudják sűríteni a wifi modult...de lehet hogy én tévedek. Linkelhetnél róla valami cikket god25!
 • god25
  #1
  És mikor lesz végre wifis az SD kártya? Már jó ideje ígérgetik.