6
  • endrev
    #6
    Fura, valakit láttam a múltkor kesztyűben vezérelni az iPhone-ját. Talán valódi bőr felülete volt ott a kesztyűnek (motoros kesztyű volt), és azért..?
  • endrev
    #5
    "reagál a kesztyűs kézzel vagy egy műanyag tollal megadott információkra is"

    :) Az érintésre reagál, aztán képez belőle információt.
  • kvp
    #4
    Ez egy projected capactive erzekelo. Ilyenket hasznalnak ha vandalbiztos uveg moge kell rakni a kijelzot. Pesten a westendben az egyik utazasi iroda kirakata mogott is van egy ilyen es iranyithato akar egy papirlap hegyevel is. Eddig ket baja volt ennek a technologianak: draga volt es egy nehez uveglapra kellett rogziteni. Ugy nez ki, hogy mindkettot megoldottak. Egyebkent a mukodese egy korlatozott hatosugaru syntetic aperture radar elvet koveti, tehat elektrodinamikus, hasonloan a theremin nevu hangszerhez. Belso felepiteset tekintve ugyanolyan mint egy sima kapacitiv touchscreen, csak egy nagy kondenzator lap helyett minden pixelre jut egy kulon kondenzator, sajat aramkorrel. Sokkal dragabb, de megfelelo kimeno teljesitmeny eseten akar meteres tavolsagbol is iranyithato es kepes erzekelni a celtargyak tavolsagat a felulettol. (tehat erintes nelkul is lehet vele pozicionalni es kattintani is) Ami uj ebben az a merete, az ara es remelhetoleg az, hogy nem egy uveglapra van felgozolve.
  • passatgt
    #3
    gondolom ehhez is speciális műanyag pálcika kell, az meg eddig is volt a kapacitív érintőkijelzőkhöz is külön(de ha egy ceruzát bekeresz alufóliával, ugyanúgy működik)
    itt egyedüla kesztyűs megoldás az érdekes:)
  • straw
    #2
    Ez valami "korcs" rezisztív-kapacitív keverék kijelző lehet.
  • willcox
    #1
    A cikk elfelejtett egy lényeges dolgot megemlíteni, hogy csak a kapacitív érintőkijelzőknél jelent problémát, ugyanis a nyomásérzékenyeket eddig is lehetett kesztyűben, hidegben és tollal is kezelni.