17
 • willcox
  #17
  Belső memóriája van az enyémnek, ami több részre van felosztva. Hogy van-e külön a cache-nek is elkülönítve, azt nem tudom. HD-s youtube videót az enyémen - bár le tudna játszani, hiszen full HD-s mkv-kat is simán visz, de - nincs lehetőség kiválasztani.
  10-es háló? Hub? Ez így nagyon karcsú. Nálam 100-as a router és a switch is. Az internetsebességem pedig 15 Mb/s.
  A 1080p felbontást jelent, de a minőségre még nem garancia. A f/s és a Mb/s is lényeges. A codec sem elhanyagolható tényező.
  Ha nincs bedugva semmi sem a tévébe (USB), akkor is tud youtube-ot lejátszani és bele is tudok tekerni.
 • mrzed001
  #16
  Én is épp ilyesmi tévét készülök venni.
  Valahogy cache-elnie kell annak a TV-nek a lejátszandó, nem nála lévő tartalmat gondolom, különben akadozna (10-es háló, hub, internet sebessége, ...).
  Egy 15 perces 1080p Youtube videót most találtam, az letöltve 420 MBnak tűnik (elfelejtettem, hogy feltölteni lehet >2 GB-osat, azt YT utána lekonvertálja magának) ... meg aztán ott van már pár 4K-s is.

  http://www.youtube.com/watch?v=M2Uq1xsnUQk

  Ha jól számolom ehhez egy 4 Mbps-os net kell (ami semmi másra nincs használva), hogy folyamatosan le tudja játszani ... és ehhez kell, hogy előtöltést tudjon (cache-elni), mint a PC-n (merthogy ez nem live stream).
  És akkor még ott van a beletekerhetőség kérdése, hiszen ha beletekersz, és akkor onnan kezdi letölteni, visszatekersz, akkor újra letölti amit már előzőleg ... szóval ez eléggé sávszélpazarló megoldás lenne.
  Ezért is kérdeztem, hogy van-e cache-e, és mekkora.
  Vagy a rádugott USB drive-ot használja, és oda cache-el?

 • willcox
  #15
  Webböngészőnek sok értelme nincs. Bár én pl. tudom az index.hu tartalmát nézni, de ez inkább RSS jellegű. A tévé távirányítójával nehéz lenne klasszikus webböngészést megvalósítani, de még ha lehetne is, elég nehézkes lenne, tehát sok értelme nincs. A szövegbevitel meg egyenesen körülményes és lassú a távirányítóról.
  Annak viszont semmi akadálya, hogy a tévét monitorként használd (sokan használják így), és akkor jó nagyban láthatsz mindent :)
 • willcox
  #14
  Az enyémben nincs winchester, hanem USB-n tud fogadni PEN-drive-ot, vagy USB-s winchestert, és arról le tud játszani képet, videót, zenét. Az USB-be dugható wlan modul, illetve van UTP csatlakozója is, amivel a helyi routert eléri, és akkor, ha van internetes kapcsolat, mehet a youtube lejátszás, illetve a helyi PC-(k)ről DLNA-n keresztül tud a megosztott tartalmakból mazsolázni. Itthon két ilyen tévé van, és három gépen vannak tartalmak megosztva. Mindkét tévé látja az összes megosztott tartalmat. Nekem még a mobilom is tudja a DLNA-t.
 • Glutamin
  #13
  Ez a 3D dolog egy bukta lesz, érdektelenségbe fog fulladni. Ahogy előttem is írták, nincs hozzá tartalom. A netkapcsolat viszont tényleg jó dolog lenne. Webböngésző jöhet, helyi hálózatra is jó lenne ha rá lehetne kötni stb.
 • willcox
  #12
  Az intelligens hűtő honnan tudja, hogy mit tettél bele? Honnan tudja a szavatossági időt? Ehhez minimum intelligens csomagolás is kéne, hogy ezt a hűtő meg tudja állapítani! Az ember használja a hűtőt. Vagyis amikor kivesz belőle valamit, akkor látja is, hogy mi maradt még benne, vagy mi az, ami nincs. Ne akarjon már helyettem rendelni, ha éppen valami olyan fogyott ki, amit egy ideig nem akarok vásárolni!

  A mikró 2 perc alatt megmelegíti nekem azt, ami kell. Vagyis már rég a lakásban vagyok, amikor küldhetnék a 10 méterre lévő mikrónak egy sms-t, hogy kezdjen el melegíteni.

  Végiggondoltad te egyáltalán, hogy miket írtál?

  Biztosan van olyan mosógép is, amibe beleszórod a 3 kg mosóport, meg az 5 liter öblítőt, és majd okosan adagolja a dolgokat, de hogyan állapítja meg a szennyezettség mértékét? Mert a nejem pl. ennek függvényében adagolja a mosószert és öblítőt, valamint úgy állítja be a vízmennyiséget, stb. Minek ide intelligens mosógép, ha úgyis a nejem rakja bele a kimosnivalót, és ha már ott van, akkor beleteszi a mósószert és az öblítőt, meg beállítja a megfelelő mosóprogramot. Mosni akkor kell, ha az ember otthon van. Ha lejárt a program, a mosógép szól, hogy kész van, és lehet teregetni. Minek ide távhívás meg távirányító? Intelligens mosógép sem kell, ne akarjon az embernél intelligensebb lenni a mosógép.
 • neevous
  #11
  Linkelj légyszi egy olyat, ami 2-3giga.
 • endrev
  #10
  Bocsi: elfordítani a pixelek polarizációját... Egy lényeges szó kimaradt.
 • endrev
  #9
  Jut eszembe, megnéztem a minap az egyik elektronikai üzletláncban kiállított 3D-tévét, és nagyon idegesített, hogy a szemüvegben minden más ami nem a tévé képe volt, villódzott.

  Szóval az egész egy gyors képváltásos technika, ami szerintem szánalmas és csak beetetés. EZ a NAAAGY 3D-TÉVÉ?! Kérdezem (bár nincs értelme): Miért nem bírták 90 fokkal elfordítani az egyik szembe szánt pixeleket a másik szembe szántakhoz képest, hogy így villódzás (képváltogatás) nélkül lehessen látni a térhatású képet? :S

  A moziban ez még elmegy, mert ott kontrolláltak a fényviszonyok, de otthon nem lesz minden koromfekete csak azért, hogy ne fájjon a fejem a villódzástól..
 • mrzed001
  #8
  Most is van az LCD TV-k között olyan, amit úgy hirdetnek, hogy Youtube videót játszik le, meg LAN-ban a gépedről lehúzza a lejátszani szánt avi-t.
  A kérdés (hátha tudja valaki), hogy akkor ezekben a TV-kben van wincsi, vagy flash drive, vagy mi?
  Hisz egy 1080p-s YT videó azért bőven lehet 2-3 GB is.
 • Magiszter
  #7
  A távirányításhoz is egy gondolat:
  A hűtőt tényleg nincs mit távirányítani, az folyamatosan hűt és kész. De a mosógépen már lenne mit. Bedobod a ruhát, elmész akárhova, majd onnan mondjuk mobillal szólsz neki hogy akkor most indítsd el a programot, mert mire hazaérek frissen akarok teregetni. Mikrohullámunál is el tudnám képzelni ezt, hogy bedobod a kaját és rászólsz hogy 20 perc múlva otthon leszek kezd el melegíteni. Mikor hazaértél már csak kikapod és kanalazod. Vagy a robotporszívóra rászólsz hogy most mehet a menet, mert a kutya sincs otthon.
  Szóval van értelme, csak a megfelelő tálalásban.
 • Magiszter
  #6
  Intelligens hűtő: Egy kijelzőn kiírja hogy kifogyott ez-az-amaz, mennyé vegyél. Vagy hogy a sonka szavatossága lejárt, nem ártana szájkosarat is tenni rá mert már szemet vetett párizsira.

  Intelligens mosógép: Tudja mennyi ruha van benne és mennyi vizet/mosószert kell hozzá felhasználni. Két pár zokniért nem lögyböl 100 liter vizet , 10 liter öblítőt, 10 kiló mosóport. Aztán meg pont szárazta centrizi a cucoot, nem hagyja abba előbb, később.

  Ezek persze (a legtöbb) manuálisan is megoldhatók, de ha a gép megteszi helyettünk mennyivel kényelmesebb.

  A hűtőhöz még egy gondolat: Manapság már lehet on-line rendelni, házhoz-szállítással kaját is. Milyen jó volna néha, ha a hűtő tudná hogy mi hiányzik, kiírja, leokézod és másnap már kopognak is az ajtón hogy itt a kaja. Csak bepakolod és kész. Nem kell elkocsikázni, mazsolázni órákat hogy mit vegyél, végigszenvedni a 20 kilométeres sort, majd visszakocsikázni, cipekedni esetlegesen az x-edik emeletre...
  Az intelligens megoldások lényege hogy bizonyos terheket levesznek a válladról. Nem csinál meg mindent helyetted. Az majd a "Hiper-intelligens" széria lesz :D
 • jocco
  #5
  Ahoz képest h ennyire nyomják a 3d-s tv-t eddig van vagy 1 film ami támogatja is a 3d-t meg majd lesz az Avatar ezzel ki is fujt a választék. Persze késöbb biztos leszenk még filmek de hogy 46-50" -on mi értelme a 3D-nek?
 • jocco
  #4
  Á jó hogy kellenek az inteligens hütök, különben anyuka honnan tudná ha nem kap emailt a hütötöl h a gyerek közben otthon kizabálta a nuttelát s elfogyott, s munka után ugorjon be venni a boltba :D
 • willcox
  #3
  Mikor jönnek majd elő a mikroprocesszoros fakanállal, meg a wlanos felmosóronggyal?
 • willcox
  #2
  Youtube videók nézéséhez nem kell 3D-s tévé, és wlan sem, hanem internet elérés kell, ami lehet vezetékes is. Nekem már egy éve olyan tévém van, ami tud ilyet is (többek között).

  "Ezenkívül egyre nagyobb szerepet kaphatnak az otthonokban az előszeretettel intelligensnek nevezett háztartási készülékek, elsősorban a hűtőszekrények, mosógépek. Heithecker szerint egyre többen szeretnék, ha ezek a berendezések okosabbak és távirányíthatók lennének." - erre semmi szükség. Távirányított, intelligens hűtőgép? Minek azt távirányítani? Hűtsön és kész, ennyi a dolga. Vagy elmegy bevásárolni helyettem, és be is pakolja magába, ami kell?
  Az intelligens mosógép talán összeszedi a szennyest, és kimossa magától? Ezen sincs mit távirányítani. Ilyen barom ötletelések rendre előjönnek évek óta, de semmi konkrétumot nem ír senki, hogy miért kéne távirányíthatónak lennie, és miben merülne ki az intelligenciája.
 • willcox
  #1
  "akár a YouTube-videókat is megtekinthetők" - milyen magyartalan szöveg ez?
  Helyesen:
  akár YouTube-videók is megtekinthetők.