15 éves a Windows 95
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem volt egy osztálytársam, akinek volt írója. Persze neki valamennyivel könnyebb volt, számtech boltjuk volt 😊
1000-ér írtak cd-t, asszem a lemez árával együtt
1000-ér írtak cd-t, asszem a lemez árával együtt
win7nél az ujrarakas 20-25p, szóval elég szar lehet még xpvel nyomulni és használni.
Emlékszem nekem is voltak ilyesmi 'szösszenetek'.. mikor egy RPG Maker nevû programot daraboltunk 10 felé, és a 10 floppyval mentem a város másik végébe, ahol aztán jött egy szokásos hiba üzenet a #9-es lemezném. Na akkor mérges voltam 😊😊😊
Nekem volt egy mocskos burzsuj ismerõsöm akinek - az apucijának - már 97-ben volt CD írója. Ki is írattam vele mindent CD-re amire szükségem lehetett! 😄
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Windows 98 vagy 95 nél sült be Bill Gates amikor rá dugta a nyomtatót a bemutatón 😄
Ne is mondd 😊 Én is vidéken éltem akkoriban, és újratelepítésekkor (ami Win95-nél olyan legkésõbb félévenként esedékes volt) rendszeres volt, hogy bringára kellett pattanni hogy a 10-15 kilométerre levõ szomszéd faluban lakó havertól drivert szerezzen az ember. Aztán otthon szembesülni vele, hogy sérült a floppy, és CRC hibás a cucc... Jaj, azok a régi "szép" idõk 😊))
97 környékén raktam fel windowst, 586/133mhz, 12 giga ram, 630-as seagete vinyó.
Én sem 20 percre emlékszem, pedig a vinyóra volt másolva a telepítõ.
Elszöszölt vele min. 40 percig.
Meg aztán net híján (a vidék bája) használhattuk az anno géphez adott eredeti drivereket, vagy a windows általános dolgait. Sehol semmi update.
Én sem 20 percre emlékszem, pedig a vinyóra volt másolva a telepítõ.
Elszöszölt vele min. 40 percig.
Meg aztán net híján (a vidék bája) használhattuk az anno géphez adott eredeti drivereket, vagy a windows általános dolgait. Sehol semmi update.
Egy 95-98 nem ment fel egy akkoriban átlagos gépre 20 perc alatt. Sõt, én emlékszek arra még, amikor édesapám szívott a 95-tel, mert már telepítéskor kékkaszásokat dobált.
Ja a driverek külön mutatvány! Azon múlott h megy-e a géped, hogy milyen sorrendben raktad a drivereket. Csak ez a sorrend minden gépen más volt...
Ne áltassuk magunkat, 95-98 mai szemmel szar volt (a 95 akkori szemmel IS). Én örülök hogy vége. 95 egy borzalom...
Ja a driverek külön mutatvány! Azon múlott h megy-e a géped, hogy milyen sorrendben raktad a drivereket. Csak ez a sorrend minden gépen más volt...
Ne áltassuk magunkat, 95-98 mai szemmel szar volt (a 95 akkori szemmel IS). Én örülök hogy vége. 95 egy borzalom...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
és???
egy os nem arra való, hogy állandóan telepítgesd, néhány évente egyszer újrarakod, azt nehogy már sok legyen az az 1 óra (win7 mellesleg nálam gyorsabban felkúszik, mint xp).
ha meg az a munkád, másodállásod, hobbid, hogy gépeket raksz össze, akkor már megbocsáss, de így jártál, szakmai ártalom.
egy os nem arra való, hogy állandóan telepítgesd, néhány évente egyszer újrarakod, azt nehogy már sok legyen az az 1 óra (win7 mellesleg nálam gyorsabban felkúszik, mint xp).
ha meg az a munkád, másodállásod, hobbid, hogy gépeket raksz össze, akkor már megbocsáss, de így jártál, szakmai ártalom.
Fél napig tartott egy komplett telepítés, hardverekkel, progikkal.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Ezt írod annak függvényében, hogy baromi lassúak voltak az akkori gépek és csak az op. felrakása legjobb esetben is fél órát vett el az életedbõl?
Hát az én gépem lehet gyér volt, de hogy 20 perc alatt se egy 95, se egy 98 nem ment fel, az is tuti. Azt meg ne felejtsük el, hogy drivereket ha spécibb videókártyád, hangkártyád, akármid volt, ugyanúgy telepíteni kellett.
Az lehet. Viszont akkor egy operenszer és egyéb progik feltelepítése 20 perces mutatvány volt Egy XP64 felrakása tisztán 1-1,5 óra. Aztán még kismilló driver és egyebek telepítése...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szar idõk voltak azok. Örülök, hogy magunk mögött hagytuk õket.
Manapság már minden sokkal letisztultabb.
Manapság már minden sokkal letisztultabb.
https://twitter.com/foodlfg
amen
← ElőzőOldal 2 / 2