ISAF
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Újabb FAIL <#eplus2>#eplus2>
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
így is van amúgy...Most is olaszokkal együtt gyakoroltak itt a Bakonyban Afganisztánba menõ alakulatok. Nemis tudom mikor volt nagyobb technikai fejlesztés 😄
I met God. She's black
I met God. She's black
Ez van és ez is lesz.
Nem is tudom hány éves volt már a horvát háború, azóta kinnt van némelyik katona boszniában is...Meg Afganisztánban is van olyan Magyar katona, aki 5 éve kinn van.
Osztálytársam nevelõ apja is volt kint, aztmondta nemvészes, de vigyázni kell 😊
Nem is tudom hány éves volt már a horvát háború, azóta kinnt van némelyik katona boszniában is...Meg Afganisztánban is van olyan Magyar katona, aki 5 éve kinn van.
Osztálytársam nevelõ apja is volt kint, aztmondta nemvészes, de vigyázni kell 😊
I met God. She's black
Unokatesóm volt kint föhadnagyi rangban azt pontosan nem tudom mit csinált mi volt a dolga de kb 3 támadásuk volt!
1 RPG,1 öngyilkos merénylõ kocsival,és 1 valamilyen kézifegyveres támadás, szerencsére egyikben sem sérült meg de az öngyilkos merénylönek a kocsijából csak 1 váltódarab maradt 😛
Hihetetlen körülmények között élnek ott emberek állitólag teljesen más évszámot is irnak!
Nekem a véleményem amit neki is mondtam hogy egy nagy szarság hogy katonaként akarnak segiteni az embereken ott nem pedig civilként,persze hogy fusztrálva,elmnyomva érzik magukat mikor konvolyba masiroznak végig rajtuk!
1 RPG,1 öngyilkos merénylõ kocsival,és 1 valamilyen kézifegyveres támadás, szerencsére egyikben sem sérült meg de az öngyilkos merénylönek a kocsijából csak 1 váltódarab maradt 😛
Hihetetlen körülmények között élnek ott emberek állitólag teljesen más évszámot is irnak!
Nekem a véleményem amit neki is mondtam hogy egy nagy szarság hogy katonaként akarnak segiteni az embereken ott nem pedig civilként,persze hogy fusztrálva,elmnyomva érzik magukat mikor konvolyba masiroznak végig rajtuk!
██
Te hülye vagy.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Találós kérdés: ha az ISAF feladata elnyomni a saját országuk szabadságáért harcoló, fõleg arab honvédõ erõket, akkor melyik állam pénztárcája finanszírozza vajon az ISAF-ot?
Nem kell rá válaszolni, szerintem mindenki tudja.
Nem kell rá válaszolni, szerintem mindenki tudja.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
ISAF-International Security Assistance Force-Nemzetközi Biztonsági Közremûködõ Erõ
Katonák Afganisztánban.
A 2001 október 7. óta tartó háborúban eddig a mi oldalunkon +8000halott van, +23 ezer sérült.
A másik oldalon harcoló szunnita muszlim tálibok és az al-Káida(ejtsd:al-Kaida) katonáik a fõ ellenfelek.
Amerika része a háborúban:
Az Amerikai Egyesült Államok(USA) a II. világháború óta szinte minden háborúban részt vettek, itt Afganisztánban is kik mások?Csakis õk támadhattak.
A Támadás oka az õ formájukban:
A 2001 szeptember 11edikei támadásra válasszal hadat üzentek.
Magyarország szerepe a háborúban szinte a kezdetek óta:
A magyarok elõször orvosi(fõleg mozgó kórházakban) ellátmányokban, sebész dolgokban segítettek, 2003tól lövész század is üzemel Afganisztánban, de õk bevetésre még nem készültek.
Eddig 3 magyar vesztette életét Afganisztánban:
Kovács Gyula(tûzszerész, Budapest), Nemes Krisztián(tûzszerész, ???) és Pappné Ábrahám Judit(Tábori Parancsnok, Tata).
A magyarok 2006 októberében vették át Pol-e Homri irányítását a holland PRT(Tartományi újjáépítési csoport)tõl.
Erõk akik védik az országot(ország-fõ)
#
* Amerikai Egyesült Államok Amerikai Egyesült Államok, kb 23 200 fõ (további 8 000 fõ szolgál közvetlen amerikai parancsnokság alatt)
* Belgium Belgium, kb 410 fõ
* Bulgária Bulgária, kb 465 fõ
* Csehország Csehország, kb 415 fõ
* Dánia Dánia, kb 700 fõ
* Nagy-Britannia Egyesült Királyság, kb 8 190 fõ
* Észtország Észtország, kb 130 fõ
* Franciaország Franciaország, kb 2890 fõ
* Görögország Görögország, kb 140 fõ
* Hollandia Hollandia, kb 1700 fõ
* Izland Izland, kb 8 fõ
* Lengyelország Lengyelország, kb 1590 fõ
* Lettország Lettország, kb 70 fõ
* Litvánia Litvánia, kb 200 fõ
* Luxemburg Luxemburg, kb 10 fõ
* Kanada Kanada, kb 2 830 fõ
* Magyarország Magyarország, kb 240 fõ
* Németország Németország, kb 3 400 fõ
* Norvégia Norvégia, kb 490 fõ
* Olaszország Olaszország, kb 2350 fõ
* Portugália Portugália, kb 40 fõ
* Románia Románia, kb 770 fõ
* Spanyolország Spanyolország, kb 800 fõ
* Szlovákia Szlovákia, kb 120 fõ
* Szlovénia Szlovénia, kb 70 fõ
* Törökország Törökország, kb 800 fõ
# NATO partner országok:
* Albánia Albánia, kb 140 fõ
* Ausztria Ausztria, 1 fõ
* Azerbajdzsán Azerbajdzsán, kb 45 fõ
* Finnország Finnország, kb 100 fõ
* Horvátország Horvátország, kb 280 fõ
* Írország Írország, kb 7 fõ
* Macedónia Macedónia, kb 140 fõ
* Örményország Örményország, 0 fõ
* Svédország Svédország, kb 290 fõ
# NATO-n kívüli országok:
* Ausztrália Ausztrália, kb 1090 fõ
* Új-Zéland Új-Zéland, kb 150 fõ
# A békefenntartókat segítõ, támogató erõk:
* Afganisztán Afganisztán kb 58 000 fõ
Az eddigi halottakat a Magyar Honvédség hõsi halottként temették el.
Al-Káida leírás
Afganisztáni háború
ISAF-Összefoglaló
ISAF logo. Az arab felirat (کمک و همکاری, Komak va Hamkari) jelentése: "Segítség és együttmûködés".
Google>
Google>
I met God. She's black