28
  • whisper
    De ment eddig és vagy 5 hónapig ment! ok de megnézem! köszi
  • Julius Caesar
    Ott szúrtad el, amikor kingmax memóriát vettél. AMikor állítod az FSB-t, vedd le a memó szorzót hogy ugyanott maradjon annak az órajele. Lehet azt nem bírja.
  • whisper
    Sziasztok.
    Ha már hardver guruk jelen vannak akkor Lenne egy kérdésem.

Van egy gigabyte EPL31-es lapom egy 7300-as intel procim ami 2.66-on megy meg 4 giga kingmax memóriám. Eddig ment úgy ,hogy 3.0 Ghz-en és most meg nem engedi az elmentett setupomat működtetni kicseréltem a memóriákat akkor se! Mi lehet a hiba lehetőség ilyenkor? 8) Vissza állítja 2.66-ra

8)) Ez csak azért fontos amiért ide tartozik mert,ha menne megint 3 ghz-en akkor lehet elég lenne egy ilyen videó karihoz!
  • whisper
    nekem egy 2 magos 2.66-os E7300-am van. Ez elég?
  • sanyicks
    Bestbuy? 60-70k között egy középkat videokártya? A hülyének is megéri :DD Hát az soha nem lesz bestbuy... nem érdekel hogy az ati is ennyiért, van, az sem bestbuy ugyanúgy.
    Ha így maradnak az árak én évekig megmaradok a 3870-el, mert 40k-nál többet egy középkat kártyáért nem fogok kiadni, az fix, se ati-ért, se nv-ért.
    Amúgy is a gtx460-at mondják bestbuy-nak, úgy harangozták be mint a messiást, hogy na ez maaaajd... azt azt jól beárazták azt is, ugyanúgy maradt aranyáron minden gpu...
  • sanyicks
    hát 12-ért az amd-től nem 1 magos butítást, hanem 2 magos 3ghz körüli procit kapsz ;) lehet intelnél csak gagyit ennyiért, de amd-nél nem.
  • Jacek
    ez 3.3Ghz igaz:) de persze ez sem igaz csak mar nem latvanyos a javulas:)
  • jaspercry
    Bármilyen 2 vagy több magos proci elégséges ,csak min 2.8-3Ghz körül pörögjön magonként!
  • Julius Caesar
    Vegyél valami LGA775-ös E8000-est, már egész jó áron vannak és megfelelő lappal tudod őket hajtani.

Vagy valami AMD olcsóbb 4 magos AMD-t, azokban nem vagyok otthon.
  • Chriss745
    Haaat Intel-t vagy AMD-t!! :D Viccet felre teve, manapsag mar nem igen kapsz olyan procit, ami nem hajtana meg ezeket a kartyakat, ha csak nem a 12000 forintos 1 magos butitasokban gondolkozol.
  • whisper
    Remélem nem kérdezek hülyeséget,de megkérdezhetem ,hogy milyen processzor kell egy GTX460-hoz?
  • jaspercry
    csak sajna mire az ide hozzánk kerül, lesz belölle 250euro is :(
    amugy az már jó vétel lenne
  • readswift
    250Eur / USD-ért a GTX470 eléggé bestbuy kb. Használtan nemsoká 200 lesz akkor lehet váltok. USD is lemenehetne addig.
  • jaspercry
    "Abba bízom,hogy a AMD-vel ellentétben titokba tartva fognak megjelenni új ötlettel mert,ha ez így megy hiába a NV a barátom felfogásom kénytelen leszek AMD-t beújítani"
    Sajnos már elő is rukkoltak uj ötletekkel= FERMI!(azért sajnos,mert hát jol sikerült,de
    -sokat zabál FERMI
    -melegszik(nem gtx460-ra gondolok)
    - ultra drága
    Nem olyan régen megérkezett a kisebbik fermi!
    -felesleges dolgaitol,egységeitől,duplapontoságu számításoktol mentesen!
    (azaz kipucolva) szinte fele akkorára csökkentett maggal
    így jo! pont belefér a középkategoria felső-középsö szegmensében.
    már csak annyit fogyaszt mint egy ATi-s felsőkategoriás 5870,csak ugye 30%-kal rosszabb teljesítménnyel,visszont fele annyiba is kerül! 50+áfa
    Erre talán már érdemesebb gyüjtögetni,hátha felkeveri ,és leengedi árakban ezt a dagályt,mert nem álóvíz mert egy év alatt 20%-nőtt az áruk a kártyáknak...
    Aki teheti az most még kivár!(persze ha most uj gépet tennék össze akkor a kisebbik Fermi beleférne)GTX460-ra gondolok,de amúgy nem,drága az is!
  • whisper
    Sziasztok!

Nem tudom Én NV párti vagyok és szerettem is csak azon felül ,hogy sok játék NV barát ezen kívül nem sok előnyt tudtak produkálni . Abba bízom,hogy a AMD-vel ellentétben titokba tartva fognak megjelenni új ötlettel mert,ha ez így megy hiába a NV a barátom felfogásom kénytelen leszek AMD-t beújítani! De az a durva,hogy néztem testeket ok az egy dolog ,de egyszerűen látom ezeket az AMDs karikat amiket most lehet kapni és a testek egy tény. Amúgy élőbe próbálgattuk és nm vagyok egy hardver guru viszont a szememnek hiszek és mi más dolga lenne egy videó kártyámnak mint sem ,hogy a szememet kiszolgálja aztán erre alapozva szépen teljesítenek az ATI-k ! Viszont ezt az ár politikát nem értem mert a NV 250GTS még mindig 30-40 között ugrál a boltokba és nem értem mire fel!

UI.: Nem kell erre reagálni fikázással! Én se teszem más egyéni véleményével azt! 8)))
  • Julius Caesar
    Hát nem tudom, a 8800GT óta az NV eléggé kifulladt. Drága, nagy meg minden baja van. Ja és persze az átnevezések világa is megjelent.

ATi nem szeretne olyan időtálló architektúrát, mint NV, mert van neki. HD2900-nál mindenki temette meg röhögött rajtuk, HD3870 már alternatíva volt, most meg...

Fanboyság: mondom ezt úgy hogy intel prockó meg egy GF 9600GT ketyeg a gépembe.
  • readswift
    Na tessék...
  • readswift
    Ezzel játszom, és a crysis2-t is pályaépítőjét is gtx260-al demózták, nem 58 szériával vagy gf100-al... Nekem ez számít, a dx11-et meg pontleszarom.
  • jaspercry
    mire lép rá,ezt fejtsd már ki léci?
    g92 g80 alcsony felbontásban ....hehehe,magas felbontásban meg magasrol sz**ik rá!
    engem csak az érdekelne,hogy olcsó lesze? 30-40ezres kategoriába videókari..
    mostani 4870-esemet csak akkor cserélném le ,ha ebben az árkategoriába min 2x gyorsabb karit mutatna be valamelyik "fél" legyen az nv vagy ati vagy intel vagy bárm más!
    (idén nem lesz az tuti) tehát marad
  • sanyicks
    Azt baszták el, hogy 0 fejlesztéssel, semmit nem csináltak évekig. Ati meg csinált időtálló architektúrát: hd2xxx. A 6xxx is erre épül, minden generációnál csak apróbb finomítgatások voltak de legalább voltak, na meg persze növelték az egységek számát és mentek lefelé a csíkszélességgel.

Mivan, savanyú a szőlő hogy a fermi egy rakás szar lett? :D
  • readswift
    De a g92 egy g80 process shrink, a g92b meg mégegy. És alacsony felbontásban rendesen rálép a HD4870-re , akkor mi a gond ezzel végülis?
  • arty
    nem az architektura volt időtálló ...
  • readswift
    Mer mit basztak el a g92-vel ugyan magyarázd már meg. Szeretett volna az ATI negyed olyan időtálló architektúrát mint az. : DD
  • Julius Caesar
    Akkor végül is nem lesz új csip, csak lesz rajta egy kis "gyors tuning"?

Csak nehogy az NV sorsára jussanak, ők is így baxták el..
  • kvp
    Ez a 300 watt tobb mint amennyit egy atlag gep fogyaszt osszesen, monitorral egyutt. A felfele skalazas pedig mar az nvida riva128-on is tamogatott volt, windows nt4.0-an. Miert is kell ehhez uj hardver, amikor barmilyen regebbi kartyan megoldhato driver frissitessel? Az uhd meg mindig alatta van a mai kartyak altal tamogatott 8kx8k-s textura meretnek, tehat vinnie kelle az osszes regebbi kartyanak is, amennyiben a hardver, tehat a ramdac vagy ujabban a digitalis kimenet birja. Ezek szerint valoszinuleg csak annyit tesznek, hogy megnovelik a kimenetek orajelet es javitanak a driver-eken.

ps: Azert kar az ati-ert es az nvidia sincs tul jo helyzetben, igy vegul tenyleg csak az intel fog video chipeket gyartani...
  • WoodrowWilson
    Ez a 6K-s széria nem lesz valami nagy durranás. De talán jó hatással lesz az előző áraira.
  • readswift
    Na , ATI , Voodoo nemsokára egylapon
  • gulyasandras
    az új chipek lehetővé teszik majd a meglévő Blu-ray termékek felfelé történő konvertálását.

Na végre.