35
  • Kara kán
    #35
    Nem magamról beszéltem, de manapság sehol sincs biztonságban az ember. Még a 15 éves sem.
    A helyzet egyre rosszabb lesz, mert először Berlusconi, most meg Sárközy is bekeményített. Utána következhet Svédország, Hollandia, Spanyolország, Kanada...
  • djhambi
    #34
    Költözz Pestre, külvárosba, ez tiszta környék, magas életszínvonallal. És ugyan melegeket nem látsz az utcán, az emberek toleránsabbak egymással, mégha sokszor ez inkább közöny. A lényeg, hogy ha kerülöd a nyóckert és a Nyugatit este, akkor nem kell késeléstől tartanod.
  • djhambi
    #33
    Esetleg, ha szednéd a gyógyszereidet, akkor nem befolyásolnád a saját reakcióidat, amit az orvosok várnak tőled, és úgy meg tudják állapítani a problémádat. Dr. House ettől szokott falramászni, ha valaki azt hiszi, hogy majdnem 10 év orvosi tanulás pár cikk elolvasásával pótolható. Persze, ez csak baráti tanács, nem számonkérés, az életeddel te rendelkezel.
  • Kara kán
    #32
    Nem elég az, hogy nő az esély a magasabb életkorra, ezzel párhuzamosan csökkenteni kell a bűnözést is, mert hiába mentenek meg a doktorok, ha egy fekete lelkű rablógyilkos beléd döfi a kést.
  • djhambi
    #31
    "Négyből négy alkalommal, hogy kórházba kellett kerülnöm?"

    Egyéni említésre méltó véletlenek mindig akadnak. De nézzük nagy számokra:

    "Magyarországon 1993 és 2009 között évente húszezerrel csökkent a halálozások száma, a lakosság arányához viszonyítva 14,5 ezrelékről 13 ezrelékre. A születéskor várható élettartam 69,1 évről 74,1-re emelkedett, és az elmúlt száz évben azonban először fordult elő, hogy a nők életkilátásai kevésbé javultak, mint a férfiaké." - vilagtudomany.hu

    17 év alatt 5 évet javultak a kilátások. Hatékonynak tűnik a rendszer.

    (Ha a gyógyszerek nem hatnának kellőképpen, akkor a többi versenyző gyógyszerfejlesztő és gyártó cégek részesülnének előnyben. Kartell lényegében kizárható, a tökéletes verseny érvényesül.)
  • hdo
    #30
    lol

    Köszönöm az ajánlatot, de inkább maradok a doktorok esetlen próbálkozásainak összekombinálásánál józan paraszti ésszel, illetve google barátom és wiki barátném segítségével. Például éppen most próbálom leinfózni, hogy az ezüst-szulfadiazin és a körömvirág mennyire ellenségek, vagy barátok! :D

    Nameg most, hogy megtudtam hogy a vazelin anális közösülésen kívül másvalamire is jó - vicc volt, el ne hidd :P -, azt is fogom használni saját célra.

    A gyulladáscsökkentőjüket meg kenjék a hajukra, tünetkezelés nem kell! :D
    Minden olyan gyógyszert utálok aminek -csökkentő, -csillapító van a nevében, mert az csak a tünetet kezeli, a gondot nem oldja meg.
  • Kara kán
    #29
    Lelövöm a poént: mondhatnád persze azt is, hogy okés, egyet ismerek a sok közül, a többit nem volt alkalmam megismerni, mert nem élték túl.
    Persze, ismertem olyant is, akinél a kemoterápia sem vezetett eredményre, és már elhunyt.
  • Kara kán
    #28
    Én ismerek egy olyan embert, akinek kezdődő vastagbélrákja volt kb. 10 éve, és kemoterápiával kikezelték. Most kb. 65 éves és egészségesnek tűnik, egyéb bajokat leszámítva.
    Nincs egyetlen üdvözítő út - itt sem! - és sokszor a véletlenen, a szerencsén múlnak a dolgok.
  • polarka
    #27
    Igazad van, de a kemo mellékhatásai ellen már van egy ősi megoldás:
    Ne menj kemora! Se bajod, se tünetkezelés.
  • polarka
    #26
    Még nem öregedtem meg eléggé és nem születtem defektesen.
  • Kara kán
    #25
    Te sem vagy egy könnyű eset, de ezt már az aláírásodból is sejteni lehet.
    Azért elég magasra tetted a lécet az orvosokkal kapcsolatban; mentségedre szolgál, hogy nem babra megy a játék.
    Egyébként én amolyan gyógyító ember is vagyok - amellett, hogy csillagász, meg még sok más minden is :-) -, és ha röviden leírod a nyavalyáid, esetleg segítek rajtad. Az első "kezelés" ingyenes. :-)
  • Kara kán
    #24
    Ezt hogy csinálod?
  • hdo
    #23
    Négyből négy alkalommal, hogy kórházba kellett kerülnöm?

    Éppen megint kórházban vagyok. Fél órája mondta itt előttem az öreg - szobatárs -, hogy már háromszor volt ennél a fődokinál, mindig kiújul neki a gondja. A fődoki már nekem is pedzegette, hogy ez olyan probléma, hogy bármikor kiújulhat. Én meg erre azt válaszoltam hogy "Jah, csókolom, ha elsőre nem tudja meggyógyítani, másodszorra már nem önhöz fogok jönni ugyanazzal a problémával, mert akkor az azt jelenti hogy ön inkompetens a probléma megoldásában, keresek más doktort." Aztán csak lesett mint a hülye, hogy itt aztán én nem leszek bevételi pénzforrás ... hát ki se gyógyultam már küldene haza idő előtt, de abból sem eszik!

    Szóval summa summarum, se az orvosoknak, se a gyógyszeriparnak nem érdeke, hogy mindenki egészséges legyen, mert akkor munkanélküliek lennének. A tünetkezelés megy, és ebben a cikkben is erről van szó. Találtak valami gazt ami enyhíti a kemó _mellékhatásait_, így újabb tünetkezelő gyógyszert tudnak felírni a rákos emberek listájára, eggyel több gyógyszer lesz amit szedni / amiért fizetni kell.
  • Glutamin
    #22
    OFF:
    Ez inkább tűnik orvosi bénázásnak/nem törődömségnek/lustaságnak mint a gyógyszeripar szándékos támogatásának.
  • polarka
    #21
    Nekem meg semmi bajom és semmit sem kell szedjek.
  • hdo
    #20
    Ott a pont, én is pont így gondolom! :)

    Amúgy már _négyszer_ diagnosztizáltak félre, egy tünetet betegségként kezelve, amire persze életem végéig szedhettem volna a gyógyszert.

    Vesekővel, aztán vesekő okozta vesegyulladással voltam kórházban 2 hónapot, mikor kitalálták, hogy magas vérnyomásom van, szedni kellene béta blokkolót meg még fingom tudja mit. Ugye a vesén ott csücsül a mellékvese, fizikai kontaktusban áll vele, az meg termeli a vérnyomásemelő anyagot, és a vesegyulladás kiválthatott egy ilyen reakciót. Hazakerültem kórházból, kontroll előtt pár hónappal abbahagytam a vérnyomáscsökkentő szedését. Doki méri a vérnyomásomat, kérdem "jó?" mondja "jó!". Kérdem "stimmel a dózis?" mondja "ja, stimmel". Hát ha stimmel akkor stimmel, nem szedem! xD

    Pár évvel később meg bevittek valami rohammal kórházba, azt mondják, hogy ez szívritmuszavar lesz, szedni kellene a gyógyszert - tudni kell hogy az erre írt gyógyszer úgy tompítja az agyat, hogy ihajj! Vizsgaidőszak elején ez nekem marhajó. Persze ott is gyanítottam, hogy valami disznóság van a dologban, mert akár okozhatta a roham is a szívritmuszavart. Hát igazam is lett, mert abbahagytam a gyógyszer szedését, és tökéletes volt minden EKG vizsgálatom utána.

    Ésatöbbi ...

    Csupáncsak ilyen mocskosak a gyógyszergyártók ... az orvosok együttműködésével!
  • Wharyoo
    #19
    A halálos betegségek ellen persze, hogy kifejlesztenem mindenfélét, mert a halott ember sem vesz több gyógyszert (mint az egészséges), az ö érdekük az, hogy minél több élö ember legyen, akiknek lehetöleg van valami nem halálos nyavajája ;)
  • Kara kán
    #18
    Ezek a gaz gyógyszergyártók szintetikus gyógyszert fejlesztettek ki az Ebola ellen.
  • Kara kán
    #17
    A gyógyszergyárak megszámlálhatatlanul sok olyan gyógyszert is gyártanak, amelyeknek alapanyaga növényi kivonat.
  • hdo
    #16
    Egyből a francokat. A gyógyszeriparnak nem érdeke teljesen kigyógyítani az embereket egy-egy betegségből, mert egészséges ember nem vesz gyógyszert!
  • polarka
    #15
    Én azt hittem, h a gyógyszerkutatók egyből az ősi gyógyfüveket tesztelik/vizsgálják az új hatóanyagok érdekében. Még mindig nem végeztek velük?
  • hdo
    #14
    Meg a méheket, mert azok csinálják. Aztán tényleg lenne "betiltott állat" a'la Győzike.
  • Kara kán
    #13
    El tudom képzelni.
    A jázminpakócát az USA-ban, minden demokráciák anyaországában az ipari lobbi betiltatta. Féltek, hogy kevés aszpartámot, zaharint, meg fogszút okozó répacukrot tudnak majd rásózni a buta fogyasztókra. Ha rajtuk múlt volna, még a mézet is betiltatták volna.
  • Inquisitor
    #12
    Hehehe. Érdemes egyszer elolvasni a Hazudik a leves c. könyv azon részét, ahol kifejti a szerző azon álláspontját, hogy van összefüggés a cukorPÓTLÓK elterjedése és a hirtelen hússzorosára nőt cukorbetegek száma közt.
  • Kara kán
    #11
    Nesztek!
  • Inquisitor
    #10
    "És végülis mi van azzal a növénnyel, ami állítólag nemtom hány százszorosan édesebb és használható lehetne répacukor helyett?"
    Nem tudom, de Ázsiában, ahol az aszpartám be vagyon tiltva (vajh miért?), a t. üdítős cégek valami növényi alapú édesítőt használnak, ami meg az aszpartamos területeken van betiltva :)
  • Kara kán
    #9
    A csecsemőknek minden vicc új.
  • hdo
    #8
    Még a végén kiderül hogy a tigrisfasz meg a "línószalv" is jó valamire! xD
  • Garrett27
    #7
    Tehát, nagyon leegyszerűsítve: agyonkműtrágyázzák ma a répacukrot, hogy bő termés legyen - ebből elvileg könnyebben indulhat meg a sejtburjánzás. Aki inkább aspartammal, acesulfam-K -val, vagyis mesterséges édesítőszerrel él, abban ugyancsak megvan a veszélye annak, hogy rákja keletkezhet. A rákot kezelni kell, egy vagyon a gyógymód a biztosítók számára (ha csak ezt az oldalát nézzük most). És itt van még egy gyógyszer majd, ahelyett tehát, hogy ne tömnék az embereket rákot okozható szerekkel, sok műtrágyával kezelt cukorral, inkább még rá is adnak egy lapáttal...
    És végülis mi van azzal a növénnyel, ami állítólag nemtom hány százszorosan édesebb és használható lehetne répacukor helyett?
  • Kara kán
    #6
    Valóban vannak olyan betegségek, amelyek nagyon jól reagálnak a hagyományos gyógymódokra, főleg gyógyfüvekre.
    Ez a cikk egy példát említ, de van több is.
  • Pares
    #5
    Hát nekünk nagyon jól jönne egy ilyen gyógyszer, mert apámnak sokszor rettenetes fájdalmai vannak a kemoterápia mellékhatásai miatt (végbél).
  • menetrend
    #4
    Nekem is valami varázs kotyvalék jutott eszembe :D
    "az alternatív terápiához kapcsolható potenciális mérgeződéseket" is számításba kell venni.
    1800 éves a recept, szerintem csak rájöttek ennyi idő alatt, hogy mennyire mérgező.
  • roliika
    #1
    Hú ez az összetétel úgy hangzik mint valami mesebeli boszorkány főzet. :DDD

    Azééé...ezek a kínaiak a mindenrejó kenőcseikkel csak tudnak valamit. :)