44
  • Tetsuo
    #44
    A felhozott fejlodes az emlitett "lovasfutaros" korszaktol nezve.. ill meginkabb a 2. VH utantol nezve ertendo.
  • Tetsuo
    #43
    Te is el vagy tevedve, az emberiseg "fejlodese" csupan technikai volt es nem biztos hogy hasznunkra valt, ugyanis csak a nepesseg novekedett miatta, az elet minosege nem nagyon. Ill. ha megtobben leszunk, az eletminoseg rasztikusan fog romlani akar tobb milliard embernek is.
    A legnagyobb problema nem az, hogy lovas futar lesz (kevesebb high-tech, kevesebb termek, lassabb szolgaltatas), (amit szerintem sokan nem is bannanak) hanem a problema az, hogy a f*ckin 7 milliard embernek kell elelmiszer, ivoviz es energia, nameg infrastruktura az elethez (ami tobbnyire: munka, vasarlas, tv).
  • hangulati
    #42
    pont olyan, mint az orokles...igen. kipufogni szexi, es azok az egyedek szaporodnak, akik eleg szexik. lenyeg, hogy a termeszetes kivalasztodas lancat megszakitsuk. a hiba ott van, hogy azt nem lehet. elobb-utobb rajovunk.
  • T0nk
    #41
    Meg az emberiség 80%-ár kipusztító háború.
  • trabiubi
    #40
    Miaz, hogy senki nem kereste előttük? OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG!!
  • slickboy
    #39
    Kőolaj nélkül jelen pillanatban megállna az élet, vagy inkább egy erősen másmilyen formában folytatódna. Nem csak energiahordozó, hanem nagyon fontos vegyipari alapanyag. Szinte mindent abból szintetizálunk, a megszámlálhatatlan féle polimert, stb... Lehet kukoricakeményítőből is dolgozni, elvégre az is szén meg hidrogén, csak rothadt drága lenne. A jelenlegi emberi mesterséges ökoszisztéma erősen olajalapú, tetszik, nem tetszik. Biztos át lehet állni másra (át is fogunk), csak az sok idő, energia és még több pénz.
  • Dj Faustus #38
    "az elektromos áarm előállításának legalább 20%-a az olajon keresztül történik fosszillis energiahordozóval"
    Világviszonylatban 60%
  • Molnibalage
    #37
    Miért is? Milyen kibocsátása van egy atomerőműnek? A veszélyes szennyező anyag ottmarad a reaktorban.
  • Molnibalage
    #36
    Nem igazan ertem miert gondolja az emberek tobbsege, hogy nem lehet olaj nelkul elni. Magyarorszagon a haboru utan gyakorlatilag nem volt auto, csak tomegkozlekedes. A tomeges szallitas is joreszt sinen ment, altalaban meg varoson belul is. Ha akarnank barmikor visszallhatnank egy olaj nelkuli gazdasagra.

    Fals. Erősen fals. Az 60 évvel ezelőtti környezet egy világháború után. Régen megfelelt a lovas futár is. Akkor térjünk vissza arra? Borzalmasan hibás gondolatmenet. Azt az állapotot a szükség és kényszer diktálta nem az, hogy az a jó...


    A mostani technologiai szint megorzesehez ugyan tobb atomeromu kellene, de minden masban boldogulnank.

    Hatalmas amen az atomra.

    Benzin es foldgaz helyett hasznalhatunk biogazt, ami mezogazdasagi szemetbol gyarthato.

    Kevés. Nagyon kevés.


    Muanyaggyartashoz pedig a kukoricakemenyito is tokeletes, hasznaljak is erre a celra.

    Is. Hi-tech cucchoz már kevésbé.

    Es akkor meg nem beszeltunk a geotermalis energiarol, amibol itt viszonylag sok van.

    Fűtésre jó, de csak vidéken. Áramra kevésbé.

    Pont Magyarorszag az aki ha kenytelen lenne, akkor kepes lenne koolaj nelkul boldogulni, csak tobben jarnanak tomegkozlekedessel

    M.o-n még mindig arányaiban többen járnak tömegközlekedéssel, mint nyugaton.
  • hiftu
    #35
    Jaj, még mindig az olaj = élet a téma?
    Jobb lenne inkább körülnézni és az iható víz mennyiségét körbejárni.
    Ugye, ugye...
  • Tetsuo
    #34
    Azert nem teljesen igy van.
    A szukseges mennyisegu biogaz toredeket allithatod csak elo gazdasagosan, energianoveny es a muanyagokhoz termesztett, a termeszet v a jelen mezogazdasag teruleteit igenyli, raadasul plusz monokultura..
    A geotermikus az szep es jo, de kozel sem olyan sokoldalu es gazdasagos (energia szempontbol), ahogy sokan hiszik.

    Egyedul a tenyeszreaktorok ill ezt segito megujulok, ami komolyan ertekelheto.
    Persze hogy optimalizali kell a jelenleg nagyon nagyon pazarlo rendszert, pl tomegkozlekedessel stb.

    Ha hirtelen eltunne az olaj, es Mo nem lenne kulfoldi befolyas alatt, akkor atveszelnenk vhogy.. de a nyugateuropai orszagoknak a csicskaja vagyunk, elobb oket kell rendbetenni, azutan jonnenk mi. Amugy rengeteg mas orszagban nagy baj lenne, mar csak a gyarmati statusz miatt is. Hatalmas nepvandorlasok, nyomor, betegsegek.. a kornyezet tovabbi tonkretetele, ami tovabbi termeszeti katasztrofakat eredmenyez. Kb ez fog lezajlani ebben a szazadban.
  • Megtörhetetlen
    #33
    najó, de még mindíg az elektromos áarm előállításának legalább 20%-a az olajon keresztül történik fosszillis energiahordozóval, tehát sajnos nem áll az állításod valami stabil lábakon, azt meg szintén nem jelenthetjük ki hogy az atomerőmű kevésbé környezetszennyező, illetve egészséges! valami durva nap kollektort kéne kifejleszteni és végre azt az energiát hasznosítani mait nem tudonk felélni, de persze ezt neeem... az a jo amiből sok pénzt lehet csinálni és az az olaj, pár háború már végbement/megy miatta, nagyon megéri mi?
  • kvp
    #32
    Nem igazan ertem miert gondolja az emberek tobbsege, hogy nem lehet olaj nelkul elni. Magyarorszagon a haboru utan gyakorlatilag nem volt auto, csak tomegkozlekedes. A tomeges szallitas is joreszt sinen ment, altalaban meg varoson belul is. Ha akarnank barmikor visszallhatnank egy olaj nelkuli gazdasagra. A mostani technologiai szint megorzesehez ugyan tobb atomeromu kellene, de minden masban boldogulnank. Benzin es foldgaz helyett hasznalhatunk biogazt, ami mezogazdasagi szemetbol gyarthato. Muanyaggyartashoz pedig a kukoricakemenyito is tokeletes, hasznaljak is erre a celra. Es akkor meg nem beszeltunk a geotermalis energiarol, amibol itt viszonylag sok van. Pont Magyarorszag az aki ha kenytelen lenne, akkor kepes lenne koolaj nelkul boldogulni, csak tobben jarnanak tomegkozlekedessel vagy gyalog es vegeznek kezzel a termelo munkat (kezi aratas eseten pl. nem lenne munkanelkuliseg). Franciaorszag akar holnaptol is megtehetne, ott ugyanis az egy fore eso atomeromuvek szama viszonylag magas. Amerika inkabb bajban lenne, de az nem erint minket, Kina meg nem koolajra alapozta a gazdasagat, mert az nalluk sem talalhato meg hazon belul es fizetni sem akarnak erta ha nem muszaly.

    "ha hirtelen eltűnne az olaj, akkor nagyon hamar vele pusztulna az emberiség 80%-a. Mert az extra energia nélkül csak annyit tud eltartani a Föld."

    Nuklearis energia segitsegevel a jelenlegi 7 milliardos lakossag 10-szereset tudna eltartani a Fold, persze mar joreszt csak szintetikus elelmiszerek segitsegevel, de kepes lenne ra. Olajbol es szenbol ennyi energiat nem lehetne eloallitani, mert kritikus mertekben fogyna a legkorbol az oxigen, de a nuklearis energia ebbol a szempontbol tiszta.
  • Molnibalage
    #31
    Arról nem is beszélve, hogy miért is hozzák fel az olajat? Mert az átlagos mezei custome is megszokta az autókázást és a légkondit és a...
  • T0nk
    #30
    Így van. És ha hirtelen eltűnne az olaj, akkor nagyon hamar vele pusztulna az emberiség 80%-a. Mert az extra energia nélkül csak annyit tud eltartani a Föld.

    A kérdés már CSAK az, hogy mi a következtetés. Az, hogy hajrá égessünk még több olajat, mert kipufogni szexi, aztán majd aki jobban elszaporodott a sok olajtól abból több éli túl ha kifogy, vagy az, hogy kezdjünk el leszokni róla. (A válasz megvan, már azt csináljuk több éve.)
  • tamasmester
    #29
    Ti olyan buták vagytok, hogy szükségetek is van az ilyen cikkekre. Ha napközben nem volna min csámcsognotok, nem is éreznétek jól magatokat. Nem látjátok az összefüggéseket és csak beszéltek sok hülyeséget. Ha az olaj nem lenne, akkor ti már rég meghaltatok volna. Elektromos autó? és mi lenne azokkal, akik az olajra támaszkodva tudnak csak talponmaradni? Azaz az emberiség 80%-a.
  • Garrett27
    #28
    Tudod, ahhoz, hogy ezek a multik azt tegyenek a bolygónkkal amit akarnak, őket kiszolgáló kormányok is kellenek, egyedül és nekik kedvező törvények nélkül nem volnának életképesek. Úgyhogy ha szidod a BP-t és a többi olajmágnást, akik maffia-szerűen tették és teszik tönkre az általad vázolt feltörekvő társaságokat, akkor említsd meg a kormányokat is, amelyek igenis sokat tehettek volna, ha akartak volna az emberiség érdekében.
  • KRi2
    #27
    A méterek valahogy nem igazán stimmelnek ezen a szeletelt képen. Egy kicsit fel, egy kicsit le, jólvan gyerekek kávészünet...
  • Rotyoka
    #26
    Te meg olyan ostoba vagy mint a legtöbb "mélymagyar".
  • Kara kán
    #25
    "Piszkosul megpörgették."

    Na, kíváncsi vagyok, hogy a szavazók mennyire pörögnek be. :-D
  • Kara kán
    #24
    Gömbillámot találtak az LMP-ben!
    (Be..rás!)
  • slickboy
    #23
    Hangyányi kukacoskodás: a xilénnek fordított xylene az magyarul xilol, csakúgy mint a tulén (toulene) az toluol. Bár újabban terjed ez a xilénezés. A benzolt (benzene) eltalálta a fordító. :)
  • inkvisitor
    #22
    A nyersolajnak különböző sűrűségű frakciói vannak. Az átlagsűrűség mezőtől függően 0,76-1,12 között bármenyi lehet. Ha egy frakció sűrűsége a beoldott könnyebb és nehezebb részekkel együtt átlagosan a vízével egyenlő, vagy attól alig tér el, akkor nagyon sokáig ellebeghet abban a mélységben.
  • Tetsuo
    #21
    Metaforarol hallottal?
  • dzsagon
    #19
    Vízalatti olajfelhő kb akkora ostobaság, mint a felhők közt lebegő planktonmező.
  • matatom
    #18
    Woods Hole Látszik, hogy még csipás volt a szemem reggel, amikor olvastam.
  • SrAta
    #17
    Ezse véletlen volt...!
    Az okos főnök megmondta, hogy elég a csőbe a nehéziszap, nemfog kijönni... leeresztettük a gázt... kezdődhet a kitermelés, a mérnök megmondta, h nemm még kell abba iszap!
    Erre Kuss! Én vagyok a főnök! Én vagyok az okosabb! Én fizetlek! Oks leálltak, elkezdték a csöveket nehéziszap helyett vizzel feltölteni... fel a gáz... bumm...
    Megint egy hozzá nem értő milliomos volt okos...
  • Tetsuo
    #16
    Mar regota megvan a technika: S&W, Colt-tol a modern gepkarabelyokig. :)
  • Molnibalage
    #15
    Mondani könnyű. Mutass egy életképes és versenyképes technológiát. A konteók nem érdekelnek...
  • bmw
    #14
    Mar le kellene allni az olajrol....
    Aki meg nem engedi fejbedurr azt kesz....
  • Rotyoka
    #13
    Azért, mert az ilyen "balesetek" nem véletlenül történnek. Ez arra jó hogy olajárat fel tudják tornázni, és nem is kicsit.

    Szerinted egy olyan tankerhajó, hogyan tud kijukadni ami 4 réteg acélból van, ami az elsúlyedés után még 200 éven keresztül tartja a tartályban az olajat? A válasz egyszerű, nincs karbantartás és korszerűtlen tankerhajókkal mennek, és időnként "véletlen" zátonyra futnak. Persze most nem hajó volt a dologban, de szinte biztos hogy ez sem véletlen egy ekkora cégnél
  • Rotyoka
    #12
    Hát közel sem olyan mint amilyenre gondoltak, mert az ottani Aligátor populáció úgy fog kipusztulni mint a szar. De persze média azt tolta hogy jaj nem lehet majd ott strandolni..
  • shandix
    #11
    Annyira tudtam hogy sunnyogás van.
  • USAMEN POWER
    #10
    Woods Hole, a gyengébbek kedvéért.

    Amúgy szánalom a BP állásfoglalása, inkább fogja be a pofáját. Előbb vagy utóbb az olaj teljesen tönkreteszi a bolygót, akik meg ebből élnek azoknak csak a pénz számít, le van szarva hogy partvidékek kerülnek olaj alá, élővilág 10 ezresével pusztul ki, lassan már megfulladunk a szmogtól. Az elektromos autó terveit persze megsemmisítik a 90 -es években, a mai napig feltörekvő vállalkozásokat elnyomják, nehogymár ki lehessen váltani az olajat valami mással. Sorba karóra kéne húzni az összes olajmágnás majmot, a saját érdekükben tesznek tönkre mindent ami szép és jó.
  • Kornan
    #9
    Woods Hole elvileg nem egy ember. Szerintem az egy hely, amiről a tanulmányt elnevezték.
  • Kara kán
    #8
    Nem kell fúrni, csak felszippantani, és leporolni a víztől.
  • T0nk
    #7
    Hajrá.
  • T0nk
    #6
    +1
  • Kara kán
    #5
    Miért nem gyűjtik be, és adnák el a kőolajpiacon?
  • endrev
    #4
    Gratulálok a sok barom olajbárónak, akik még mindig szőnyeg alá söprik a rezonanciás vízbontást...