52
  • endale
    Már majdnem 8 órája fent van a cikk és még mindig nem álltak elő új elmélettel az SG fórumozók ?? Nem ezt vártam :)
  • Juszufka
    Mondd már meg légy szíves mind a 7 milliárd embernek egyenként, hogy mit csinálhatnak meg mit nem!
  • Irasidus
    Azt, hogy az eredeti cikk címe: Black hole mystery unveiled by magnetic star discovery.
  • endrev
    :-D

Nem ám "Elszámoltuk magunkat, rosszul becsültük meg vagy a csillag életkorát, vagy a tömegét, vagy a feketelyuk létrejöttéhez szükséges küszöbértéket...", hanem "MEGINGOTT AZ ELMÉLET! :-O"

Most erre mit lehet mondani?
  • DeviloftheHell
    mitsem bizonyit minthogy még mindig lofaszt sem tudnak semmiröl csak találgatnak inkább itt kutatnának a bolygon értelmes dolgok után
  • ferceg
    Plusz meg a binary star-t is lehet magyarul irni, kettoscsillagnak.
  • immovable
    Van még mit tanulnod az látszik tata.
  • Kokler69
    ugye? engem is azok a csillagok fogtak meg, harha szép lehet!!:D

• Kara kán
    Látom megizzad a Ritchie és a Ricsi is. :-)

Nos, itt van ez az összetett mondat:
    "Dr. Ignacio Negueruela, a spanyolországi Alicante Egyetem csillagásza, a tanulmány társszerzője úgy véli, a hiányzó fekete lyuk rejtélyére magyarázattal szolgálna, ha az előd csillag "megszabadult volna tömegének 90 százalékától még a szupernóva robbanás előtt". Ezt a "fogyást" úgy érhette volna el, ha egy kozmikus páros, úgynevezett "bináris csillag" része lett volna, melyben társcsillaga elvonja tőle tömegének jelentős részét, magyarázták a tanulmány szerzői a BBC-nek. Ezzel lehetővé vált volna a fekete lyukká válás elkerülése."

Nehéz dió, elismerem, de ugorjunk neki közösen:

"Dr. Ignacio Negueruela, a spanyolországi Alicante Egyetem csillagásza, a tanulmány társszerzője úgy véli, a hiányzó fekete lyuk rejtélyére magyarázattal szolgálHAT az, hogy az előd csillag "megszabadult tömegének 90 százalékától még a szupernóva robbanás előtt". Ezt a "fogyást" AKKOR érhette el, ha egy kozmikus páros, úgynevezett "bináris csillag" része VOLT, ÉS társcsillaga elvonTa tőle tömegének jelentős részét - magyarázták a tanulmány szerzői a BBC-nek. EBBEN AZ ESETBEN ELKERÜLHETTE A fekete lyukká válásT."

Én meg elkerültem a bonyolult feltételes módos szerkezeteket.
  • whisper
    Egyszer az unokáink unokáinak az unokái látni fogják azokat a telihold méretű csillagokat! 8)

!!Hajrá ember!!