21
  • Lewy20
    #21
    fail ez a james cameron, hajdanäban ez jo filmeket csinält , mi az isten törtenik ezekkel a rendezökkel? miert csinälnak mostanban szart?
  • Julius Caesar
    #20
    Lucas amúgy elmondta, hogy számára a SW univerzum a 6 film, punk tum. Az EU-ho kiadta a jogokat, rábólint a sztorira, de nem érdekli. Sőt, szerintem két star wars van: az egyik a 6 filmből áll, a másik a 6 film + EU. Teljesen máshogy kell nézni őket.

    Mellesleg a star wars egy zseniálisan kidolgozott, hihetetlen részletességű univerzum. Ki merem jelenteni, talán az egyetlen ilyen terjedelmű fantázia világ, nincs is nála nagyobb. Éppen ezért, mert gyakorlatilag a tér benne (a galaxis) és az idő (25-30 ezer év) végtelen, akárhány számú sztori előállítható benne, csupán figyelni kell a már meglévőkre és hozzájuk igazítani.

    SW univerzumot nemá hogy avatarhoz hasonlítsuk. Csak keress rá, hány star wars regény van meg enciklopédia (amúgy magam is SW rajongó vagyok, és élek-halok a regényekért is, és a lexikonokért is).
  • cateran
    #19
    Hmm no es hanyszor nezed a simat,az extended helyett? Remelem dvd-n es BD-n is megvan a kedvenc filmed,persze sima es bovitettben mind2 hordozon..:D
    A filmeket eloszor a rendezok "vagjak"..ha tul hosszu vagy vmi miatt sir a kiado,akkor vagjak tovabb...de elhiheted..regesreg rajottek,hogy oriasi biznisz kiadni 2x: normalban es extendedben (pontosabban 4x..collector`s edition is letezik..es persze collector`s edition extended..)

    Vedd csak (es begess is kerlek:D)
  • NEXUS6
    #18
    Kíváncsi vagyok mit lehet belerakni a 2. 3. részbe, vagy csak a bővített verzióba, amikor elég lájtos volt a sztori így is. Persze bármilyen dolgot a végletekig lehet felhígítani, lásd SW, és még mindig csak termeli a pénzt.

    Monnyuk valami varázslós vonalat belehetne csempészni, az bejött a SW-nél, a Gyűrű Kúránál, meg a Perry Kopternél is.
  • Ender Wiggin #17
    Bizonyára teszkós szatyorban éltem. Ahogy mondod. Szerinted azért vágatják újra a stúdiók a merész rendezőkkel a filmeket, mert már előre azzal számolnak, hogy úgy is siker lesz, ki lehet majd adni a hosszabbat is? Ez kis egy elmélet.
    Egyébként én nem látok abban semmi kivetni valót, ha a kedvenc filmedet megveszed minden verzióban. Én magam is vettem már eredetiben és extended kiadásban is filmet, egyszerűen mert szeretem, és nem sajnálom rá a lét.
  • Watchmen
    #16
    De aki utána olvasott az úgy is tudta, hogy most még csak a sima verzió jelenik meg. Aki megvette megvette aki nem az nem. Mindenki maga dönti el mit vesz persze zsé is kő:D
  • cateran
    #15
    Ahem..idaig nyilvan 1 tescos szatyorban eltel....nem akkor adjak ki az extended versionoket, ha mar eleget termelt a film (nincs olyan definicio, hogy eleg bevetel..)hanem amikor "huzzunk ole meg 1 bort es kaszaljunk a hulyeken" jelszo van kiadva (mas kerdes hogy a sok birkan siman lehet kaszalni es helyeslem a birkanyirast "nekem megvan az Avatar dvd-n,BD-n sima es extended verzioban...sot meg fogom venni a 3d,a 3d extended-et is..." ohh igen..:D)
    Csak 6x fizetne tkeppen ugyanazert..de hajra,hajra...:D
  • istenfasza
    #14
    hé miszter hóember
    kárszeget a mujódba
  • Ender Wiggin #13
    Nekem nem derül ki mindebből, hogy miért kapzsiság újabb részeket forgatni. Az nyilvánvaló, hogy a rendezői változatra azért kerül sor, mert 6 órás filmet nem lehet moziban vetíteni, de még egy erősen megvágott 3 óra is határeset. Így tehát, mivel sikeresnek bizonyul az alap Avatar, a rendező megkapta az engedélyt a kiadótól, hogy a kibővített filmet is kiadják, mi több vetítsék, lévén termelt már annyit, hogy beleférjen a kockázat.
    Alapból fikázni könnyű elismerem.
  • Boolyboy
    #12
    A cikkből kiderül hogy a teljes irányítás Cameron kezében van, ö dönt! Hogy kinek a zsebéből finanszírozza,az már másodlagos(100% hogy a sajátjából is). Memória frissítéskén megemlíteném hogy Lucas bácsi is megszámlálhatatlanul sok bőrt húzott le a Star Wars-ból a 30 év alatt.
  • winnie
    #11
    " de most már nyilvánvaló Cameron kapzsisága "

    szerinted az avatart a rendező pénzéből forgatják? vagy, ha sok pénzed lenne, akkor két, azonos végeredménnyel kecsegtető lehetőség közül az olcsóbbat vagy a drágábbat választanád?
  • Boolyboy
    #10
    Az avatar valóban áttörő jelentőségű film volt, de most már nyilvánvaló Cameron kapzsisága (de mint rendezőt nem akarom lebecsülni)kevés volt a milliárdos profit.Az avatar bevételei után a pénz már sokad rendű dolog kellene hogy legyen egy ilyen folytatásnál.
  • CaptainRumi
    #9
    James Cameronsky
  • Watchmen
    #8
    És érdekes módon az extra mentes Dvd-é is rekord lett:D
  • wildstorm
    #7
    Ő nem mondta, hogy vedd meg az extramentes DVD-t. Ez a DVD azoknak készült akik nem tudnak várni őszig...
  • sandor8206
    #6
    szövegértelmezési problémáid vannak? "...Biblia?!Azért van arc rendesen.."
    segítek kicsit, biblia az elkövetkező Avatar könyveknek, egy fogódzó, egy alap stb. stb.
  • Watchmen
    #5
    Kicsit tartok, hogy egyszerre 2 részt megcsináljanak, de ettől sikeres lehet a film. Viszont ami igazán érdekes inkább nekem az a könyv amit nagyon várok.
  • Ender Wiggin #4
    Vigyázz ezekkel a kijelentésekkel. Nagyon sok több részben kiadott filmet forgattak egyben. És szinte mind sikeres lett. Gyűrűk Ura három film egyben. Matrix 2-3, Harry Potter 6-7, Buzi Farkasvámpírok és a Bulldog Arcú lány 4-5...És a lista messze nem teljes.
    Miért kéne 1 jegy árából megnézni a két Avatart? A fenti filmek többsége meg sem közelíti minőségben, még is lehúztak külön-külön egy jegy árával...
  • shenmuedc #3
    Biblia?! Azért van arc rendesen. 8 percért meg menjen moziba aki akar, +1 snittért meg vegyél még egy DVD-t. Ennek aztán az isten pénze se elég.
    Eddig a két rész együtt forgatása talán csak a vissza a jövőbe 2-3-ál sült el jól.
  • runny
    #2
    Költségkímélő szempontból szeretném én is egyetlen jegy árából megnézni mindkét részt.
  • xido
    #1
    Hézagkötő snitt a dvd-re?..Szóval még a rendezői változatnak is lesz rendezői változata?:)