Amnesztiát kapnak a warezolók a csehektől

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csakezmaradt
Nem kell mindent egybõl megvenni. Egy-két évet ráérsz várni...
C&C Red Alert 3, augusztus 12-ig a CD Galaxisban 1999 Ft+990 postaköltség! És ez nem kis költségvetésû játék... <#banplz>

Kipróbáltam, megvettem. Állat! Köszi SG!
Ne az RPGket nézd. Elmondom nekem Company of Heroes-al oltam már bõ 2000 meccset ami meccsenkénti fél orával számítva elég sok sztem... Cod4-be is van bõ 400 órám. A multiplayer a lényeg tehát az nagyon megdobja a játék szavatossági idejét.
Molnibalage
Már régen befejeztem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

az jó, de akkor csak röhögni fogok amikor a börtönben seggbe rakják õket 😊

Lehet nerdrage-ben kitörni meg jönni a keresettel... de van itt pár logikátlan dolog:
1: minek vennél meg szar játékokat? Van agyad (elvileg), tudsz olvasni (szintén elvileg), tömérdek helyrõl tájékozódhatsz hogy mi instant klasszikus játék, mi nagyon jó, mi közepes és mi szar. Ha ezek után te megveszed a szart és aztán szerinted a játékgyártók a hibásak, csak gratulálni tudok. Érdekes én egész életemben kb 1 olyan játékot vettem amit aztán megbántam (Gothic 2, bár lehet hogy csak nekem nem tetszett).
2: lehet hogy egy warezolónak az a természetes hogy heti 2 új játékot játszik ki (erre van is ideje hiszen mást nem is igazán csinál), közben mondja magának hogy "ezdeszar ezdeszar ezdeszar", kitörli és leszed egy másikat. stb. Ezt persze hogy nem lehetne eredeti játékokkal csinálni, így a warezoló érvelhet hogy "kinek van annyi pénze hogy megvegye a játékokat". Na igen, csakhogy egy normál ember sokkal kevesebbet játszik, sokkal kevesebb játékkal is játszik, szóval talán nem a vérpistikéket kellene alapul venni.
3: manapság nagyon sok metódus van arra hogy olcsóbban vegyünk játékokat, persze a warezolók nagy része ezt ignorálja és mindigis fogja hiszen nincs olcsóbb az ingyennél.

Skynet
Egyetemen ne játszá bazeg hanem tanuljál.<#idiota>

//Kifogás az mindig van,csak azt felejti el az összes hogy számítógépen játszani egy hobbi. Akinem nem ez a hobbija,hanem mondjuk RC versenyzés,akkor az menjen be egy model botba és rabolja ki?😊
Egyébként egy büdös szót nem szólna senki a warezre ha nem vágta volna haza a pc játékipart,de hazavágta, mert legyen akármennyi pénze a sok kis gyökérnek,inkább cigire bulira költi de játékot azt nem vesz, legyen az élete játéka sokan még akkor sem.
De miért kell magadra venni? Itt nem azokkal van baj, akinek eleve kevés pénze van hanem azokkal akiknek van, csak nem akarnak érte fizetni.

Mielõtt valaki megmagyarázná, hogy de mégse azoknak mondom, hogy 85-90% nem megy 10k fölé. De ki mondta, hogy azonnal kell megvenni?

Ne beszélj már hülyeségeket. Nézd meg Galaxisneten mennyi az új játékok induló ára. Mind 10k alatt van.

Molnibalage
Továbbá soha nem volt erõmûvem, arra sem tert. Mielõtt megkérdeznéd nem dohányzom, arra sem megy zsé...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Igen, egyetemistaként nem tudtam összeszedni. Net is csak azért volt otthon, mert éjszakai mûszkban dolgoztam érte, hogy tudjam fizetni. Késõbb, mikor fater cége fizette, akkor már nem kellett annyira ezt ûzni, viszont kellett másra is pénz. És itt nem féktelen bulikra gondolok. Pl. kaja, ruha és egyéb eszközök a tanuláshoz. Tudod nem mindenki gazdag. Két tesómmal egyszere toltam az egyetemet, a szüleink nem mindent tudtak fizetni finoman szólva...

Molnibalage
2-300 órát? Hát nagyon kevés ilyen van. Max RPG, ha többször végignyomod, startégia és repszim.

Molnibalage
A használt játék vétel elveben törtvénybe ütközik...

Régen sok idõm volt játszani, akkor nem volt zsé. Most meg, évente 1-2 játékotm, ha van idõ tisztességesen kitolni a réigekkel való bohóckodás és más hobbi mellett mivel dolgozom. Pénzem meg van, de minek szórjam el arra, amire nincs idõm?

A használt játék bizniszhez még annyit, hogy amivel jobb mint a warez az az, hogy a befolyt pénzt sokan költik el bolti játékra.
Szép hszek... Annyira magyar a hozzáállás, hogy az hihetetlen.

1. PC játék nem 15k. 12-tõl lefele és igen gyorsan olcsók lesznek. Ld Dirt2 L4D2 stb.

2. Nem kell megvenni egy játékot a megjelenés napján lehet várni aztán olcsóért megvenni!

3. Akinek nincs pénze 2-3 ezres játékokra sem az keressen más szórakozást. Nekem sincs pénzem lovagolni mégse kötök el egyet.

4. Egy top játék 12k amivel akár 2-300 órát is el lehet szórakozni. Egy este egy diszkóban ugyanennyi.

5. Használt játék-biznisz. Ebbõl a kiadónak egy csepp haszna sem származik és kb. ugyanaz mint a warez. Ugyan sokan jobban alszunk tõle. 😊

6.Szelektálni kell. Annyi játék van mint a rohadás. Töltsd le próbáld ki vedd meg amelyik tetszik!

Szóval jó lenne kicsit gondolkodni és túl lépni a "szegény magyar vagyok nincs pénzem játékra ezért el kell lopnom" hozzáálláson. Én csóró diák vagyok ezért vagy csereberélek vagy használtan bizniszelek gammákat, de amit lehet megveszek boltban. Igen van kb. 30 db.... De azokat egytõl-egyig szeretem és bõven megtérül az áruk. Ha nincs pénzem nem veszek játékot ennyi. Hagyjuk már ezt a kelet európai fizetés meg hasonló hülyeségeket! Arra kell költeni amire telik. Ha nem futja játékra akkor nem futja lehet helyette társasjátékozni vagy akármit csinálni. Ja hogy az nem menõ. Hát ezvan kéremszépen. De ne akarjuk már megmagyarázni, hogy az interneten történõ lopás az igazából mégse az mert szegények vagyunk. Persze a 2-300ezres gép befigyel a 22-24es LCDvel... A warez ugyanaz mintha bemennél egy vegyesboltba és ellopnál 12ezer forintot a kasszából, vagy ha ellopnál 12ezer forintnyi benzint, vagy cigit. Semmi különbség nincsen.

Egyedül azt a fajta warezt támogatom mikor nincs demo egy játékhoz és valaki leszedi h kipróbálja. A többit nem. A konzolos árakról meg annyit, hogy a PS3 60-80-100 ezer. Egy csúcsgép meg 200. A konzoloknál a játékokon van a haszon a PCknél meg a hardwareken. Alant pedig jól mondják a nagy letöltõk 500 forintért sem vennék meg a játékokat ez csak duma részükrõl.
Skynet
Ja értem,tehát a legdrágább helyeket kell alapul venni az a játékok valós ára,ott kötelezõ megvenni az ember a játékokat....😊
Mese mese mese állandóan csak a drága játékok warezmese.

Apropó senki nem mondta hogy minden játékot kötelezõ megvenni,sõt. Viszont a fõ gond az hogy a játék árára hivatkozva még éves szinten szaros 1-2 db játékot sem képesek a warezhuszárok megvenni,csak a fröcsögés megy. Legalább azokat a játékokat vennék amivel nem 5-10 órákat játszanak hanem heteket/hónapokat de még abba is szarnak bele.
Nem kell hetente venni új pecabotot...de hetente jönnek új játékok(jobbesetben hetente) .És a legtöbb NAGY játéknak az ára 10-15 körül mozog...A konzolgamoké mégtöbb:S media markt?17-18?😄 szinte nevetséges összegek.Van több eredeti gamom is,de azt minek megvenni amit 1x végigviszel vagy annyiszor se mert 5perc után rájössz hogy értelmetlen hülyeség csak a hipeja nagy...,ki sem próbálhatod mert már nem a demo-s idõket éljük..mindenbõl pénzt akarnak ez a szomorú igazság...
És manapság amivel normálisan játszani akarsz,nem tört szervereken meg lanon azt meg kell venned,a multi lehetõség miatt.és ez igy helyes.
De olyan is volt hogy az eredeti játékkal nem tudtam neten játszani még single-ben sem mert nem volt hajlando update elni a saját beépitett alkalmazásával...de azért vedd meg eredetibe mer jó lesz az...:S vicces😄

A cd meg dvd árába alapból belekalkulálják hogy te nem jogtiszta cuccot raksz rá...azért annyi még mindig egy 8 gb-os dvd amennyi...ezért éri meg határon túl megvenni...pl ez mi ha nem szemétség és kizsákmányolás?:S mindenbõl pénzt akarnak ez a szomorú valóság..
Skynet
Maradjunk már ezzel a 10-15ezres játék árral...
Egy két kritikus esetet leszámítva a pc játékok jelentõsen nagyobb része 10 alatt érkezik. 1-2 hónap elteltével a legtöbb ára lezuhan 7-8 körülire. Használtan levadászhatóak még olcsóbban. Konzol játékok is ritkán érik el a 13-14ezres induló árat, a legtöbb 10-11rõl indul 1 hónapon belül akármelyik beszerezhetõ 10 alatt,2-3 hónapos cuccok 7-8 alatt...

Ez a drága játék duma tipikus warezes fröcsögés,ennyi erõvel akinek a horgászás a hobbija lopjon pecabotot,és horgászfelszerelést,az is drága,akinek az autókázás a hobbija az lopja csak a benzint, akinek a cigi a szenvedéje az lopja csak a cigit elvégre egy bagós a jelen árakkal simán elver 1 héten cigire 2-3ezret is... Nagy mese a nincs pénzem...Elég szomorú ha az ember nem tud összeszedni 10-12ezer forintot 1-2 hónap alatt mellékesnek,de ilyet max olyan emberrõl hiszek el aki örül hogy a lakását és a családját eltartja,és nem ide irogat sg fórumra a kis (tökmind1 mennyi idõs) számítógépérõl...
Narxis
Igen, autót is lopnak, sõt, sokszor házat is. Problemo?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

elnézést, az áfát nem kalkuláltam
25%os áfával 15000 FT...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

olyan 40-50 százalék az eladó helyet illeti meg, meg mondjuk rárak az MS vagy a Sony 3000 forintot, mivel az õ hardwerükön adod el, és már 12000nél vagy. Tehát nagyjából még igazad is van...

ha nincs pénzed 15000-esre akkor vegyél budgetet...
mivel lewarezolhatod így a budgetet sem veszed meg, ergo a kiadónak onnan se jön bevétele(nagyon leegyszerûsítve).
de nem... mindenkinek megjelenés alapján kell játszani a játékkal... persze, persze...

Jacek
ezt te sem gondolod komolyan😄 vagy nekem a szart is meg kene vennem 15e-ert?😊

dehogynem... bõven. Nézzük a legnagyobb költségvetésû játékot: GTA4
100 millió dollár volt. 4 ezer forintos alapárral számolva, ez kb 5,2 millió eladott játékból kijönne. És összplatformon gondolom jóval többet eladtak.
És ez egy kirívóan nagy költségvetésû játék, sokan még 1 milliónak is örülnének.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Tinman
Elsõk között vettem meg a Machinarium gyûjtõi verzióját és a MAI NAPIG NEM TUDOK VELE JÁTSZANI, mert MAC lemezeket csomagoltak a PC verzióba. Nem köszönöm nem érdekel a MAC OS, legál XP-m van!

Ennyit errõl.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ha te havi félmillát keresel akkor nagyon jó neked a 10-15ezres játékár, de itt keleteurópában az emberek átlag 100-150et visznek haza amibõl a rezsi, kaja, ruha, gyerek után nem marad játékra. Amúgy visszajönne mert most is a kiadók nyúlják a nagy hasznokat és a játék fejlesztésénél jóval több pénz megy marketingre. Arról nem is beszélve, hogy nálunk keletebbre még jobban megy a warez hiszen az embereknek még ennyire sincs pénzünk. Tegyük fel, hogy ha 5-10 dollárért adnák a programokat 30-40 helyett akkor Indiában meg Kínában hány tíz millió ember engedhetné meg magának a játékvásárlást. De nem kell messzire menni. 1000forintos áron én is vennék havi 1-2 játékot. Az elmúlt 6 évben egyetlen egy játékot vettem, azt is azért mert 3 hónappal megjelenése után beakciózták 2000-re, de elötte lewarezoltam és tetszett, így tudtam, hogy nem szarra adom ki a pénzem. Amúgy pár éve Flatout 2-vel volt ilyen próbálkozás, hogy keleteurópában megjelenéskkor 10dollárért adták, abból asszem sajna nem lett semmi. Én sem vettem meg akkor ezért szégyellem is magam.
vagy talán az embereknek meg kellene venni, annyiért amennyibe kerül. vagy autót is lopnak a warezolók? 2-3-4 ezer forintos játékokból meg nem jönne vissza a fejlesztési költség

Julius Caesar
Helyes hozzáállás. Ha nem veszik a játékot, nem drágábban kéne adni, hanem olcsóbban.

2-3-4 ezer forintot lenne korrekt kérni egy játékért. És ennyit még sokan ki is adnának, nem kéne szarakodni mindenféle crackel, registryvel meg félni, hogy vajon milyen malware van a warezban.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...