28
  • Zoliz
    #28
    Budapest, Budapest, te csodás!
  • kalapos01
    #27
    Miért lenne különb? Nem az. Csak pár kisebbségi komplexusban szenvedő vidéki hajtogatja és emeli ki folyton. Mintha mondaná valaki. Ők azonban rögtön cáfolnak.

    Mondjuk lehetne különb, hiszen szinte minden mutatószámban vezet a főváros, ha a magyar régiókat hasonlítjuk össze.
  • bino512
    #26
    Vissza térve 1-2 elöttem szólóhoz tényleg elég furcsa.. hogy igy elvan osztva az ország...Pest... vidék.... kicsit se égő
    és aki mondjuk fehérváron vagy pécsen lakik az is vidéki?
    Budapest semmivel sem különb egyetlen városunknál sem,ja de.. néhol több benne a kosz meg a szemét..de azt ki látja meg...persze senki..mert az a főváros:D:DD: vicces
  • Tower Guard
    #25
    Hát már nem aztért de ezen mi a csodálkozni való?
    Ugyanmár...
  • brueni
    #24
    jópofák vagytok, csak nem látjátok be, hogy Budapest sokszor vidékebb a Vidéknél.
  • jaspercry
    #23
    JA
    Általában én ,mint többgenerációs vérbeli pesti gyerek,mondjuk Győri barátnőmnek nem azt mondom ,ja vidéki vagy,hanem ,hogy győri!
    A Debreceni havernak meg ,hogy debreceni.. aki meg falun lakik,annak mondom,hogy vidéki....
    ennyit erről!
    A mozirol meg annyit,hogy magasról sza**m le ,hány mozi van pesten 2-3 évente talán,mondom talán beülök,de mindig megbánom....
    Ezzel a "vidéki",írigykedős dumákkal,nem tudok mit kezdeni,kisebségrendüség vagy mi?
    Mondjuk ez a Budapest ellenességeskedés mindig megvolt,több 100évvel ezelött is!
    Látom semmit nem változott.
    A film egyébként felejthető,számomra nem volt nagy durrnás 140percet,végigszenvedni(40percet aludtam is rajta) ha már álmodásról hazudozik össze-vissza.
    Téves alapokon nyugszik.....
    10/7 jó indulattal
  • CaptainRumi
    #22
    így van.

    A székesek sem háborodnak fel, amikor megjönnek a fehérvári huszárok...
  • kalapos01
    #21
    Nem tudom, hogy felháborodnak-e, de épp ezt a pongyolaságot emeltem ki, hogy egy vidékizés miatt síró pestizik. Picit vicceske.

    Eleve ez az egész téma hülyeség, mert ha véletlenül fel is merül, akkor csak pár kisebbségi komplexus kezd el háborogni a szóhasználaton. A sok álságos öntudatoska. Nálunk kábé 50000-en laknak, és hol érdekel engem, hogy ki minek hívja a vidéket.

    Felütjük az értelmező szótárt és csókolom: "Vidék.: A fővároson és vonzáskörén kívül eső bármilyen terület a városokat, falvakat stb. is beleértve; egy városhoz, községhez, hegyhez, folyóhoz tartozó környék."

    A díszvidékiek meg füstölögjenek.
  • WoodrowWilson
    #20
    Na ez meg a másik ökörség, amikor a budaiak felháborodnak, hogy lepestizik őket. Valószínű valami felsőbbrendű érzésből fakad ez is, de az is lehet, hogy azt hiszik, hogy az illető nem tudja a különbséget Buda és Pest közt. El kell áruljam, hogy de, tudja, csak épp rövidít. Én pl. Őrbottyánban lakom, ami szintén két részből áll, és mégse szoktak felháborodni az őrszentmiklósiak, amikor bottyánit mondok rájuk.
  • CaptainRumi
    #19
    Leszarom, hogy mit gondolnak a pestiek... Mi a szart csináljanak a nagyvárosban? Persze, hogy ott keletkezik minden mozifilm bevételének a túlnyomó része...

    Mi VIDÉKIEK meg, ahogy barakukk írta, inkább elmegyünk varjakat számolni, trágyát szórni, megelletni a disznajt meg satöbbi. Legtöbb pesti úgy is ezt érti vidék alatt... úgy is azt akarják kihozni az egészből, hogy a vidéki ember hülye az Eredethez és inkább a vérszar Léghajlítót nézi.
  • QuippeR
    #18
    "De egy Debrecen hogyne lenne vidék egy debreceninek? Én is vidéki vagyok = nem fővárosi."

    most akkor döntsd már el egy pillanatra, hogy debreceni vagy-e vagy sem. mert a fővároson kívül az életben nem mondja senki egy nagyvárosra, hogy vidék, az hótziher.
  • Nuclearity
    #17
    fogadok te is pesti vagy :D vidék nem egyenlő nem fővárossal... csak nektek :)
  • kalapos01
    #16
    Egy pestinek persze, hogy minden vidék, ami nem Budapeszt. Sőt, egy budaianak is. De egy Debrecen hogyne lenne vidék egy debreceninek? Én is vidéki vagyok = nem fővárosi.

    Hirtelen valami kisebbségérzet tört rá pár nem budapestire, vagy mi a faszom? Még filmes hírnél is sértett ideologizálás folyik?
  • Sliderx
    #15
  • WoodrowWilson
    #14
    Nem, de egy pestinek minden vidék, ami nem Budapest. De mondjuk egy debreceninek Debrecen nem vidék, hanem város, és ami nem (nagy)város, az a vidék.
  • kalapos01
    #13
    Mert a vidék vidékről nézve Budapest?
  • njozef1984
    #12
    ezzel teljesen egyetértek
  • magyarszurke
    #11
    jah,és a "vidék" az csak Bp-ről nézve vidék;)
  • Carbine
    #10
    "Vagy csak vidéken nincs átlagban olyan jó fizetés"
    Ez konkrétan hülyeség.
  • winnie
    #9
    akit érdekel a film, megnézi. mint ahogy megnézi az összes többi mozifilmet is. akinek erre nincs lehetősége, annak a többire sincs. hiába van igazad, ha az, amit írsz nem igaz az összes többi esetre. a többi filmet meg tudják nézni, de ezt az egyet nem. egész egyszerűen más országrészekben mások az ízlések. a tévés nézettségi/újságolvasási adatokon is az látszik, hogy nyugaton van, ami népszerűbb, mint keleten, és, hogy a fővárosban mások a preferenciák, mint vidéken.
  • Ender Wiggin #8
    petrovot nagyon sajnálom, de én meg egy 100 ezres városban élek, ahol nincs is mozi. A legközelebbi Cinema City (ahol vetítenek naprakész műveket) 130 km-re van (Imax meg majd, mint 450).
  • Barakukk
    #7
    Ugye ezen is látszik, hogy Budapest az országnak csupán 20%-a, és az ország területéhez képest egy igen csak apró terület. Na erre az apró területre jut 14 intézmény, ahol meg lehet nézni, míg vidéken sokkal többet kell utazni, hogy beleakadj egy olyan moziba, ahol láthatod. A vidékiek esetében célirányosan kell elindulni az adott mozi felé, míg Budapesten elég azt eldönteni, hogy kelet-nyugat-észak-dél és bárhogy is döntesz, hamar mozi közelébe érsz.
  • Barakukk
    #6
    Vagy csak vidéken nincs átlagban olyan jó fizetés, hogy mindenki el tudjon menni moziba, akit érdekel a film, ráadásul nincs is minden sarkon egy pláza 7-14 termes multiplexekkel. Viszont van friss levegő, nyár van, aztán kimehetünk az erdőbe varjakat számolni. :)
  • winnie
    #5
    "Békéscsabán a szokásos két hét helyett ezt kivételesen egy hétig játszották,szépen le is maradtam róla.... "

    hát, igen, ez az ára annak, hogy petrov144 láthassa a filmet augusztus 5-től. meg annak, hogy heti 2 premierfilm van mostanság. hiszen, ha mindenhol 2 hétig maradna az eredet, akkor a többi város reklamálna jogosan. sok vidéki mozi van, a kópiák száma viszont véges.
  • winnie
    #4
    ezt most komolyan írtad vagy gondolod? azért ennyire nem kéne lenézned a Vidéket. és a többi filmet az eredeten kívül inkább vetítik vidéken, minnt budapesten? megfejtés: igen. a nagy premierfilmek általában több vidéki kópiát kapnak. mert vidéki városból is több van.

    az eredeti jelenleg ugyebár 35 kópiával megy. és 14 budapesti moziban. ebből kiindulva 21 vidéki mozit valószínűsítek.
  • magyarszurke
    #3
    Békéscsabán a szokásos két hét helyett ezt kivételesen egy hétig játszották,szépen le is maradtam róla....
  • Kindred Blades
    #2
    Persze, ez egy minimális rálátással rendelkező embernek világos, csak az olyanok nem ragadnak klaviatúrát, hogy cikket írjanak.
  • petrov144
    #1
    A budapestieket jobban érdekli az Eredet, mint a vidékieket... tééényleg? Még nagyon sok helyen nem is vetítik! Ha bemutatnák időben a kisebb vidéki mozik is akkor nem várnám már ugy augusztus 5-öt mint a messiást hogy elmessek végre moziban megnézni az eredetet