47
OrbMT, DMT - modem stabilizálók
-
andersh #47 kösz -
Felhasználói kézikönyvet próbáltad már (ne ijedj meg, a kézikönyvek már angol nyelvűek)? -
andersh #45 QoS beállítási lehetőségekről tudna valaki küldeni screenshotot? -
djsadri #44 Mindenkinek köszönök mindent az infókért :) !!! -
djsadri #43 OKÉ :) Thanks -
"Mindenesetre a modememen, akkor is lehet ezt a SNR Margin erteket modositani, hogy stabilabb legyen a kapcsolat."
Nem is azt mondtam, hogy a modemen nem lehet ezt állítani, vagy hogy ettől nem lesz stabilabb a kapcsolat, csak annyit, hogy az SNR != (nem egyenlő) SNR margin.
Nagyon-nagyon (extra nagyon) leegyszerűsítve: az SNR olyasmi, mint egy vízcsőben a nyomás, az SNR margin meg olyan mint egy vízcsőnek a megengedhető nyomása. Vagy az SNR olyan, mint amikor az autóval 48 km/h-ás sebességgel haladsz, az SNR margin meg az 50 km/h-ás sebességkorlátozó tábla.
djsadri: szerintem ne nagyon vacakolj vele. A szolgáltatónak biztos volt nyomós oka, hogy nem ad a home gatewayhez adminisztrátori jogosultságot (hozzá nem értő/figyelmetlen felhasználó ne állítgasson össze-vissza benne semmit, mert rosszabbra állítja, így szerelő+kiszállási díj lesz a móka vége).
A másik nagy ADSL-szolgáltatónál tapasztaltam már olyasmit, hogy a 3play szolgáltatás keretén belül adott home gatewayet annyira lekorlátozták, hogy a némileg tapasztalt, bár egyszeri felhasználó még a webes konfigurációs felületet sem tudta elérni (Internetet használni tudott rajta vígan), hogy bekapcsolja rajta a wifit. -
Szerintem felesleges próbálkoznod. Én úgy tudom, hogy az ilyen IPTV-s modemeket a szolgáltató előre konfigurálva kapja és adott esetben távolról tudja menedzselni. Nálam a másik nagy szolgáltatótól kapott Sagem modem van, amihez ugyanígy csak korlátozott hozzáférésem volt alapesetben.
[spoiler]Ha esetleg van ismerősöd a T fejlesztési vagy műszaki csoportjánál, akkor megkérheted, hogy adjon neked külön hozzáférést./spoiler] -
djsadri #40 Próbálkoztam az Administrator felhasználó névvel és a SpeedTouch-on lévő
Modem Acess jelszó kóddal, de az sem müxik :( -
djsadri #39 Megvolt a HardReset is , de ugyan ez a helyzet .... :( :( :( -
djsadri #38 SpeedTouch 780 infó
ELVILEG ebből az infóból a
F.név: PPP
Jelszó: admin
DE EZT SEM FOGADJA EL :( :( :( :( -
djsadri #37 ELVILEG Administrator lenne a felhasználónév és a jelszót üresen hgyni vagy az is Administrator lenne , de hát nem fogadja el :
Speedtouch 780 Tips
From Briki
Jump to: navigation, search
Useful CLI commands
user config name=Administrator password=mypass
Set password for user Administrator
env set var=SESSIONTIMEOUT value=900
Set telnet session timeout to 15 mins
wireless ifconfig state=disabled
Disable wireless
system locale dec_symbol=. group_symbol=,
Set correct numeric grouping and decimal point symbols for UK
service system ifadd name=PING_RESPONDER group=wan
Enable PINGs on WAN interface
service system ifdelete name=TELNET group=wan
service system ifdelete name=FTP group=wan
service system ifdelete name=HTTPs group=wan
Disable telnet, ftp and https on WAN interface
service system modify name=SNMP_AGENT state=enabled
snmp community add securityname=ROCommunity communityname=public
Enable SNMP
dns server config domain=mydomain.org
Configure domain name for LAN
eth bridge ifdetach intf=ethport4
eth bridge vlan ifdelete name=video_gr intf=ethport4
eth bridge ifattach intf=ethport4
Enable 4th ethernet port (middle step seemed unnecessary for me, but is recommended)
dns server host add name=router
Add DNS name router for Speedtouch device
dns server host add name=myhost addr=myip
Add DNS name myhost for device with IP address myip
ip config natloopback=enabled
Enable NAT loopback (to allow you to use the WAN IP address/hostname from inside the LAN)
dhcp server config state=disabled
Disable DHCP on LAN
dhcp server lease add clientid=macaddr pool=LAN_private addr=ip leasetime=0 macaddr=macaddr
Define a fixed IP for a given mac address via DHCP
saveall
Make setting persistent between reboots -
djsadri #36 Szval csak 3play van amivel beléptem.... :( Ez gáz , hogy nincs Administrator és létrehozni sem lehet PowerUser módban a 3play-el vagy PowerUser módban az Administratort nem jeleníti meg ??? -
djsadri #35 -
djsadri #34 Nemtom , hogy hogy van de a SpeedTouch-ban az
User Management-ben csak egy PowerUser vana 3play azon kivül nincs, egy Administrator sem és nem is enged létrehozni PowerUser módban -
djsadri #33 Ez SEM: Username: SuperUser Password: O2Br0ad64nd
Jakuza001
-
Esetleg ez ? :D Username: SuperUser
Password: O2Br0ad64nd -
Ahogy nezem a masik paros az Administrator/Administrator vagy conf/admin
De van aki azt irja hogy Administrator -t kell irni, mig a masikat uresen hagyni. -
djsadri #30 Esetleg egy Hard Reset nem segítene, ha minden vissza állna alapra ????? -
djsadri #29 Egyik sem müxik :admin/admin, root/admin,
A Thomson SpeedTouch 780-nal ha minden igaz akkor a PPP/admin - még ez sem pedig ez kellen a Thomson Speedtouch 780-hoz -T-Home.os :( :( :( -
Ugyanazt a jelszot kell megadni, mint a modem bejelentkezo html-es feluleten.
Ez peldaul a legtobb termeknel az admin/admin paros, de szokott lenni a root/admin.
A Thomson SpeedTouch 780-nal ha minden igaz akkor a PPP/admin -
djsadri #27 Ha valaki tudja az légyszi küldje el a [email protected] -ra vagy ide írja meg -
djsadri #26 Administrator jelszó üres nem m, Administrator jelszó Administrator nem m, admin-admin nem m, 3play-3play az csak PowerUser...... ??? -
djsadri #25 Thomson SpeedTouch 780 -
djsadri #24 ??? Akkor ti sem tudjátok az Admin felhasználó nevet és a jelszót , a szervizeset amivel ezt be lehetne állítani amit a DMT-be vagy az OrbMT-ben kell megadni ??? -
Mindenesetre a modememen, akkor is lehet ezt a SNR Margin erteket modositani, hogy stabilabb legyen a kapcsolat.
pl 321B-nel adsl start --snr "ertek %-ban megadva"
vagy a 360R-nel a wan dmt set snroffset -"ertek" szammal.
-
-
Pediglen az SNR és az SNR margin között van különbség.
Az SNR egy mért érték, az átviteli közegen tapasztalható jel és zaj értékeinek viszonyszáma. Ezt az "adóoldalon" a teljesítmény, a vevőoldalon az érzékenység növelésével lehet megnövelni; illetve az átviteli közeg zajmentesítésével (zajszűrés, kábel zajmentesebb környezetbe pakolása/jobb minőségű kábel alkalmazása, vezetéknélküli rendszerek esetén interferenciamentesebb/jobb terjedési lehetőségekkel bíró frekvencia választása).
A Shannon-Hartley teória értelmében, egy adott sávszélesség esetén minél nagyobb az SNR, annál nagyobb az adatátviteli sebesség.
Az SNR margin meg egy, az előbbi mért értéken alapuló határérték, mely azt állítja be, hogy az ADSL-modem az SNR eredeti minimumához (a zajszinthez - ezért nevezik noise marginnak is) képest milyen eltéréssel hajlandó csatlakozni.
Szemléletesebben: van egy átviteli közegünk, aminek optimálisan 30 dB SNR-je van. Feltételezzük, hogy ez rossz esetben (például megnövekszik a zaj) 24 dB-re redukálódik, így beállítunk neki 6 dB SNR margint.
Viszont azt tapasztaljuk, hogy rosszabb a helyzet: folyamatosan szétbont a modem. Ezért az SNR margint megnöveljük mondjuk 9 dB-re, így 21 dB-es SNR esetén is működhet a kapcsolat (bár így tényleg lassabb lesz a net, de biztosabb lesz a kapcsolat). -
djsadri #20 Valaki tudja , hogy mi a SpeedTouch 780 Adminisztártor felhasználó neve és jelszava ??? -
djsadri #19 Nem, otthoni felhasználó, ha az lennék akkor tudnám biztosan :) -
Csak nem egy T-s kolega?
-
djsadri #17 Itt egy angol fórum, hogy lehet a SpeedTouch-on is növelni a DMT-vel:
LINK
-
djsadri #16 OrbMT Modem Tool v3.18
Letöltés: http://download.orbmu2k.de/download.php?id=26 -
djsadri #15 Az Erre megfelelő szoftverek:
# DMT v7.35 - Windows2000/XP/Vista - Windows95/98/ME
CSAK A: Speedtouch 516 536 546 585 608 706 716 780
+ Az OrbMT Modem Tool v3.18
A következő modemeket kezeli:
Avalanche SAR (TI AR7 ChipSet)
Sphairon AR860[V2]/JDR454
NetGear DG834B
D-Link DSL-G684T/DSL-360T
IFX [Infineon Amazon ChipSet]
Spharion AR870/AR871/IAD
AdslCtl SoftWare [BCM6338/6348 ChipSet]
Siemens CL/SL/SLI series
SpeedPort [W]500V (TelNetD)
Belkin 7633
T-Sinus 1054
LinkSys WAG54GS
NetGear DG834PN[B]
Speedtouch (Thomson)
Speedtouch 516/536/546/585/608/706/716/780
Speedtouch V62 (Thomson)
Speedtouch 516/536/546/585/608/706/716/780
(With Firmware version 6.2.x.x. or higher)
Arcor WLAN 200 (Firmware ACU.1, AHS.0 oder AHS.1 [TrendChip])
Arcor WLAN Modem 200
Speedmodem 200 (Speedmodem 200/50B/50+ [TrendChip])
Arcor Speedmodem 200/50B/50+
TcTool[TrendChip] (utelnet v0.1.9 recommended)
Arcor Speedmodem 200
(Remotely over TCTool gateway)
Speedmodem 50Z
Arcor Speedmodem 50Z (Zyxel Prestige 660M-67)
Arcor WLAN Modem 100 -
Jo lenne ha elobb tanulmanyoznad a kerdest, mielott butasagokat beszelnel.
Ez a link jo lesz kezdetnek.
http://logout.hu/iras/d-link_360r_adsl_modem_parameterezes.html -
djsadri #13 Csak ott akadtam meg, hogy a felhasználó nevet és a jelszót nemtom az Administratort, ebben valaki tud valamit ... T- Home... -
djsadri #12 Egyébként ADSL net , azért SpeedToouch, mert azt adtam és a telefon IP szval az ADSL meglétnek követelményer a telefon vonal.+ ELVILEG LEHET SPEETOUCH-on is növelni :
-
Na várjunk. Milyen kapcsolatról beszélünk? ADSL vagy kábelnet? Mert a #3-ban írt adatok kábelnetre vonatkoznak.
Ha nincs IP tv-tek akkor, hogy-hogy kaptatok Speedtouch-ot? Én úgy tudom csak IP tv mellé adunk. -
"Peldaul a Dlink 321B modemben is lehet telnet feluleten az adsl start --SNR "ertek" paranccsal."
Ez nem az SNR-t (Signal To Noise Ratio) növeli (azt - mint BaliBoy is mondta - az átviteli lánc minőségétől függ), hanem annak határértékét (SNR vagy noise margin) állítja. -
Mar hogyne lehetne novelni ?
Peldaul a Dlink 321B modemben is lehet telnet feluleten az adsl start --SNR "ertek" paranccsal.
Az mas kerdes, hogy a Speedtouch eszkozon lehet e, mert azt nem tudom, de vannak modemtipusok amiken lehet, hogy milyen kezdeti ertekkel kezdjen a halozat szinkronizalni.
Minnel alacsonyabbra allitjak annal kisebb lesz a letoltesi ill feltoltesi ertek, viszont a stabilitas novekszik.
-
djsadri #8 igen tudom, ip tv-nk nincs csan net és telefon és műholdas tv