A világ legnagyobb panorámafotóját készítették magyar fiatalok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
biztos gáz lett volna js-ben egy henger belsejére vetíteni, és azt forgathatóvá tenni... mert akkor legalább tényleg 3d lenne, és még platformfüggetlen is 😊
Mintha lenne a guglinak is egy ilyen google maps szerû aprósága, "igen gyenge" minõségû felvételekkel, még is flash, és silverfos igénye nélkül...
Mintha lenne a guglinak is egy ilyen google maps szerû aprósága, "igen gyenge" minõségû felvételekkel, még is flash, és silverfos igénye nélkül...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Mi ezzel a baj? Egy földnyi adat! Tudod milyen sok az!?
Terabyte - az nem sok, ma már átlagos vinyó.
<#zavart2>#zavart2>
Terabyte - az nem sok, ma már átlagos vinyó.
<#zavart2>#zavart2>
Szép munka, de vasárnap délután lett volna igazi kihívás (amilyen tömeg szokott ott fent lenni):
- Bocs-bocs-bocsi, egy fotót szeretnék, köszi, nem jó, belógsz...
A Silverlight tényleg kár volt, így az emberek nem láthatják, egy kép megnézéséért nem fognak telepítgetni, igazán elterjedni meg sosem fog.
- Bocs-bocs-bocsi, egy fotót szeretnék, köszi, nem jó, belógsz...
A Silverlight tényleg kár volt, így az emberek nem láthatják, egy kép megnézéséért nem fognak telepítgetni, igazán elterjedni meg sosem fog.
Hát ha neked az A900 nem rendes gép, akkor te se vagy normális..... LOL
www.digimomentsvideography.com
mintegy 1 terrabyte-nyi adatot jelent
terabyte
terra=föld latinul
terabyte
terra=föld latinul
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Ma egy átlag telefon nem tud olyan képeket csinálni, mint egy 20 évvel ezelõtti SLR.
És az csak EGY fotó. Itt meg 4500-rõl van szó, amiket nem is elkészíteni nagy kihívás (egy kis robot automatikusan mozgatja a gépet és exponálgat szorgalmasan,itt egy videó a mûködésérõl) hanem összerakni. Photoshopban van ilyen funkció, ami automatikusan összerakja a képeket, de már 8-10 darab is eléggé izzasztja a Core i7 procit is, és idõnként hibákat is vét az illesztéseknél.
Egy ilyen minõségû panorámakép összerakása valami hihetetlen meló lehet, úgyhogy max respect a srácoknak.
És az csak EGY fotó. Itt meg 4500-rõl van szó, amiket nem is elkészíteni nagy kihívás (egy kis robot automatikusan mozgatja a gépet és exponálgat szorgalmasan,itt egy videó a mûködésérõl) hanem összerakni. Photoshopban van ilyen funkció, ami automatikusan összerakja a képeket, de már 8-10 darab is eléggé izzasztja a Core i7 procit is, és idõnként hibákat is vét az illesztéseknél.
Egy ilyen minõségû panorámakép összerakása valami hihetetlen meló lehet, úgyhogy max respect a srácoknak.
Az érdekelne, hogy milyen állványt használtak, és honnan szedték. Az összes többi dolog, ami kell hozzá, viszonylag könnyen elérhetõ.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
A kisrepülõt megtaláltátok rajta?
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
gratula,látszik a házunk! 😊 XVIker
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Ez szimplán baromság😊
grat
"technikailag és szakmailag is kihívás, egy rekord méretû, 70 milliárd pixeles kép elkészítése pedig pláne az, igazi csemege" - magyarázta Mihályfi Zsolt projektvezetõ."
Nagy dolog 2 ev mulva az atlag mobiltelefon ennel jobb kepeket tud majd kesziteni.
Nagy dolog 2 ev mulva az atlag mobiltelefon ennel jobb kepeket tud majd kesziteni.
az oldalt már be sem jön
Sokkal szebb mint a kihalt, kopár, under construction Dubairól készült kép 😊
De én csak akkor vagyok hajlandó megnézni, ha Apple gépeken futó QNX rendszer alól, IBM fejlesztette pluginnel, 3D-ben kivetítik az Alföldön kihúzott vászonra, amit a 3M bocsát rendelkezésre a hátoldalán "We hate Microsoft" felirattal.
De én csak akkor vagyok hajlandó megnézni, ha Apple gépeken futó QNX rendszer alól, IBM fejlesztette pluginnel, 3D-ben kivetítik az Alföldön kihúzott vászonra, amit a 3M bocsát rendelkezésre a hátoldalán "We hate Microsoft" felirattal.
Kapásból azzal kezdte, hogy a fennlévõ silverlightom nem jó, én keressem meg az újabbat, én telepítsem, aztán indítsam újra a böngészõt. Sajnos ennyi macerát nekem most nem ért meg a dolog.
Gratula a fiúknak, de azért én is fikáznék egy kicsit. A Silverlightot régebben utáltam, aztán a cégnél C#-ra váltottunk és rá kellett jönnünk, hogy ez tulajdonképpen .NET (WPF) böngészõben. Úgyhogy ma már csak nem szeretem, mert nincs Opera alá pluginja (tudom, használjak Foxot vagy Chrome-ot). De ugyanezt Flashben is simán meg lehetett volna írni (a többi gigapixeles panorámaképhez is Flash nézegetõ van). Úgy sejtem, a Microsoft ártámogatást adott az Azure-hoz, ha inkább a Silverlightot preferálják.
A másik, hogy ha már fáradságos munkával elkészítik a képet, miért nem egy rendes (Nikon, Canon) fényképezõgépet használnak ehhez? Bár a Sony A900 dinamikakorrekciója (nem tartománya!) figyelemreméltó, a képzaj tekintetében erõsen hagy kívánnivalókat maga után. Ez persze orvosolható lett volna a felbontás negyedelésével, de akkor elmaradt volna a rekordállítás is. Szóval van még mit javítani, Pécset már reméljük, hogy szebbre sikerül "leképezni". 😊
A másik, hogy ha már fáradságos munkával elkészítik a képet, miért nem egy rendes (Nikon, Canon) fényképezõgépet használnak ehhez? Bár a Sony A900 dinamikakorrekciója (nem tartománya!) figyelemreméltó, a képzaj tekintetében erõsen hagy kívánnivalókat maga után. Ez persze orvosolható lett volna a felbontás negyedelésével, de akkor elmaradt volna a rekordállítás is. Szóval van még mit javítani, Pécset már reméljük, hogy szebbre sikerül "leképezni". 😊
Muszáj ugyanazt szajkóznom mindig, az ujjam is elkopik már, minek tanul az olyan nyelvet, aki a sajátjához is szamár?
Tényleg szép munka. Csak egy nagy baj van ezzel, hogy a honlapon megtekinthatõ full méretû fotót egy silverlight motor jeleníti meg ami egy nagy fos. még csak nem is cross platform. a szemét microsoft még csak meg se írta a kódot linuxra. Nagyon aljas egy cég.
<#eljen>#eljen><#worship>#worship>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.