22
-
sanyicks #22 biztos gáz lett volna js-ben egy henger belsejére vetíteni, és azt forgathatóvá tenni... mert akkor legalább tényleg 3d lenne, és még platformfüggetlen is :)
Mintha lenne a guglinak is egy ilyen google maps szerű aprósága, "igen gyenge" minőségű felvételekkel, még is flash, és silverfos igénye nélkül... -
M2 #21 Mi ezzel a baj? Egy földnyi adat! Tudod milyen sok az!?
Terabyte - az nem sok, ma már átlagos vinyó.
-
M2 #20 Szép munka, de vasárnap délután lett volna igazi kihívás (amilyen tömeg szokott ott fent lenni):
- Bocs-bocs-bocsi, egy fotót szeretnék, köszi, nem jó, belógsz...
A Silverlight tényleg kár volt, így az emberek nem láthatják, egy kép megnézéséért nem fognak telepítgetni, igazán elterjedni meg sosem fog. -
#19 Van, pl. moonlight. Csak azzal nem megy ;) -
#18 Hát ha neked az A900 nem rendes gép, akkor te se vagy normális..... LOL -
Emmegki #17 mintegy 1 terrabyte-nyi adatot jelent
terabyte
terra=föld latinul -
#16 Ma egy átlag telefon nem tud olyan képeket csinálni, mint egy 20 évvel ezelőtti SLR.
És az csak EGY fotó. Itt meg 4500-ről van szó, amiket nem is elkészíteni nagy kihívás (egy kis robot automatikusan mozgatja a gépet és exponálgat szorgalmasan,itt egy videó a működéséről) hanem összerakni. Photoshopban van ilyen funkció, ami automatikusan összerakja a képeket, de már 8-10 darab is eléggé izzasztja a Core i7 procit is, és időnként hibákat is vét az illesztéseknél.
Egy ilyen minőségű panorámakép összerakása valami hihetetlen meló lehet, úgyhogy max respect a srácoknak. -
stain #15 Az érdekelne, hogy milyen állványt használtak, és honnan szedték. Az összes többi dolog, ami kell hozzá, viszonylag könnyen elérhető. -
#14 A kisrepülőt megtaláltátok rajta? -
#13 gratula,látszik a házunk! :) XVIker -
nextman #12 Ez szimplán baromság:) -
JL666 #11 grat -
duke #10 "technikailag és szakmailag is kihívás, egy rekord méretű, 70 milliárd pixeles kép elkészítése pedig pláne az, igazi csemege" - magyarázta Mihályfi Zsolt projektvezető."
Nagy dolog 2 ev mulva az atlag mobiltelefon ennel jobb kepeket tud majd kesziteni. -
bcrics #9 az oldalt már be sem jön -
Kingfisher #8 Sokkal szebb mint a kihalt, kopár, under construction Dubairól készült kép :)
De én csak akkor vagyok hajlandó megnézni, ha Apple gépeken futó QNX rendszer alól, IBM fejlesztette pluginnel, 3D-ben kivetítik az Alföldön kihúzott vászonra, amit a 3M bocsát rendelkezésre a hátoldalán "We hate Microsoft" felirattal. -
nextman #7 Kapásból azzal kezdte, hogy a fennlévő silverlightom nem jó, én keressem meg az újabbat, én telepítsem, aztán indítsam újra a böngészőt. Sajnos ennyi macerát nekem most nem ért meg a dolog. -
redgreen #6 Gratula a fiúknak, de azért én is fikáznék egy kicsit. A Silverlightot régebben utáltam, aztán a cégnél C#-ra váltottunk és rá kellett jönnünk, hogy ez tulajdonképpen .NET (WPF) böngészőben. Úgyhogy ma már csak nem szeretem, mert nincs Opera alá pluginja (tudom, használjak Foxot vagy Chrome-ot). De ugyanezt Flashben is simán meg lehetett volna írni (a többi gigapixeles panorámaképhez is Flash nézegető van). Úgy sejtem, a Microsoft ártámogatást adott az Azure-hoz, ha inkább a Silverlightot preferálják.
A másik, hogy ha már fáradságos munkával elkészítik a képet, miért nem egy rendes (Nikon, Canon) fényképezőgépet használnak ehhez? Bár a Sony A900 dinamikakorrekciója (nem tartománya!) figyelemreméltó, a képzaj tekintetében erősen hagy kívánnivalókat maga után. Ez persze orvosolható lett volna a felbontás negyedelésével, de akkor elmaradt volna a rekordállítás is. Szóval van még mit javítani, Pécset már reméljük, hogy szebbre sikerül "leképezni". :) -
#5 van silverlight linuxra, macre sé természetesen windowsra is -
makpadi #4 Tényleg szép munka. Csak egy nagy baj van ezzel, hogy a honlapon megtekinthatő full méretű fotót egy silverlight motor jeleníti meg ami egy nagy fos. még csak nem is cross platform. a szemét microsoft még csak meg se írta a kódot linuxra. Nagyon aljas egy cég. -
#3 Grat fiúk!
-
#2 -
#1 Nagyon szép munka, minden elismerésem :)