A CERN már az LHC utódján gondolkozik

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az erre kidobandó pénzt az afro-afrikaiaknak kellene adni, mer' Afrikába' meg éheznek!<#hehe>

iSS!

Kara kán
te mindent rosszul értelmezel, te denunciáns.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

immovable
Nem a bozon a lényeg, hanem a "leszarom hozzáállás" a tudomány felé miközben mérnöknek tanulsz. De lehet csak rosszul értelmeztem a post-od. no offense bro 😊
Pálinkás József, M1 híradó asszem.

Figy,az, hogy nem ülök minden nap az LHC eredményeinek publikálását olvasva a gép elõtt mint sok fizikus, vagy fizika-szimpatizáns, az nem jelenti azt, hogy teljesen hidegen hagy a téma. Ha lesz bozon, lesz. Ha nem lesz, nem lesz.... nekem mindegy 😊 De arra kíváncsi vagyok, hogy mi jön majd ki a dologból, mert mindenhol azt olvasom, hogy "tudománytörténeti siker", "soha nem látott felfedezés", stb... én eddig is megvoltam a bozon nélkül és ez után is megleszek. 😊

A kioktató hangnemet te ütötted meg, olyan dolgokkal és emberekkel szemben akik még - veled ellentétben "védekezni" sem tudnak mert nincsenek itt. Gondolom ez nem kérdés volt: "Még csak a felszínt kapargatják, eredmény alig, Higgs bozon még 3 éven belül sehol, de máris építenék a következõ játékszert.... nevetséges...

"Az átlag netezõ mégis honnan tudná mi van..."
A google a te barátod is...

(U.i.: Pálinkás kicsoda? És melyik tévémûsorban?)

Kara kán
miért is ne lenne jó mérnök, te spicli?

legalább nem üti bele az orrát abba, ami nem az õ dolga, te besúgó.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Még mindig nem fogtad fel úgy látom, hogy nem egy szerintem minden okot nélkülözõ, tudatlanság szülte elégedetlenség miatti pénzkötés feltételezése kapcsán írtam amit írtam.

immovable
higgs bozon meg nekem nem kell. Mért kéne? Neked kell? 😊 Felõlem lehet ott, ahol most is van, ha van egyáltalán....

Ezzel a hozzáállással "jó" mérnök leszel.
Kara kán
Igazad van, tarts ki.

De nekem erre (is) van egy mondásom: az emberek azt akarják, hogy úgy segíts rajtuk, hogy közben észre se vegyék, vagy esetleg úgy tûnjön fel az egész, hogy õk segítettek rajtad. Abbiza.

Ez nem csak kérdés volt - hanem vélemény, egy olyan dologról amihez - a saját elmondása szerint nem ért. Én erre reagáltam, te mire? Egyébként ha neki joga van elmondani a véleményét akkor remélem nekem is. Ez nem személyeskedés ez tény volt, mert semmi személyeset nem mondtam - veled ellentétben.

Kara kán
itt vagy-e te árulkodós, besúgó ringyó?

-Nem fogok fizika szakra menni, mert nem veszek tehenet azért, ha inni akarok egy pohár tejet. Amúgy meg mérnök hallgató vagyok, szóval nem teljesen hülye a fizikához. A részecskefizikához nem konyítok, belátom.
-A cikkben sehol sincs az, amit eredetileg is kérdeztem, szóval semmiféle alapkutatásról nem beszélnek. Az átlag netezõ mégis honnan tudná mi van...nem mindenki húz le egyetemen 5 év fizikát, ergo nem is néz annyira utána ezeknek a dolgoknak. Bocs 😊 DE ettõl függetlenül remélem nem vitatod el azt tõlem, hogy objektíve meg szeretném érteni miért költenek újabb nagy volumenû összegeket, hiszen a kíváncsiság emberi alaptermészet.
-A higgs bozon meg nekem nem kell. Mért kéne? Neked kell? 😊 Felõlem lehet ott, ahol most is van, ha van egyáltalán....
Pálinkás tudós prof.-unk mondta amit leírtam, én pedig ennek analógiáján tettem fel a kérdést. Direkt nem okoskodni akartam, ezért idéztem Õt. Nem emlékszek rá, hogy alapkutatásról beszélt volna. Az LHC-ról kérdezte a tv-s úgy általában és Õ ezt mondta. Ennyi.
Tehát nem igaz, amit összebeszélsz itt velem kapcsolatban.

A kioktató hangnemeden meg csiszolj kicsit léci. Azért mert értesz ezekhez a dolgokhoz, nem jelenti azt, hogy hallhatatlan lennél..

Fresh Duke
Ne aggódj, te csak szánalmas vagy, veszélyes nem. 😊
Minek oltod itt szegényt? Kérdezett valamit, elég lett volna válaszolnod is.

A heavy cost. I pay it gladly.

immovable
Meg is válaszoltad magadnak. Hogy gyorsabban jussanak pontosabb eredményekhez, új felfedezéseket tehessenek, amiket ezzel a géppel nem lehet. Ez a fejlõdés. Kávéskanalat próbálják cserpákra cserélni. 😄
Ok, elõször is lehúzol 5 évet az egyetemen fizika szakon és megérted...

Amirõl itt szó van az alapkutatás. Def: Az alapkutatás olyan kísérleti és elméleti munka, amelynek elsõdleges célja új ismeretek szerzése a jelenségek alapvetõ lényegérõl és a megfigyelhetõ tényekrõl, bármiféle konkrét alkalmazási és felhasználási célkitûzés nélkül. Házi feladat: Mire jó ez?

Azért érdekes lenne ha megmondanád neked minek a Higgs-bozon ha az alapkutatás céljával, és fogalmával sem vagy tisztába? Arról nem is szólva, hogy amit építeni akarnak az 2020 körül fog (tehát lesz idõ az LHC-vel kutatni), arról nem is beszélve, hogy teljesen más kutatás területet jelent??? Értsd: nincs mindenre használható csodaütközettõ, egyik erre, másik arra való.

(A nevetséges inkább az, hogy ma divat kérkedni azzal ha nem tudunk valamit, és az ego néhány emberben akkora, hogy ha Õ (így nagy betûvel) nem tud valamit, akkor az nincs is, vagy fix más sem tudja (mert ki ha én nem?). Na ez a szánalmas, és veszélyes...)

Kara kán
Neked elméletileg igazad van.

Valaki mondja már el, hogy hol van az a rész a cikkben, hogy "miért?!" kell újabb euro százmilliókat elkölteni ilyenekre, amikor még alig van eredménye ennek az egésznek?! Pálinkás azt mondta egy TV mûsorban, hogy a higgs bozon keresése olyan, mintha a Föld Óceánjainak egy cseppjében kéne keresnünk ezt a részecskét és csak egy evõ, vagy talán kávés kanalat kapnánk ahhoz, hogy megkeressük és azért kell 3 évig mennie az LHC-nak, mert akkorra végezne vele.

Még csak a felszínt kapargatják, eredmény alig, Higgs bozon még 3 éven belül sehol, de máris építenék a következõ játékszert.... nevetséges...

← ElőzőOldal 2 / 2