13
Motor riasztó - távirányítós motorindító
-
#13 Nekem is ilyenem van. Még csak a riasztó van beszerelve, az indítózó még nincs. egy fórumon mondták nekem, hogy simán be lehet kötni a burgmanba. Amugy egy feltételt elfelejtett leírni az előttem szóló: a sztendernek behajtva kell lennie.
A bekötéshez amúgy fog kelleni még pár kábel és két 12 voltos relé. A kapcsolási rajzot még várom tőle mert nem tudom elképzelni hogy leht majd ezt összehozni. Állítólag kétszer kell majd megnyomni a távirányítón az indító gombot. Először behúzza a reléket, másodszorra pedig az önindítónak ad áramot.
Mindenesetre nagyonkíváncsi vagyok. Maga a riasztó része amugy nem rossz ahhoz képest hogy csak kétezer forint volt. Az érzékelője marha egyszerű egy egyszerű rezgőtű érzékeli a mozgást, bár sajnos nem minden helyzetben, szóval jól ki kell próbálgatni előbb a risztót és megnézni melyik az a helyzet ahol érzékenyebb, és ugy kell beszerelni. -
#12 Jól nyomod! Hány perc, mire elindulsz? -
#11 Nekem mozgás (mozdítás) érzékelős, radaros, gsm-es riasztó van a motorban, felhív ha valami van vele. Garázsajtóra is rá van kötve biztos ami biztos :)
+vastag lánc +tárcsazár. Biztosra megyünk. -
#10 Nekem sincs benne riasztó és szerintem fölösleges. Egy vastag lánc + oszlop... jobb megoldás nagyon nincsen... -
#9 szeretnék a jövőben robogót venni, de egyik ok ami visszatart hogy ellophatják (vasútállomáson parkolna napközben)
nézem hogy vannak indításgátlók, szirénás riasztók, stb.
ha én robogót lopnék akkor tuti egy teherautó platójára dobnám fel a motort és elhúznék
szóval leghatékonyabb módszernek a vastag lánc + spéci lakat + lámpaoszlop kombinációt látom
de cáfoljatok meg, érdekelne az összes lehetőség -
#8 Hát szerintem próbáld ki ezt:
Hátha használ motorok ellen is! -
#7 Szerintem add el! Én most köttettem ki a mociból, mert fölösleges és zabálta az akksit is rendesen, annyira, hogy csak rugdosásra indult egy idő után! -
#6 igazán nincs mit. -
laszmark #5 Rendben. Köszi mégegyszer:)) -
#4 szerintem nem baj, sőt! -
laszmark #3 Nagyszerű! Köszönöm!:) Szerinted az nem baj hogy egy az egyben átkopizom az itteni posztomat oda? -
#2 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1081545185
itt van egy szakember aki szerintem tudja a választ. -
laszmark #1 Sziasztok! Nemrég vettem ebayről egy kínai motor riasztó - távirányítós motorindító kütyüt.
4 drót lóg ki belőle. Egy vékony fekete (antenna), egy vastag fekete (akkumlátorra negatív pólus), egy piros (akkumulátorra pozitív pólus), és egy kék. Ez utóbbit kell valahova a gyújtásra kötni, hogy működjön a motorindítás funkció.
A kérdés csak az hogy pontosan ezt hova kell kötni? 2000-es Suzuki Burgman AN 400-asba szerelném be. Alapesetben a motorindításhoz az alábbi feltételeknek kell teljesülni:
-Gyújtáskapcsoló gomb benyomva
-egyik fék behúzva
-kulcs elforgatva
-önindító gomb benyomása
Ötletem sincs, hogy ezt az egy kábelt hova kéne bekötnöm úgy, hogy a motor kulcs nélkül is indítható legyen. Volt már valamelyikőtöknek ilyen kütyüvel tapasztalata? Vagy van vmi ötlete hol lehetne ennek a helye? A hozzá adott leírás természetesen egy szót se ejt erről.
Előre is köszönöm a segítséget!