32
  • Tikal #32
    Ezt mikor mondták, mikor már rájöttek hogy nem fogy a telefon vagy mikor kijöttek vele? Ugye érzed a különbséget :)
  • Tikal #31
    azt az 500-as az letelefonálod, nemde? de...
  • pi3c3
    Hát akkor még nem igazán volt a kezedben Android-os telefon. Csak annyit mondok, hogy a gagyi Samu Galaxy Spica-ban is van mágnes, ergo digitális iránytű, vagyis fémdetektor, vagy mágneses anomáliaizé, vagy ahogy tetszik.

Az android gyakorlatilag egy olyan rendszer, amely inkább azok számára érdekes akik szeretik a telefonjukat iszonyatos mód személyre szabni. A rendszer minden részegysége teljesen testreszabható. A Home Screen, vagyis a kezelőfelület egy az egyben lecserélhető teljesen másra úgy, hogy alapértelmezetté tehető.

Gondoljunk bele. Az egész rendszere nyílt, hiszen Linux alapú, tehát a billentyűzet, a tárcsázóprogram a névjegyzékkezelő, sms kezelő, képnézegető, böngésző stb... gyakorlatilag bármi lecserélhető és alapértelmezetté tehető a rendszerben.

Most akkor mondom azt, hogy az Android-os telefonok 100%-ig tudják azt amit az iPhone-ok, legyen szó bármelyikről. Sőt én galaxy spicam DivX-et is lejátsza mivel natívan támogatja. Ha jól tudom 3GS nem. Viszont Apple telefonjában meg jóval erősebb a grafikus hardware, ami miatt 3D-s játékok tömkelege létezik rá.

Nem érdemes a két telefont összevetni már csak azért sem mert a gyakorlatban egy az egyben ugyan azokkal a szolgáltatásokkal bírnak, iszonyatosan kis mértékben térnek el a egymástól. Ugyan úgy szinkronizálhatóak egy központi szerverrel, legyen szó névjegyzékről, naptárról, e-mail-ről, képekről. (hiszen mivel google alapú, g-mail account nélkül szinte használhatatlan) Gondolom ez az iPhone esetében is hasonlóan működik.

A két rendszer annyira hasonló egymáshoz a kezelőfelületet leszámítva, hogy ezért nem is érdemes vitázni rajta, hogy melyik a jobb... Egyforma...
  • Vamp17
    egyet értünk. az Iphone jó. Aki mást mond az hülye vagy vallásosan ragaszkodik egy másik technológiához :)

De az Android is jó. Erre is igaz az, amit fönt írtam.
    Hogy melyik a jobb? Most komolyan, két egymással rivalizáló óriáscég között ezt valaha el lehetett dönteni? Ugyan már gondolkodjatok :)
  • Vamp17
    De gondolom nem is tervezel smartphone-t venni :) Itt arról van szó, hogy aki megvette, az ki is használja.

Persze ha nem menőzésből vette, de az ugye más kategória, feltételezzük, hogy olyanok itt nincsenek :P
  • gulyasandras
    Személy szerint ezt sem bírom kihasználni: Nokia 3310.
  • roliika
    Énis felteszem a mancsom....3 hete vagyok 3GS tulaj, és a fon mint telefon annyira keveset tud, hogy művészet nem kihasználni! :DDD

Viszont mint programok futtatására képes izéke..hát meglepően jó..pl ma szedtem le egy olyan progit, hogy figyeli mikor mennyit alszok..mély álom ébrenlét ilyesmi, és úgy ébreszt hogy fokozatosan...aztán tettem rá elektromágneses anomális érzékelő programot..tudom kretén vagyok, de ezek annyira érdekesek voltak, hogy kikellett próbálni. :D

A durva viszont az, hogy működnek is.

Androidra ilyenek nincsenek, és a store része is elég béna, ezért..kizárólag ezért nem az androidot választottam.

Az ár mindegy, mert előfizuval 80 volt, droid is ennyi lett volna ráadásul részletekbe fizethetem ezt a 80at is, így egyáltalán nem megterhelő.

Iphone gyorsan merül...de nem azért pert annyiraszar az akkuja, hanem mert olyan cucc, hogy ha már van akkor minimum 3-4 órát zenét hallgat rajta az ember, tapicskolja, játszik, netezik vele méleket tölt le...magyarul egésznap tapicskolja és lemerül.
  • pbanfa
    Akkor most szeretnék a 3. pont miatt elnézést kérni. Túlságosan hamar vontam le a következtetést. Én csak a saját környezetemet látom és ott többnyire nincs kihasználva egy okostelefon. Én magam is olyat használok és jól ki is használom (outlook szinkronizáció, mobil net, wifi, kamera, gps, stb), de ahogy mondtam a környezetemben ez nem jellemző.
  • Vamp17
    Annyira bírom, hogy mindenki ezzel a "nem használod úgyse ki" hülyeséggel jön! A smartphone-okban jórészt olyan alkalmazások vannak, amiket nap mint nap használok a számítógépemen is. Viszont nem ülök egész nap előtte, a teló viszont nálam van, logikus , hogy azokon is használom ezeket a funkciókat, ha épp nem vagyok képközelben.
  • GregSB
    Én is jelentkezem a 3-as pontra. Túlságosan is kihasználom, sokszor emiatt 1 napot se bír ki az akksija... (mobilnet, wifi, játékok, youtube minden nap megy rajta)
  • bakagaijin
    Így van, Guglinak eszébe nem volt több ilyen telefont eladni. Ennek keretében a Nexus sem saját tervezés, a HTC egy készülékét matricázták fel. Kizárólag az Android bevezetésére szolgált, ezt a szerepét abszolute betöltötte, tehát most már mehet.

Újságíróknál szándékosan zéró az emlékezet? 2009 November továbbra sem tervezik a beszállást a hardvergyártásba, ez ugyanis nem illeszkedik a keresőcég profiljába. ... maradnak a szoftverszegmensben, esetleg kisebb tervezési munkákat, részfeladatokat vállalnak el, ahogy az a G1 mobiltelefon esetében is történt.
  • Gerygrey
    2: én androidos vagyok, és nem kell arról meggyőzni hogy az iPhone is jó, mert tudom, és elismerem hogy jó. Tizes skálán szerintem erős nyolcas a 3GS, és ha nem lenne Android, valószínűleg vettem is volna egyet tavaly. Viszont jött a Desire, és kipróbálás után azt éreztem, hogy benne van az a pici plusz, ami az iPhone-ból számomra hiányzik, ráadásul olcsóbb is - így gondolkodás nélkül megvettem.

3: jelentkezem. Kevés funkciója van a Desire-nek, amit nem használok ki.

• pbanfa
    Tipikus, már megint egymás ócsárolásába ment át a dolog.

1. A Google-nek nem az volt a célja, hogy betörjön a mobil telefon piacra, hanem az Android platform népszerüsítése, ami a tervei szerint alakult.

2. iPhone vs Android vs Más okos telefon: örök harc lesz. Vannak fanatikus almások, és vannak a többiek. Egy almást sose fogsz meggyőzni arról, hogy nem az a legjobb és androidost sose fogsz meggyőzni arról, hogy az alma is jó.

3. "Tegye fel a kezét" az, akinek okos telefonja van és tökéletesen kihasználja annak funkcióit?
  • Ferrer
    Bocsánat, disszociált személyiségzavarom van.
  • willcox
    Erre!
    #69 és #71. Ennyire rossz a memóriád? Te írtad, neked jobban kéne emlékezned!
  • Ferrer
    "Phones ain't perfect."
    Szerintem ez már le lett tárgyalva - a legtöbb okostelefon hozza ezt a hibát, akár sokkal nagyobb hibaszázalékkal. Az Iphone ráadásul negyed annyira sem hibás hozzájuk képest, hamarosan jön a 4.0.1. ami javítja az eddigi rossz algoritmust, amivel a telefon kiszámította a jelerősséget.
  • Ferrer
    Milyen moziról beszélsz willcox?
  • willcox
    Ez az! Vidd az ipoweredet magaddal moziba.
  • lenox01
    Átgondolatlan tervezés? Mintha derengene valami az iphone4 kapcsán :D
  • Ferrer
    Nem verem rá, ellenben használom, és nem kell azon gondolkoznom, vajon most miért nem működik valami az átgondolatlan tervezés miatt :)
  • lenox01
    Talán még a gatyádba is élveztél. Megkockáztatom hogy minden nap az iszarodra v*r*d :D
  • Ferrer
    Csakhogy ehhez a havidíjhoz jár 2GB iNternet és 400 SMS és 600 perc. Ha már pontosak akarunk lenni, ezt is kalkuláljuk bele.
  • Ferrer
    Muhahahahaha!
    Az igazság végül mindig megtörténik: a gagyik elbuknak, a jókból slágertermék lesz.
    iPower!
  • willcox
    Vagy nem.
  • Solten
    Igy van, ez volt a celja, szoval mosolyogtato a cikkben ez a vicces mondat:

"A Microsoft után a Google is kudarcként értékelheti saját telefonjának életútját"

Google-nak nem az volt a celja hogy telefonokat gyartogasson a HTC-val, a Nexus One egyeduli kuldetese az Android platform nepszerusitese volt. Ki is adtak egy nyilatkozatot hogy a varakozasuknak megfeleloen teljesitette ezt a telo. End of story.
  • kpbendi
    Ez nem hazudozás, nem azt állították, hogy az iPhone 100 dollárba kerül, hanem hogy ennyiért már meg lehet szerezni. Márpedi az usaban, ahol egy slágertermék eladása nagyban azon múlik, hogy milyen gyorsan juthat hozzá az, aki meg akarja szerezni, ez a lényeg, nem a végösszeg, ami a megemelt előfizetési díjakból jön össze. A Google túlságosan ráfeküdt a szolgáltató függetlenségre, emiatt nem tudott olyan pénzügyi konstrukciókat ajánlani, ami kellően vonzóvá tette volna a telefonját.
  • Gerygrey
    "Az Apple telefonját hűségszerződéssel már 99 dollárért (22 ezer forintért) kínálják"

Ez már annyira unalmas!

Aki még egyszer azt mondja, hogy 100 dollár az iPhone ára, annak adok 25K forintot, és hoz nekem egy iPhone-t. (3000 a borravaló :))

Vagy mégsem annyi, mert 2 év alatt ráfizetsz még egy 500-ast, dollárban? Akkor meg mit kell hazudozni?

• passatgt
    de szinte egytől egyig a foxconn gyártja le a termékeiket, ami kínai:)
  • willcox
    "ennyi erővel egyik cég sem csinál telefont, mindent a kis kínaiak gyártanak ugye? " - ??? Még csak véletlenül sem. Samu, LG, Sony, HTC, BB, Motorola, Nokia, egyik sem kínai.
  • Glutamin
    Amit akartak, elérték. Az Android jött, látott és ha ennyi idő alatt győzni nem is tudott, de piaci szereplővé vált.
  • passatgt
    ennyi erővel egyik cég sem csinál telefont, mindent a kis kínaiak gyártanak ugye?
    nagoyn jól érted miről van szó, de azért muszáj értetlenkedni:)

iphone4 függetlenül uk-ben 500 font, az 750$ körül van, nagy különbség nincs közte(ráadásul európában jóval drágábban jöttek be az iphone-ok, mint usa-ban, és a google telefonja jóval régebbi)
  • willcox
    "igazuk volt azoknak, akik szerint a cég jobban teszi, ha megmarad a szoftvereknél és nem mártja magát bele a hardveres ügyekbe" - a gugli nem gyártott le egy negyed telefont sem. A HTC készítette a telefont. Ennyit a hw-ről.
    A baj az értékesítési modellel volt, az nagyon nem jött be a guglinak (mint még egyébként sok más egyéb sem, amikkel ugyanúgy felhagytak).

"Az Apple telefonját hűségszerződéssel már 99 dollárért (22 ezer forintért) kínálják, míg a Google készüléke 650 dollárba (145 ezer forintba) kerül." - LOL! Nem kéne a körtét az almával összehasonlítani. Az ifos hűségszerződéssel annyi, a guglié meg függetlenül.