Net kapcsolat váltás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minimális forgalom van akkor is, ugyanis kívülrõl is kezdeményezhetnek kapcsolódást az IP-dre ... mondom, bandwith monitort felteszed és látod mennyi.
Ez egy állandó háttérzsivaj, pingek, mindenféle protokollon kapcsolódási kísérletek, hálózatfelderítés, UDP csomagok ... meg minden
A nem aktív hálózatomon állandó kb 100-500 bájt/sec az ilyen szemét típusú forgalom
Ez egy állandó háttérzsivaj, pingek, mindenféle protokollon kapcsolódási kísérletek, hálózatfelderítés, UDP csomagok ... meg minden
A nem aktív hálózatomon állandó kb 100-500 bájt/sec az ilyen szemét típusú forgalom
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Na ez az újraindítás eredményezett valamit, csak nem vagyok biztos a dologban. Most a helyi hálózat is csatlakoztatva van és a mobil net is, de a mobil net nem a szoftverén keresztül, hanem a hálózati helyeknél jobb klikk és indítás. Így ha kihúzom az utp-t akkor is van net a mobilon keresztül. De ilyenkor ugye nem fut a mobil net programja, amin keresztül normál esetben csatlakozni kell, így azt sem látom, hogy számolja-e a forgalmat. Az biztos, hogy mikor a rendes net megy, akkor is villog a mobil net usb-jén a led....
de ezt elvileg ki is írja a win, habár nekem valaki azt mondta h neki nem írta ki... újraindította és jó lett
ja ... ÚJRA KELL A GÉPET INDÍTANI 😄
ez kimaradt 😄
ez kimaradt 😄
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
akkor itt a route tábla manipulálása szükséges.
Van egy progi, talán visualroute vagy mi, az tud segíteni, hogy ne kézzel kelljen
Van egy progi, talán visualroute vagy mi, az tud segíteni, hogy ne kézzel kelljen
Gyorsan ki is próbáltam, de nem nyert, a mobil net számlálja a forgalmat, pedig belõttem, hogy ne õ legyen az elsõdleges, ennek ellenére a forgalom számlálója számol.... 😞
Nem tud, mert az elsõdleges amíg él, azon megy a forgalom.
Én azon próbálkoztam, hogy egyszerre menjen a 2 net ... de nem jött össze csak ez a hot swap
Amúgy tegyél fel egy Bandwith Monitor-t, az mutatja melyiken mekkora a forgalom, meg számolja is a mozgott bájtokat ...
Én azon próbálkoztam, hogy egyszerre menjen a 2 net ... de nem jött össze csak ez a hot swap
Amúgy tegyél fel egy Bandwith Monitor-t, az mutatja melyiken mekkora a forgalom, meg számolja is a mozgott bájtokat ...
Jól hangzik, de ebben az esetben a mobil net a kapcsolódás ellenére nem fog forgalmat generálni? Logikusan nem kéne neki, csak nagy pofára esés lenne, ha mégis aztán kapnám a jó nagy számlát...
Mondok jobbat, én így csináltam:
Kapcsolódva mindkét net. XP-ben hálózati kapcsolatok (háló ikonon jobbklikk open network connections), fent menüben advanced settings ... ott elsõdleges legyen amely kapcsolaton (vezetékes) fõleg netezni akarsz, másodlagos a mobil.
És már kész is a hot backup netkapcsolat.
Ha elsõdleges leszakad, azonnal él a másodlagos ... ha elsõdlegesnek sikerül újra visszatárcsázni, akkor ismét õ lesz az élõ.
Kell ennél jobb? 😄
Kapcsolódva mindkét net. XP-ben hálózati kapcsolatok (háló ikonon jobbklikk open network connections), fent menüben advanced settings ... ott elsõdleges legyen amely kapcsolaton (vezetékes) fõleg netezni akarsz, másodlagos a mobil.
És már kész is a hot backup netkapcsolat.
Ha elsõdleges leszakad, azonnal él a másodlagos ... ha elsõdlegesnek sikerül újra visszatárcsázni, akkor ismét õ lesz az élõ.
Kell ennél jobb? 😄
Sziasztok!
Arra vagyok kíváncsi, hogy megoldható-e a következõ helyzet/gond/eset:
Egy XP-s gépen van net, normál LAn-on keresztül. De be van dugva egy mobil net is. Szeretném, hogy ha a Win érzékeli, hogy tartósan megszakad a net (mondjuk 5 percnél hosszabb idõre), akkor váltson át a mobil netre.
Ezt hogyan lehetne kivitelezni minél egyszerûbben?
Fontos, hogy automatizált legyen a dolog, tehát az XP emberi beavatkozás nélkül végre tudja hajtani a fenti mûveletet.
Arra vagyok kíváncsi, hogy megoldható-e a következõ helyzet/gond/eset:
Egy XP-s gépen van net, normál LAn-on keresztül. De be van dugva egy mobil net is. Szeretném, hogy ha a Win érzékeli, hogy tartósan megszakad a net (mondjuk 5 percnél hosszabb idõre), akkor váltson át a mobil netre.
Ezt hogyan lehetne kivitelezni minél egyszerûbben?
Fontos, hogy automatizált legyen a dolog, tehát az XP emberi beavatkozás nélkül végre tudja hajtani a fenti mûveletet.