38
Microsoft Windows NT
  • Dj Faustus #38
    1. Keresd elő a telepítőlemezt. Pláne hogy szerverről van szó.
    Vagy aukciós oldalon, apróhirdetésben árulnak ilyesmit.
    Lehet hogy csak külföldről, angol nyelven éred el, de ha már szerver akkor van hozzá egy kicsit angolul tudó rendszergizda is.
    2. Legfeljebb letöltöd illegálisan valamilyen fájlmegosztó-hálózatról (DC++, eMule, Torrent). Ne itt kujtorogj érte, nem warez fórum.
    3. Milyen program ez? Ha Windows NT 4.0-án fut, akkor futnia kellene Windows 2000-en/2003-on is. Vagy alternatívát kell keresni rá.
  • friccc
    Sziasztok!
    Nekem viszont nagyon kéne egy magyar NT 4.0

Tudom elavult stb. viszont meglévő szervert kéne újra telepítenem. A rajta futó progik win2000-en nem mennek el, így nem tudom mással kiváltani.
    Hali
  • ppalotai
    Én már nagyon gyanakvó lettem!
    Szerintem vagy a videóRAM döglött meg, vagy a biosban lehet valami csavarodás, nem tudom.
    Ez már egy kicsit gáz, hogy 6-7 S3-as driver közül egyikkel sem működik! Ráadásul a Fifa 99-nek 16Mb videókari kellene, sajnos így el sem indul.
  • ppalotai
    Köszönöm a fáradozást, és hogy utánanéztél a drivernek.
    Ez már közelebb áll a 2000-hez, de a probléma maradt a régi: Csak 8Mb-ot lát a rendszer.
  • MerlinW
    Igazat beszélsz, de:

1. Egy Pentium 2-es vasra 256MB SD-vel, nem fog tudni olyan Windows-t telepíteni, aminek van támogatottsága:)
    2. Miért ne lehetne NT-t otthon használni? Kizárólag játékok terén vannak vele problémák. Évekig dolgoztam vele, netezésre, munkára, multimédiára teljesen jó.

A gép valóban kuka, eladni is max múzeumnak:)
  • MerlinW
    Itt van Savage 4 Driver (AGP)
  • MerlinW
    Azért csúnya a sok hozzáértő itt ismét:D

Aki NT helyett 95/98-at ajánl annak halvány lila fogalma sincs az informatikáról:)

Régi gépre kizárólag NT4 vagy 2000. Mindkettő betonstabil OS.
  • andersh
    Mi az h "az internet?":D
    internet = internet explorer?? :D
  • ppalotai
    Köszönöm a drivert.
    Sajnos ezzel is csak 8 MB-os kártyának látja!
    Azért még egyszer köszönöm a fáradozásodat!
  • ppalotai
    Semmi extrára ne gondolj!
    A fifa 99-es játék lenne rajta futtatva, illetve néha napján az internet.
  • exodus2
    Ez elvileg jó win2000/xp-re.
  • andersh
    amúgy mire lenne használva a gép?
  • ppalotai
    Kedves fórumtársak!
    Föltettem a Win 2000-et az említett gépezetre. Hát nem egy villámcsapás, de működik! Végre megy a hálózat is, úgy ahogy szerettem volna.
    Adódott azonban egy kis hibácska!
    Sajnos a Win 2000 a 32MB-os videókártyát csak 8 Megásnak ismeri fel. Én már nem is bánnám, hogy lassabb a gép, de a 8MB-os videóRAM egy kicsit zavar.
    Nemértem miért nem ismer fel egy "őskori" kártyát normálisan a Win!?
    A Google-ban kerestem drivert hozzá, de nem találok 2000-hez megfelelőt! A gyártó oldalán sem találtam a megfelelőt, de lehet hogy én voltam felületes.
    Ha tudnátok segíteni a driver beszerzésében, azt megköszönném.
    A kari a következő paraméterekkel bír:
    Gyártó: S3
    Modell: S3 Graphics Inc. Savage4
    Bus Type: AGP
    Textúra memória: 32MB
    Processzor : S3 Savage4
    Átalakító : S3 SDAC
    Ezeket az adatokat egy diagnosztikai szoftver segítségével tudtam meg.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem is de a sok XP fan miatt már nem merek vitába szállni. A 2k szerintem egy mérföldekkel jobban összerakott rendszer volt, persze sokaknak fogalmuk sincs róla mert 98SE-t használtak az XP előtt.
  • Petka
    És stabilabb is!
  • [HUN]FaTaL
    256 rammal sokkal gyorsabb mint az xp.
  • neevous
    Gagyor gépre milyen gnome-os disztribet ajánlanál?
  • Armagedown
    nem szégyen, de a win 2k lassabb mint az XP , megvacsorázol míg elindul
  • ppalotai
    Köszönöm a tanácsokat, és a sok hasznos hozzászólást!
    Igazatok van, hogy az NT elég gagyi OP. rendszer. Szerintem le is teszek a telepítéséről, márcsak azért is mert nincs is meg, és a biztonság miatt is!
    A Windows 2000, és a Linux viszont nem jutott eszembe! Ezek valóban jó megoldást jelenthetnek.
    Neki is fogok a Win 2000-nek! Próbálkozni nem szégyen!?
  • andersh
    "Mint írtam a hálózati kártya és az ADSL rendszer támogatásán lenne a hangsúly!"

Debian linux text mode-ban.
  • Dzsini
    de egy ilyen régi gépre nyugodtan fel lehetne rakni az egyik kis étvágyú linuxot, az biztonságos, böngészni tudsz rajta, és jobban megy rajta a legtöbb dolog, mint NT-n. Vagy van valami, ami hozzáköt a Windows rendszerhez?
  • [HUN]FaTaL
    Windows 2000, az ADSLhez egyébként csak a PPPOE protokollt kell telepíteni.
  • lpmaskmancick
    Szerintem esetleg a 2000-et próbáld meg.
  • Calver
    keress a kalózöbölben egy microXP-t - ez egy rommá lecsupaszított windows xp, ami még egy abakuszon is gyorsan futna, ezeréves gépekre tökéletes.
  • bon
    Egyik ismerősöm még üzemelteti egy iskolai hálózatban az nt4.0-at, kiszolgálja az egész iskolát, de iszonyatosan elavult oprendszer.
  • bon
    1. gép kuka kár kinlódni vele
    2. NT nem otthoni használatra való
    3. Win98 támogatja a hálókártyákat és az adsl kapcsolatott is (külön progival ha jól emlékszem windsl a neve)
    4. Mind a Win98 és Nt is felejtős, mert nagyon nem biztonságos, azon kívül a program támogatotsága is nulla.
  • Armagedown
    ez megy :
    http://download.cnet.com/Windows-NT-4-0-Service-Pack-6a/3000-18483_4-10731092.html
  • Armagedown
    megnéztem azt a linket amit írtam , nem megy keress a windows nt 4 service pack 6a szóra rá
  • Armagedown
    a legelső dolog az hogy felrakod a hozzá kiadott utolsó service packet :

http://www.softwarepatch.com/windows/nt4sp6.html
  • ppalotai
    Az a gond, hogy az NT ves semmilyen tapasztalatom sincs! Ezért is nyitottam a fórumot, hogy aki ismeri, segítsen.
  • Armagedown
    ezzel már megy az XP , gyorsabban mint az NT 4
  • Armagedown
    én egyszer kipróbáltam , de nagyjából nem jó semmire , főleg otthonra.
    elég nagy gond az is hogy nem támodatja az USBt
  • ppalotai
    A Win 98 SE-t már próbáltam, és jó is lenne, ha tudná kezelni a hálózati kártyákat és az ADSL netet. Sajnos mivel nem ismeri ezeket, ezért a 98 elvetve.
    Az XP-vel meg az a gond, hogy a gépre, amire felrakom, elég lassan fut.
    A PC, amire szeretném az NT-t egy 300 Mhz-s procival, 256MB RAM-al, 32 MB videó RAM-al, és egy 3GB-s HDD-vel rendelkező masina.
    Mint írtam a hálózati kártya és az ADSL rendszer támogatásán lenne a hangsúly!
  • n3whous3
    98SE-t rakj fel inkább
  • exodus2
    Akkor 98SE vagy XP. NT felesleges otthoni gépre.
  • ppalotai
    Mert 1000 éves PC-m van.
  • exodus2
    Miért kell egy ezeréves oprendszer?
  • ppalotai
    Üdv mindenkinek, aki meglátogatja ezt a topicot.
    A fórumot elsősorban azért indítottam, mert nagyon szeretném valakitől megszerezni a Microsoft Windows NT 4.0 Magyar változatát. Másodsorban a Windows NT használatát szeretném megismerni. A neten nem sok mindent találni erről az OP. rendszerről. Windows NT