A tévénézők az ismétléseket szeretik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár éve olvastam, hogy Mo-on egy megfelelõen válogatott 1500fõs létszám már reprezentatív mintát ad.
Innentõl kezdve nem értem, hogy miért kell minden 2. hírnél azon ugrálni, hogy hogyan mérik a nézettségi adatokat, meg hogy milyen szar, stb.
Tessék elmenni statisztikusnak, és rájönni, hogy adott pénzbõl ez épp megfelelõ, vagy reformerként megújítani a mérést. Addig meg ha a tévétársaságoknak megfelelõ a módszer, nekem is az lesz.
Innentõl kezdve nem értem, hogy miért kell minden 2. hírnél azon ugrálni, hogy hogyan mérik a nézettségi adatokat, meg hogy milyen szar, stb.
Tessék elmenni statisztikusnak, és rájönni, hogy adott pénzbõl ez épp megfelelõ, vagy reformerként megújítani a mérést. Addig meg ha a tévétársaságoknak megfelelõ a módszer, nekem is az lesz.
a politikát nem is értem miért kell belekeverni, hiszen csak azt bizonyítod, hogy nincs igazad, hiszen az 1500 fõs mintás felmérések is a 4-5 milliós szavazás eredményét igazolták.
"Ne általánosíts egy mérés alapján, amit a lakosság egy igen kicsi darabján végeznek el..."
mesélj, hány ember kell ahhoz, hány százalékos minta, hogy hibahatáron belül legyen az eredmény. mondjuk 10M embernél. kell a 10M vagy elég 9,999M véleménye is? vagy 9,5M-é? hopp, még mindig bõven hibahatáron belül vagyunk. (hidd el, érdemes beleásnod magad a statisztikákba. ha kiírsz egy szavazást egy random mintára, mely elemei egy jellmezõben megegyeznek, szerinted meddigre alakul ki a végeredmény jó közelítéssel? ugye nem gondolod, hogy lesz különbség az eredményben 200 és 2000 vagy 12000 szavazat után?)
mesélj, hány ember kell ahhoz, hány százalékos minta, hogy hibahatáron belül legyen az eredmény. mondjuk 10M embernél. kell a 10M vagy elég 9,999M véleménye is? vagy 9,5M-é? hopp, még mindig bõven hibahatáron belül vagyunk. (hidd el, érdemes beleásnod magad a statisztikákba. ha kiírsz egy szavazást egy random mintára, mely elemei egy jellmezõben megegyeznek, szerinted meddigre alakul ki a végeredmény jó közelítéssel? ugye nem gondolod, hogy lesz különbség az eredményben 200 és 2000 vagy 12000 szavazat után?)
Ez az állítás akkora marhaság, mint hogy OV szerint a magyar nép döntött a választásokon. (2.67 millió...)
Vagyis a mért háztartásoknak a 70%-a hülye. Nem a 10millió ember 70%-a.
Ne általánosíts egy mérés alapján, amit a lakosság egy igen kicsi darabján végeznek el...
Vagyis a mért háztartásoknak a 70%-a hülye. Nem a 10millió ember 70%-a.
Ne általánosíts egy mérés alapján, amit a lakosság egy igen kicsi darabján végeznek el...
Netezõk 66%-a alig néz tévét egy korábbi cikk szerint. Ezeket ki kellene vonni a teljes lakosságra kivetítendõ adatokból 😉 Egybõl felére esne a nézettség.
most komolyan. tök mindegy, hogy hiszel-e az adatoknak vagy sem, de melyik univerzumban élsz, hogy úgy véled, hogy egy monk (ami nálam a leglegleg sorozat, a Kedvenc, nagy betûvel), amit eleve nem különösebben népszerû itthon warezban sem, megverne az országos csatornákon egy celebes mûsort, hovatovább valóságshow-t. (ráadásul este héttõl, amikor a családok inkább szocializálódnak, esznek, fürdetnek, és inkább oda kapcsolják a tévét, amit lehet fél szemmel, vagy több perces kihagyásokkal nézni)
ez számok nélkül is papírformának tûnik, inkább az tûnik meglepõnek, hogy nem nagyobb a különbség. ha fordítva lenne, akkor a több száezres példányszámú blikk tony shalhoub címlapokkal jelenne meg, nem napok óta zimány lindával.
ez számok nélkül is papírformának tûnik, inkább az tûnik meglepõnek, hogy nem nagyobb a különbség. ha fordítva lenne, akkor a több száezres példányszámú blikk tony shalhoub címlapokkal jelenne meg, nem napok óta zimány lindával.
Ezek kamu adatok nem hiszem el oket!
A monk a vacsoracsataval szemben alul marad? Mese....
Bar a magyar tenyleg eleg sivar agyu ha monikat meg ilyeneket nez....
A monk a vacsoracsataval szemben alul marad? Mese....
Bar a magyar tenyleg eleg sivar agyu ha monikat meg ilyeneket nez....
A netem legalább folyamatosan lehet új dolgokat nézni és nem százszor megnézni ugyanazokat a fogatlan barmokat ahogy szétverik egymást
Steven Segal klasszikusai 😄
sokaknak a tévé az egyetlen kikapcsolódási lehetõsége. jobb, mintha a neten lógnának folyton.
brutális, hogy ennyi ember habzsolja kétpofára az ilyen "mûsorokat", napi szinten
úgy tûnik hogy kb. Magyarország lakosságának 70%-a ilyeneken él
úgy tûnik hogy kb. Magyarország lakosságának 70%-a ilyeneken él
Tudom, hogy már lerágott csont, de nekem meggyõzõdésem, hogy valami rosszul mûködik a nézettségmérés körül. Vagy tényleg ennyire síkagyú az átlag magyar tévénézõ. Vagy mindkettõ.