44
-
JoinR #44 Tőlem aztán élhetnek abból, ha tudnak :))
A régi valódi művészek (zeneszerzők, költők, stb.) jó része igen nagy szegénységben élt...mégse érdekelte őket, mert arra áldozták az életüket, és úgy is boldogok voltak. Ha nem lenne profit-orientáltság a mai "művészetben", akkor nem lenne értelme ellopni sem őket. Persze ennek manapság semmi realitása nincs, de attól még ne próbáld nekem bemagyarázni, hogy ez így jó csak azért, mert így van.
Többiben egyetértünk. -
bippo #43 Valahol olvastam, hogy fricskából csináltak belőle direkt egy torrent packot. Gondolom hamar meg lehetne találni. Tracklista meg csak van hozzá. -
tmisi #42 Nem mondta senki, hogy az a 30 zeneszám két GYÁRI albumon volt rajta. Lehet mindegyik más előadó és az már 30 CD. Online zeneáruházakban persze lehet, számokat venni egyenként is, de nem a Balkánon.
M2: ez a baj ezzel a kurva warezzal, hogy a legjobban akkor jársz jól ha mindent megveszel és SEMMIT nem töltesz le, mert hiába veszem meg a jobb játékokat, zenéket, filmeket, ha a többi meglesz másoltan és akkor ugyanúgy lehúznak (ha akarnak) max kevesebbre. Tipikus példa: mindegy hogy 2 bankot rabolsz ki, vagy 20-at, úgyis sittre kerülsz, max nem ugyanannyi évre, de gondolom legtöbbünknek már az 1 hónap is sok lenne. :D
Apropó nem tudja valaki, mi volt az a 30 zeneszám? Márcsak hogy tudjam olyan előadókról van szó, akik meg is érdemlik a pénzt (már ha megkapják). -
M2 #41 A srác egyszerűen mulya volt, nem szólt, hogy nem a jogdíjakat szeretné megvenni!
(a bünti teljesen fedezi az előállítási költséget)
Most mehet drogot csempészni a producereknek, hogy összejöjjön a pénz - itt az új amerikai maffia, csak még nem a nevén nevezik.
Arányok: a pesti metrón bliccelésért azt mondaná az ellenőr: "Most 6,5 millió forintra megbüntetem... na jó, legyen csak 650 ezer, de azt már tényleg fizesse be!". -
DeviloftheHell #40 akkorse itélték volna ártatlannak ha nem vallja be levan ott mind fizetve ilyenkor -
Merces #39 ..az esküdtek csak arról szavazhatnak, hogy bünös,vagy ártatlan a büntetés, kártérités mértékét a biró határozza meg.A srác meg beismerte hogy letöltötte a számokat,ezután elég fura lett volna ha ártatlannak itélik. -
#38 30 zeneszám = két album = 10eHUF kisértékű bolti lopás, egy napot sem kell ülnie és kártérítést sem kell fizetnie szvsz. Csak ő volt olyan butus, hogy letöltötte inkább, mert az kényelmesebb és 1xűbb... -
andersh #37 Lehet jobban járt volna ha bemegy a boltba és ellopja.
Gondolom most már ez lesz a trend, így tizedannyi bírságot se kapna :D -
who am I 7 #36 @illetve hogy egy ellopott almáért igazságos levágni valakinek a karját.@
Ez az egyik.A másik az, ahogy elnézem elég sok LOPÁST obégató mókus van itt a fórumon,aki nincs "tisztában" a lopás FOGALMÁVAL.Ennek tudatában, elég viccesen hat az okoskodásuk...úgy, h még alapvető dolgokat nem tudnak.De nem baj...úgyis sok a hülye, meg sok a korrupt bíró, pénzéhes kiadókról meg már ne is beszéljük.
Welcome to the planet EARTH. -
HerrKiss #35 "40ezer+ zeneszámért mennyit kapnék? :D" - nem tudom, de pár év múlva olvashatjuk itt az SG-n, már nyomozzák az IP-det :D :D -
navahok #34 Komolyan ez az USA kész röhej az esküdtek megszavazták hogy ennyit keljen fizetnie biztos jószántukból, mert micsoda szemétség már hogy lop kb 30 dollár értékben, persze a gyilkosokkal és hasonszőrű társaikkal a politikusokkal semmi probléma . -
who am I 7 #33 még az unokái is ülni fognak miatta.. sittenszületni=nemmenő -
#32 Egy atlagos gyogyszer 7 ev piac utan lesz generikus. -
atysgame #31 nevetséges... -
tmisi #30 "kártalanítsa az érintett lemezkiadókat" Még véletlenül sem az előadókat. ÁÁÁ.
"40ezer+ zeneszámért mennyit kapnék? :D"
Életfogytiglant.
-
bakagaijin #29 Magánszemélyként igen, cégként (kiadóként) ez már 120 év. De tökmindegy, mert mert ezeket folyamatosan tolja ki a Walt Disney maffia ahogy épp lejárna.
De ez a 68e dollár is egy vicc, eleve ugye kb. 30 dollárról van szó, ami mondjuk egy újabb dvd ára. Ha ugyanezt az összeget egy boltban lopja el, akkor lesz egy szabálysértési eljárás és kb ennyi. Egy bicikli vagy uborkatolvaj ennél azért jóval jelentősebb kárt okoz (6-7e Ft-ért nem sok biciklit lehet venni). -
amitriptilin #28 csak az a szomorú, hogy hogyan alakulnak a jogdíjak egy művész alkotására ha jól tudom 70 év, míg ha kitalálok egy gyógyszert, akkor 20 év (piacon töltött idő ebből kb. 2-3 év) szóval, ha így vesszük, akkor annak az 50 évnek a hasznát az összes kib-tt artis jussos magas vérnyomásos manager szépen kicsengethetné, amiből szépen meg tudom venni a zenét, mert sokkal jobban megfizetnének...
gondolom az élet más területén is vannak hasonló pééldák... -
#27 Az én ősöm meg feltalálta a gitárt és egy szemét gitár gyártó cég sem fizetett egy centet sem, sőt azoktól is követelem, akik gitárral adnak elő számokat és ezt pénzért árulják, sőt perelem az összes lemezkiadót..... Tud valaki egy jó ügyvédet. -
#26 Engem az vigasztal, hogy Ámerikaban van es Tannenbaum a ficko neve.. -
Sith #25 aszem talán ez a magyarázat.. mindeki így érzi -
DontKillMe #24 Abszolut nem gondolom. Írtam, hogy meglehetősen vicces az egybeesés. Írtam vhol, hogy kézzel pirgálják? Nem. -
Ajnasz #23 z0mg, gondolod, a szerkesztok kezzel valasztjak ki, hogy milyen reklamok jelenjenek meg? (hint: automata, context erzekeny)! -_- -
DontKillMe #22 Meglehetősen vicces, hogy egy jogvédelemmel foglalkozó hír oldalán seed szerver bérlet reklám van..Mega L.O.L.!!!!!!
http://www.freect.hu/php/click_ad.php?site_id=17&hirdeto_id=12571571814658&tartszolg_id=12051755316042&szhirdetes_id=1589&cel_url=tinyurl.hu/syg4
SG.hu gratula!! Komolyan. Meg olcsó cd/dvd reklám :))))). Biztos szarásig van matricával. -
Bubble999 #21 a zenészeket zavarja a legkevésbé a letöltés annál többen mennek a koncertekre
.a kiadók pattognak folyton
aki nem híres annak egyértelműen sokkal jobb mert igy megismerik
aki híres és sok drága koncert van ,azt már nem kell sajnálni
talán egyedül e- kettő közt van egy kis hátránya ennek a dolognak
-
#20 Lófasz. A művészek a művészetükből élnek, talán nem kéne megmondanod hogy ne tegyék. Vagy esetleg csak hobbizenészek létezzenek a Földön? Törvény védi a szerzők jogait, mióta a világ a pénz körül forog. Te sem csinálnád ingyen azt, amiből most élsz. És nem számít hogy más dolgokhoz képest mekkora a súlya, a világ amiben élünk sosem volt igazságos.
Én is kurvára sokallom ezt a rengeteg pénzt amit be akarnak hajtani szegény srácon, meg a családanyán, és nekem sem tetszik hogy ennyire pénzéhesek a kiadók. Pusztán azon a két dolgon ütköztem meg, hogy egyesek rámondják egy népre, en bloc hogy hülyék, illetve hogy egy ellopott almáért igazságos levágni valakinek a karját. -
DeviloftheHell #19 40ezer+ zeneszámért mennyit kapnék? :D -
JoinR #18 Azért nem értek egyet a hasonlattal, mert míg a piacon kirakott árút azért csinálják (és csinálták több ezer éve is), hogy eladják, ergó ebből akarnak megélni, így nem szép dolog onnan lopni.
A művészetnek (már amennyiben ezt a 90%-ban trágyát tartalmazó dolgot annak nevezzük) nem a pénzről kellene szólnia...nem ebből kéne megélnie az embereknek, szerintem.
Persze ettől még lopás, meg bűncselekmény, de nem ugyanolyan volumenű, így a csonkítás nem gondolom, hogy a megfelelő büntetés lenne. -
#17 Hát, akkor már minimum egy zeneszám - egy kar, nem igaz? Én is töltöttem le sok zenét, és tudom hogy ez bűncselekmény. Pusztán azért szépíti mindenki és nem mondja ki hogy ez lopás, mert ők is ezt csinálják, de a koszos piaci tolvaj, aki esetleg azért lop hogy ne haljon éhen, az dögöljön meg, mi? -
takda #16 Tökéletesen jogosan, tegyük hozzá. Itt is rend lenne szigorúbb büntetési tételekkel! No nem a zeneletöltésre gondolok természetesen. -
#15 "Azt pedig, hogy az amik soha nem voltak normálisak, és a társadalom alja, rég tudjuk. Így ez sem újdonság." Mennyivel normálisabbak az arabok, akik csak a karodat vágják le, ha lopsz a piacról! -
DontKillMe #14 "A négy gyermekét egyedül nevelő, 32 éves amerikai édesanyára, Jammie Thomas-Rassetre az esküdtek 1,9 millió dolláros pénzbüntetést szabtak ki 24 letöltött zeneszám miatt." Ezek azok a sorok, amire egy értelmes ember nem tud mit mondani. Azt pedig, hogy az amik soha nem voltak normálisak, és a társadalom alja, rég tudjuk. Így ez sem újdonság. -
kadar1 #13 ". A bíró hozzátette: a 67 500 dolláros összeg még mindig elég magas ahhoz, hogy elriassza az embereket az illegális fájlcseréléstől "- ezel elérik ? Szerintem nem.. -
scagnetti #12 Én még arra lennék kíváncsi, hogy maga a per mennyi dollárt emésztett fel eddig. Erről bezzeg senki nem beszél, de az is biztos, hogy több mint a 67500 dollár. -
Zoliz #11 Nem lesittelni kéne a csóró magyarokat, hanem jól megadóztatni :D -
#10 Ha valaki tudja, erre én is kíváncsi vagyok. -
WiLDoR #9 mellesleg ennyi erővel pl. magyarország lakosságának az 50%-át is nyugodtan lesittelhetnék. -
WiLDoR #8 az ilyen irreális ítéletek semmi másra nem jók, mint hogy teljesen tönkretegyék emberek életét, ezáltal bűnözésbe vagy nyomorba juttatva őket, amivel gyakorlatilag csak a társadalom maradékával ba**nak ki, ugyanis ezeket az embereket majd nekik kell eltartani, mikor sorba áll a böntönben a kajáért vagy a polg. mesteri hivatalnál a segélyért.
ráadásúl teszik ezt olyan cégek akik szintén más (gy.k. a művészek) kizsákmányolásából élnek.
röhej.
bár az igazán röhejesek az "esküdtek" akik még asszisztálnak is ezeknek a nyomorékoknak... -
#7 Mi alapján választották ki pont őt? Gondolom ezer meg ezer embert be tudnak azonosítani a letöltések alapján, miért nem csoportos perek vannak? -
szombi #6 pancser.
Asszem engem karóba húznának a Hősök Terén, ha megtudnák mi mindent töltöttem le. :) -
T0nk #5 Ugye? És még az ASVA székházat sem gyújtotta fel senki. De még csak oda se szartak a bejárat elé.