7
  • dchard
    #7
    Ez az előző butaságra, és téves adatokra alapozott cikk folytatása, ahol tovább ragozza a cikkíró, hogy mennyire offolják szét az okostelefonok a szolgáltatók hálózatát, holott ez egészen egyszerűen nincs így. Látott a kedves cikkíró egyetlen hálózati statisztikát, vagy mondta ezt neki egyetlen operátor is? Hát persze hogy nem, azért nem, mert nem az okostelefonok offolják a hálózatot, hanem azok az ügyfelek, akik elhitték, hogy a mobilnet kiválthatja a vezetékest, és az okostelefonokkal ellentétben nem néhány tíz megabájtot, hanem 2 nagyságrenddel többet: néhány gigabájtot forgalmaznak el.

    Magyarországon még bőven nincs itt az LTE ideje, sokkal inkább a 900MHz-es sáv megnyitására, és a frekvencia díjak mérséklésére volna szükség, hogy mind lefedettségben, mind kapacitásban tudjon fejlődni a jelenlegi hálózat, illetve már most elkezdeni a szabályozás előkészítését az LTE hatalmas sávigényére. Kár az LTE-re bazírozni, mikor a jelenlegi tartalékainkat bőven nem használjuk ki. De még ha lenne is frekvencia, meg elfogadható díjtételek, akkor is marad két probléma: a 3G-s infrastruktúrát senki nem fogja kidobni, mikor még alig jött vissza pénz belőle, másrészt meg gerinc kapacitás problémákkal küzd a legtöbb vidéki cella, még a HSPA+-t sem tudják kiszolgálni, nemhogy az LTE-t.

    A végére a kedvenc mondatom (imádom ezeket a nagy szavakat a hozzá nem értők szájából):

    "Az aranyszabály ugyanakkor ebben az esetben is érvényes: mindig sok időnek kell eltelnie addig, amíg a szabványok igazán kiforrottá válnak és a gyakorlatban is hibamentesen működnek."

    Az aranyszabály helyesen úgy szól, hogy mindig sok időnek kell eltelnie addig, amíg a gyártók megtanulnak a szabványban foglalt specifikációknak maradéktalanul megfelelni, és ezáltal a gyakorlatban is hibamentesen működő rendszereket építeni. Nem a szabvány szokott vacak lenni, hanem annak be nem tartása.

    Dchard
  • Bagoly81
    #6
    firefoxal fasza minden.
  • TreDoR
    #5
    Nálam is cs az első mondat jelenik meg: chrom, cometbird
  • mynameisbence
    #4
    chrommal is
  • h143570
    #3
    Az meg elviselem, hogy Opera es Fx el nem megy, de hogy meg az IE8 is azt irja ki, hogy hibas az oldal es szinten nem jeleniti meg jol az azert mar nem tul biztato.
  • gneoka
    #2
    firefoxal is :(
  • gombabácsi
    #1
    már megint csak az első sor jelenik meg Operával