Több mint kétmilliárd éves a többsejtű élet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Minden bizonnyal telepes hiszen ez a legegyszerûbb többsejtû élõlény és kétséges hogy egybõl differenciálódott volna. Telepes egysejtûekbõl pedig van prokarióta is."

javítás:
A többsejtû élõlények definíciójából adódóan a prokarióták nem többsejtûek. A telepes prokarióta sejtek között nincs olyan közvetlen sejt-sejt kapcsolat amely eleget tesz a többsejtûek definíciójában foglaltaknak. (Flammius remélem így már kielégíti az igényeidet.)

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

"Szerintem nem olyan biztos, hogy ez egy telepes életforma, legalábbis a képbõl megítélve." A képekbõl nem lehet megítélni azt hogy differenciálódott sejtekbõl álltak-e, vagy nem.

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Telepes prokarióták a cianobaktériumok más néven kékmoszatok.

mármint az összes prokarióta egysejtû no.
onnan lehet tudni hogy az összes eukarióta egysejtû, és amint a címben is olvasható nos igen
Szerintem ez csak találgatás, amikor ilyen távlatokról van szó. Építeni kellene egy idõgépet..
Ezt követõen 1,9 milliárd évvel ezelõtt a légkör oxigén szintje hirtelen zuhanáson esett át.

Ez nagyon érdekes, megtaláltam a cikk összefoglalóját, ami foglalkozik vele: Fluctuations in Precambrian atmospheric oxygenation recorded by chromium isotopes

Kiváncsi vagyok mi okozhatta. Ebben az idõszakban több globális jégkorszak is volt: Snowball Earth

Szóval a Prekambrium sem volt eseménytelen.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Mennyire biológia tudásom visz, onnan lehet tudni, hogy a prokarioták egysejtûek és ha ezek világosan többsejtûek, akkor csakis eukarióták lehetnek. <#hehe>

Bah igazad lehet. A szikla/kõ is elporlik 2 milliárd év alatt. Ki tudhatja, mi volt másfél milliárd évvel mi elõttünk?! Senki.
bah
Szerintem nem olyan biztos, hogy ez egy telepes életforma, legalábbis a képbõl megítélve. Akik többet találtak azok biztosan jobban tudják. Az sem biztos, hogy eukarióták ezekben az idõkben alakultak ki, lehet már léteztek pár száz millió évvel ezelõtt az életforma elõtt is csak nincs lelet.

Érdekes lenne ha a prokarióták "egybõl" telepekbe szervezõdtek volna. -> Érdekes lenne ha az eukarióták "egybõl" telepekbe szervezõdtek volna.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

"Csak tippelek, de szerintem a többsejtû prokarióták nem szoktak ilyen komplexek lenni."
Ez mennyire komplex? Minden bizonnyal telepes hiszen ez a legegyszerûbb többsejtû élõlény és kétséges hogy egybõl differenciálódott volna. Telepes egysejtûekbõl pedig van prokarióta is.
Másik oldalról ezekben az idõkben alakultak ki az eukarióták. Érdekes lenne ha a prokarióták "egybõl" telepekbe szervezõdtek volna.

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

OFF!

Bár nem kapcsolódik szervesen a cikkhez, de a kövületekrõl a minap talált apró kavics jutott eszembe, ami valami kis állat megkövesedett maradványához hasonlít.

http://vakond.hu/

bah
Csak tippelek, de szerintem a többsejtû prokarióták nem szoktak ilyen komplexek lenni.

Akár az is lehet, hogy az az életforma az emberiség egyik õse, tehát ük^x közös nagyfater/nagymuter/akármi. Valószínûleg nem így van és csak egy más ágon fejlõdött rokon, de elképzelhetõ. <#nevetes1>

"Összességében megállapítható, hogy ezek a valaha látott legõsibb többsejtû eukarióták."
Honnan lehet tudni hogy eukarióták és nem prokarióták?

Wow, ez azért nagy... kíváncsi leszek mint hoznak ki még ezekbõl a leletekbõl.

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!