11
  • Garrett27
    #11
    A felhasználó fog a legkevésbé beleszólni, mit akar nézni. Majdnem mint ahogyan ma műxik, kap három-négy (de akár 10-15) csomagot, azokból választhat és ráfogják majd, hogy saját magának állította össze a programokat...persze nagy része a csomagoknak sok nézhetetlenséget tartalmaz majd.
  • kvp
    #10
    "mi gátolja azt hogy a 3D-s tévémem ne tudjak netezni vagy IPTV szerűen tévézni?"

    Jelenleg altalaban a 3D-s tv hianya, de ha mar mobil 3d-s iptv, akkor nintendo 3ds, mert az peldaul megfelel mindegyik feltetelnek. (3d-s, wide screen-es, wifi-n iptv kepes es van benne bongeszo is)

    "a híradó meg wifis lesz, nekem se tv-m se mobilom, mikor fogom megtudni hogy jön egy természeti katasztrófa? Szóval akinek nincsen pénze netre az meghal egy természeti, alig előrejelzett katasztrófában?"

    Az eredeti szabvany szerint az sms uzenetek cella szintu riasztasokhoz lettek kitalalva. Ha telepitve van a rendszer, akkor az erintett teruleteken push cellauzenetkent kerul atvitelre, amit mind a mobiltelefonok, mind a gsm szabvanyu szemelyhivok eszlelnek, majd az uzenetet jovahagyas nelkul figyelmezteto hangjelzes kereteben villogva megjelenitik a telefon kijelzojen. Persze ez a rendszer itthon nem mukodik es nyugaton sem nagyon hasznaljak, de ezert volt az, hogy eredetileg a telefonok csak fogadni tudtak az sms-eket, mert nem szemelyi hanem veszhelyzeti kommunikaciora szantak.
  • Szefmester
    #9
    "Függetlenül attól, hogy IP TV-k, a 3D-s, a mobil vagy éppen a netképes televíziók terjednek el, a felhasználók mindenképpen komoly változásokra számíthatnak."

    Nos ha a vagyot lehagyjuk és mind megjelenik egy készülékben akkor azt hiszem valóban előrelépés történt.. de amúgy.. Most komolyan, mi gátolja azt hogy a 3D-s tévémem ne tudjak netezni vagy IPTV szerűen tévézni?
  • dilofekete
    #8
    Amíg a net fizetős és adatkorlátos, addig sok ember nem fog vele foglalkozni és igenis basztatni fogja őket, hogy nem tudják megnézni a tv-ben a híreket és nem tudják a napi szart megnézni.
    Ezt jobb ha elhiszed. Sokan még egy 1000-t se adnának, de elvárják hogy vizuálisan értesüljenek arról hogy mi történik a nagyvilágban és nem rádióból és újságból. A nyomtatott újság úgy is szinte halott azokban a körökben ahol van pc, mert letölti és azt 40 év múlva is megnézheti úgy hogy a lapok nem áznak el az árvíz miatt, nem sárgul be a nikotintól stb..., de akinek nincsen netje és nem is lesz, mert teszem azt ellenzi, hogy ő pc-t vegyen vagy akármi komolyabb techet a tv-nél az fel lesz háborodva egy kicsit, ha mindenhez fizetős net kell majd, amiért meg havi 5000 huf elég sok, ha azt veszem mennyi lesz az ember fizetése minimálbéren. Télen meg fog fagyni, már itt kezdődik a téma, majd pont netet fog venni.
  • B0nFire
    #7
    "Szóval akinek nincsen pénze netre az meghal egy természeti, alig előrejelzett katasztrófában? :(" – Egyrészt most sem tudod előre, hogy holnapután hajnali 3 óra 22 perckor 7 és feles erősségű földrengés rázza meg Kisfástanya körzetét, és a fejedre szakad a ház... Lásd az ominózus augusztus 20-i budapesti vihart, vagy a 2004 decemberi cunamit, a pakisztáni földrengést, a Kathrina hurrikánt, ami a földdel tette egyenlővé New Orleanst, vagy éppen a tél végi izlandi vulkánkitörést és hatásait, ami miatt többek között ilyen rohadék nyarunk van. Majd ha megtörténik, akkor – ahogy szokták – hetekig elcsámcsognak rajta a hírműsorok. Akkor majd megtudjuk, ha már elszenvedtük. Addig csak jósolgatnak, aztán a jóslat legtöbbször nem jön be, vagy nem úgy történik, ahogy megjósolták. Az idei hazai árvizet el tudta volna képzelni valaki? Hogy mekkora lesz? Nem, még a szakemberek sem.

    Szóval nyugi. A jóléti államokban, pl Los Angelesben elég sűrűn van földrengés, mégsem mondják be előre mindet, sőt, egyiket sem. Annak nincs hírértéke. Ellenben ha összedől minden, és ezrek maradnak hajlék nélkül, százak meg meghalnak vagy/és eltűnnek, no, annak már van hírértéke.

    És általában hetente egy híradót érdemes megnézni, mert ugyanazt rágják egy hétig a tévében. Ennyi erővel akinek nincs pénze netre, a várható természeti katasztrófát az újságból is megtudhatja. Vagy a kontyos rádióból.
  • B0nFire
    #6
    Én a tévét akkor kapcsolom be, ha meg akarok nézni valamit, amit az internetről töltöttem le. Én olyan tévét akarok, ami:

    1) Akkor indítom és játszom le a kedvenc műsoraimat, és sorozataimat, amikor akarom, és annyi részt nézek egymás után, amennyit csak jólesik.
    2) Nincs tele a kép korhatár-karikával, tévécsatorna-logóval és animált műsorajánlóval.
    3) Nincs 30 percenként 8 perc reklám (5+3 perc ajánló).
    4) A 16:9-es adást nincs levágva 4:3-ba, hogy az információ fele elvész.
    5) Ha úgy tetszik, eredeti nyelven és felirattal nézhessem a filmeket, és ne kelljen a béna magyar szinkront hallgatnom, ha nem akarom.

    Ezeknek a feltételeknek a jelenlegi televízió nem felel meg. Inkább az internet. Ha meg nagyon akarom, a Magyar cs. és kir. TV reggeli riportjait is visszanézhetem az archívumból, no nem HD-ban, puff neki!
  • Amergin
    #5
  • Tetsuo
    #4
    Nekem kb 5 eve volt a drasztikus valtozas.. azota nincs tv-m. Sokkal jobban erzem magam! ;)
  • dilofekete
    #3
    a híradó meg wifis lesz, nekem se tv-m se mobilom, mikor fogom megtudni hogy jön egy természeti katasztrófa? Szóval akinek nincsen pénze netre az meghal egy természeti, alig előrejelzett katasztrófában? :(
    Azért ezek fontos dolgok, mert rádióban ennél sokkalta unalmasabb azt a top 50-et halgatni már vagy 10 éve, hogy híreket is hallhassunk.
  • gombabácsi
    #2
    az emberek többségének sajnos nem kell interaktivitás, nem keresik a jót, a jobbat, az értékesebbet, már a 30 csatorna is sok nekik, jön kb. 10-en is az ami a népnek köll
  • roliika
    #1
    "elsősorban a fogyasztói szokások változásában és az új fejlesztésekben keresendő"

    Igen. Beszereltettem a műholdas tévét már 2 éve. 150 csatornán jön a bullshit.
    Got thirteen channels
    of shit on the T.V. to choose from.
    I've got electric light.
    And I've got second sight.
    And amazing powers of observation.
    And that is how I know
    When I try to get through
    On the telephone to you
    There'll be nobody home.

    Tizenhárom csatornányi
    szemetet fog a tévém.
    Van elektromos világításom.
    És van látnoki látásom.
    És bámulatos megérző képességem.
    Épp ezért jól tudom,
    hogy ha megpróbálom,
    hogy hívjalak telefonon,
    senki nem lesz otthon.

    By PinkFloyd

    Nos ennek az eredménye az lett, hogy a tévét egyre kevesebbszer kapcsolom be.

    Valaki itt a fórumon azt mondta, hogy a tévé egy technológiai dinoszaurusz...egyet értek vele maximálisan.