23835
  • aZsandar
    Endy Papp: Köszi a linkeket! :-)
  • aZsandar
    Adjon Isten!

Csütörtökön született új videó kártyám, így az 1.4.1-et futtatom. Hogy mi a különbség a warez-hez képest? Ég és föld... :-)))
    Aki még nem vette meg, annak melegen ajánlott!!!
    Viszont sajnos egy két bug (pl. a nem nyíló kapuk) a mod-olt map-ok hibája...

Viszont egyből lett mellé újabb kérdésem: ha belépek multiba, rögtön fogyni kezd a pénzem. Mivel tudok keresni? Ti szoktatok multizni?

Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.10.24. 12:36:25
  • Martinez01
    Kedves urak!
    Kérlek titeket, hogy ne személyeskedjetek, ne vitázzatok egymás között. Mint láthatjátok egy jó pár hozzászólást töröltem, mivel szükségét láttam, hogy kigyomláljam a folyamatos kötözködést egymással.
    [Legközelebb ilyennél már intézzétek privát üzenetben!]

Köszönöm.
  • Hunter of Deer
    A dobozos verziót gondolom azóta se lehet regelni steamen. Megjelenés óta megvan a game, de most lecseréltem a házam egy jobbra és ebben nincs dvd meghajtónak hely :S így a dvd-s verzió bukta...
  • n0tr3adY
    Még egy gondolat:
    A GDN-en folyamatos, napi szintű support van a Giants részéről, a felmerülő (modding) kérdések kapcsán. Nekem is segített Emil Drefers (Giants) több ízben, általában 1 napon belül.
    Természetesen nem a "beraktam a modot oszt nemmegylécciplshelp előre is kösy!!!44444!!4négynégy" és hasonló magasröptű hozzászólásokra / kérdésekre reagálnak.
    Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2015.10.22. 15:23:04
  • endy papp
    Kijött a legújabb update 1.4.1.
    Innen tölthető.
    Farming Simulator 15 - Update 1.4.1 (*)
  • endy papp
    Segítség kép, esetleg egy ilyennel.
    Markoló
    Vagy ezzel.
    Markoló 2
  • endy papp
    Úgy hogy egy nagyobb kapacitású markoló kanalat használsz és odaviszed.
    De lehet nem jól értelmeztem a kérdést, akkor bocs.....
    A modok között akad akár 50-100e.L.-vagy nagyobb kapacitású is.
    Vagy pótra rakod és leöntöd egy tárolóba majd onnan kanállal a helyére rakod,stb , stb....,sok módja van, minden csak rajtad a modokon és a képzelő erődön múlik,na és persze a kitartásodon.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.10.21. 15:21:13
  • aZsandar
    Adj Isten!

Technikai kérdés: hogyan lehet - markoló kanálnál nagyobb mennyiségben - trágyát szállítani úgy, hogy utána fel tudjam tölteni a melegházat?
    A tehenek nem termelnek eleget, a disznóknál lenne, de az a pálya másik sarka.

Előre is köszi az ötleteket! :-)
  • endy papp
    Előrendelhető.
    Farming Simulator 2015 kiegészítő: Official Expansion
    Farming Simulator 2015 kiegészítő: Official Expansion (október 29.)
  • aZsandar
    Köszi, sajnos erre sem...
    Úgy vélem, megint a gépem hibája...
    Remelem, a malacok ezt megértik, és nem döglenek bele az utánfutóba. ;-)
  • endy papp
    El kell hogy keserítselek ,igen van trükk nem nyílik minden ajtó automatikusan.
    A legtöbbnél "O' billel nyílik ,de találkoztam már régebben hogy "B" billel nyílt.
    Plusz kell hozzá a megfelelő mod is ha jól tudom,de lehet hogy csak ahhoz kell hogy mutassa mikor kell nyitnod.
    Azért jó ha ezt a modot beteszed mer akkor mutatni fogja mikor nyisd,persze azt nem írják melyik billel ,azért írtam segítség kép.
    Ajtó nyitás mod
  • aZsandar
    Üdv!

Lehet, naiv a kérdés, de ugye minden kapu automatikusan nyílik, ha odaérek elé? Nincs semmilyen trükk, nyomógomb, stb.?

Köszi!
  • Martinez01
    Uraim!
    Kérlek titeket, hogy lehetőleg mellőzzük a warez hozzászólásokat.

(Na jó, kompromisszumképes vagyok, szürkítve lehet, de csak módjával!!)
  • Caliph
    köszönöm
  • endy papp
    Ezt bár hova leteheted ,kipróbáltam működik.
    Fa aprító.

Ezzel pedig csak oda állsz a kivágott fához,és már kész is a faapríték,ennél gyorsabb nincs és persze könnyebb se.
    A képen látható módon és eszközökkel.
    Fa aprító
  • Caliph
    Tudtok ajánlani egy fa aprító gépet amivel egyszerűen tudom feldolgozni a kivágott fákat fölösleges daruzgatás nélkül?
    Köszi :)
  • endy papp
    Amint minden mapon itt is van BGA ott találsz ilyet.
    (igaz már találkoztam olyan map-al ahol nem volt, de az a ritka.)
    Vagy a modok között keresel külön elhelyezhetőt.
    Ahogy elnéztem eléggé szűkös a kapacitás ,de erre a mapra ez is megteszi....
  • aZsandar
    Köszi, igen, ezt így csinálom. A problémám az, hogy kisebb vagyonért vettem egy Bigx-et, vágtam vele 200 E felett kukoricát, de nem találom a map-on azokat a beton falakat, amik között erjeszteni tudnám...
  • traktorista
    A bála csomagoló a szénabálákat csomagolja be és a fólia alatt erjedt szilázs lesz belőle. A szecskát nem lehet bálázni, csak a szénát(meg a szalmát is, de az silónak nem jó). A bálacsomagolóval a bála mellé kell menni és ott kiírja, hogy milyen gombot nyomj meg és automatikusan felveszi és becsomagolja. Utána már csak el kell szállítani és a tehenek takarmánykeverőjébe betehető. Helyettesíti a silózóban erjesztett cuccot.
  • aZsandar
    Ok,rájöttem, hogy a "nem támogatott bálatípus" nem az alakjára vonatkozik, hanem csak szénából tudok szilázs bálát készíteni... :-D :-D :-D

A többi kérdés viszont még érdekelne... ;-)
  • aZsandar
    Adjon Isten!

Harvesting America pályán tudja valaki, hogy hol tudom a szecskát szilázzsá erjeszteni a takarmányhoz?

Illetve nem jöttem még rá, hogyan működik a bála csomagoló. Milyen bálát lehet szilázzsá erjeszteni? (bocs, de mint mondtam, kezdő vagyok, és földem sincs ;-D)

Illetve a szecska utólag bálázható még? Mert abból most nagyon sok van. :-)

Köszi előre is!
  • ygm-416
    sziasztok, beraktam a mákot kipróbáltam minden ooké, így tettem a rozssal is, be raktam a lucernát a glants editorban is minden rendben Megjelent, és mikor játékban akarom ki próbálni akkor vissza áll alapnövényekre és csak azokat lehet vetni,
    szerintetek mi lehet az oka ?
  • endy papp
    Nos a képen látható helyen tudsz felvenni sand-ot,úgy van írva Sandkuhle,nehéz nem észre venni,a PDA alján balra látod és találod .
    Csak alá kell állni annak a nagy tartálynak és már tölti is mellesleg egy sárga marker is jelzi hova állj.
    Természetesen az erre alkalmas pót nélkül bajos lene,így mellékelek egyet neked hogy ne legyen fenn akadás.
    sand, cement and gravel pót

Itt a kép:
    Sandkuhle ,homok bánya eladó hely
  • karipapa
    hali.a sundhemmern v8-ba hol lehet homokot szerezni és mivel lehet felrakni pótra mert akár mit próbálok nem jön össze.köszi előre a segitséget
  • endy papp
    Ja bocsi látom te csak választ idéztél,akkor nem neked szólt az előbbi,
    No aki sokat akar szöszölni vele arra itt van ez.
    Fadaráló
  • endy papp
    Ha fa darálót akarsz nagy a választék,van amit csak ráteszel a tarki elejére akár egyben bedarálja csak közel kell menni hozzá(természetesen a kivágott fát) bármelyik fajta fát bedarál.
    De ha sokat akarsz bíbelődni akkor is van több féle módja.
    Most csak egy helyet linkelnék itt biztos találsz kedvedre valót,persze keresni kell....
    Modok
  • n0tr3adY
    "Viszont amit nem tudok: hogyan lehet azt a fa-darálót használni??? Mert ok, hogy nagyjából csak fenyőfát eszik (annak is csak a közepes átmérőjű részeit), a többi kínlódás, ámde még azt sem mindig. Vagy ez csak az 1.1-ben volt ennyire rosszul megírva, és később jobb lett az 1.3-ra? Mod-olt darálókat töltöttem le, de vagy nem futnak, vagy tele vannak bug-okkal, vagy használhatatlanul laggol tőle a gépem. ]:-("

Nem csak egyenes fenyőfát eszik. Az 1.3-as patchben fixelve van az egész fa mizéria.

Más. Készülőben van egy remek map, aki fent van fb-n, gamerhzs oldalán megtekintheti a képeket. Magyar táj, magyar jellemzők.

• aZsandar
    De nem sajnálom, mert van egy olyan alapelvem, ha valakik tevőleg részt vesznek abban, hogy én jól érezzem magam, akkor örülök, ha az én pénzem is hozzájárul ahhoz, hogy ebből megéljenek. Letöltök filmeket, játékokat, de ha valami jó, akkor megveszem, még ha szűkös is az erre fordítható keret. ];oD

Nekem már - némi kreatív faragással - az alap játék is nagy élvezetet nyújtott, így ha (esetleg) nem is játszom tovább vele, akkor is megérte. ];o)

Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.10.13. 10:01:50
  • aZsandar
    Basszus, én meg 8'282 Ft-ot fizettem ugyanezért, ráadásul nem is fut a gépemen... ]:-DDDDD
    Utoljára szerkesztette: aZsandar, 2015.10.13. 09:40:43
  • aZsandar
    Üdv!

Köszi, jól működik a bálázó, 20mp alatt megtaláltam és átírtam 4000-re, 2000-ről, így az etetéshez is megfelelő méretű bálákat kapok. De hogy addig honnan fogom észrevenni, hogy melyik fű-bála a 2000-es, az még rejtély... ];o)

A gépek mod-olása megtörtént, ámde a régi gépemen (mint említettem) a megvásárolt játék mindenféle rigolyái miatt, egy tört verzióból emeltem át konfigokat, stb., így viszont 1.1-et futtatok, amiben nem tölti be az 1.3-as mod-okat, ezen oknál fogva a tesztelés egyenlőre elmaradt. De megvan a Core i3, már csak 30eFt választ el az új videókártyától, és akkor mehet a legál játék is az új gépen.

Gondolkoztam a mod-okon. A bálázóra hegeszteni egy kart, amire csatlakozik a bála-rakodó - ismerve kis hazánk leleményességét, ha már lejár a garancia -, realisztikusnak tűnik. Ámde gy 400el-es utánfutó reálban 2x2x100 méter lenne, igaz? Hmmm... Semmi bajom azzal, ha más használja, de számomra ez olyan, mint a cheat kódok. Elrontják az élvezetet... ];-) Akkor inkább a road-train, mert az ténylegesen összerakható, igaz, nagyobb kompresszort igényel a légfék-rendszer működtetése... 16x21'000 l-el is működik, ennyi kell a legnagyobb földem repce termésének egyben elszállítására, így pedig nem kell folyton a silóhoz rohangálnom üríteni. Nekem ez bevált. ]:-D

Viszont amit nem tudok: hogyan lehet azt a fa-darálót használni??? Mert ok, hogy nagyjából csak fenyőfát eszik (annak is csak a közepes átmérőjű részeit), a többi kínlódás, ámde még azt sem mindig. Vagy ez csak az 1.1-ben volt ennyire rosszul megírva, és később jobb lett az 1.3-ra? Mod-olt darálókat töltöttem le, de vagy nem futnak, vagy tele vannak bug-okkal, vagy használhatatlanul laggol tőle a gépem. ]:-(
  • endy papp
    Szia .
    Ez attól függ a készítő hogy oldotta meg mert van olyan map amiben bármilyen multi növény az alap kombival lehet aratni de van hogy csak az erre készített multi kombival ha kell segítség szólj és adok multi kombi linkeket.
    Vetésnél is ugyan ez a szitu.
    Természetesen a mapnak tudnia kell a multifruit funkciót + modok is kellenek hogy működjön,különben nem tudsz csak úgy vetni.
  • Gerileveri
    Legolcsóbb a magyar kiadónál: sadgames.hu
    Az ügyfélszolgálat is a legkorrektebb, a CD Galaxisnál még egy telefonszám sincs kiírva.
  • McEachran3
    Na miből készül a sör? :D (Komló)
  • karipapa
    hali.valaki meg tudná mondani ez a gép mit arat?
  • karipapa
    hali.egy olyan kérdésem van hogy ha én triticale-t akarok vetni meg ilyen multi növényeket akkor másik vetőgép meg kombájn kell hozzá?köszi
  • Caliph
    valószínűleg a verziószám lesz a ludas,az eredetihez jött már ki jónéhány patch még a tört 1.0nál tart.
  • endy papp
    Semmi gond csak itt nagy részünknek eredeti a játék így nem nagyon tudjuk a tört verzió anomáliáit megoldani,de ettől függetlenül nyugodtan kérdezz,lehet valaki tudja a választ,de igazából a házigazda sem nagyon szereti az ilyen irányú hsz.-at.
    Annyiért ami a steam-en van még a megjelenéskor sem vettem volna meg,de ott is vannak akciók.
    Azért is írtam a cd galaxist,szerintem annyit még megér,persze kinek mi.....
    Még annyit a játék védelmében ,hogy nagy részünk ( a játék készítők is) tisztában van, hogy ezt a játékot a modderek tartják életben,anélkül már a kukában lenn sok embernél vagy egyszerűen meg se venné ,mert magában az alap mapok gépek ,mint játék nálam is kevés beleinvesztálást érne csak.
  • nono28
    Köszönöm szépen!!
  • atibacsi1977
    Bocsi én csak steamen néztem, ott 29,99 EUR. Az részemre már beleinvesztálás, ha már ennyire tetszett ez a szó!
    Ne haragudj a feleslegesen belém ölt idődért, ígérem csak akkor kérdezek legközelebb, ha már eredetim van.

Üdv.