30
  • Airbus A380
    #30
    A vissza töltés nem legális!!!!


    Csak a lefelé.
  • MsUser
    #29
    Minél jobban büntetik védik annál jobban generálják a fekete piacot hiszen abban lesz a pénz. Lásd VHS, DVD, SMS-es letöltők, és ez köszönhető a pénzhajhász kiadóknak és egyébb adóztatóknak. Egy országban a népesség nagy része szegény, akik nem fogják megfizetni mert nincs miből!
  • MsUser
    #28
    Igazat adok egy elöttem szolónak a Pendrive-ok, HDD-k, és hologramos CD-DVD-k, árát azért emelték és emelik mert beépítették a jogdíjjat előre mert úgy is fogunk rajta szabadforrásból "internetről" származó tartalmakat AVI, MP3 stb.tárolni átmenetileg, ami a jelenlegi jogszabályok szerint nem büntetendő!
    Vagy ezt is megoldják és mindenért bírságokat és büntetéseket fognak kiszabni ezzel a válság alatt generált hiányt pótolhatják is :)
    És mindenki happy és a borzasztó bünöző lekű becstelen gazdag polgárok megbünhődnek.
  • rumkola
    #27
    nemtok mást mondani, kérem kaccsojjaki
  • Merces
    #26
    .......bojkott?.....ja persze töröljétek ezt is.................
  • Proart
    #25
    Ez lesz a jövő:

    http://www.youtube.com/watch?v=W9AyVC98o70
  • Dante73
    #24
    Látom a következő James Bond filmet magam előtt; Daniel Craig a Váci úton üldözi a 12 éves Vér Istvánkát, amiért letöltötte a Prince of Persiát. Látványos akciójelenetben menekül Vér Istvánka a húga rózsaszín 3 kerekű triciklijén, majdnem elgázol egy kisnyugdíjast, de James, az utolsó pillanatban, egy tigrisbukfenccel rávetődik. Istvánka a földre kerül. Egy arra járó plázacica pudlija pedig levizeli a kiscsákót. A környéket hirtelen MI6, FBI, és CIA ügynökök lepik el, a sarkon befordul egy fekete Mercedes, amiben M ül. James beszáll, és elhajtanak. Pár sarokra onnét kiteszi Jamest aki Famili-Frost-os kocsinak álcázott MI6 járműbe szállnak, ahol Q várja, és átad neki egy szemüveget, ami a gondolatokat is látja. Ha valaki egy játékra, vagy szoftverre gondol épp, akkor James megnyom egy gombot, ami a számla után kutat az alany zsebeiben. M közli James-el, hogyha nem talál számlát, nyugodtan használja a fegyverét, hiszen ezért 00-ás a rangja, és a vércsoportja...
  • Airbus A380
    #23
    Mi az a WTO ? és hogy jön ide a határ ?
  • vasziszdasz
    #22
    afféle végső megoldásként bekapcsolják a munkába a WTO-t.

    Hát sok sikert a Kína elleni akciózáshoz! :D Először is úgy kb. 10-20 ezer km határt kéne lezárni, olyan "együttműködő" szomszédokkal mint a ruszkik vagy az arabok, de mégha sikerülne is, az USA nagyobbat szopna ha megszűnnének a kínai termékek náluk, és mindent hjirtelen 3x annyiért kéne megvenni. A kínaiak letszínvonalán meg sokat rontani úgyse tudnának. :D
  • vasziszdasz
    #21
    az USA a jövőben FBI-ügynököket és követségi alkalmazottakat is bevet az illegális letöltések elleni küzdelemben.

    Kínában? Ruszkiban? :DDD
  • Lopici Geza
    #20
    "FBI-ügynökök és követségi dolgozók üldöznék az illegális letöltéseket"

    Szívből kívánom, hogy nagyobb örömük soha ne legyen az életben, és ezúttal kívánok nekik sok sikert mind a tíztrillió trekker oldal felszámolásához, és a 128(+) bites katonai erősségű, AES titkosítások visszafejtéséhez...
  • Lopici Geza
    #19
    "FBI-ügynökök és követségi dolgozók üldöznék az illegális letöltéseket"

    Szívből kívánom, hogy nagyobb örömük soha ne legyen az életben, valamint sok sikert kívánok nekik mind a tíztrillió trekker oldal felszámolásához, valamint a 128(+) bites katonai erősségű, AES titkosítások visszafejtéséhez...

  • uniu
    #18
    Ez a második dolog. A nagyok nem igazán tudnak versenyezni az ingyenes szoftverrekkel. Kell valami csúsztatás amivel elveszik az emberek kedvét tőle.
  • dez
    #17
    "Szoftvert büncselekmény letölteni."

    Ez így nem igaz. Nem hallottál még a szabad szoftverekről? 30+ éve léteznek.
  • sanyicks
    #16
    nem, de csodát nem tudnak tenni, nem tudják dekódolni. Max gyanusítgatni, hogy szerintük letöltesz, bár bizonyítani nem tudják. És a mai világban már ez is elég, ez a "demokrácia" és a "modern jogrendszer".
  • Airbus A380
    #15
    Azért az a titkosítás szerintem nem ilyen egyszerű a hatóságnál sem idétlenek dolgoznak ám...


    0 feltöltéssel meg ha jól tudom úgy vágnak ki az oldalakról hogy csak nézel. Bár nem nagyon torrentezek .
  • Magiszter
    #14
    Hát ha torrentben beállítod hogy 0kb/s a feltöltés akkor mi van? Akkor csak letöltesz, felfele pedig nem. HA meg még rá is nyomod hogy titkosított kapcsolatok ki-be akkor elvileg még azt sem látják hogy most a legújabb linux disztrókat töltöd vagy éppen a Balázs Pali összest.
  • Airbus A380
    #13
    Ez csak zenékre és filmekre vonatkozik. Szoftvert büncselekmény letölteni. (is).


    De torrenten felfelé is töltesz és az bűncselekény az illegális megosztás. Csakis kizárólag a magáncélú letöltés az legális a filmekre és zenékre vonatkozóan.- Ezért pl Yutube-os letöltés az én értelmnezésem szerint nem bűntett mivel az csak lefelé jön. (és ugye nem szoftvert töltesz le...)
  • roliika
    #12
    Őmmm....máá nem azéééé, de egy ügyvéd néni nekem azt mondta, hogy amit bóótban megveszel 300Ft-os üres Artist Justos hologrammos matrincásos akármit, csókolom csókolom az pont azéé van, hogy ha valamit LETÖLTESZ, akkor ezt te ezzel a matrincával már kifizeted.
    Ugyan ez vonatkozik a bóótban vett penna drájvra, és Vincs Eszterre is.
  • Airbus A380
    #11
    Viszont a maradék épp eléggé elretten a letöltéstől. Bár azt azért nem hinném hogy az FBI gyak úgy bárkit amerikába cipelhetne.
  • Basic
    #10
    Nekem már agyamra mennek ezek az intézkedések. Senki sem sajnálja a kiadókat, eltúlozzák a helyzetüket. Véleményem szerint ha holnaptól megszűnne az illegális letöltés és hasonló dolgok, akkor sem lenne számottevően több profitja senkinek sem. Egy vadonatúj filmért simán elkérnek 3000-5000 forintot. Nos ha nem lehetne letölteni, akkor max havi egyszer költenék ilyenre. Így, hogy ha az ember neten valahol meg tudja nézni, hallgatni a dolgokat, azáltal csak egyre szélesebb körben lesz ismert, és lehet h még több bevételt is hoz így. Átlagosan jelenleg is ráköltök havonta párezer forintot filmekre, csak az a különbség, hogy leszállított 500-1000 forintos filmből veszek többet, gyakran olyat amit előtte már láttam otthon. Így ezt végiggondolva még azt is el tudom képzelni h kevesebb lenne a bevételük, ha megszűnne ez a fajta netes feltöltés/letöltés, adatmegosztás.
  • Sly9119
    #9
    Igazság az, hogy én tényleg nagyon szivesen megvenném a kedvenc filmjeimet eredeti DVD-ben. De mivel drágán adják és szegény magyarok vagyunk, ezért csak az 500 ft os TESCO -s akciós DVD-k- re futja :) De legalább az a Casino volt és a Nagymenők :)))
  • Szefmester
    #8


    Amerika szerint ez a világ. :P

    Amúgy tényleg, az FBI milyen hatáskörrel bír itthon? Ha van joguk beráncigálni a bíróságra, akkor most komolyan azt hiszik hogy majd pár millió embert beidézhetnek és perelhetnek irreálisan magas büntetésre? Senki sem fogja tudni kifizetni azokat a $milliókat amiket szoktak követelni 5 Metallica számért..
  • Magiszter
    #7
    Amerika = Világ. Legalábbis ők azt gondolják. Hiszen bármit megtehetnek bármelyik részén ennek a sárgolyónak következmények nélkül. Lásd, történelem, lásd híradó.
  • Airbus A380
    #6
    Kíváncsi vagyok magyarországon is lesz e ilyen kirendeltség.

    Most ez azt jelenti hogy az FBI bárkit bármien országból elcipelhet amerikai bíróság elé?

    És haz a letöltő épp az EU állampolgára ?
  • Anotino
    #5
    Az a 150.000 perelt felhasznalo nem hinnem, hogy kinai lenne.
  • dmob
    #4
    Szerintem meg be lehetne fejezni Amerika bácsinak ezt az állandó beavatkozást, mert nem ő a világ ura, ne avatkozzon már bele az FBI sem Magyarország, sem Európa vagy Ázsia dolgaiba, mert egyelőre még mi az Európai Unió tagállama vagyunk, és nem az USA egy állama... A kiadók is elmehetnek már a pics*ba, így is termelnek havonta annyi profitot, amennyi pénzem talán sose lesz egy egész élet alatt, mint nekik havonta... Na az ilyenekért kezdem megérteni a kommunizmust, de még nem tartok ott, hogy egyetértsek vele.
  • Cat #3
    Ha megnézitek a videót, ez az egész elsősorban a szellemi jogok nagyüzemi megsértői ellen irányul, külön megnevezve Kínát. Másrészt abból itélve, hogy kiemelik, hogy a nagykövetségeket is bevonják az akciókba látható, hogy nem a fejlett országokról, hanem a harmadik világról van elsősorban szó.

    Azt egyébként én se értem, hogy miért jó az amerikai kormánynak, hogy a közvetve az amerikai életmódot, felfogást, kultúrát stb. a totál szegény emberek között terjesztő, és ezzel az egész világot az ő életszemléletük irányába formáló áramlást korlátozza. Én pont, hogy egyes országokban ingyen szórnék az amerikai életérzést terjesztő termékeket, ezáltal azokat meggyengítve, kikényszerítve őket a bezárkozásukból. Ha az iráni/pakisztáni stb. fiatal látná, hogy hogy él egy európai fiatal, biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy irigyelné, mint ahogy a II. világháború után a rágógumit és csokit szóró napbarnította amerikai katonákat irigyelték az európai országokban.
  • Lowosan
    #2
    "Illegális letöltés monnyon le!!"

    Nem tudom már ezt a szart mire vélni, a következő az lesz hogy a Pápa kiátkozza a letöltőket vagy az ENSZ törvényen kívül helyez minket... Jó látni hogy a kiadó-mamutok már ilyen nyíltan irányíthatják az állami szerveket, ha nem magát az államot. Lassan már biztonságosabb lesz ilyen szempontból bármelyik kommunista állam, mint a nagyszabadság-pofabeéstejelj-Nyugat...
  • Bren X
    #1
    Most Feltöltő Feri/Frida és Letöltő Laci/Lilla lett Amerika legnagyobb és legádázabb ellensége. Nyilván ez a meccs hangzatosabb, olcsóbb, veszélytelenebb és kevésbé kuszább politikai helyzetet tár fel, mintha a városaikban meglévő gettókat és utcai bandákat számolnák fel.