6011
-
chris0000 #3210 hi. egy ideje nem játszottam a snowrunnerrel.. a DLC autókat amiket az új phasek hoztak, meg lehet találni az új területeken, régiókban vagy ne is keressem? gondolok itt a tatrakra meg amiket beadott a garázsban... sorban érdemes menni a regiókkal, h felfedezzem az új kocsikat? belenéztem ebbe a DON pályába is, de lehet nem érdemes belekezdeni ha nincs megfelelő géppark... tehát inkább fejlődnöm kéne előbb mert elég kínlódás lesz egy-egy új pálya... thx. üdv. -
Jóózsf István #3209 Helyesbítek.: Nem tetszik!
Belefutottam olyan felázott talaj részekbe, amikkel csak a MR-ben találkoztam. Próbáltam becsületes maradni, de nem hiszem, hogy vanilla képes a pálya!
Először csak a légpárnás uralommal karikáztam egyet. Az viszonylag jól boldogult. Aztán vettem egy módosított Főnixet, na az benne maradt az úton a sárban. Na itt léptem, ki, hogy ezen még csiszoljatok kicsit.
Rengeteg a vízátfolyás, hisz tavaszi áradás van. Amit ugye a fejlesztők nem tudnak elég jól adoptálni. Itt is agyatlan egyik-másik.
A küldetés sorozat megint pofás lett, hisz úgy indul a buli, hogy a garázs kvázi használhatatlan. Csak a már tulajdonunkban levő járműveket hívhatjuk le. Se fejleszteni, se vásárolni nem lehet. (Nem kezdő pálya!) Ezt lehet orvosolni a küldetésfával (Céges küldetések)
Akár jó is lehet(ne), ha megtalálja az ember az arany középutat a becsületes küzdelem (Szélmalomharc) és az észszerű (Melyik barom találta ki ezt a helyesírási verziót?!?!?!? "SZSZ" ki hallott már ekkora baromságról???) módosítások között!
Ja, és a küldetések egyelőre nem fizetnek sem tapasztalati pontot, se egy árva petákot. Hogy ez szándékos, vagy malőr, azt nem tudni.
Vagy várok, vagy újrakezdés lesz. Amiről tudjuk mi a véleményem.
Még tegnap felvettem egy 48 perces anyagot, ami még a békés része volt a pályának, ha érdekel benneteket feltolom, de az hamis képet fest... Legfeljebb a képi világát tudja bemutatni a pályának, ami továbbra is szép, csak már tudjuk hogy a szépség mögött meglehetősen gonosz. Mint a nők! -
Jóózsf István #3208 A táj tetszik. Olyan megnyugtató, békés. A kezdő pálya amolyan tavaszias. Itt ha hófoltra mész rá akkor megfog, vagy ha nagyobb, akkor az olyan mint a valóságban... "Ha annyira hülye vagy, hogy belemész, akkor ne csodálkozz ha beleragadsz!"
Még csak egy nagyobb karikát mentem. A küldetésekre nincs egyelőre rálátásom. Szűz játékkal játszom. Semmi csalás, semmi módosítás.
Egyelőre örömautókázás van. És ebbe nem is nagyon köptek bele eddig!!!
Technikailag nem vettem észre változást. Nem is utaltak rá a leírásban. A fényképészetet leszámítva. -
eta32 #3207 "Added switch between a normal and hard mode in custom scenarios menu.+
Erre szeretnék kérni egy pici magyarázatot.
Hol is lehet ezt átváltani pontosan és mi is fog változni....
Értem hogy a hard és a nem hard között váltunk ,csak a mikéntjére-értelmére nem jöttem rá...
Eddig úgy volt hogy nem lehet átváltani erről-arra,most akkor lehet majd????
Amúgy ez a fotó mód nagyon ötletes.....lehet mókás képeket és videókat készíteni igaz a vidinél olyankor nincs hang ,de nem lényeg....
Egy próba felvétel....
A többi tesztre ma már nincs időm majd ha lesz akkor tesztelgetem..
@Józsi@ jöhetnek a tapasztalatok benyomások... -
Jóózsf István #3206 Ősszel.
Kb ennyit lehet róla tudni, de ahogy elnézem a játék fejlesztői nem a Gergely naptár szerint léteznek, hanem valami eszkimó, vagy Etiópot használhatnak! -
#3205 Úgy látszik, hogy eddig csak Alaszkában működött jól az idő mentése.
Már nem először gyanús Michiganben, hogy nem akkor van, amikor kiléptem.
És ez csak ma lett egyértelmű, pedig tegnap is egyértelmű lehetett volna.
Utoljára arról írtam, hogy szürkületkor akadt a játék, majd éjjel nem volt gond és ez a feladat volt a játékmenet utolsója.
Vagyis utána kiléptem. Éjjel, sötétben.
Tegnap is (a próbawinen) és ma is, mikor visszatöltöttem a játékot, verőfényes napsütés fogadott.
@István: Az oké, hogy te máris használhatod a nagyon hasznos matricákat, de azt mi mikor kapjuk meg? -
Jóózsf István #3204 De ha nyüszögtem az október közepe miatt, akkor a 10.29 ugyan örli, de nem november!
Kábé tíz perc után kaptam a kvarelines dobozhoz. Valaki elmagyarázhatná, hogy mi a bánatért kell a PTS-nek ennyire akadozni! -
Jóózsf István #3203 Eddig jó! -
Jóózsf István #3202 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssz!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Medium logging addon is now available for
■ Azov 5319
■ Azov 73210
■ Cat CT680
■ Cat CT681
■ Freightliner 114SD
■ GMC 9500
■ International HX 520
■ International Paystar 5070
■ Pacific P12W
■ Pacific P512
■ Paystar 5600TS
■ Royal BM17
■ Step 310E
■ Voron AE4380
■ Voron D53233
■ Western Star 49X
■ White Western Star 4964
Ugye-ugye?
De a legeslegfontosabb: TÍZ ÚJ MATRICA!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.29. 06:39:03 -
Jóózsf István #3201 "külön "csipet" építenek bele"
Jól el is kérik az árát, és van ám bőrt a képükön VASTAGON!!! De már rájöttek, hogy ez annyira nem tuti és elkezdték támogatni a pirosmonitorokat.
Biztos rohadt drága csip lehetett, de inkább veszteségesen árulták, hogy nekünk jó legyen! MÚÚÚÚÚHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA
Elméletileg - eredetileg az én monitorom is tudta volna, a szabadon szinkronizálást. (Legalábbis a cikkíró szerint. (Árokba lövetném mindet!!!)) De ezt meg az oLGa vétózta meg. -
#3200 Az a helyzet, hogy a piroshoz csak szoftver kell, míg a zöldhöz egy külön "csipet" építenek bele.
Szóval amelyik nem tudja a zöldet, az elvileg még olcsóbb is.
A szoftver meg hát, csak egy szoftver. Elvileg mindegyik monitor tudhatná a pirosat, de ezek szerint vannak kivételek.
(Az én monitoraimon is rajta virít a zöld logó, de mégis tudja a pirosat is.)
Mikor tesztelték a monitort, akkor nem volt benne, de bíztak benne a tesztelők, hogy majd bele fog kerülni.
Sajnos a leírásban a mai napig nincs benne. A Dell saját oldalán sem. Vagyis szoftveresen nem tették bele.
Azt viszont furcsállta a cikk író is, hogy HDR600-ra megkapta a zöldektől a minősítést.
Na mindegy, így viszont ez felejtős. Egyelőre marad a 3 monitor.
Illetve le fogok húzni kettőt és megnézem, hogy 1 monitorral mit produkál a játék. Biztos, ami biztos, ne zavarjon be semmi.
Ha úgy sem produkál, akkor ti vagytok előnyben a 60 Hz-es monitorral. Nem hiszem, hogy a kártyával lenne a gond. -
Oldgamer #3199 Jocó!
Pc-s platformról kizártnak tartom a mentéseid átvitelét ps 4-re.
Esetleg olvass utána ennek neten, lehet tévedek. -
eta32 #3198 Max valamelyiket átfesti más színre.... -
Jóózsf István #3197 "csak valami g-sync ultimate-t tartalmaz, így meg nem merem megvenni."
Eszedbe nem jusson PIROS kártyához ZÖLD monitort venni! Soha nem fog működni a szinkron. Fordítva is csak akkor, ha a Zenvídia veszi a fáradtságot és beírja a drájverbe, hogy ezt és ezt a fríszinkes (PIROS) monitort kezelheti a ZÖLD KÁRTYA!!! -
#3196 Akkor végül is van bőven lehetőség.
A kérdés, hogy átvihető a mentés vagy sem?
Újrakezdeni nem hiszem, hogy lenne erőm, meg kedvem.
Crossplatform miatt, meg esetleg látok rá lehetőséget. De ennek majd csak akkor nézek utána, ha tényleg rászánom magam a dologra.
Megvolt a frissen telepített win gyorstesztje.
A játék nem volt hajlandó elindulni, amíg nem tettem fel a rendes AMD driver-t programmal.
Pedig a wines is jól kezelte a monitorokat, felbontást. Úgyhogy telepítettem.
Játékba belépve időnként 120 FPS, aztán esés 80-90-re. És akkor még csak meg sem mozdultam a kocsival, csak a kamerát forgattam körülötte. Ez így nem pálya. Úgyhogy maradok a régi rendszernél. -
Oldgamer #3195 Üdv a " kollégáknak " !
Nos, a pc-s SR látványvilága lényegesen szebb mint a konzolosé, de ha valaki nem kimondottan a látványminőségre fókuszál, akkor összességében meg lesz elégedve az utóbbi verzióval is. Az alapjáték mostanra szépen fut, szaggatások igen ritkán jelentkeznek. A video menüpontban már lehet javítan a képi minőségen ( film grain, motion blur ) én ezt kihasználva nagyjából már egy elfogadható minőséget tapasztalok, egyedül a fog/köd ami zavar továbbra is, ez a konzolos verziónál erősebben láttatja magát. Jó hír ez ügyben, hogy az újabb mod pályákon ezeket kevésbé tapasztalom. Szaggatások előfordulnak, de nem sűrűn ( mod-nál ) a részletgazdagság pedig mintha jobb lenne mint az alapjátéknál. ( nem mindegyiknél persze ) Jelenleg a Planet Earth térképet nyüstölöm két napja, nagyon tetszik! Ismeritek? Bazi nagy térkép, készül hozzá a későbbiekben még 2 db térkép, fasza lesz tuti..
Szóval Jocó, ha nyüglődsz a pc verzióval vedd meg a konzolost, jelenleg az alap-game is tartalmaz 62 db " oldalnyi " ingyenes mod lehetőséget, kb 30 ùj térképet, és nagyjából 500 db egyéb jármű+kiegészítő ( trailerek ) verziót.
Ja, a Lake Coap térképet is letöltöttem, szép nagyon, de később fogok nyomulni rajta. Jelenleg a bőség zavarában szenbedek...csapongani viszont a pályák között nem szeretnék, nekem az rontani szokta a játékélményt. Idegessé, türelmetlenné tesz. Jót tett a másfél hónapos szünetem.
-
#3194 Elméletileg a PS5 szebbet tud, mint a 4. Eddigi tapasztalataim is azt mutatják, hogy a natív PS4 játékok szebben futnak PS5-ön, még, ha nem is jött hozzá olyan frissítés.
Alaszka sokkal jobban futott. Ott sem volt felhőtlen minden, de Michigan-hez képest jó volt.
Mostanában én is ritkán megyek éjjel, este 6 körül általában áttolom az időt reggel 6-ra. Most speciel a játékmenet utolsó küldijét fejeztem be és úgy voltam vele, hogy miért ne tenném éjjel, úgyis rég volt már.
Szerintem megpróbálkozom egy friss W10 telepítéssel. Úgyis van egy plusz SSD a gépben, ami most kihasználatlan.
Ha azzal sem jó, akkor meg simán visszaállhatok a régi W10-re. Úgyis mindegy neki.
A mi felbontásunk YT szerint már 5K.
Amúgy nemrég azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha 3x2K monitorom lenne. Ha a 980Ti bírta a mostanit, akkor ennek az új kártyának bírnia kellene az egyel nagyobbat. Hát erős kétségeim lettek ezzel kapcsolatban. Meg megfordult a fejemben, hogy veszek egy darab nagyon széleset, ami olyan, mint két darab 27", de 2K-ban. Nem lesz annyira széles, mint most, de nem lesznek csíkok sem a képek között. Szerencsére a kiszemelt példány leírása nem írja, hogy lenne benne free-sync, csak valami g-sync ultimate-t tartalmaz, így meg nem merem megvenni. -
eta32 #3193 Ha igaz jövőre kijön a 4-es széria ,talán akkor lejjebb megy a 3-asok ára...
Egyenlőre annyira nem sürgős,elfutkároznak a játékaim ezzel is ,ha nem is 4K-ban de közel az ultrához...3x27", 5760x1080 felbontás mellett. -
eta32 #3192 Kérdés PS-en is tudja é azt a grafikai minőséget....
PS4-en tuti nem mert Oldgamer kolléga már nyilatkozott erről többször is korábban
Valami nagyon nem kerek nálad ha ilyen dolgok elő-elő jönnek....
Tegnap is mentem Alaszkában itt-ott pillanatokra le-le megy 60 fps alá olyan 55 körülire helyfüggő,de ezt már megszoktam ,nem vészes ,de túlnyomó részt tartja a 60 -at és felette van többet megy 70 körülire (akár fölé is)mint 60 alá.
Este mostanában kevesebbet megyek de ott is ilyen szokott lenni ahogy emlékszem.
Még anno mikor megjelent Yukon em,lékszem talán ott volt a legkevesebb fps-em az valahogy nem igazán jött össze optimalizációban.
De simán játszható volt. -
#3191 Nem kellett, hogy sokáig tartson az örömöm.
Most nem futott semmi monitorozó program, de észrevehető volt itt-ott némi lag.
Szürkületkor ez kemény akadássá fajult. Az éjszakában ismét csak a (nem)normális dolgok voltak.
Mivel mod-ot úgysem használok, lehet, hogy érdemes lenne PS-re megvennem, mint itt vacakolni... -
#3190 Pedig egyszerűen bizonyíthattad volna.
Megnézed, hogy a régivel hogy fut a játék, felteszed az új driver-t és megnézed, azzal hogy fut.
FPS, kihasználtság, órajel, feszültség, stb.
Összehasonlítod és már ki is derült, hogy úgy van ahogy gondolod vagy sem. -
#3189 Szerintem egy 3080 is bőven jó lenne.
3060Ti már van az általad írt áron. 3060 meg olcsóbban is.
És ez a normál ára.
Aki csak várja a messiást, az soha nem fog új kártyát venni.
Ráadásul jönnek az új szabványok. A technológia fejlesztését, felfutását, megtérülését a fogyasztó fogja fizetni.
Plusz még ráverik a hiányt, járványt, jövő évet, de a múlt évet is, nehogy lemenjen az ára.
Az, hogy mi az ajánlott ár, csak egy dolog. Mivel el tudják adni akár a kétszereséért is vagy többért, így megteszik. És fogalmunk sincs, hogy mennyi a tényleges gyártási költség. -
eta32 #3188 Vennék én új GPU-t akár rtx380ti is de nem 1 milla közeli áron mert....a választ tudjuk.
Hanem normális 300-400 körüli áron...
De asszem ez egy hiú ábránd marad ,még egy jó darabig, addig nyúzom a gtx1080ti ameddig csak lehet.... -
Jóózsf István #3187 Azt tapasztaltam, (Bár bizonyítani nehéz) hogy minél újabb a meghajtó program egy korábbi generációs vga-hoz annál rosszabb a teljesítménye. Eddig ez így csak összeesküvés elmélet. De ha azt mondom, hogy amikor megvettem a kártyát az afterbörnerben fel tudtam húzni a sebesség csúszkáját +70-re, aztán már csak 50-re aztán már inkább hagytam nullán, mert úgy is elhasalt. Várom a pillanatot, amikor minuszolni kell!
És ez nem mende-monda!
De sajnos előfordul, hogy egy-egy játék megköveteli, hogy új drájver legyen és akkor már benne is vagyunk a huszonkettes csapdájában!
Azt, amit Jocó mond, hogy valami csak egy bizonyos verzióig működik azt egy 7970-essel éltem meg.
Azt' ezek után mondja nekem valaki azt, hogy a gyártók nem ösztökélnek az újabb termék megvételére! -
#3186 Az a helyzet, hogy ez sajnos nem így működik.
A most kiadott driver-ek még a 980ti-mhez is jók.
Itt tudsz keresni.
A legújabbat tegnap adták ki.
És van, amikor nincs más választásod, mint a frissítés.
Én is szívtam anno. A GTAV csak 1 bizonyos verziószámig volt hajlandó problémamentesen működni. Valamiért frissítettem (néha rámjön a frissítési láz és akkor frissítek mindent) és utána nem ment rendesen a játék. Visszaraktam korábbit és megint jó volt. Aztán jött az RDR2, annak meg kellett egy újabb mindenképp. Amúgy nem volt jó a kép. Szerencsére sok gond volt, így az nvidia pár nap alatt javította a driver problémákat RDR2 miatt, amivel végül megoldódott a GTAV problémám is. Hozzáteszem, hogy az én kártyámnak, frissebb driver-rel, de még nem a legfrissebbel az RDR2 miatt, nem volt olyan gondja, ami miatt játszhatatlan lett volna a játék, ellenben az új kártyáknak volt. Viszont az akkori legfrissebbig nem kellett gondolkodnom, hogy elindítsam a GTAV-öt, hacsak nem akarok szívni.
Driver-t meg úgy általában win-t is két esetben szoktam frissíteni. Ha valami nem megy vagy, ha rám jön a frissítési láz. Utóbbi általában akkor, amikor megelégelem, hogy a win mindig feldobja a frissítésre emlékeztető ablakát. Ha már úgyis újra kell indítgatni a gépet, akkor plusz 1 vagy 2 már nem számít. -
eta32 #3185 A gtx 1080ti közel 1 éves driverrel fut a mai napig jól.
Már újabb drivereket kimondottan ehhez a kártyához nem nagyon dobnak ki.
Legalább is nem találtam.
Persze ha van valakinek linkje hozzá szívesen ránézek.
Más (újabb) driverekkel meg nincsenek korábbról jó tapasztalataim. -
eta32 #3184 Oké persze na de gyufásdobozokat szállítani...
Mivel egyik sincs rögzítve így súlyuk sincs,ergo annyi mint ha gyufás dobozokkal egyensúlyozna egy egyenetlen terepen.
Nyilván ez is egy fajta teljesítmény ,de engem annyira nem hoz "lázba"
Anno ez hasonló a MR időkben mikor nem akartam sokat fordulni egy olyan fahordó helyről kifelé ami annyira szívatós volt hogy csak modder gépekkel lehetett megközelíteni (mod térképről van szó) és nem rögzítettem a rakomány ,de figyelni kellett hogy le nem essenek.
Persze mikor kijjebb értem átraktam és rögzítettem ....
Az ablakon folyt be a víz,nem hogy az utat láttam volna.... -
Jóózsf István #3183 Kicsit most elszégyelltem magam.
Jól látom, hogy plató sincs a kocsin? -
#3182 Ezeken a beállításokon volt korábban is.
Csak úgy látszik valamit babráltak a játékkal, ami miatt az új driver kellett.
Normál esetben sosem kell egy régi játékhoz új driver, ha az már jól fut.
Ez meg azért nem mai játék. -
eta32 #3181 Nálam pl. akkor fut rendesen röccenéstelenül ha a GPU 100%-on megy ,de nem csak ennél a játéknál.
Mihelyt picit is lejjebb megy már észre is venni az fps-nél.
Nálam a hőmérséklet majd állandó 74 körül van.
A ventiket meg nem lestem soha mennyit pörögnek,annyit amennyit kell...pedig aztán itt van a gép közvetlen a cokpit mellett ahol ülök...
Nem zavart és érdekelt eddig sem ezen része.
Azért csak arra állítottad a graf beállításokat amiket javasoltam
Kipróbáltam én anno mindent oda-vissza mivel és mennyit lehet nyerni vagy veszteni fps-ben
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.10.26. 17:24:54 -
#3180 Én próbálom szeretni. Sosem voltam elfogult. Volt korábban is ebből is, abból is. Bár inkább zöldet hajtottam, mint pirosat, de ez nem az én hibám. Így alakult.
Éppen megcsináltam az új W10 telepítőt, de gondoltam, azért teszek egy próbát a VGA driver frissítésével. Egyszerűbb, mint a W10-zel vacakolni.
Egy gyors 20 perces játék után eddig úgy néz ki, hogy jobb a helyzet.
Az FXAA-t kikapcsoltam, élsimítás x2-n. Így 100 FPS fölött van, nem tapasztaltam a csökkenést 45-re. Ha távolabbi kamionra váltok, akkor egy pillanatra 60-ra lemegy, de a váltás miatt ez nem észrevehető és táj legenerálása miatt még meg is értem. 1300 euróból nem futotta többre na. :)
GPU 90+%-ban kihasználva, ellenben a hűtés megint 70 fok fölé engedi a GPU-t, a ventiket meg 1200 körül tartja.
Tudom, korábban az volt a bajom, hogy miért járatja 1800-on, de akkor a GPU nem is volt 60 fokos és így kihasználva sem volt. -
Jóózsf István #3179 Ha csomagolsz mellé egy száz ajróst, akkor feladhatod nekem postán a VGA-dat.
Egészen elkedvetlenítesz ezekkel a beszámolókkal. Vagy szívből gyűlölitek egymást a kártyával, vagy tényleg valami nem stimmel vele. Furcsa.
Próbáld meg szeretni. Hátha jobb lesz a viszonyotok.
Amikor pirosról zöldre váltottam nekem is nehéz volt legyűrni az ellenszenvemet, de ha mindenben hibát akartam volna keresni, akkor saját magammal csesztem volna ki. Így szépen le is húztunk három és fél évet békében. De ettől függetlenül az első adandó alkalommal megyek vissza pirosba. -
#3178 Szóval a Volumen Fog a talaj menti köd.
Gondoltam, hogy valami köd lesz, mert a "Fog" általában ködöt jelent.
A talaj mentit az életben sem szeretem és itt sem.
A ködöket meg úgy alapvetően egy játékban sem szeretem.
Ez alól kivétel az X4 néhány rendszere.
Ezekkel a jelenlegi beállításokkal egész jól fut a játék.
Nincsenek azok a nagyon durva akadások sem. Mikrok időnként előfordulnak, de elég ritkán. És akkor is lehet, hogy csak hosszabbat pislantottam :))
Az FPS változó 80-50 között, de többet van 70 körül, mint alatta.
A VGA is kihasználva 96%-ra. Meg is látszik, 73 fokos a GPU. Érdekes mód most nem pörgeti a ventiket 1800-on.
Ez nekem egyre magasabb lesz. -
#3177 Értem.
Bár annyira szépen nem látszik, mert rendesen meresztenem kellett a szemem. Meg közel hajolni a monitorhoz :D
Az nagyon érdekes, hogy a bandi 120-at lát. Nekem eddig mindig jót írt ki.
A 45-50 miatt nálad nem is jelentkezhet az, ami nálam, mert te eleve ott mozogsz, ahova nekem lemegy.
Amúgy igen, próbáltam az FPS limitet is, de úgy sem volt jó. -
Jóózsf István #3176 Bakker!
A bandi nem veszi fel kijelzőmet!
Amit a bandival rögzítettem, azon egyiken sincs.
Na pöllő pöllő szépen látszik, hogy 45-50 között mozog. Ez nálam az atom stabil kategória.
4K-ban ezt tudja a 1080ti. Kábé minden játékban ami nem CPU limites, mint az X4!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.25. 23:51:37 -
Jóózsf István #3175 Amit te 120-nak néztél az a Bandicam hülyesége. Azt jelenti, hogy akár annyival is tudná rögzíteni az adott képet. De nálam minden le van korlátozva 60 Hz-re, hogy feleslegesen ne dolgozzon a VGA
Ha a valódi fps-re vagy kíváncsi akkor jobboldalt az adatok legtetején van az aktuális...
-
#3174 Ez az. Ez a legbosszantóbb az egészben, hogy a két alkatrész 2100-ba fájt, csúcs cucc
X4-ben is minimális az FPS növekedés (mondjuk nem is vártam sokat tőle, de legalább nem akad meg a játék, mikor lövök egyett a csörgővel), itt meg ilyennel vacakolok.
Keresek valami izmos játékot és megnézem azzal. Az a baj, hogy a gépen semmi új nincs. Beszerzek egy BF5-öt, az hajtja mind a két komponenst.
Ha a monitorod 60 Hz, akkor miért fut a játék 120 FPS-sel? Ha jól néztem a videóidon, akkor mintha V-Sync-kel állt volna be elég stabilan. Vagy elnéztem valamit?
Lassan összerakom a régi vízhűtésem. Összeszerelem a régi gépem és megnézem mit produkál 980Ti-vel. -
#3173 Köszi, hogy segíteni próbálsz, de nem olvastad el eléggé figyelmesen a hozzászólásom.
Az említettek nélkül is problémás.
"Ellenben stabil az fps 60-70 körül mozog."
Ezért nem olyan feltűnő nálad, ha lemegy 45-50-re.
Ahogy már én sem igazán veszem észre, ha az említettek be vannak kapcsolva, mert mégsem 30-50 volt az esés, hanem 5-15. Szóval a bekapcsolásuk inkább segít a játékélményen.
Mikrolaggokkal nem találkoztam. Mármint ezen kívül. Ha nincs ilyen, akkor szép folytonos a játék magas grafikai beállításokkal.
És természetesen megnéztem first person nézetben is, hátha úgy javul, de nem.
A Volumen Fog nem tudom mit csinál. Bekapcsolva ugyanaz, mint kikapcsolva. Mit kellene figyelni?
Az volt a legnagyobb gondom, hogy vannak ilyen FPS csökkenések, emellett az FPS-t sem képes stabilan tartani és a VGA sincs rendesen kihasználva. Utóbbin segít az FXAA, de még akkor sem 99%.
Próbáltam V-Sync-et bekapcsolni, hogy rákényszerítsem a kártyát a 144 FPS tartására, de semmi eredménye nem lett. Az FPS ugyanolyan maradt, a VGA meg ugyanúgy van kihasználva, mint előtte.
Bekapcsoltam a Free-Sync-et vagy A-Sync-et, amelyiket épp az AMD kártya használ. A monitor tudja és be is áll rá. Elvileg az ilyen FPS csökkenések láthatóságát kellene megakadályoznia, de látható marad. -
Jóózsf István #3172 Az a legszomorúbb, hogy a "szar géped" végül is csak két csúcstermékből áll, ami nem más, mint a cpu és a gpu. Soha nem veszek új gépet! Ez marad halálomig!
Milyen jó, hogy az én monitorom csak 60 hertzes! -
eta32 #3171 "Az élsimítás is maxon (korábban x2 volt), meg alatta az FXAA is bekapcsolva."
Nos itt van a "kutya" elásva.
Nálam biztos.
Hogy miről is beszélek.
Nálam az FXAA kikapcsolva,nem tesz hozzá a játékhoz,csak elvesz az fps-ből.
Az élsimítás nálam x2-őn afelett sokat ez sem tesz hozzá ,minimálisat szebb csak tőle a játék.
Viszont cserébe maxon felezi az fps-t.
Plusz a graf beállításoknál az első, a talaj távolság megjelenítés részletessége ,nálam ez médiumon.
Nem látom nagyon hogy szebb lenne ultrán ,viszont sokkal stabilabb és több az fps.
A "Volumen fog" bekapcsolva ,nekem anélkül semmit nem ér a játék...
Nálam mint írtam is korábban 3x27"-nál a gtx 1080ti-vel eléggé stabil ,néha pár helyen beesik 50 körülire ilyenkor a GPU terhelés is 80-90%-ra esik vissza de ezek ritkák és nagyon rövid időre.
Ellenben stabil az fps 60-70 körül mozog.
Így ebben a formában elégedett vagyok...
A játék gyönyörű és eléggé stabilan fut.
Persze micro lagokat közbe látok de annyira nem vészes...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.10.25. 13:52:44