19
  • Tetsuo
    #19
  • halgatyó
    #18
    Szerintem csak azt a csúcstechnikát kellene eladnunk az amcsiknak, amit a kapafogú gazember rendelt meg az autós emberek szarbatiprására...
    Egyből lenne rend a mexikói határon!
  • halgatyó
    #17
    Mielőtt valaki -- a lényeg átgondolása helyett -- beleköt: tisztában vagyok azzal, hogy a mexikóiak nem építenek mecsteket, itt az európai tapasztalatokra próbáltam utalni.
    Ők mást csinálnak. (A mi kisebbségijeink sem építenek mecsteket, szóval nem a mecsetekkel van a probléma elsősorban)
  • halgatyó
    #16
    Nekem is az eset anyagi ("zsebpénz") vonzatai jutottak eszembe először.

    Ha azonban elgondolkodunk, akkor sajnos sokkal baljóslatúbb erők is felsejlenek.
    Az USA déli államaiban állandó probléma az illegális bevándorlás. Emberek, akik többségükben dolgozni szökdösnek be az USA-ba, de NEM MIND.

    És ahogy ez lenni szokott -- megtapasztalhattuk errefelé -- először a dolgozók jönnek, aztán egyre jobban elszemtelenednek és elszaporodnak, aztán kezdenek épülni a mecsetek és kezdenek szaporodni és területileg növekedni azok a kerületek, AHOVÁ FEHÉR (ŐSLAKOS EMBER) NEM TEHETI BE A LÁBÁT életének veszélyeztetése nélkül.

    És persze megjelennek a "antirasszista" irtózatosan gyalázatos, gyűlöletes figurák, akik az emberek önvédelmi jogát próbálják megvonni!!!!!!

    Az USA egyik déli állama szigorú törvényeket hozott az illegális bevándorlás fékentartására, és be is tartatja azokat szigorúan, TÖRVÉNYESEN.
    Erre néhány másik állam elkezdte bojkottálni őket! Őrület!

    (Vannak az USAban más, igazán ostoba és aljas törvények is, amelyek súlyát szigorúságuk fokozza. EZEK ELLEN BEZZEG NEM BOJKOTTÁLNAK A GYALÁZATOK, tisztán és világosan jelezve ezzel, hogy valójában minden olyan törvényt tapsikolva fogadnak, amely a tisztességes embereket tiporja meg, és minden törvényt gyűlölnek, amely a tisztességes embereket védené!!!)
    Ebben a világban már nagyon érik egy igazi forradalom, amikor a tisztességes emberek végre visszaadják a leckét azoknak, akik azt megérdemlik!

    Ennek a technikai rendszernek a csődje mögött -- nem kizárható -- valakik szándékos manipulációi is állhatnak. A beszerzésekről ugyanis nyilván olyan emberek döntöttek, akik technikai jártasság híján "szakértők"-kel voltak kénytelenek dolgozni.
    Arról nem szól a cikk, hogy milyen viták előzték meg a beszerzéseket, kik voltak az egyik oldalon és kik a másikon, és milyen érvek hangzottak el...
    De magunk elé tudjuk képzelni, nálunk is vannak ilyen tanácskozások.
  • polarka
    #15
    tömören: FAIL
  • sanyicks
    #14
    Ezt csinálták... csak a média nem ezt említi meg, hanem azt amit a ballerek kitalálnak.
  • kvp
    #13
    Mondhattok amit akartok, de ez a rendszer nagyon leszerepelt. Vannak a tornyok, amik 10 kilometeres korzetet felugyelnek, de csak 2 kilomterre latnak el beloluk. Aztan van par robotrepulo, ami csak emberek azonositasara nem jo. Valoszinuleg ezert lonek le veluk allandoan civileket a vilag mas reszein, mert nem jok a szenzorok. Az egesz technika csodot mondott. Ennel meg az aknazar es a 3 emelet magas betonfal is jobb, arrol nem beszelve, hogy sokkal olcsobb.

    Mindezekhez kepest a technika helyett a helyszinen jarorozo katonak pillanatok alatt szetlottek a beszokni keszul gyerekeket, tehat az Obama fele megoldas bevalt, mivel nem sikerult a bevandorloknak elve atjutniuk amerikaba. Az mas kerdes, hogy ez a hozzaallas mennyire volt etikus vagy humanista...
  • Amergin
    #12
    Szerintem a "nacionalizmust" te kevered a sovinizmussal. A nacionalizmusban semmi problémát nem látok. Ha te előnyben részesíted a magyar termékeket, szeretnéd, ha Magyarország megmaradna magyarnak akkor te nacionalista vagy. Avagy ha a saját gyermekedet jobban szereted, mint más gyermekét, akkor te "kirekesztő, gyűlöletkeltő-nácifasiszta" vagy? Ugye hogy nem
    Minden normális nép így csinálja.
    Még az usákok is, csak őknekik bemesélték a fejesek, hogy a "hazafiság" az egyenlő a birodalmi érdekek szolgálatával és a világ gyarmatosítása, idegen országok megszállása és az ott lakók gyilkolászása az "hazafias tett".
    Nyilván így könnyebb volt rávenni az egyszerű gondolkodású amerikaiakat, hogy vérüket ontsák azért, hogy a globális trösztök még több profitot zsebelhessenek be az idegen országok erőforrásainak ellopásával.
    Elmondok egy példát: Székelyudvarhelyen BEZÁRT a Spar, mert magyar(bocsánat: székely!) ember nem ment be oda! A pénzét inkább vitte a magyar kézben lévő helyi üzletlánc üzleteibe. A Spar egy idő után megunta a veszteséget és eladta az üzletét a székelyeknek és most azok nyitottak ott C+C áruházat...
    Na EZ a nacionalizmus.
    És nekünk itthon körülbelül százmilliárdszor nacionalistábbank kellene lennünk.
  • Tetsuo
    #11
    Mint lathattad (ill a legtobb mediumban ezt nem mutttak), segitettek a gatakon, egyeb katasztrofahelyzetekben es nagyon gyakran ciganyoknak is.. semmi nacionalista megnyilvanulasuk nem volt soha, tudtommal.
    A sajto eleg durvan tud dezinformalni..
  • Wilddog
    #10
    Ay amerikai nemyeti gárda annyiban különbözik a mienktől, hogy ott büszkék rájuk. Nem nacionalista célzattal jött létre, hanem egy civil, félkatonai szerveződés, ami polgári rendfenntartásra jött létre. Ha szükség van rá katasztrófahelyzetben segítenek. Ha a mi gárdánk is ilyen irányba mozdulna, sokkal jobb lenne a megitélésük.
  • MrImy
    #9
    Jaj, hát a másik féltökén szabad az ilyesmi!
  • MrImy
    #8
    Ennél már csak az a jobb amikor a Whirlpool 10 millió dollárért fejlesztett a NASA-nak eszközt amivel a székletet tudták kezelni az asztronauták.
    A fejlesztés eredményeként a cég leszállított egy zacskót.
  • Tetsuo
    #7
    Persze ez csak nagysagrendi pelda volt. Nem az lenne az elso, amit kene tenni. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=YT34ymDKMhQ&feature=player_embedded#!
    ezek utan..
  • djw
    #6
    és arra nem gondolsz, hogy mennyi embernek adtak ezek munkát? :)
    ott van mindjárt az 50 technikus/UAV ... azt mondja, hogy van 5 uav, az 250 szaki... hát mit csinálnának ezek a válságban, ha nem lenne ilyen cucc ott? :) gondolni kell a dolgok gazdasági oldalára is :) Meg nem mellesleg így legálisan telepíthetnek katonai cuccokat a határ mentére.

    Egyébként ja, ez a nemzeti gárda is mondjon le :D
  • Amergin
    #5
    Egyébként meg szó van a cikkben "nemzeti" (te jó ég!) "gárdáról" (fúúúj!!).
    Rettegek és elhatárolódom! Mikor oszlatják fel őket?
  • Foszlock
    #4
    Jól teszik! Jobb mintha nap mint nap ezrével özönlenének az illegális bevándorlók!!! Így is sokan kikerülik a rendszert, hát még úgy mennyien vándorolnának ha még ennyi sem lenne... mert ugyebár mi sem örülnénk ha minden nap 500-1500 Ukrán,Román,Szerb és Szlovák (nem sértésnek szántam, hanem ezek vannak a szomszédban) vándorolna az országba... szóval ők is azt teszik amit mi is tennénk ha lenne rá pénz és ha ide akarnának is egyáltalán jönni
  • Amergin
    #3
    Félrevezetés rulez!
    Elovasva az jön le, hogy a számvevőszék a "döntéshozók" körmére nézett és megállapította, hogy az adófizetők pénzét ott is herdálják, illetve nem megfelelő hatékonysággal költik el, illetve ellopják... Az úgynevezett "demokrácia" már csak ilyen (de persze hogy is lehetne már ennél jobb rendszer, nem igaz?)
    DE
    ehhez olyan címet írni, amiben olyanok szerepelnek: "megbukott", meg "csődöt mondott" khmm... számomra olyan "blikkes".

    A határvédelmi rendszer betölti a feladatát, de volna még mit finomítani rajta, meg lehetne hatékonyságán is növelni. -Ja csak ez nem elég figyelem felkeltő címnek, így "muszáj" picit "átkölteni" a címet.
  • Tetsuo
    #2
    Ekkora penzekkel dobaloznak mar megint.. ok, hogy nincs mogotte igazi fedezet, de egy afrikai orszag edesvizellatasat meg lehetne oldani nehany ilyen amcsi bakloves arabol.
  • JoinR
    #1
    Nembaj, de sokan meggazdagodtak abból, hogy legyártatták/szállíttatták a sok szart :D USA fail, pár milliárdos win.