15
TrueCrypt titkosítás
-
zoltang #15 TrueCrypt 7.0 (released July 19, 2010) http://www.truecrypt.org/
-
#14 Ilyen jó a Truecrypt!
cikk! -
zoltang #13 A PGP Desktop Professional 10 tudja elméletileg. Virtual Boxban próbáltam XP-én, de nem sikerült rájönnöm a a problémára. Meg lehet adni jelszót és/vagy USB engedélyt (authorization) kérjen, de nálam csak a jelszóra emlékezett (kérte a boot-kor).
http://www.pgp.com/de/products/wholediskencryption/index.html -
Dean Winchester #12 De sztem ami itt van téma simán mehetne ide, a titkosításról nevezetű topicba!
csak idézném az utolsó előtti 4.hozzászólását.:
"már majdnem létrehoztam egy truecrypt nevű topicot, de aztán jobbnak láttam ide írni." -
Dean Winchester #11 én csak annyira használtam,hogy egy meghajtón létrehoztam teszem fel 10 gigas képfile-t és azt jelszavaztam le.
ha bemountoltam akkor kérte a jelszót és kész.
pendrive-t is jelszavaztam és hát egyszer suliba vinni akartam a jelszavazott pendrive-t és nemtudtam használni mert a sulis- gépen nem volt fent ez a progi. -
#10 nekem az lenne még a kérdésem, h az megoldható-e, csak egy prendrivval működjön a gép, de jelszavakat ne kelljen irogatni sehova? -
zoltang #9 Egy ideje használom ezt a progit, de nem partíciót titkosítottam, hanem könyvtárakat (tárolókat, konténereket) csináltam pl.: a dokumentumoknak. Kettős kódolással (bírja a gép, van beépített sebesség teszt is) kulcsfájl+kóddal védve. Be mountolom, mint egy lemezképet a Daemon-al, ha kellenek stb., azután leválasztom.
Jó kis leírás a témáról:
logout: Private manual: Hide & Encryption
közvetlenül a TrueCrypt-re... (5.-től) -
#8 mielott bebootol az OS.
ha nem adod meg, akkor ott sincs a vinyon mindaz, ami ott van a jelszo mogott es azt fogja mondani, hogy nincs os a hdd-n, ergo be se tolt a rendszer, hisz az a jelszo mogott van.
bar en rendszert csak egyszer titkositottam, ugy nem probaltam, hogy titkositottan attenni masik gepbe es megnezni mit lat az rajta.
de vlszleg sztem ott se latszodik semmi.
-
#7 És ha az egész rendszer vinyót titkosítom akkor mikor kéri a jelszót, valamint ha az összes vinyót így csinálom akkor ha minden egyes írási műveletnél kéri a jelszót, vagy hogy van ez? Mert én a rendszer partícióra csak telepítek arra nem mentek semmit a netről. -
#6 pontosan.
particiot is letitkosithatsz vele, egesz hdd-t is. es rendszert is, hogy a gaz rendorok ne lassak az illegalisan hasznalt szoftverjeidet. ha eleg jo jelszot allitasz be, keves felnivalod van. -
#5 mennyi erőforrást eszik? mennyire lassul tőle a gép? laptopra ideális lenne, lopás ellen védi az adatokat -
#4 Ha jól értelmezem akkor ha ezt felrakom a gépre akkor az egész mindenséget le lehet kódolni és csak akkor lehet hozzáférni az adatokhoz ha indításnál megfelelő jelszót adok meg? -
DIESEL DOG #3 Hmm... jó dolog! -
#2 ha nem a legjobb, hat majdnem a legjobb.
honapok ota hasznalom, hibatlan, egyszeru kezelni is, csak egy kis logika kell hozza.
hasznalom tobb, mint 1 eve. -
#1 Üdv!
elsősorban tapasztalatokat várnék olyanoktól, akik ezt a programot használják, ismerik. Az aktuális eseményeket NE itt beszéljük ki, csak a TrueCrypt-ról legyen szó
honlap
wiki