Gyengén fejeződött be a Stargate Universe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem személy szerint nagyon tetszett az SGU. A befejezése elég jóra sikeredet, az utolsó részt végig izgultam. Amikor vége lett, akkor vettem észre, hogy a fotelom karfáját szorongatom... 😊
Azért az durva lenne, ha az SG és SGA alapján mindenféle akciókkal lenne tele, az emberek meg hullanának, mint azokban a sorozatokban. Ez a 100 szereplõ gyorsan elfogyna...
Azért az durva lenne, ha az SG és SGA alapján mindenféle akciókkal lenne tele, az emberek meg hullanának, mint azokban a sorozatokban. Ez a 100 szereplõ gyorsan elfogyna...
Ezen nem csodalkozom, hogy kevesebben nezik mivel eleg siros dedos lett ez a sorozat. Es nehogy az legyen az egeszbol, hogy ez ilyen ratyi lett akkor nem is lesz mas Sg-s vmi sorozat vagy film.....
jó meglátás, én is úgy érzem, hogy valójában sokkal kevesebben nézik, rég olvastam ennyire egyöntetûen rossz véleményeket egy sorozatról.
Persze, mert egy 100 ember alapján statisztikát készítõ cég azt mondta...<#fejvakaras>#fejvakaras>
Most kb. azt mondtad, hogy én is utálom gombát, mert a tesóm is utálja. SGA nagyon jó volt végig szerintem, 3. évad különösen, nekem az elsõ volt kicsit "megszokott" a geni-al... Nem értek egyet veled, évadonként ott is 2-3 unalmas rész volt... nyugodtan megélhetett volna az is 10 évadot.
Mi bajod a House MD-vel? Én egyetlen részt sem láttam az SGU-ból, mert amit a bátyustól hallottam és láttam, mikor õ nézta az elég is volt, hogy ezt ne akarjam. Az SGA-is elég gáz volt sok helyen. Volt egy igen erõs elsõ évada. A 2. évadban kb. 2-3 jó rész volt, a többi egyenesen hulladék volt. A 3. évadban már picival volt több jó rész - Todd nagyon jó kis karakter volt benne - de azért az sem dúskált a jó részekben. A 4. évad és 5. évad szinte már totálisan össefolyik, nem is emélkszem se címkere se eseményekre nagyon. Jellegtelen lett.
A replikátorok hazavágása és Michael kinyírása, a csaj Wraith-té operálása még meg van és az utolsó rész + 4 évad utolsó része, de semmi más...
AZ SG-1-nek is volt hullámzása, de azért nem ekkora...
A replikátorok hazavágása és Michael kinyírása, a csaj Wraith-té operálása még meg van és az utolsó rész + 4 évad utolsó része, de semmi más...
AZ SG-1-nek is volt hullámzása, de azért nem ekkora...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
" mert akkor már késõ lesz és egy normális scifi se lesz"
szerencsére ez nem fenyeget, hiszen az sgu mellett van vagy 15 másik scifi sorozat és még jön is pár.
szerencsére ez nem fenyeget, hiszen az sgu mellett van vagy 15 másik scifi sorozat és még jön is pár.
<#eljen>#eljen> Teljesen igazad van, tökéletesen megfogalmaztad.
Hát ez mekkora nagy baromság, anno az Atlantist is 1,2-1,3 milka nézte, mert figyeltem a nézettségi adatokat. Én eddig az SG1-et és az Atlantist is imádtam és azt kell mondjam, hogy az Universe-t is imádom már, elsõre kicsit furcsa volt, de ha az ember másodszor megnézi úgy hogy már jobban ismeri a szereplõket, sokkal felnõttesebb és reálisabb világot lát, mint az elõzõ két sorozatban. Nem lehet azt elvárni egy ilyen sorozatban, hogy a helyzet ismeretében minden rosszul járt ember felpattanjon aztán vidáman lövöldözzön idegenekre. A karakterek nagyon jól ki vannak találva és nem szuperhõsökbõl és színtiszta lelkû emberekbõl áll, hanem a való világhoz nagyon közeli személyiségekbõl. (Rush aki mindig kimondja amit gondol, ha jó, ha rossz, az ezredes, aki néha elbizonytalanodik stb...) Ha ez a sorozat olyan lett volna mint pl. az Atlantis, akkor most azért sírna mindenki, hogy már megint 4 ember 100 részen át halálra lövi az idegeneket és valahogy mindig megússzák. Itt már hullanak az emberek (mint ahogy a valóságos helyzetben is hullanának) és nincsenek feltámadások stb. Meg hozzáteszem, nem idióta ellenfelekkel van dolguk, hogy mindig besétálnak valamilyen csapdába, utolsó 3 részbõl látszott, hogy az ellenfél is mennyire intelligens. A zene fenomenális szerintem, fõleg a Light részben. Elismerem, hogy van 1-2 unalmas csöpögõs rész, ami nem kellett volna, fõleg a 7.8. rész körül, de összességében azt mondom, hogy a 20 részbõl talán 3-4 volt unalmas, ami ugyanígy megvolt az eddigi sorozatok esetében is. A másik dolog, ami miatt sokan elpártolnak, hogy elõször is kemény SG elõismereteket igényelnek egyes részek, másrészt még ezek ismeretében sem könnyû megérteni, állítom a Time résznél 10 (nem fan) nézõbõl 9 csak lesne értelmesen maga elé, de egyik se tudná elmondani, hogy most mi hogyan történt, de ahogy olvastam a fórumokat még a legtöbb rajongó se... (fõleg akik folytatását várták az epizódnak). Összességében egy nagyon jó sorozat és egyre csak jobb, rengeteg kiaknázható lehetõség van még, és jönni fog a harc is az idegenekkel, csak késõbb! Nagyon várom a 2. évadot... Utolsó mondatként hozzáteszem, hogy akik most nem nézik a sorozatot, mert szerintük nézhetetlen, majd ha ezt sem folytatják, gyûjthetik újra a petíciókat, mint az Atlantis esetén, természetesen értelmetlenül, mert akkor már késõ lesz és egy normális scifi se lesz, maradnak a doktor házak, meg a hiperszuper csi mittudoménmilyen helyszínelõk...
Egyetértek Gemihuval. Az epizódoknak nincs külön üzenete, ami köré felépülhetne (az epizód), a szereplõközpontúság ráadásul megölné azt az üzenetet is, ami nincs.
Hadd helyezzem szembe vele az elsõ két sorozatot. Ötödjére nézem végig az SG1-et. (És most jön az SGA.)
ÖTÖDJÉRE. Egy, kettõ, három (ekkor már kívülrõl fújom, de mégis) négy, öt.
Miért?
Mert izgalmas, fordulatos, sziporkázó, eredeti, szellemes, szerethetõ. Beleszámít a dologba, hogy minden epizód olyan sûrû, mint egy fél SGU-évad, de ez csak egy dolog, mert valójában még akkor is szórakoztató, ha már elõre tudom az összes spoilert.
Az SGU egyetlen részét sem akarom újra és újra megnézni! Ez mit jelent? Azt hogy az elsõ két sorozat olyan értékekkel bír, hogy van értelme DVD-n megvenni és többször is újranézni. Az SGU-t azonban mi a túrónak venném meg DVD-n? Azért hogy nyomasszon? Hogy únjam? Miért?!
Azért nincs értelme, mert olyan, amilyen. Ennyit arról, hogy helyes volt-e úgy változtatni a stíluson, ahogyan változtattak rajta. Az SGA 4-5. évadát kellett volna inkább jobban kidolgozni, kevésbé szappanoperásra csinálni (de még így is jó és újranézhetõ!), és kiaknázni a további 5-10 évadra elegendõ történeti potenciált. Merthogy volt benne ennyi. Még mindig van, ott hever a potenciál, csak valakinek úgy kellene döntenie, hogy elfelejti ezt az SGU-s vakvágányt és visszatér a gyökerekhez. Igazolja ezt az is hogy az SGA akkor kezdett el rosszabbul teljesíteni, amikor a 4-5. évadot elszappanoperásították.
Hadd helyezzem szembe vele az elsõ két sorozatot. Ötödjére nézem végig az SG1-et. (És most jön az SGA.)
ÖTÖDJÉRE. Egy, kettõ, három (ekkor már kívülrõl fújom, de mégis) négy, öt.
Miért?
Mert izgalmas, fordulatos, sziporkázó, eredeti, szellemes, szerethetõ. Beleszámít a dologba, hogy minden epizód olyan sûrû, mint egy fél SGU-évad, de ez csak egy dolog, mert valójában még akkor is szórakoztató, ha már elõre tudom az összes spoilert.
Az SGU egyetlen részét sem akarom újra és újra megnézni! Ez mit jelent? Azt hogy az elsõ két sorozat olyan értékekkel bír, hogy van értelme DVD-n megvenni és többször is újranézni. Az SGU-t azonban mi a túrónak venném meg DVD-n? Azért hogy nyomasszon? Hogy únjam? Miért?!
Azért nincs értelme, mert olyan, amilyen. Ennyit arról, hogy helyes volt-e úgy változtatni a stíluson, ahogyan változtattak rajta. Az SGA 4-5. évadát kellett volna inkább jobban kidolgozni, kevésbé szappanoperásra csinálni (de még így is jó és újranézhetõ!), és kiaknázni a további 5-10 évadra elegendõ történeti potenciált. Merthogy volt benne ennyi. Még mindig van, ott hever a potenciál, csak valakinek úgy kellene döntenie, hogy elfelejti ezt az SGU-s vakvágányt és visszatér a gyökerekhez. Igazolja ezt az is hogy az SGA akkor kezdett el rosszabbul teljesíteni, amikor a 4-5. évadot elszappanoperásították.
"fináléra sem emberelte meg magát"<#wow3>#wow3>
Szerintem egész jó évad volt, na jó az évad elsõ fele kicsit unalmas volt kivéve a "time" címû részt meg még volt egykét jó, a 2. fele az évadnak határozottan sokkal jobb volt, lehet hogy a sorozat emberközpontú lett de szerintem így sokkal realisztikusabb sorozat lett az elõzõekhez képest és itt inkább átlag emberek vannak akik nincsenek felkészülve minden helyzetre vagy simán megtudják oldani a váratlan helyzeteket pl: nincsen Mckay akinek a nehéz néhány másodperc a lehetetlen meg néhány perc és szerintem ez így nagyon jó. + az ucsó részt már egy héttel a tv-s bemutatás elõtt fönnolt a youtubon néhány (ruszki?) parasztnak köszönhetõen és torrentoldalakon is meglehetett találni.
Szerintem egész jó évad volt, na jó az évad elsõ fele kicsit unalmas volt kivéve a "time" címû részt meg még volt egykét jó, a 2. fele az évadnak határozottan sokkal jobb volt, lehet hogy a sorozat emberközpontú lett de szerintem így sokkal realisztikusabb sorozat lett az elõzõekhez képest és itt inkább átlag emberek vannak akik nincsenek felkészülve minden helyzetre vagy simán megtudják oldani a váratlan helyzeteket pl: nincsen Mckay akinek a nehéz néhány másodperc a lehetetlen meg néhány perc és szerintem ez így nagyon jó. + az ucsó részt már egy héttel a tv-s bemutatás elõtt fönnolt a youtubon néhány (ruszki?) parasztnak köszönhetõen és torrentoldalakon is meglehetett találni.
az utolso 2 resz egesz jol sikerult (a tobbihez kepest) en vegig ki tartottam a sorozat mellet, remelem lesz meg fojtatasa. most, hogy tudjak mit es hol rontottak el.
Take care to get what you like - or you will be forced to like what you get!
Eléggé valószínû, hogy egyetlen további évad sem fog teljesen elkészülni, ha nem domborítanak sürgõsen valamit. Már így is pengeélen táncolt a sorozat. SG ide vagy oda, egy jobbára nagyágyúnak szánt, vegetáló sorozatot nem érdeke fenntartani a csatornának.
IGN: Zaraki
Lassúúúúú.Alig van cselekmény. Kb 4 részt raknék egybe,akkor lenne belõle valami élvezhetõ sci-fi. Nem elég karakteresek a szereplõk,ahhoz, hogy akción kívül más dolgot is ki lehessen hozni belõle
Az a legnagyobb baj hogy a jó kis minden részben más kultúrát és világot megismerõs sorozatból csináltak egy "ûrbarátokközt"-öt
bár szakmailag nagyon ott van a széri és még mûvészkednek is de sajnos nem fogyasztható és nem stargate-es (csak néhány rész)
bár szakmailag nagyon ott van a széri és még mûvészkednek is de sajnos nem fogyasztható és nem stargate-es (csak néhány rész)
An old man dies. A young woman lives. A fair trade
úgy látszik a csillagkapunak is leáldozott valószínûleg lesz még 2 évad aztán be is fejezik nagy presztízs veszteség lenne ha már rögtön az elsõ évadnál le állítanák.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
hát..pedig ilyen lezárást és ilyen lagymatag konfliktust és jellemeket évközben is láttunk..ennél erõsebb finálé is jöhetett volna
hát még nem láttam,van vagy 3-4 rész,de remélem javul vmit,olyan sok lehetõség lenne ebben a soriban,remélem még a cancel elõtt rájönnek az írók.
Szerintem pedig nagyon állat volt az uccsó két rész<#vigyor3>#vigyor3>