52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • zorba3333
    Ez sok mindentől lehet, ezért szükség volna további információkra ahhoz, hogy tudjunk segíteni.
    Valószínű, hogy kompatibilitásbeli probléma / problémák állnak a háttérben, de ez így, kellő infó nélkül csak egy erős tipp

Mit ír a log fájl?
    Mit ír a game.crash fájl?
    (Ezeket a C:/gépnév/Dokumentumok/Euro Truck Simulator 2 /elérési útvonalon találod)

Melyik frissítéssel használod a játékot?
    Dobozos vagy Steam verzió?
    Milyen módok vannak telepítve?
    Az utolsó módosítás berakása előtt rendesen működött?

#33094 (orixon)

Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni, és sikerült megoldanod a problémát.
  • orixon
    Oke. Kosz a segitseget.
  • szilveszteeeer
    Erre nem tudtok megoldást? :(
  • zorba3333
    Az előző hozzászólásomban az első sor hibásan jelent meg ezért javítom...
    Tehát:

"Megnyitod a módot, majd a def vehicle truck_dealer márkanév mappában lévő sii fáj felső sorában szereplő számokat kitörlöd, és csak azt hagyod benne, amelyik modellt szeretnéd lecserélni."
  • zorba3333
    Megnyitod a módot, majd a defvehicle ruck_dealermárkanév mappában lévő sii fáj felső sorában szereplő számokat kitörlöd, és csak azt hagyod benne, amelyik modellt szeretnéd lecserélni.
    (Természetesen amennyiben használ külön "külsős" hivatkozást is a mód, akkor a hozzátartozó .tobj fájlban is át kell írni a számot / számokat.)

A számok a gyári modelleket jelölik megjelenítés sorrendjében, így egy "nagy szalonban" könnyen megtudod nézni, hogy melyik számhoz milyen vontató tartozik.
    Az idézőjeles számok esetében eltérés van árban vagy specifikációban a kis és nagy szalon kínálata között, de a modell maga ugyanaz.
    Ebből összesen 3db van eredetileg a játékban, tehát nem mérvadó, és gond nélkül cserélhető.

Példa az sii fájlban lévő értékre:
    vehicle: .tdealer.volvo_5
    Ebben az esetben a mód a gyári modellverziók közül az 5. helyére illeszti be a módosításodat.

Amennyiben a fenti sorban több szám is szerepel, akkor a számoknak megfelelő modellek helyére is az új vontató kerül behelyezésre.

Célszerű egy márkán belül egyszerre csak egy "gyári" modellt lecserélni.
  • orixon
    Sziasztok !

Valaki tudna nekem abban segiteni hogy mit kellene atirni hogy egy moddal betett kamion nem valtoztassa meg az osszes olyan tipusu kamiont a kamionkereskedesnel, pl csak egyet irjon felul..
    Koszonom.
  • Dévid112
    Jó kis gép!
  • Roonyy
    http://www.youtube.com/watch?v=hAY0-N4Teko volvom :)
  • MexxHUN
    Köszi a pótot:)
  • MexxHUN
    Budapest-Liege:

AudiQuattro -
    Punky -
  • AudiQuattro
    Csak utas voltam,de azért kiprobáltam ezt is..:) Az én actrossomhoz ez sehol..

• AudiQuattro
    SKO

Köszi neked és Misukának.
  • MexxHUN
    A pót privát?:)
    Amúgy nagyon szép:)
  • zorba3333
    Így próbáld meg, és remélhetőleg biztos lesz a siker....

- A letöltött állományt csomagold ki, így megkapod a három mappát.

- Az scs könyvtárban lévő Volvo FH2013 Interior Light By Alang7™.scs fájlt Total Commanderben csak simán nevezd át Volvo FH2013 Interior Light By Alang7™.zip-re, majd ezután egyszerűen kattints rá, és máris megnyílik.
    Szerkesztés után ne felejtsd el visszanevezni scs kiterjesztésre, bár ha kimarad az sem gond, mert az ETS 2 olvassa a zip tömörítéseket is.

- Természetesen ugyanígy kell eljárni valamennyi scs fájl esetében, ha szerkeszteni akarod.

- Amennyiben 7.8.00 vagy újabb a Total Commander, amit használsz, akkor már át sem kell nevezned az scs fájlt zip-re, csak simán rákattintva nyitható a beépített tömörítőnek köszönhetően.

Ezután már csak az előző hozzászólásomban leírtakat kell megcsinálnod, és működni fog a módosítás!
  • Misuka963
    A TIR mégis ott virít a Schmitz-en
    Amúgy nagyon vagány
  • AudiQuattro
    Amíg a Volvo szervizben van,belföldezek :)

BP - Debrecen

• BigdaweM12
    csak szerintem elég siralmas ez a magyar rendszám? :/ :D
  • Misuka963
    Semmi baj és nincs mit ;)
  • kamionos26
    Köszönöm a segítséget!
  • Suba1993
    Tessék, zmodeler 3
  • kamionos26
    Üdv mindenkinek! Tegnap tettem fel ezt a kérdést: #33047
    A segítséget előre is köszönöm!
  • szilveszteeeer
    Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert kezdő vagyok a játékban.
    Elkezdtem fuvarozni, szépen csináltam is a dolgomat, mád az összes ADR képzettséget megcsináltam, elértem a 6os szintet és egyszerűen elkezdem csinálni a fuvart és mikor már csak 20-30km van hátra a fuvarból kilép és visszadob a főmenübe. Miért van ez? HELP ME! :(
  • Bohusek
    Kösz Zorba, megpróbálom. A mod fájl megnyitása a kérdés, mert total commander szerkesztés opciója egy nagy katyvaszt adott csak.
  • Dévid112
    Jó gép!
    Én is targoncát viszek!
  • kisfüsi
  • hotwheels

Mex -
  • kristóf497
    Jó reggelt!
  • MexxHUN
    Jó reggelt:)
    Úton:

Pihenő:

AudiQuattro,Punky -
  • zorba3333
    Bár nem engem szólítottál meg, de gondolom a válasz a lényeg.... :)

A belső világítást az alábbiak szerint tudod működésre bírni:

- A csomagban található három mappa közül a SCS könyvtárban található a Volvo FH2013 Interior Light By Alang7™.scs fájl, amit tartalmazza magát a módot. Ezt kell a mod mappába bemásolni.

- Ezt a Volvo FH2013 Interior Light By Alang7™.scs fájl megnyitva, a unit/hookup mappában van az aktuális szín .sii fájlja.
    Ez alapértelmezésben a piros.

- Amennyiben változtatni szeretnél rajta, akkor a csomaghoz tartozó Colours Files mappában lévő színek közül másold be az előbb említett unit/hookup mappába a használni kívánt új szín .sii fájlját a régi helyére.
    Ezt követően, már az új fényt fogod látni, ha a "villogót" bekapcsolod.

FONTOS!
    - Az előző színt törölni kell, nem szabad felülírni az újonan használni kívánt színnel!
    - Egyszerre csak egy szín lehet az említett mappában!
    - Amennyiben használsz a gyáritól eltérő segédfényeket (is) tartalmazó kiegészítőket, akkor elképzelhető, hogy akadni fog a szóban forgó módosítással, ezért érdemes átnézni, és szükség szerint korrigálni a fájlokat.

("Gyárilag" a vörös szín nincs benne a "Colours File" gyűjtőmappában, csak magán a módon belüli hookup könyvtárban, mint alapértelmezett szín.
    Ezért, ha netán színt módosítasz, de később szeretnéd még használni a vöröset is, akkor törlés előtt, másold be az említett gyűjtőmappába, mert különben elveszik.)

#33066 (norbee46)

Az említett probléma azért jelentkezik nálad, mert van olyan módosításod, ami a gyáritól eltérő segédfényeket (oldallámpák, fülkéhez tartozó dekorvilágítás, xenon világítás, stb) is tartalmaz, vagy hivatkozik rájuk.

Sajnos ez a szóban forgó Volvo éjszakai beltérvilágítás egy összeollózott mód, így több eltérő értéket is tartalmaz.
    Jó megoldás lehet, ha a log fájlban megnézed, hogy melyik, általad használt módosítással akad össze, és a jelzett fájlban / fájlokban javítod a "hibás" (azonos paraméterre vonatkozó, de eltérő) értéket / értékeket.
  • norbee46
    Na ilyen a kék beltér pilács de van kínja neki!
    Ugyanis nekem ha ez a mod bent van nem jeleníti meg az oldal szoknyát "oldal takarót"

Íme a kép:
  • macleody
  • Bohusek
    Üdv,

és a színváltást hogyan lehet kieszközölni, az sii fájlokkal mi a teendő?

Ugyan olvastam az angol instrukciót, de a unit/hooker micsodát nem tudtam hová tenni. Egy kis segítség elkelne, köszönöm!
  • hotwheels
    Estét! :)
    :D :D :D
  • Norby646
    Teszek majd egy próbát, köszi!
  • norbee46
    Szia!

Bocsi csak most vettem észre a hsz-ed.
    Köszönöm, ha megbírkózom vele akkor lesz egy skin majd.
  • AudiQuattro
    Hehe tényleg :D

Pedig csak véletlen lett ilyen,sima maszek :D

Mexx - szép DAF
  • norbee46
    upsz! Bocsi lemaradt a válasz gomb.
  • norbee46
    Köszi.
    Az is szép fuvar lesz! :)
    Ha van interior-os mod-od az lehet hogy bezavar neki.
    Nálam müködik. Esetleg próbáld meg azt hogy kiszedsz a mod mappából mindent és csak ezt hagyod bent.
  • Norby646
    Én most egy 2302km-es fuvarba kezdtem, am szép a gép!

Hát nálam nem igazán működik, de majd megpróbálom még1x hátha csak nem aktiváltam vagy ilyesmi. Azért köszi!
  • Misuka963
    Elég korrekt szerelvény