52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • kamionos dzsó
  • Misuka963
    ;)
  • hotwheels
    köszi! :)
  • Misuka963
    Nem gyenge
  • hotwheels
  • BhityHD

Alap póttal
  • zorba3333
    Amennyiben használsz bármilyen Phisysc módot, akkor azt töröld, és megszűnik a hiba, ha nem használsz ilyen kiegészítőt, vagy egyéb fizikára vonatkozó módosításokat, akkor nézz bele a log fájlba, és nézd meg, hogy az <ERROR> kezdetű soroknál milyen hibákra hivatkozik.

Végső esetben tedd fel újra az alapjátékot, majd az alapjátékot, (ami talán a 0.5 verziószámot viselte, vagy valami hasonlót) frissítsd a legfrissebb összesített patch-el, amit itt érhetsz el:
    1.7 patch

(Valamelyik 490Mb-os csomagot használd. Ebbe benne van az összes eddigi frissítés.)

#33206 (mzsolti21)
    Ha pár napig jól működött, majd random módon elkezdett fagyni / összeomlani a játék, akkor ott nem feltétlenül az általad említett trailerpakkal lesz a gond.
    Azt nézted már, hogy nem-e akad össze valamelyik módoddal?
  • mzsolti21
    Nekem hónapok óta ezt csinálja. De ha rálépsz picit a gázra akkor beáll alapjáratra, nem?
  • Kovi93
    Sziasztok!
    Nekem olyan problémám van, hogy 1.2.5 ről ha fel patchelem akkor olyan probléma lép fel hogy ha elindítom a játékot betölti mindent és padló gázon elindul magától a kamion. Nincsen beragadva a billentyű se a gázpedál.... Eredeti a játék. Ha valakinek van valami ötlete akkor azt meg köszönném !
    Üdv.: Ricsi!
  • mzsolti21
    Összeomlott a játék, eleinte még jó is volt pár napig, aztán használhatatlan lett. Remélem a laptopom elbírja a JPM pakkot, kipróbálom.
    Köszönöm.
  • Krisz024
    Hali. Engem is érdekelne az a megoldás. Előre is köszi. :)
  • zorba3333
    TSM maphoz ajánlom a fejlesztők által készített JPM csomagot.
    Ez biztos, hogy kompatibilis vele, hiszen ehhez fejlesztették a térkép készítői.

A legfrisebb verziót itt éred el:
    JPM 4.1.7B
    Amennyiben nem tudsz innen letölteni, mert nem vagy tag, akkor itt is elérhető:
    JPM 4.1.7B alternatív link

A linkelt csomag a legfrisebb TSM 4.1.2a verzióhoz lett optimalizálva.
    Bár téged nem érint, de DLC kompatibilis.

Amennyiben TSM 4.1.1-es Steam-es verziót használsz akkor erre van szükséged:
    JPM 4.1.5 Steam
    (Szintén DLC kompatibilis, ha valaki esetleg ezzel a kiegészítővel együtt szeretné használni.)

A trailerpakk működésével kapcsolatban....

Milyen hibára hivatkozik a log.txt fájlban?
    Mi a hibajelenség? Összeomlik a játék, vagy csak nem jelennek meg a festések?
  • mzsolti21
    Ezt használtam én is, Steam-es verzió TSM map DLC nélkül.
    Nem működik, ha esetleg valaki kipróbálná
    De ha valaki tudna TSM-hez működő trailer packot, azt megköszönném!
  • zorba3333
    Amit linkeltél egy jó választás lehet, bár én nem próbáltam ki, így a működését illetően nem tudok nyilatkozni.

Kíváncsiságból belenéztem azért a fájlokba......
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az említett kiegészítő összességében 12 különböző extra fuvarral, három tartály, egy üvegszállító, és egy Kögel MAXX félpót festéssel egészíti ki a játékot, amikhez hozzárendeli az előbb említett fuvarokat. Továbbá külön használja az eredeti játékból a Schmitz, és Krone félpótokat is.

Szerintem ettől sokkal színesebb, továbbtartó játékélmény elérése a cél, ezért szeretnék ajánlani egy másik pakkot is, amivel kombinálva valóban "ütős" játékod lehet. (Persze az igények mindenkinél mások):

Íme a pakk:
    Trailer pack V 1.8.2

Igaz, hogy "csak" festéseket tartalmaz, de egy kis "varázslattal" összekombinálható az általad említett csomaggal.
    Lássuk mi van az általam ajánlott csomagban....
    Összesen 212db valós cég festése!
    Ebből:
    Krone félpótokra összesen: 119db
    Schmitz Universal félpótra: 23db
    Üzemanyag-szállító félpótra: 11db
    Vegyi anyag szállító félpótra: 4db
    Élelmiszerszállító félpótra: 7db
    40 lábas konténerre: 12db,
    20 lábas konténerre: 15db
    20 lábas ikerkonténeres félpótra: 9db
    Üvegszállítóra: 6db
    Silózott, és ömlesztett áruszállításra alkalmas félpóra: 6db

FONTOS!
    A készítő még arra is figyelt, hogy régebbi játékfrissítésekkel is működjön a csomag, így a linken szereplő legfrissebb 1.8.7 verzió is elérhető akár 1.3.1 alá is, így figyelj rá, hogy melyik linkről töltöd le a csomagot!

Ez a csomag utoljára 1.6.1 alá lett optimalizálva, de mint az köztudott az 1.7 nem hozott számottevő grafikai, vagy játékmotor működését érintő változást, így az utolsó ilyen jellegű módosításokat végző patch az 1.6.1 volt, vagyis ez a jelenlegi legfrissebb optimalizációja a csomagnak.
    1.7 alatt kitűnően működik.
    A DLC-vel való kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mert nem használom ezt a kiegészítőt.

Akkor most jöjjön egy kis "csiribí - csiribá", hogy működjenek együtt a szóban forgó pakkok.
    (Leírva sokkal bonyolultabbnak tűnik majd, mint a gyakorlatban, ráadásul így leírva elrettentően hosszú lesz / lehet egyéne válogatja!)

Néhány jó tanács, illetve javaslat mielőtt belekezdenék:

- Mindkét pakk együttes használata jelentősen megnövelheti a játék erőforrásigényét, így a plusz memória hozzárendelése javasolt a már jól ismert módon.

- Az sii fájlok tömörített állományok. Szerkeszteni csak akkor lehet, ha valamelyik szövegszerkesztővel pl: notepad, vagy egyéb erre a célra készített programmal nyitjuk meg őket.

A legegyszerűbb Total Commander alatt az F4 segítségével megnyitni, majd szerkesztés utáni mentést követően bezárva visszatömöríttetni a programmal a szerkesztett fájlt.
    Amennyiben csak bele szeretnél nézni, hogy mit tartalmaz az adott fájl akkor az F3 segítségével teheted meg.

ELŐFORDULT már, hogy a notepad használata után hibásan került visszacsomagolásra a fájl, ezért célszerű inkább célprogramot használni erre a feladatra, és a szerkesztés megkezdése előtt biztonsági másolatot készíteni az eredeti fájlról!

Na, akkor lássuk a folyamatot részletesen is....

- Elsőként az általam ajánlott pakkot tedd be a mod mappába. Bemásolás után, mielőtt indítanád a játékot töröld a log.txt, és a game.crash fájlokat.
    Nyugodtan törölheted, mert a játék újraírja őket. Azért célszerű törölni, mert így csak azok az adatok lesznek benne, amelyek a friss játékmenetre vonatkoznak.

Game.crash.txt fájlod csak akkor lesz, ha volt fagyásból eredő összeomlásod, ha ilyen nem volt, akkor a játék üresen nem írja meg ezt a fájlt, tehát ne is keresd.

- Indítsd el a játékot, majd célirányosan válassz egy olyan fuvart, amihez a "friss" festéseket használó valamelyik félpótkocsi van hozzárendelve. Vezess egy picit, majd lépj ki.
    A lényeg, hogy legyen autosave!

- Nézd meg az újonnan íródott log.txt fájlodat. Mivel friss, így csak erre a játékmenetre vonatkozó adatok lesznek benne, így nem lesz zavaró körülmény.
    <ERROR> előtaggal ellátott sorokat keress.
    (Elméletileg, ha nem használsz egyéb hasonló módot, akkor nem szabadna látnod ilyet, mert a pakk hibátlanul működik, legalábbis nekem nincs gondom vele.)

- Amennyiben minden ok, ismét töröld a log.txt fájlt, másold be a második pakkot, majd válassz egy olyan fuvart, ami tartalmazza az újdonságot, vezess egy kicsit, majd ismét lépj ki.
    (Előfordulhat, hogy játék közben váratlanul kilép, ettől nem kell megijedni. Ez azért van, mert még nincs összefésülve a két csomag, és valami valamivel a kelleténél jobban összeakad.)

- Újból nézd meg a log.txt fájlt. No, ekkor már biztos, hogy lesz benne <ERROR> kezdetű sor, hiszen mindkét csomag használ azonos típusú / nevű félpótkocsikat.
    Sőt, ha váratlanul kilépett a játékból, akkor lesz game.crash.txt fájlod is.
    Az <ERROR> sorokban látható fájlokkal lesz gondja, ezeket kell majd "összefésülni."

Első körben el kell döntened, hogy pótkocsinként lebontva melyikben vannak azok a festések, amelyekkel szívesebben játszanál. Amennyiben mindkét pakk valamennyi festésére igényt tartasz, arra is van megoldás.

Példa: (Egy Krone félpóton mutatom be a folyamatot)
    Tehát, mindkét csomag tartalmaz festést Krone / Krone_Cooliner félpótra. Ahhoz, hogy mindkét pakkal játszható legyen a játék két dolgot tehetsz, illetve ezt célszerű tenned.

1, Annál a módnál, amelyiknél kevésbé tetszenek a vehicle / trailer_eu / Krone / Krone_Cooliner mappában található festések egyszerűen nevezd át valamire az alkönyvtárat, mondjuk erre: Krone_Cooliner_original.
    (de lehet bármire, a lényeg, hogy a játék ne tudja olvasni.)

Így a másik mód által felkínált festéseket fogja használni.
    A főkönyvtárat (Krone) nem szabad átnevezni csak az almappát (Krone_Cooliner) különben csúnya fagyás lesz a vége!

2, Az általad linkelt módba, ami a fuvarokat is tartalmazza egyszerűen bemásolod az általam ajánlott csomagból az előző példánál maradva a Krone_Cooliner mappájában lévő, számodra használható festések .dds fájljait, majd a company mappára hivatkozó .sii fájlokban egyszerűen átírod a .dds hivatkozást.

Nézzünk itt is egy példát cégnevek festésének átírására abból a módból, amit linlkeltél:
    Ezen az elérési útvonalon [Trailer-ETS2] Mod Pack v2.0.scs / vehicle / trailer_eu / company találod a cégeket, azok neveit, illetve azokat a .dds fájlokat, amik az adott céghez tartozó festéseket tartalmazza.

Mutatok egy példát szintén az általad linkelt módból a félpótkocsik festésének konkrét átírására is:
    Ezen az elérési útvonalon [Trailer-ETS2] Mod Pack v2.0.scs / vehicle / trailer_eu / krone / cool_liner / találod
    a félpótkocsi által használt festésekhez tartozó .dds fájlokat.
    Az előbbi mappában megtalálod a cégekhez tartozó .mat kiterjesztésű fájlokat.
    Itt egy a sok közül: cool_liner_5_cool_liner_Transinet.mat
    Amennyiben Total Commanderben belenézel a fájlba F3 segítségével, akkor ezt kell látod:
    material : "eut2.dif.spec.mult.dif.spec" {
    texture[0] : "cool_liner.tobj"
    texture_name[0] : "texture_base"
    texture[1] : "kronecool3.tobj"
    texture_name[1] : "texture_mult"
    diffuse : { 1 , 1 , 1 }
    specular : { 0.129412 , 0.129412 , 0.129412 }
    shininess : 25
    add_ambient : 0

Ebből neked jelenleg csak ez a sor a fontos:
    texture[1] : "kronecool3.tobj"
    Itt láthatod, hogy jelenleg a kronecool3.dds fájlban lévő festést használja.
    (Mindíg a .tobj fájlban találod a hivatkozást a festésre, a .mat fájlban pedig a céghez való hozzárendelést találod egyéb adatokkal együtt, de erre most nem térek ki.

Amennyiben megakarod változtatni a festést, akkor csak a 3-as számot kell átírnod a listán szereplő 0-14 között arra, amelyik festést szívesebben látnád a példában szereplő Transinet fuvarjainál használt félpótokon.

Igen ám, de mi van akkor ha újabb festéseket szeretnél hozzáadni, vagyis bővülne a lista, de jelenleg csak 14 hely van.
    Semmi gond sincs, bemásolod az új fstéshez tartozó.dds fájlokat, másolatot készítesz valamelyik croneccolx fájlról, aminek a soron következő számot pl.: 15 adod. Ugyanezt megteszed a hozzátartozó .tobj kierjesztésű fájlokkal is.
    Majd miután kész vagy, megnyitod a fájlokat és az eredeti számokat átírod az általad megadott 15-re.

Innentől máris használható a fájlt, és ha valamelyik céghez tartozó.mat fájlban az előző példában bemutatott módon átírod a hivatkozást, akkor máris az új festést fogja használni.

Arra figyelj, hogy ne legyen két azonos számú .tobj, illetve .dds fájl.
    Azt viszont megcsinálhatod, ha nagyon tetszik egy-egy skin, hogy több cég fuvarjaihoz, pontosabban félpótkocsijaihoz rendeled hozzá a festést, így többször látod majd szembe is az utakon, és többször tudod vontatni is.

Fuvarok szerkesztése, félpótkocsi hozzárendelése:

Íme egy példa abból a módból amit Te linkeltél:
    Ezen az elérési útvonalon [Trailer-ETS2] Mod Pack v2.0.scs / def / cargo / találod a fuvarokat tartalmazó .sii fájlokat.

Amennyiben belenézel valamelyikbe F3 segítségével Total Commanderben, akkor látni fogod a fuvar nevét, illetve a hozzárendelt félpótkocsit.
    (Ez csak a hivatkozás, nem a grafikai fájl!)
    Nézzük meg pl.: az Excavator.ssi fájlt:

cargo_data: cargo.excavator
    {
    name: "Case Tractors"
    vehicles[]: trailer.overweight.excavator

mass[]: 40000.0

fragility: 0.5
    heavy: true

price_coef: 1.472

}

Mit látunk?

- A cargo data a fuvar neve, ami megjelenik a játékban.

- A name: sorban a hozzárendelt rakomány nevét látod (Ugyanezen a néven kell keresni a grafikai állományt is, ha mondjuk ugyanezen a fuvaron belül Case munkagép helyett, mondjuk buszt akarsz szállítani, csak nem szabad elfelejtkezni arról, hogy ebben az esetben mindkét helyen át kell írni a fájlokat.)

- A vehicles[]: sorban látod a félpótkocsi típusára való hivatkozást. Ezt is tetszés szerint megváltoztathatod, csak figyelni kell rá, hogy milyen fuvarhoz, milyen félpótot rendelsz hozzá, mert egy tartálykocsin érdekesen mutatna egy földmunkagép :)

- A mass: sorban a tömegadatokat látod

- A Fragility sorban állíthatod be, hogy mennyire legyen törékeny az áru

- A heavy sorban súlyszimulációt engedélyezed ha True állásban van, ha átírod False-ra akkor súlytalanként érzékeli a játék.
    (Vélemyényem szerint ez fölösleges opció, hiszen pont a súly a lényeg)

- Az utolsó sorban pedig az árra vonatkozó adatot látod. Nem illik belenyúlni, mert több dologra is kihatással van, így könnyen boríthatja az eddig megszokott struktúrát.

Remélem tudtam valamennyit segíteni, és ezután könnyebben megy majd a szerkesztés is.

• Tommyka21
    Szia Zorba!
    Engem is érdekelne egy jó trailer pack!
    Alapjátékhoz + Going East DLC-vel 1.7 patch-hez.
    Semmi extra nincs rajta.
    Ismert cégekkel, különleges fuvarokkal.
    Például az alábbi jó lehet: http://ets2.lt/en/trailers-mod-pack-v-2-0/??
    Ehhez mehet még más trailer önállóan vagy az már gondokat okozhat??
    Ekőre is köszi!
  • fs9pilot
    Szia!

Sehogy! Azok direkt vannak lezárva, arra nincs megépítve a "pálya". Esetleg eltüntetni lehet a jelzéseket, de nem tudom hogy a GPS mennyire fog tőle megzavarodni.
  • videoton
    sziasztok! A lezárt utakat hogyan lehet feloldani,mert rohadt idegesítő!
  • zorba3333
    Ahhoz, hogy érdemben tudjunk segíteni, egy kicsivel pontosabban / bővebben írd le légyszíves, hogy mit is szeretnél pontosan.
    Elég bő a választék az általad kért pakkok terén, így van miből válogatni, de sajnos a bőség zavara sokszor csúnyán visszaüt főleg az inkompatibilitás terén.

A fölösleges linkelgetések, illetve használatba vétel utáni problémák, fagyások, szaggatások, stb elkerülése érdekében légyszíves az alábbi kérdések figyelembevételével fogalmazd meg újra, hogy mi a konkrét elképzelésed.

- Melyik verziószámú játékfrissítéssel szeretnéd használni a trailer pakkot?
    - Alaptérképen, vagy valamelyik módosított változatával játszol a játékkal?
    - Szükséges-e, hogy az általad keresett csomag DLC kompatibilis legyen?
    - Használsz jelenleg más trailer pakkot is, amivel szeretnéd a leendő csomagot is összepárosítani?

Mit értesz azalatt, hogy "nagyon jó trailer pack"?

- Ismert cégek festéseit használja?
    - Különleges fuvarokat szeretnél?
    - Egészítse ki az elérhető fuvarok számát, illetve legyenek hozzá új fuvarok?
    - Polgári, vagy katonai kivitelre gondolsz?
    - Hagyományos (ponyvás / rolós), konténeres, tartályos, tartányos, hűtős, ADR, speciális vagy túlméretes szállítmányokra legyen kihegyezve a csomag tartalma?
    (Lényeges, mert rengeteg féle csomag létezik, és igen sok közülük sajnos okoz kellemetlen meglepetéseket a felhasználóknak.)

• fs9pilot
    Holnap hozok már képeket! Ki kell élnem a felhalmozódott exhibicionizmusomat.
  • macleody
  • longhaul
    okés, köszi
  • gigamen
    Nem pont 2 millió pengő van benne,de egy mentés az internetről,fél perc volt rátalálni, kicsit keresgélj ha ilyen egyszerű a feladat.

Mentés
  • yahoo89
    Sziasztok!Valaki tudna belinkelni egy nagyon jó trailer pack-ot? előre is köszönöm :D
  • longhaul
    Tudna nekem valaki adni egy 2 milliós kezdést? Mert a CE-vel az 5. lépésnél nem jelenik meg az összeg, ősszeg helyett kérdőjel van.
  • gigamen
    Hoztam egy képet én is, de spoilerbe rakom a gondok elkerülése véget. Szvsz. is mindenkitől elég lenne napi egy darab kép.

Ui.:remélem működik a beszúrás

http://abload.de/img/12mskvr.png
  • kamionos dzsó
  • Misuka963
  • MexxHUN
    Szép gép :)
    Csak a trollkodás végett:
  • hotwheels
    Szép estét! :)

Mexx -
  • Kicsimokus
    Sikerült megoldanom, köszönöm még egyszer ;-)
  • kamionos dzsó
  • Dévid112
  • zorba3333
    Sajnos többet nem tudok segíteni, mert a "virágbolti" verziókat, és a hozzájuk kapcsolódó trükköket nem ismerem.

Nézz át az off topikba, hátha ott valaki tud érdemben is segíteni neked.
  • norbee46
  • Kicsimokus
    Szia, először is köszönöm ezt a hozzászólást megtaláltam én is csak már a youtube link nem működik.
    Letöltöttem a fájl és bemásoltam a bin/win_x86 felülírtam az eredeti de ismét rózsaszínű lett, vajon mit rontottam el?
  • MexxHUN
    Sziasztok:)
    Elkészült:

Vélemény?
    Szép gépek
  • BigdaweM12
    az 1.4.8-as patchnél tudom hogy ha nem eredeti akkor eltűnik a rakomány, de ha sorba rátelepítem az újabb patcheket akkor is megmarad ez a probléma?
  • Stormbird
    Csak nem érintettnek érzed magad?
    Vagy más problémád van? Foglald össze röviden.
  • norbee46
    Köszi!
  • zorba3333
    Íme Bohusek fórumozótársunk megoldásai a problémádra:
    [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1276682501&no=32240]#32240[/URL]
    [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1276682501&no=32241]#32241[/URL]