52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Bazsio
    Igazad van, és már az elején kellett volna úgy tervezni hogy sokoldalú legyen.Ja és megkérdezhették volna pl. World of Trucks-on hogy mivel bővítsenek mert szerintem sokan inkább Franciaország és Spanyol, Olasz területeket választották volna a játékosok vagy inkább menjenek el a TSM csapathoz és kérjék meg őket Eu mapot csinálni.Anno ETS1-ben lehetett menni alappal Portugáliába itt meg Lyon és vége.
  • PetiM44
    Nem tudom, milyen új rókabőr lehúzásáról beszélsz, amikor eddig nem volt benne Skandinávia hivatalosan a játékban, most pedig benne lesz. A játékosok igényeit is figyelembe veszik, és természetesen más fejlesztéseik is vannak, nem csak ez a DLC. Szerintem sokkal jobb, ha hivatalosan is megcsinálnak dolgokat, mintha többé-kevésbé működő, folyamatosan újrakonvertálást igénylő modokat kéne használni.
  • SimaSuna #45557
    nem az a baj, hogy nem örülünk. Hanem, hogy "értelmetlen" dolgokkal próbálják az újabb rókabőrt lehúzni a játékosról.
    Nem veszik figyelelembe a játékosok igényét.
    Mindenhol csak az alap, ingerszegény környezet..
    városok sablonra épülnek...a TSM-ben azért már minden változik..
    Ha veszel 1 autót, mondd azt, hogy nem teszel bele illatosítót...vagy jégkaparót....
  • Skypack
    Inkább örülnétek, hogy 2 év után még mindig foglalkoznak a játékkal
  • tutuhawer #45555
    jaja, értem.
  • SimaSuna #45554
    Ahogy Axtros írta, a TSM csapatának most szét kell szedni a felső térképrészt, bele kell importálni az SCS-ét és a saját "stílusuk"-kal megfűszerezik szerintem.
    A minőség szerintem nem fog romlani. Eddig is nagyon jó munkát végeztek. :)
  • tutuhawer #45553
    Tehát azt mondod, hogy az SCS-féle skandináv verziót moddolja, csinosítja majd a TSM csapata és meg se érzik szinte a változást a TSM-használók, értsd: továbbra is jó minőségű terepen vezethetnek?
  • SimaSuna #45552
    Én nem tudom, hogy az SCS-nél hogy dologznak. Vagyis most már tudom.
    Mondom a példát.

Veszel egy Samsung (SCS) telefont. Teszem azt S5-t(ETS2). Igen ám, de nem vagy hülye mert az XDA(ETS2.lt) fórumon megtalálod a Cyanogen ROM(TSM Map)-ot, amivel stabilabb, optimalizáltabb, + számtalan HASZNOS alkalmazással kiváltod a Samsung GAGYI android rendszerét(alap map).

A Samsung kiadja a Lollipop frissítést (Skandináv DLC)...mondjuk tele buggal, mert hát miért ne....ezzel nem foglalkoznak...csak a rókabőr lehúzásával.
    De a Cyanogen rátromfol, és a lollipop frissítésre kiadja a saját frissítését...(TSM skandináv "DLC")
    Lásd most, hogy a Cyanogen modder csapat SAJÁT oprendszert akar...nem pedig rootolással, főzött romként emlegetett valamit.

Nem tudom mennyire érthető. Próbáltam asszociálni a dolgokra.
    Így megértem őket, de akkor is a dlc-jüket tegyék ahova gondolom..
  • Axtros
    Nem értem, hogy Dániát miért kellet belevenni a DLC-be, amikor a TSM Map-en először is megvan, másodszor meg háromszor részletesebben mint ahogy ők megcsinálták, harmadszor pedig jóval több várossal. Most ennek az lesz a vége, hogy TSM-esek kénytelenek lesznek azt a részt szétszedni, úgy összekötni a saját térképüket a DLC-vel, hogy az jó legyen. Ez időigényes, másodszor meg kapunk egy korábban már részletesen kidolgozott terület helyett egy sokkal síkabbat.
    Inkább vitték volna még északabbra és kidolgozva a Norvég, Svéd, vagy Finn területeket. Mert a szó szoros értelmében egy Skandinávi DLC -nek erről a három országról kellene szólnia.
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2015.02.04. 14:06:11
  • akos25
    Sziasztok!
    Ezt olvasta már valaki? DLC
  • leho94
    köszönöm, elfelejtettem jelezni de közben sikerült, minden mod nélkül működik, úgyhogy valamelyik mod kavart be... ilyet se láttam még de ez van :D
  • Szvasztika

Egy új Wieltonnal is fasza lenne ! :)
  • sure

Szerk: leho94-nek akart menni....
    Rémlik, mintha sz*ptam volna vele én is, ezért kellettek e nyakatekert beállítások.

Nálam ezek a beállítások vannak
    Windows eszközök/Logitech profilerben:

A játékban:

és megy rendesen.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2015.02.03. 23:36:34
  • CsiziTrucker
    Üdv mindenkinek!

Utoljára szerkesztette: CsiziTrucker, 2015.02.03. 19:39:52
  • CzUKi
    Egy jól beállított fényképért bármit :D Köszönöm !

Norby: Köszönöm uram
  • Carl Davies
    Jó helyre álltál meg :D Amúgy jó képek.
  • leho94
    mindkettő fordítotton van
  • Norby646
    A játékon belül a pedál tengelyeknél, a tengelyek módja mire van állítva?
  • leho94
    Nincsen bepipálva
  • Norby646

leho94: logitech profilerben menj az options-be, azon belül global device settings. Van ott egy olyan lehetőség a steering wheel settings-nél hogy "report combined pedals". Ha be van pipálva akkor szedd ki a pipát.
  • CzUKi
    Lassan telik a pihenő

• leho94
    Sziasztok, ETS2-ben Logitech Driving Force GT kormányt szeretnék beállítani, néztem már mindenféle tutorialt és másoknak utána tökéletesen működik, nálam viszont bármit csinálok folyamatosan úgy érzékeli hogy nyomom a féket teljes erőből, van hogy már egyből tolat és képtelenség előre haladni vele, vagy ha sikerül előre mennem picit felengedem a gázt már teljes erőből fékez.

Erre esetleg valakinek nincs valami megoldása?
  • Bazsio
    Nekem 125-ön van de nem merem azon fölé állítani mert szerintem fog akadni.
  • Vektor015
    Sziasztok! Meg érkezett következő ETS2 MP Heavy Haulage Hungary Kft. következő kis videója. Jó szórakozást!
  • torrentszaki
    Ettől félek én is. Szerintem nem vagyok ezzel a dologgal egyedül.
    Utoljára szerkesztette: torrentszaki, 2015.02.03. 04:34:48
  • Borzas71
    Szia!
    Úgy tudom, nem lehet növelni a sofőrök számát. Limitálva van, csak 154 lehet.
  • torrentszaki
    Üdv mindenkinek!

Létezik szerintetek olyan mod ETS2-höz, amivel a meglévő sofőrök számát tudnám bővíteni?
    Ugyanis a TSM 5.3.1-ben lévő városok felülmúlták a jelenlegi keretet.
  • Norby646
    Úgy állítsd be a renderelést ahogy a géped bírja. HDR fix-et nyugodtan használhatod.
  • Norby646
    Nem szidtam a játékot, de ez a játék 100%-os renderelés mellett is optimalizálatlan. Anno egy q8400-as procival és egy hd5870-es vga-val nem tudtam 125% fölé menni, közepes beállításokkal mert lett 30-35fps-em, pedig az említett duo jócskán túlteljesít az ajánlott gépigényen... Ha meg azt veszem alapul, hogy egy "100m" széles pályán megyek, minden tereptárgy ismétlődik és milyen a grafika akkor meg pláne optimalizátlan. Egy bf3-hoz képest aminek jóval nagyobb a gépigénye, ahol minden szépen ki van dolgozva, robbanások, füst, por, leomlik az épület...stb. és 60-70fps-el rohangászok ultra beállításokon fullhd-ban egy bazinagy map-on. Szeretem az ets-t, de nincs jól optimalizálva, főleg ha a látványt vesszük alapul.
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 18:12:27
  • PetiM44
    Ha ez így van, akkor pont azért optimalizálatlan a játék, mert iszonyat magas felbontásban csinál képet, ahelyett hogy egyszerűen kirajzolná full HD-ban.
  • ocskoszilard
    Hát, én azért nem szidnám a játékot annyira, hogy optimalizálatlan, mivel 400%-os renderelés esetén fullHD felbontásban 7680*4320-as felbontásban készíti el a képet, amit lekonvertál 1920*1080-ra. Ez meg egy kicsit azért le tudja terhelni a kártyát, legyen az szó bármiről is. (megjegyzem, ez 8k HD felbontásnak felel meg, és már a 4k HD is marhára gépigényes)
  • Bazsio
    Bocs, hogy beleszólok de én is ha felhúzom a grafikot 300%-ra akkor nekem autópályán is szaggat.Ezért csak max HDR fix-et használhatom??
    Utoljára szerkesztette: Bazsio, 2015.02.02. 15:34:07
  • Norby646
  • nyuny01 #45526
    Rendben, sokat segítettél. Holnap meg is van a programom akkor, végül is a legzavaróbb az egészben ez a valóságtol eltérően vakító fény.
    Ha már ezt eltudom tüntetni, boldog leszek!

Na de irány dolgozóba! :(

Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2015.02.02. 12:41:44
  • Norby646
    Szívesen! Nem rossz ez a kép amúgy, kicsit több photoshop-al ebből is ki lehet hozni többet.

Egyébként elfelejtettem mondani, hogy ami még nagyon fontos a grafikai beállítás. Sajnos ez hardver igényes, de szebb képeket lehet így készíteni. Én fullhd-ban játtszok magas/ultra beállításokkal élsimítás nélkül, de ami a legfontosabb a renderelés százaléka. Én 300%-ra állítottam, a 400% már fogja a gépet ha a városokba beérek. Sajnos egy elég optimalizálatlan játékról beszélünk.

A hdr fix is fontos mert nem lesz ilyen light bloom effect a képeken, ettől lesz tisztább a homályosság helyett.

A kép beállítására meg csak annyit, hogy próbálj egy kicsit messzebről, több zoom-al fotózni, valamint ha még a földhöz közelebb viszed a kamerát, akkor mégjobb lesz az összhatás. De más beállításokkal is lehet, a lényeg hogy eltérjen egy hagyományos screenshot-ol. :)
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 12:30:51
  • nyuny01 #45524
    Köszönöm, holnap reggel szakítok rá időt és próbálkozom majd... mert ha megnézed a linkelt képemet, (#45508) borzasztó. Bántja a szemem komolyan!

• Norby646
    Improved weather r5, promods v1.83, rusmap 1.4.7, sweetfx, hdr fix 1.2 (night-son féle) . Én ezeket használom amik módosítanak a grafikán és a környezeten. Bár most az improved weather-t felülírja valamelyest a promods-ban lévő időjárás. Igazából ha nem akarsz nagyon módosítgatni a játékon, akkor elég az improved weather (vagy akár lautus weather mod, már ha működik mert nálam sose volt jó), a hdr fix, meg a sweetfx, viszont utóbbinál kell egy megfelelő beállítás is, az enyém csak kicsit módosít a színeken, ha kell átküldöm.
  • nyuny01 #45522
    Nem használok semmi grafikai mod-ot, minden gyári nekem. Ha megosztod velem, neked mi az ami bevált azért nagyon hálás lennék.
  • Norby646
    Köszönöm! Megfelelő beállítás, meg egy kis photoshop, bár ezeken a képeken sok minden nem lett módosítva. Ha használsz valamilyen grafikát javító mod-ot (környezet, időjárás stb.), az sem árt. :) Valamint van egy mod ami a kamera tér limitjét hivatott növelni, így sokkal jobb beállításokat lehet elérni. Nem ezt használom konkrétan, azt nem sikerült megtalálni, de sztem ez is jó, ha érdekel: Link

Szerk.: Photoshopban általában csak a színeken és a fényeken módosítok, és nem túl sokat, ha szükséges eltüntetek 1-2 dolgot a képről ami esetleg zavaró. Itt egy példa:

Sok minden nem lett módosítva, de sokkal jobb az összhatás, legalábbis az én szememnek biztosan. :)
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.02.02. 11:31:22
  • nyuny01 #45520
    Szép fotók, hogyan lehet ezt elérni hogy ilyen letisztult képek szülessenek?
    Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2015.02.02. 11:21:39