30
  • BlueRain
    #30
    De őszíntén szólva a mániákus zsaruból elbínák egy remaket, az scak jobb lehet. A régi se rossz, de egy felújított változatt tutira ütne...bár ki tudja:)
  • BlueRain
    #29
    A remake nem is lenne baj, ha esetleg olyan ember csinálja meg, aki tényleg ért hozzá. Mondjuk Freddyt szívesebben adtam volna a 2003-as texas-i láncfűrészes remake rendezőjének a kezébe. 100%, hogy überelte volna az eredetit és a rajongók se panaszkodnának annyit, erre megkapja egy kezdő az egyik legnagyobb horrorlegendát. Vicc. Remélem, a mániákus zsaru vagy a gonosz halott remaket már nem ő csinálja. Mert valszeg ezek is lesznek egy-két éven belül.
  • BlueRain
    #28
    igazad van, hirtelen kevertem a péntek 13 remake rendezőjével:P
    engem nem zavar, ha egy remakenek vannak saját gondolatai, csak azért legyen már méltő az elődhöz, ne egy totál átírt változat. Bayer azt nem kibővítette, hanem tényleg a saját gondolatai szerint csinálta forgatta újra, meghazudtolva ezzel az eredeti verziót. Ennyi erővel miért nem az utcán verték szét Freddyyt és gyújtották fel? Nem ez van az eredetiben, de a remakben olyan eltérések vannak, hogy ez símán belefért volna.
  • winnie
    #27
    "Bayer viszont horrorlegendákat dob a szemétbe és újraalkotja őket."

    szegény bayernek ez az első filmje.

    "gy egész mitólógiát írt át a saját szája-íze szerint. Ezt a film marhára nem lett remake"

    nem írt semmit, ő nem író. olyat pedig még nem olvastam, hogy az zavar valakit, hogy egy feldolgozásnak vannak saját gondolatai, nem csak egy az egyben másolat. ennek örülni kéne, nem?
  • BlueRain
    #26
    nekem ezért nem jön be ez az új.
  • BlueRain
    #25
    Haley pedig nem tudta visszadni az eredeti Krueggert, de ez inkább a rendező hibája. Aki nem ismeri a régi öreg Freddyt, annak persze, hogy oké a film, de én ha ezerszer nem láttam az az összes részt, akkor egyszer sem.
  • BlueRain
    #24
    Nálam Bayer tisztára, mint Uwe Boll, csak rosszabb. Boll rém rossz játékadaptációkat csinál, meg egyébként is gáz filmeket, kivéve a Seed és a Postal az még elment. Bayer viszont horrorlegendákat dob a szemétbe és újraalkotja őket. Jasont még el lehetett viselni, hiszen azt épp, hogy el tudta cseszni, de ettől függetlenül tűrhető volt. Freddy-nél viszont nem csak azt a jellemet, személyiséget cseszte el, ami miatt anno sztár lett, de egy egész mitólógiát írt át a saját szája-íze szerint. Ezt a film marhára nem lett remake, csak egy 8. résznek felfogható valami, amiben le van koppintva jó pár a rész az eredeti elm utcából. De semmiképp sem annak a feldolgozása, még csak történetvezetés szempontjából sem. Hogyx a régi részek inkább voltak vígjátékok? Ja, sokan mondják, de éppen a régi részek poénjai és freddy elborult fekete humorja és beszólásai miatt lett ő a horrorvilág egyik legmeghatározóbb ikonja.
    Ez egy rossz feldolgozás, de mondjuk a régi sem valami nagy szám, viszont még mindig ezerszer jobb, mint ez a szemét. Hogy miért jobb a régi Freddy? Hasonlítsátok össze az Elm utca 3 Freddyjét és az újat. Totál eltérő személyiségek.
  • winnie
    #23
    szerencse, hogy kevés olyan ostoba ember van, aki felháborodik azon, hogy ha valaki dolgozik, ha több hónapot rászán egy munkára, akkor pénzt kap a meló minőségétől függetlenül. réééég rossz lenne, ha minden munkavállaló csak akkor kapna fizetést, ha valaki felülről rábólint az elvégzett munkára. biztos, ha te kerülnél ilyen helyzetbe, fel lennél háborodva és mutogatnál másokra, hogy szerintük jó munkát végeztél. de hiába.
  • Zoliz
    #22
    Szerintem is szentségtörés. A rendezőt börtönbe vetni erkölcstelenség miatt, hogy ezért a hányadékért pénzt kért... És én még elmentem rá moziba
  • Flint Sullivan
    #21
    Arra utaltam, akik soha nem látták a régit, arra az új generációra gondoltam...
  • god25
    #20
    Nem hittem, 1x egyetértek Viktorral, de a gyerekkorom horrorja tényleg pont olyan gyenge film lett, mint anno volt.
  • clx457
    #19
    Már ne is haragudj de én 18 vagyok és értem:D
    Mondjuk ez jogos kérdés,valóban van hasonlóság:)
  • Flint Sullivan
    #18
    Mondjuk elsősorban az új generációnak szólnak az ilyesfajta remake-kek, vagyis: Egy újszülöttnek minden vicc új. Ettől függetlenül (Haley teljesítményét leszámítva) egy átlagos horror.
    Ami Freddy arcát illeti, nekem tettszett, tényleg olyan volt, mintha szétégett volna a muksó arcberendezése.
  • NEXUS6
    #17
    Te állat!


    Még jó hogy az ifjú generáció ezt a poént nem érti, úgy 30 alatt!
  • MsUser
    #16
    Jobban ügyelhettek volna Freddy maszkjára hogy az előzőekben megszokott legyen!
    A történetbe is lehetett volna valami csavar, mert ez teljesen kiszámítható volt
    annak aki még egyet sem látott lehet jó lesz.
    Aki ismeri a többi részt annak ez sablonos, és ami még szemet szúr egy két bakin kívűl a szikrázó kés-kesztű kicsit visszafoghatták volna a technikusokat olyan volt mint a csilllagszoró :)
  • Flint Sullivan
    #15
    Gyerekkorom egyik meghatározó horrorélménye Freddy Krueger, és mivel remake-ről van szó, másképp közelítettem a dologhoz. Önmagában egy teljesen korrekt, több helyütt klisés, egy helyen logikátlan horrormúvi, ami eltűnne a feledés mocsarában ha nem lenne: Jackie Earle Haley. Az ő jelenléte hihetetlen erős a vásznon, valamint az új Freddy karaktere is markáns és megkapó, egyben eltorzult, az emberi őrület és szadizmus játékainak mintapéldánya: vagyis elmebeteg. Igen, Robert Englund marad mindig is Freddy, ez kész tény, csakhogy Haley az én szememben a film átlag minőségét igencsak feltornászta, hiszen a jelenléte borzalmasan hatásos (mély, reszelős hangjával pláne). Nálam olyan, mint a Burton és Nolan Batman filmjeinél Nicholson és Ledger Jokerrel: Más kaliber Englund és Haley, őket szerintem nem kell hasonlítgatni. Hasonló, mégis más figurákat játszanak. Haley játékát és a film értékelését mi sem bizonyítja, mikor a telt moziban majdnem kibeszélték a filmet, Freddy felbukkanásainál jól észrevehetően halálos csend honolt a nézőtéren. Azt hiszem, ez valamit elmond a filmről. Nekem tettszett, Jackie Earle Haley miatt lett emlékezetes film, amit szívesen megnéznék még.
  • Chocho
    #14
    Az 5 elég ijesztő volt (a motoros jelenet, huhuúúú), de a 4, 6, 7... hát nem tudom, szerintem nem voltak elég parásak.
  • daswalker
    #13
    winnie: második rész szerintem halálgagyi, már én szégyelltem magam, amikor először láttam. Hatodikat meg szerintem a rendező se gondolta komolyan, nekem az közelebb áll egy vígjátékhoz, mint egy horrorhoz. Ötödik még kicsikét gagyi, de a többivel sose értettem, hogy mi a baj, nekem nagyon bejöttek.
  • Frayer
    #12
    AZ új freddy krügert tényleg Niki Lauda fogja játszani?
    Kiváncsi vagyok...
  • winnie
    #11
    pedig nagyon ász folytatások vannak. akár a második részre gondolok, akár az elmegyógyos harmadik (azt muszáj elismerni), a szabályokat megszegő negyedikre, vagy pedig a moziban zseniális élményt jelentő 3d-s hatodikra. a hetedik pedig: no komment, azt szerintem mindenki elismeri, hogy jó kikacsintás, az imdb-n majdnem az első szintjén van.
  • Johnny Maize
    #10
    "Számomra Freddy örökké Rober Englund marad... Nem értem miért kellett ezt a klasszikust is meggyalázni..."

    A klasszikus első részt a folytatásokkal már rég meggyalázták. Robert Englund közreműködésével.

  • Csak77
    #9
    Az a durva az egészben, hogy egy cseppet sem ijesztő ez az egész. Hogy ez a színész, vagy a rendező hibája, azt én nem tudom.
  • kalapos01
    #8
    Csak a maszk béna, a régebbi jobb volt.
  • crowmf
    #7
    tévedsz totlál fel lehet ismerni különben a mostanival sem lenne probléma csak nem a megszokott karakter kvázi ha nem hasonlít számomra nem is az,és igen borzalmasan unalmas gyenge film lett,egyébként az új péntek 13 is
  • kalapos01
    #6
    Eleve fel sem lehet ismerni a maszk alatt. Sokan azt sem tudják, hogy néz ki. Szóval szerintem teljesen mindegy, hogy ki irányítja a pengéket.
  • DjDano
    #5
    Számomra Freddy örökké Rober Englund marad... Nem értem miért kellett ezt a klasszikust is meggyalázni...
  • nessboth
    #4
    Hát igen, ilyen lesz egy film, aminek szigorúan meg kell felelni a rajongói elvárásoknak, mert különben jön a sok nyenyenyéző "szakértő".
    Látszódott az egész filmen, hogy sem a forgatókönyvíró, sem a rendező nem merte szabadra engedni a fantáziáját és görcsösen, nyomás alatt készítette a filmet.
  • Chocho
    #3
    Én már az egész slasher-zsánertől hányok. Meguntam, amikor még tizenévesen feszültünk Jasonékre a haverokkal. Ezért aztán ezt a filmet sem vártam, habár érdekelt, mit tesznek le az asztalra olyan sok elbaltázott folytatás után. Kár érte...
  • pixx
    #2
    Javaslatokat tehetett volna...

    Mindenkitől azt hallottam, hogy nagyon gyenge lett a film, és néhány kritikát is olvasva szintén ez jött le...így elment tőle a kedvem...
  • Nasedo
    #1
    Lehet, hogy nem volt toppon a rendező, de szerintem a forgatókönyvvel nagyobb problémák voltak. Talán ha ütősebben lett volna megírva, a rendező is többet kihozott volna magából.