10
  • Tinman #10
    Finoman szólva halvány fogalmad sincs a témáról...
    Keep up the good work!
  • dardare
    #9
    Szóval akkor ezt a felhőalapú micsodát úgy kell érteni, hogy készítek egy dokumentumot és mikor lementem a panda beleköt, hogy talán vírusos, elküldi a felhőbe majd ott valaki/valami "kiértékeli" a dologzatomat? Egyszóval még be sem mutattam de már valaki elolvashatja.
    Hát akkor kösz nem kérek a felhőalapú vírusírtókbol.
  • Narxis
    #8
    Fogalmam sincs, de biztos, hogy csak a gyanús fájlokat tölti fel.
  • Narxis
    #7
    Igen, ha fizetnék akkor én is inkább azokért fizetnék, azonban ez ingyenes és a cloud miatt nem terheli a rendszert.
  • Komolytalan
    #6
    Mekkora adatforgalmat generál ez, ha mondjuk helyi hálón másolok pár giga futtatható fájlt egyik gépről a másikra? Vagy esetleg kicsomagolok egy 8 gigás rart? Ha ellenőrizni akarja a vírusmentességet, akkor a fájlokat, vagy azok egy részét fel kell töltenie a távoli gépre. De ha egy részét, akkor az érdemi munka nagy része máris a kliensen folyik (kielemezzük a fájl típust, ez alapján kiválogatjuk a potenciálisan fertőzhető részeket, pl macrokat doc-ból). Amíg meg nem jött az eredmény, addig nem is hozhatja létre a cél helyen a fájlt, vagyis várni kell a netre. Biztos jó ez nekünk?
    Persze arra jó, hogy a mailben kapott napi 8 db ppt-t feltöltse leellenőrizze a szerveren, de erre jó egy mail szerver vírusvédelem is.
  • DjDano
    #5
    A Panda finoman szólva nem valami erős vírusirtó... Én mindenképpen a G-DATA, Avira, ESET NOD32, Kaspersky négyesből választanék!
  • Narxis
    #4
    Azért, hogy ne lopják el a jelszavaimat. Az UAC nem jó minden ellen.
  • Chriss745
    #3
    Már nem azért, de mindek vírusírtó? Én több éve nem használom Vista óta. UAC-al megoldottak minden ilyen problémát, Windows-ra (Vista, 7) se kell vírusírtó, mint Linux-ra, vagy Mac-re.
  • Narxis
    #2
    Én is használom az ingyenes változatot, de 7ezer Ft-ot nem ér meg nekem egy vírusirtó se.
  • caprocorno
    #1
    A másik nagy kedvencem a Chrome mellett. Az egyik gépemen fönt van, szinte mióta kitalálták. Már nem is tudnám megmondani, hogy hol akadtam rá egy hírre annak idején, de a lényeg az volt, hogy a Pandánál regisztrálni kellett, és úgy lehetett bekerülni a teszt csapatba. Persze annak idején azt hittem, ha majd lesz már fizetős verzió, akkor a tesztelők kapnak legalább egy éves licenszet, de ez elmerdt. Ennek ellenére mióta kijött a PandaCloud legfrisebb verziója azóta a többi gépen is azt használom. Eddig, hogy jó percben mondjam, kifogástalanul dolgozik. Ezt gyorsan le is kopogtam. Egyetlen hátránya, hogy mikor teljes vírusvizsgálatot végeztetünk vele, az picit tovább tart neki, mint kellene, de nem haragszom rá ezért. Olyankor futtatom mikor amúgy sem vagyok a gépnél, így nem zavar. Ezt viszont bőven kárpótolja, hogy munkaidőben viszont alig észrevehető, hogy ott van, és vigyáz. Egyébként nyugodtan magára lehet hagyni, mert a Panda végre kitalálta azt, hogy ha bármit talál, azt karanténba rakja, és ha később ezt Te úgy ítéled meg, hogy mégis kell, akkor visszaállítod. Azt annyira utáltam mikor más vírusirtókkal ellenőrzöm a gépet, otthagyom, egy óra múlva visszanézek, és még totál az elején tart, mert ott föltett egy eldöntendő kérdést Neked, és ameddig nem válaszolsz, nem mozdul tovább. Na ez a halálom volt addig, ameddig nem ismertem meg a PandaCloud-ot. Véleményem szerint az free vírusirtók közt messze a legjobb megoldás, és a Pro változat sem megfizethetetlen, 7.2900 Ft egy évre.