Foxconn: tüntetéssel válaszoltak a béremelésre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van minimalber es van maximalis munkaido. Csak nem tartjak be oket. Amikor ez kiderul mindig lecsuknak par kozepvezetot, akik a gyarat kozvetlenul iranyitjak. A tulajdonosok meg folyatjak tovabb az egeszet. A mostani beremelesek azert vannak, mert a kinai vezetok tudjak mi tortenik a nagytokesekkel ha elegedetlenek a munkasok es ez kinaban mao alatt kulonosen igaz volt. Ha nem elegedettek a munkasok, akkor eleg konnyen osszejohet nekik egy ujabb kommunista forradalom, a jelenlegi gazdasagi es poltikai vezeto elit (az elok sorabol torteno) eltavolitasaval. A tienanmen teri felkeles csak ertelmisegi megmozdulas volt, tenyleges tomegtamogatas nelkul. Viszont ha a munkasok mozdulnak meg, akkor meg a kinai hadseregnek sincs annyi loszere amivel azt le tudna verni.
Ami meg azt illeti nem az Apple tehet róla hogy borra való ér dolgoznak ott az emberek ez a Kínai kormány kizárólagos felelõssége hogy hagy hogy a nagy cégek azt csináljanak amit akarnak mért nincs minimálbér vagy ilyesmi mert akkor 9-10% gazdasági növekedésnek amit mindenki irigyel búcsút inthetnének.
Ez itt a szomoró kérem szépen. Aki gazdag, annak semmibe sem kerülne, ha a szegény ember, aki becsületesen dolgozik, nagyon picit is jobbal éljen, észre sem venné a különbséget, de NEM, mert rohadjon meg a szegény ember. Sajnos ilyen az emberiség... 😞
pláne ismerve a pár tényfeltáró számítgatást, hogy 5 forintba kerül (írtam egy összeget) az ifon elõállítása etc.
Van ott még pár ismert név azért :
"Among other things, Foxconn produces the Mac mini, the iPod, the iPad, and the iPhone for Apple Inc.; Intel-branded motherboards for Intel Corp.; various orders for American computer manufacturers Dell and Hewlett-Packard; motherboards for UK computer manufacturer Zoostorm; the PlayStation 2 and PlayStation 3 for Sony; the Wii for Nintendo; the Xbox 360 for Microsoft, cell phones for Motorola, the Amazon Kindle, and Cisco equipment"
Egyébiránt én se értem az egészet. Kapnak 30 és 60 százalékos fizetésemelést (lehet, hogy össz 60%), ami valljuk be, mégha a fele is a hírekben mondottaknak, akkor se kevés. És utána tüntetnek...
Magyar szemmel is nevetséges a fizetés még így is, de akkor is.
Nemértem...
Saor Alba
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Az egy dolog hogy valoban szemrebbenes nelkul athelyezik a termelest ha mar nem eri meg nekik.
Saor Alba
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Lemaradtam valamirõl?
Más kérdés, ha a nagymegrendelõvel akarnak nyomást gyakoroltatni a beszállítóra... Ez akkor sem következetes, csak elkeseredett és érthetõ...
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3