Idegen életről spekulálnak a Cassini adatai alapján

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kán

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Érdekes... Jó pár éve az Európán... most a Titánon..
Legközelebb lehet, hogy a Föld nevû bolygón találnak életet.
<#banplz>

...Szürkék vagyunk! Félúton állunk a fény és az árnyék között...

Looooser
ennyire operásnak tûnök? a fene vigye el, hogy a hinnye egye meg, pedig úgy próbálkozom

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ez bizonyíték? Ez csak egy kép, mely egy firefoxban megnyitott SG-t ábrázol. Csinálhatta más is, vagy akár te, painttal. Lefogadom, hogy operát használsz, nem firefoxot.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Looooser

bizonyítva ,,i,;

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Kara kán
Aranyoskáim, ti faszeszt ittatok.
Na, mi van nektek?

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

bizonyítsd....jah nem tudod...

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Ez tetszik. 😊 Megnevettetett.

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

én még egy nyamvadt idegen amõbának vagy egy elkóborolt rádió jelnek is örülnék, már az is hatalmasat lendítene az ûrkutatáson.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

grebber
A földönkívüliekre nagyon nem akarunk rábukkani.
Vagy már rég tudják hol élnek ezek,csak hát kölcsönös szerzõdésben állunk egymással õk adják a technológiát mi meg nem zargatjuk õket azt jöhetnek gabona körözni meg ami jólesik!

Várom már azt a napot amikor arra méltónak tartják az embereket a nagy kormányok és végre benyögik a tuti amit sokan tudunk hogy nem vagyunk egyedül!

Next PC upgrade: 2022

Igen, én is rá gondoltam... Még az asztro is stimmel (vagy milyen fizikus..) csak itt biológia van...

Hehe, elképzelem, ahogy ezt egy ismerõse mondaná neki, aki pl szokta nézni az sg-t...és ezzel ugratják...

Looooser: szeritnem a gond az hogy akarva akaratlanul is bekerülhetnek ismeretlen élõlények a "befõzöttbe"
Looooser
Firifoxot...

"Sir Ny: bizonyítsd....jah nem tudod. mellesleg mellesleg a földön is másképp viselkednek az atomok különbözõ körülmények közt"

Mondd csak, milyen böngészõt használsz?

Looooser
joh a tokozódást elfelejtettem, akkor másik példa
Klór: Jó barát, édes vizeink fertõtlenítésére használjuk, hogy az fogyaszthatóvá váljon. A klór megöli a mikroorganizmusokat mint például a moszatot.

nos tehát, a klórral tisztított víz nem tartalmaz mikroorganizmusokat.
visszatérve a "befõttesüveg evolúcióra" egy fertõtlenített befõttesüvegbe önts klórral tisztított vizet zárd be (hermetikusan!) hagyd állni (sokat) és bealgásodik
óvásként: ha labori körülmények között végzed el a víz és az üveg tisztítását, és a víz bezárását biztosan nem lesz benne mikroorganizmus, az hogy a levegõben tokozódott moszat jelen legyen 1:10^"a nagyon sokadikon" az esély hogy be is zárd az üvegbe
---
gombabácsi: 12
---
hodobaj: mégis kibírja az élet azt a szélsõséges körülményt hogy -180°C sõt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tardigrade
---
Sir Ny: bizonyítsd....jah nem tudod. mellesleg mellesleg a földön is másképp viselkednek az atomok különbözõ körülmények közt

ALien 3-ban milyen meleget kibírtak már az alienek a börtön bolygón lehet ,hogy az ellentéte a Metál zabáló szörnyek élnek itt!!! 8)))

Ez a nem tudományos nézõ pont!

A tudományos fodítás meg úgy szól,hjogy:

"Adjatok péééénzt mert nem volt idén cash nyaralásra aztán gondoltam elmegyek a Titánra!

Ui.: Majd hozok 1-2 alienes szuvenírt!

Aláírás:
McKay"

8)
Dr. McKay 😄 Háhá, Rodney álnéven publikálja a tudományos teóriáit, így próbálja beadni a Goa'uld meg Asgard jelenlétet a Földön 😊))
"de ha a titánon más légkör van(ami tuti) más nyomás, más gravitáció, akkor nem feltétlenül fognak az atomok ugyanúgy viselkedni mint a földön, "

Ki kell ábrándítsalak: rohadtul DE!

Érdekes szinte el sem lehet képzelni milyen élet lehetne ilyen körülmények között. Alapból -180fokon annyira reakció mentes a környezet mi késztetné rá az atomokat a reakciókra amibõl esetleg egy biológiai élet kialakulna.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Na ezt hiányoltam én egy múltkori topicnál is, hogy valaki a befõttes üvegben hozzon már létre életet.😊
Mondjuk Looser kicsit csal, mert már jó elõre beteszi, aztán ámul, ahogy kifejlõdik😊

Looooser:

Azt hiszem bioszbol most elegtelent kapsz tolem, merthogy par nem egeszen elenyeszo reszletrol szemmel lathatolag tudomasod sincs.
Vagyis: a te eletteremto opciod nem tartalmazza azt a lenyeges dolgot, hogy: TOKOZODAS

Vagyis: azok az elolenyek amiket te uvegben latsz, mar ott voltak a fuvon, mikor betetted oket, csak annyi, hogy tokosodott formaban, es meg ragozhatnam a sort, szval Looooser pls PSZT!!

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

Loosernak üzenem ,hogy még mindig földhöz ragadtan tud gondolkodni! Nem állítom ,hogy létezik élet máshol is ,de ha abból indulunk ki ,hogy minden felfedezés megfigyelésen és feltételezéseken alapult meg néha egy kis fantázián. Lehetséges. Ami nem biztos,hogy létezik. De attól itthon befõttes üvegbe is kialakulnak dolgok az itteni hõmérsékleten meg bárhol. Lehet ,hogy máshol más körülmények is elegek lehetnek hozzá! Nem tudom és Looser ezzel nem a te érveidet akartam ellenezni csak lehet ,hogy máshol máshogy mûködnek a dolgok!

100 szónak is egy a vége. Amég azért nem jutunk el sehova mert azt mondják ,hogy az ûrhajó megépítése túl drága dolog. Amég itt tart az emberiség ,hogy "TÚL DRÁGA" addig sz.tem ne is rágódjunk rajta 8)
Andr0
erre csak annyit, ha a saját naprendszerünkben találunk egy másik életformát akkor szerintetek a galaxisban mennyi van még?

Armin & Ayu fan

lol, befõttesüvegben evolúció
hány éves vagy te? 😊

Kara kán
Ja, bocs, kocsiból még lehet demokrata, de komcsiból már nem. :-)

Kara kán
Fából nem lesz vaskarika.
Kutyából nem lesz szalonna.
Kocsiból nem lesz demokrata.
.....

Szerintem is érdekes a téma és maga a cikk is, nem tudom miért kell mindenen fanyalogni.
Looooser
hmmm... nekem bizonyíték kell.... mutass ilyen folyamatot a földön.... jah nem tudsz nincs hasonló körülmény....amúgy annyiban igazad van hogy egyszerû kémiai folyamat lehet, de az egysejtû élet is egyszerû kémiai folyamat, pl ott van a zöld szemes ostoros egysejtû létrehozása, fogj egy befõttes üveget tegyél bele félig vizet, és egy kis frissen tépett zöld növényt, zárd be, hagyd 2 hétig állni, és ha van mikroszkópod (elég egy egyszerû gyerek játék is) két hét után látni fogod a zöld szemeseket, amik annak elõtt nem voltak ott, csak egy saját légkör kell és egy kis bezártság, ha meg van a megfelelõ körülmény, kialakul az élet. minden körülmény más, minden körülmény más lehetõséget ad. ha a Titánon van egy körülmény, ahhoz igazodva más életforma fog kialakulni, én azt mondom hogy a föld csak egy ilyen opció volt hogy szén alapon létezünk, de ha a titánon más légkör van(ami tuti) más nyomás, más gravitáció, akkor nem feltétlenül fognak az atomok ugyanúgy viselkedni mint a földön, így kialakulhat az életforma.... erre van egy apró bizonyíték, õssejt kutatást végeztek az ûrben, és másképp mûködtek a sejtek az ûrben, mint a földön, csak mert mások voltak a körülmények, szvsz lehet élet a titánon,m és máshol is 😊

wareszsg
Kéne már valami! Tényleg érdekes lenne.

szerves anyag a közetrétegen? csak nem jutott eszembe erröl az UFO játéksorozat? 😄

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Nektek nem teljesen egyértelmû ennek a jelentõssége??????????? Végre megvan a válasz. Egy hatalmas szénhidrogéneket zabáló alien eljutott a földre. Azt lõtték le nemrég az LHC halálsugarával, kifojt a leve és most az úszik a víz felszínén Florida partjainál. 😊

Kara kán
A cikk érdekes, olvasmányos, érdekfeszítõ, de én 99%-ban biztos vagyok benne, hogy sima vegyi folyamatok eredményét tapasztalják a mûholdak. Úgyhogy, ki kell ábrándítsam az álmodozókat, a csoda megint elmarad.

Hát ez a csináljunk híreket esete! És xar is!
Annyira pang a tudomány, hogy muszáj ilyen cikkket berakni, hogy egyáltalán legyen cikk.

http://www.sg.hu/cikkek/71728/tudomanyokban_gazdag_uj_esztendonk_lesz

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

dronkZero
Hát igen, százával, sõt, ezrével flangálnak arrafelé a mûholdak, szinte lehetetlen utánajárni, hogy ennek az információnak vajon ki vagy mi a forrása...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Falconer
Jah, az benne a lényeg, hogy hoops, nem is azt találták mint amire számítottak, tehát az élet nem kizárt.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Miért ne lenne? Teória persze, de van alapja, részleten ki is fejti, hogy kb mekkora az esélye, mire alapozza, milyen kutatásokat kell folytatni hogy kiegészítsék, stb...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

spekuláció... feltevés... teória... többször fordul elõ a cikkben mint a források megjelölése.. biztos okos emberek mondják ezt, de van ennek így értelme?