7
-
winnie #7 ja. csak nem kilencen lesznek. és nem egy házban. és nem is film. de egyébként.
(most az a verseny, hogy ki tud mondani frissebb filmet, amiben felhasználták ezt az alaphelyzetet, ami minimum 40-50 éve visszatérő vendég az amerikai filmekben?:) -
apeelme #6 Ez inkább egy az egyben a Kilencek háza. IMDB link -
Novell #5 "Ennyi erővel mondhattad volna a Kockát is,"
Mondhattam volna, de a Fűrész ugrott be... :)
"de mégis a filmek teljesen mások, mert a keret, a történet mégis egész más."
Ezért mondtam, hogy egy pillantást biztosan megér... :) -
winnie #4 " a kiagyalónak nem volt türelme/képzelőereje (vagy úgy ált. tehetsége) vmi használható hátteret kidolgozni."
az nem vall képzelőerőre, hogy egy klasszikus alaphelyzetet vesz, hogy azt úgy dolgozza ki, ami remélhetőleg eredeti? épp itt mutatkozik meg a képzelőerő, amikor egy ismert hősről, szituációról kell írni és valami újat hozol ki belőle. -
galocza #3 a magam részéről szeretem a sci-fit és a misztikus anyagokat (mind filmben mind könyvben), mert olyan élethelyzeteket, dilemmákat teremtenek, amelyek normál életünkben elképzelhetetlenek.
az ilyen ötletekről viszont mindig az jut eszembe, hogy a kiagyalónak nem volt türelme/képzelőereje (vagy úgy ált. tehetsége) vmi használható hátteret kidolgozni.
dobjunk bele egy rakat embert vmi abszurd szituációba, oszt majd lesz vmi. valóságshow a valóság morzsája nélkül. -
Vanek úr #2 Ennyi erővel mondhattad volna a Kockát is, mert abban is az az alap; de mégis a filmek teljesen mások, mert a keret, a történet mégis egész más. -
Novell #1 A sztori kicsit a Fűrész 2-re hajaz (idegenek egy elhagyott helyen "kirakóst" oldanak meg), de egy pillantást biztos megér