A maják voltak az első gumigyártók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Viszont Mi nyernénk,a bajnokságon XD
Mivel elõttünk minden nyertes(azaz azok a csapatok akik legyõztek)csapat kiesne.
Vallási, rituálés szerepet töltött be a labdajáték, ...
... A játék, úgy ahogy a vallásuk is, a jó és rossz harcáról szólt. A nyertes csapat tagjait a játék végeztével feláldozták. Ezt az áldozatok megtiszteltetésként és dicsõségként kellett, hogy értelmezzék. Az áldozati szertartás meglehetõsen kegyetlen volt: papok végezték a pályán vagy a templomban, melynek során obszidián pengével felvágták az áldozatokat, majd kiemelték még dobogó szívüket. A játék elterjedésével megjelentek az ún. tzompantlik, a koponyatartó állványok. A legnagyobb épen maradt labdajátéktér Chichén Itzában található.
Maja civilizáczó
Amikor kint voltunk az idegenvezetõ (helyi) is ezt mondta nekünk, még rá is kérdeztem, azt hittem rosszul értettem mert angolul mondta.
Elõtte megvolt a helyettesítõje minden területen.
A maják túl lassan fejlõdtek. Nem voltak komoly ellenségeik. A Spanyolok meg túl fejlettek voltak a számukra, amikor találkoztak velük.
"Kíváncsi volnék, hogy a mi dolgaink közül mit fognak megtalálni "unokáink" 3500 év múlva!"
Igen, és ez egy jó érv arra, hogy lehet hogy az emberiség nem is 10 ezer éves, a korábbi szuper-civilizációk tényleg létezhettek ... csak ugyanolyan tartós szarokból csinálták a dolgaikat mint amilyenbõl lassan mi is, és nyom nélkül eltûntek! xD
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
De az is lehet, mindkettõre volt példa, én olyanról olvastam eddig, hogy a vesztes csapatot áldozták fel.
Nyilván ez esetben nem volt akkora a dicsõség, és igencsak durva harc lehetett egy ilyen 'mérkõzésen'
De ez akkora dicsõség volt, hogy körmük szakadtáig küzdöttek, hogy nyerjenek és megdicsõüljenek.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ez a hír azért nem teljesen új, én már középiskolában is azt tanultam, hogy a kaucsuk feldolgozása egy baromi régi módszer. Igaz, évszámokra nem emlékszem.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Amúgy nem mállik szét a mai gumi sem, pl. játszótereken szokták felhasználni a régi gumiabroncsokat.
egészen ugye 1492.ig de talán a felfedezõk még egy jó pár évtizedik,nem foglalkoztak vele,mivel jó felhasználási területet nem találtak volna neki,itthon volt helyette disznóbõr,fakerék,stb
A Mayák is fõleg ,játékszereket készítettek belölle,meg ugye nem volt valami ,hideg az az éghajlat,így szandi volt a menõ......
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
aztán mind meghalunk!
De a gumi az megmarad.....
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.