17
  • item
    #17
    Annyira azért ne legyél ebben olyan biztos. Mára már egyik platform sincs biztonságban. Rengetegen használnak unix alapú (OSX) rendszert,az csak mese habbal,hogy arra nem érdemes fejleszteni..
  • Julius Caesar
    #16
    "Az I Loye You (LoveBug) történetéhez hozzátartozik, hogy a manilai rendőrség 2000. "

    Love lenne ott. CSak javítás.
  • cnclacko
    #15
    No-no http://www.technet.hu/hir/20100602/a_google_letiltja_a_windowst/391584/
  • nonicks
    #14
    3,1 milliárd lehet az...
  • Peetmaya
    #13
    lehet nagyon noob a kérdés, de ha csak 3.1 millió file ferzőződött meg, akkor hogy érinthetett 45 millió felhasználót a dolog? Még régen, amikor volt olyan, hogy tudtam róla, hoyg vírus van a gépemen, az biztos, hogy legalább 1000-2000 találatot írt ki a vírusírtó, és én csak egy felhasználó lennék abból a 45 millióból. Nem értem ezt a matekot.
  • Vamp17
    #12
    Tom hogy te csak poenbol mondtad, de nem egy forumon olvastam mar azt, h vegyetek mac-et, akkor nincs gondotok a virussal!

    Ezzel az a gond, hogy unix alapu rendszerre nem azert nem irnak virust, mert nem lehet, hanem mert nincs ertelme, olyan kevesen hasznaljak.

    Vagyis, ha mindenki mac-et venne, arra kezdenenek virust irni, mert abbol lenne tobb...

    Szal a mac-esek kozul senki ne mondja hogy vegyen a tobbi ember mac-et mert csak maganak art vele :D:D
  • kjhkmn
    #11
    Hát ezért kell Mac-et venni, mert az szép, és jó és azon nincs vírus, meg...
    Tudom... leültem. Szégyellem magam...
  • [HUN]FaTaL
    #10
    Szerintem a trójaik és egyebek nagyrészét maguk a vírusírtó fejlesztő cégek készítik.
  • Narxis
    #9
    Jaja, és ezeket a zombi gépeket pénzért árulják, a BBC riportere vett is egy marékkal. :D Mekkora botrány volt, pedig nem használta semmire, sőt utána eljuttattak egy üzenetet mindegyik gépre, hogy vírusos és forduljon szakemberhez.
  • Etinger
    #8
    Remélem legalább leverted a gyereken az okozott kárt. Én az anyjánál kopogtatnék de csúnyán, hogy tolja ide a zsetont ha már ilyen észlény a kölke.. :):)
  • KopaszIsten
    #7
    Nekem is volt egy ilyen hülye haverom (bocs a hasonlatért, és minősítésért), aki gyűjtötte a vírusokat. Akkoriban még használatosak voltak a floppy-k, és azon tárolta, csak a birka elfelejtette ráírni, hogy melyiken van. Boot vírus is volt rajta...
    Tönkrement mindkettőnknek és még az unokatesómnak (tehát 3 embernek) a vinyója a birka faszsága miatt.

    Megj.: Akkoriban még a programok közvetlenül adhattak parancsot a hardvereknek, és a vírus addig táncoltatta a HDD író\olvasó fejét, míg letört. Köszönjük.

    Én is azt mondom, hogy rohadna meg az, aki vírusokat ír.
  • Cat #6
    "Kérdem én, emberek tízezrei foglalkoznak azzal szabadidejükben, hogy trójai programokat gyártsanak?"

    Átaludtad az elmúlt néhány évet? Ugyanis elég régóta ÜZLET, melyben a piaci felek egymással harcolnak. Versenyeznek azon, hogy ki irányít több számítógépet, és eltávolítják a gépekről a konkurens programocskáját! Majd ezeket a megszerzett gépeket BÉRBE ADJÁK spammelésre, vagy megzsarolnak az online térben dolgozó cégeket, hogy DDoS támadást indítanak ellenük sokezer gépről, napokra lebénítva őket, ha nem fizetnek x összeget.
  • Szefmester
    #5
    szívemből szóltál..
  • hdo
    #4
    Ott a pont. Anno nekem kellett a Berzsenyi Dániel _megyei_könyvtárban_ egy ír faszit pátyolgatnom, mert a dolgozók közül _senki_ nem tudott angolul ... szánalom. Konkrétan odahívták a rendszergazdát hozzá, aztán csak vonogatta a vállát, hogy nem érti mit mond. xD
  • xyl
    #3
    Én anno lementettem az I love you vírust, egész jó kis gyűjteményem volt levéllel érkezett vírusokból. (Még mielőtt valaki leterroristázna, nem akartam használni.)
    Linux alatt simán le lehetett ezeket mentegetni. Sajnos egy hardverhibával elszálltak.
    Az eredeti cikkhez:
    "Egyúttal a felhasználók rájöttek arra, hogy nem feltétlenül jó dolog, ha az e-mail címük sok címjegyzékben szerepel, mivel így könnyen támadások célpontjaivá válhatnak."
    Egy frászt jöttek rá! Vakon bíznak a vírusírtókban és ugyanolyan hanyagok és meggondolatlanok, mint voltak.
  • Bhalage
    #2
    szerintem világviszonylatban simán foglalkozhat 10000 ember ilyesmivel.. tök mindegy. ha egy foglalkozik, már az is sok.

    nem tudom végül is te mire szerettél volna kilyukadni, mert a lényeg nekem nem jött át.
    én a cikkhez cska annyit tennék hozzá, hogy ezeket csak simán fel kéne akasztani az első fára, azt csá.

    kurva anyját írjon vírusokat, miegymás.
  • Tinman #1
    "és leállította rengeteg hivatal és cég szerverét"

    Mintha ez akkora szám lenne. Bulváros.
    Sok hivatalnál, nagy cégnél olyan IT szaGember ténykedik, hogy a nem létező tehenem legeltetésével se bíznám meg. A lényeg, hogy volt protekciója. Egy csomó helyen a rendszergazda a legegyszerűbb probléma esetén, rögtön külsős cég segítségét kéri.

    Ha az adott szerver biztonsági frissítései hiányoznak, valamint ráokádnak egy nodot és ezzel azt hiszek minden rendben a legáltalánosabb trójai is képes megfogni bármilyen Windows alapú szervert.

    A vírusirtó gyártó cégekről pedig komor elképzelésekkel élek.
    Állítólag naponta(!) több ezer(WTF?) új trójai/vírus jelenik meg. Kérdem én, emberek tízezrei foglalkoznak azzal szabadidejükben, hogy trójai programokat gyártsanak?