11
 • slickboy
  #11
  Komolyan mondom, nem értem a gyártókat meg a programozókat. Akkora kihívás vektorgrafika alapú UI-t csinálni??? Az lenne az forradalmi innováció nem a tabletőrület, ami jelenleg megy. :)
 • sathinel
  #10
  Dell Streak nagyon komoly kis készülék lett:D Tablet telefon keverék.
 • sathinel
  #9
  Szerintem fordítva. Egy nagy kijelzőn a nagy ikont könnyű megnyomni, de egy win7 desktop megjelenítése telefonon elég gáz. Ezért csinálnak mobilokhoz nagy ikonokat, stb. A tablet pc-k problémája is az hogy legtöbbször túl kicsik a gombok, fülek és nehézkes kezelni.

  komoly lett az acer tablet pc-je is.
  http://www.youtube.com/watch?v=dcPUhvT2TSA

 • Ulkesh
  #8
  "Nem értek hozzá, azért kérdezem, de ha vektorgrafikával alkotnák a felhasználói felületet, akkor nem lenne édesmindegy a felbontás?"

  Ez a jövő, de per pillanat még nincs vektoros alapú UI egyik platformon sem.

  Egyébként nem elég kezelni a felbontást, a tartalmat is annak megfelelően kell elhelyezni, no ezért nem használhatók a PDA méretű kijelzőre készült alkalmazások nagyobb méretű és felbontású kijelzőn.
 • slickboy
  #7
  Hmm, sokat gondolkodtam ezen az "érintésre tervezve" dolgon. Szerintem nem sokkal nehezebb érintőképernyőre optimalizálni, mindössze kevésbé szabad zsúfoltra alkotni az UI-t, hogy megelőzzük a "félreérintést". Mivel az ujjhegyünk nem pontszerű, mint az egérmutató.
  Nem értek hozzá, azért kérdezem, de ha vektorgrafikával alkotnák a felhasználói felületet, akkor nem lenne édesmindegy a felbontás? Hiszen az tetszőlegesen méretezhető, nincs felbontáshoz kötve.
 • Inquisitor
  #6
  Na ne már. Van 320, 480, 800 körüli felbontások, de még Androidos karóra is ... érdekes lenne, ha a legtöbb szoftver nem lenne mindegyiken használható.
 • sanyicks
  #5
  Mekkora bullshit baze... tök mindegy mire van tervezve. érintés ugyan az mintha egér lenne csak instant ott van a "kurzor", és multitouch esetében több "kurzor" is lehet.
  Az egérkattintások kezdetektől meg vannak oldva különböző felbontáson. Egy normális ui programozónak nem okoz gondot, csak használni kell a relatív pozicionálást, és az ablakméret/ komponens méret függvényeket, fix értékek helyett, amit kb minden igényes amatőr programozó megtesz, profiknál meg repül is a munkahelyéről ha nem így tesz, sőt EDDIG is így kellett tenniük akár sima pc-re is...
  Az egyetlen újítást amit érdemes leprogramozni, azok a ujjmozdulatok, de az is opcionális, anélkül is lehet használni a programokat.
 • passatgt
  #4
  de az nem is érintésre van tervezve
 • Gerygrey
  #3
  Miért, a normál desktop Windows-ra írt szoftvereket külön megcsinálják mindenféle felbontásra? Biztos meg lehet oldani valahogy.
 • passatgt
  #2
  "egyszínű olvasó 6 collos kijelzővel" vs "szintén 7 collos volt"

  amúgy ez még nem jelent meg, tuti, hogy csak jövőre fog majd, és majd akkor lesznek rá programok:)

  a gond az, hogy az összes android tabletnek más lesz a felbontása, így minden programot 25 féleképp elkéne készíteni, nemtudom kinek lesz ilyenre erőforrása
 • Ulkesh
  #1
  "mivel Android alapú készülékről beszélünk, már most rengeteg alkalmazást használhatunk."

  Amik éppen úgy nem számítanak, mint az iPadon futtatható iPhone alkalmazások. Egyszerűen nem ilyen méretű kijelzőre és felbontásra készültek, ergo jelenleg nincs egyetlen alkalmazás sem az ilyen Androidos tabletre.