Cat#2
Lefordítom neked: az EU rendszeresen jelentéseket készít a piacok helyzetéről, ezt tették most közzé. Ez azt tartalmazza, hogy ugyan a gazdaság egésze visszaesett, de ezen belül az informatikai ágazat nőtt, ezért ezt kéne húzóágazattá tenni. Azonban ez nehéz ügy, mivel a szolgáltatók a nemzeti határok közé vannak szorítva, nem tudnak növekedni, minden országban saját kiskirályságként uralkodnak a szabályozó hatóságok, melyek nem törekednek eléggé arra, hogy Európa egységes piaccá váljon. (Valószínűleg azért, mert a legnagyobbak felvásárolnák a legkisebbeket, és így súlytalanná válna a szerepük.)
Viszont ha sikerül elérni, hogy kitörjenek a cégek a határok közül, és kontinens-szinten szolgáltassanak, akkor az Unió minden polgára magasabb szintű szolgáltatáshoz jutna, ezáltal világszinten is javulna a versenyképesség - nem csak a mobilszolgáltatóké, hanem az egyes állampolgároké is.
endrev#1
Egyébként kinek szól ez a cikk, tudja valaki? Gazdasági szakembereknek? Én ebből egy kukkot nem értettem, de nem azért, mert volt benne ismeretlen szó (nem volt), hanem mert nem értem miről szól. Miért jó ez az egységes jogi keret, amit hogyan nem alkalmaznak rendesen és helyette hogyan mit? Milyen előnyöket nem élvezünk? Mit miért? Miért mit? Hogyan vonatkoztatható ez a magyar elektronikus hírközlési piacra?