5
-
smaszi #5 Nem rossz, nem rossz... -
endrev #4 Brutál. :) -
#3 Pontosan mi az amivel nem vagy megelégedve? Mert szerintem nagyon szépek a renderek, főleg a sárkányok tetszenek, first class
Ami nem a legszebb az a karakterek mozgása, ez viszont teljesen független a programtól. Az hogy a nagy filmek szereplői olyan élethűen mozognak az a motion capture cuccok miatt van, és ez sokat el is vesz az animálási időből. Ezek a gyerekek viszont kézzel szerkesztik meg az összes karaktermozgást, ami azé elég brutális mennyiségű munka -
alejandri #2 Bár nagy támogatója vagyok az OpenSource programoknak, szerintem a Blendernek még van hova fejlődnie. A mellékelt videó is ezt bizonyítja. De reménykedem hogy hamarosan eléri a Maya program szintjét, és talán több nyílt animációval fogunk találkozni. -
#1 Nem gondoltam volna hogy ezt is látni fogom itt az SG-n :)
Pár kiegészítés:
- A "Durian" csak a kódneve volt a filmnek amíg ki nem találták a címét, vagyis a címe simán Sintel. (Ami egyébként hollandul izzó fadarabot jelent)
- Egy blogbejegyzésükben elárulták hogy a film 12 perces lesz.
- A történetet nem árulták el, de az eddig bemutatott képek és történetrészletek alapján arról fog szólni, hogy egy "lepukkant fantasy gettóban" lakó lány (Sintel) találkozik egy kis sárkánybébivel akit nagyon megkedvel, majd valahogy elszakadnak egymástól, és a keresésére indul. A történetben állítólag fontos szerepe lesz a logóban látható sárkányfának.
- Érdekesség hogy bár mindent nyílt forráskódú programokkal készítenek, ez alól kivétel a zene, melyet a német Jan Morgestern saját stúdiójában készít fizetős szoftverekkel. Voltak viták, hogy használjon ő is nyílt forrású szoftvereket zeneszerkesztéshez, de mondta hogy próbálta és egyik sem volt egyelőre alkalmas stúdió minőségre.
- A filmet terv szerint július 15-e körül adják ki, és a nem sokkal később levő Siggraph-on szeretnének egy premiervetítést összehozni.
- A Sintel DVD-t már jóval a film készítésének kezdete előtt elő lehetett rendelni, és mikor elérte a rendelések száma a 2000-t, akkor vált teljesen biztossá hogy a film elkészül.