24
  • BlackVoid
    #24
    Leteztek, de horribilis aron, nehany oras mukodesi idovel. Ertelmetlen termek.
  • NullZ3r0
    #23
    Honnan szeded, hogy tabletek nem léteztek korábban?
  • BlackVoid
    #22
    Az iPad meg mar miert ne lenne hasznos? Teljesen egyertelmu, hogy egy keszulek amin jol lehet netezni, de kisebb mint egy laptop, annak van ertelme. Azon csodalkozok, hogy nem talalta ki joval elobb valaki.

    Es jojjenek csak az utanzatok, en varok egy e-ink-est amiben 3G + Wifi is van.

    $500 dollar az meg nem kilo nyolcvan.....
  • BlackVoid
    #21
    "Ez a folyamat még tavaly indult, ekkor mutatkoztak be egymás után az e-könyv olvasó megoldások, mintegy válaszként az Amazon elsőként megjelent Kindle készülékeire"

    MARHASAG. A Sony hozta ki az elso e-ink olvasot. Na, kb. ennyire lehet megbizni manapsag az ujsagirasban. Nem csak az SG szintjen, hanem szinte minden mainstream ujsagban hemzsegnek a hibak, a valotlansagok.
  • Poetro
    #20
    Nekem pár hete van egy Barnes & Noble Nook, és elmondhatom, hogy e-ink-et olvasni teljesen más élmény mintha LCDn olvasnál. Szinte tényleg olyan mintha valódi papírról olvasnál, már csak a tapintása és a szaga más :). Mondjuk ami hiányzik tényleg belőle az a papírra írás lehetősége, a virtuális billentyűzettel valahogy nem az igazi.
  • paraszgyerek
    #19
    Az LCD és az e-ink két külön kategória.
    Az e-inkes Sony PSR-emen falom a könyveket, az LCD-re ráfolyna a szemem.
    Az árra nem lehet panasz, ebay-en tessék rákeresni: sony prs 505

    Biztos jó az ipad is újságolvasásra meg délutáni böngészgetésre a kertihintában, de regényt biztos hogy csak e-inkes eszközön kezdenék olvasni, vagy hagyományos jól bevált papíron.
  • asdasdasd
    #18
    Én egy nokia E65-ön olvasok mobireaderrel és teljesen jól elvagyok vele.
  • djw
    #17
    nem kell ilyen sem
  • dartois83
    #16
    http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100512-apple-a-vilag-legkreativabb-zsarnoka.html

    Azt hiszem kapcsolódik a felvetésedhez, irónikus és jellemző a "How Apple sell their products" című montázs...
  • roliika
    #15
    Mi iPad-re és iPhone-ra fejlesztünk..tudom mit tud a cucc. :) Nem azért fejlesztek rá feltétlenül, mert szeretem, és mert értelmes dolognak tartom. :D

    Viszont mára másfél milliót mégiscsak eladtak belőle...így pár hét alatt.
    2 darab ájfon akksi van benne, picit erősebb a procija mint a szifonnak, meg hát elvileg más a grafikus chip benne, de egy az egyben ezt leszámítva iphone 3GS a "tudása".

    Az meg hogy mennyit ér meg ilyesmi...nézd...1 napig bőven bírja az akkuja, netezni tényleg röccenésmentesen lehet vele...és ha kiadtál érte kiló 80-at, vagy több mint 2 kilót, akkor a maximum 12 dolcsis appok ára szerintem baromi jó dolog...magas minőségű szoftokat kapsz legálisan 1-4 dollárért, szerintem teljesen korrekt a dolog.

    Lakik benne gyorsulásmérő, 3 tengelyes, erre igen sok app épít, és jó dolgokat hoznak ki belőle...hát a videóchipje olyasmi mint egy mobiltelóé..csodákra nem képes, de így összességébe, játékra, netezésre, e-book olvasásra meg ilyesmikre jó dolognak tartom...anyagminősége meg hát magasan a versenytársak fölött van jelenleg.

    De nézd meg, hogy Jobs bácsi kitalál valamit...jól lefikázzák, hogy bakker semmirenemjó, mekkoraszar, qwa drága, kell a fenének...aztán hopp 400 000 darab már kiadás elött elfogy, aztán első 3 hétben 1 millió...stb stb...és a többi gyártó is felfigyel, hogy hú bakker...ha ez ekkora biznisz mi is csináljunk már ilyen cuccot, meg hasonlítgassuk az Apple termékeihez..mert így hátha mi is eladunk párat.

    Hát most én így látom a heléyzetet. Jobs kitalál valamit, ami szép..de nem biztos hogy hasznos....aztán ezért josokan megveszik, és kicsit későn kapcsolva a többi gyártó is elkezdi másolni és dobja ki a gagyi szarokat..ami olcsónak olcsó lesz, csak szolgáltatások nem lesznek hozzá..vagy szar lesz az anyagminőség..vagy lassú lesz az egész cucc mint a barom....szóval lehet fikázni az apple cuccokat az áruk miatt, de más miatt aligha.
  • Kindred Blades
    #14
    Ódehogynem.
    Próbálj egyszer ilyenen, majd utána egy i-terméken könyvet olvasni. Aztán rájössz.

    No meg egyébként is. Szépen megetted az almarketinget, amivel semmi gond, sokakkal megesik, de előbb néz körül jobban a piacon. Tényleg. Csak hogy ne adj ki feleslegesen olyasmiért pénzt, amit negyvennel olcsóbban megkapsz.
  • LaPalma
    #13
    hehe. nálam egy tíznapos nyaralás 4-5 könyv. az legalább 2 kg. egy ereader meg 30deka...
    de akkor ne vigyél magaddal semmiféle kézikütyüt sem, amivel játszani lehet, mert ott a sakktábla, 300 játékos társasjáték gyűjtemény ésatöbbi ésatöbbi.
  • Chocho
    #12
    "nem videózni meg animált szarokat akarok látni hanem csak elolvasni a könyvet.. esetleg jegyzetelni ha hirtelen ötletem támadt valamiről, vagy ha tanulok akkor aláhúzni a könyvben ezt azt.."

    Erre találták fel a nyomtatott könyveket és a füzeteket. :D
  • dartois83
    #11
    Valóban jó kütyük lehetnek, de még meg kell várni, hogy a legalapabb készülékek kb. 10-20 ezer forint közé lemenjenek. Nekem most az a lélektani határ...
  • LaPalma
    #10
    akkor neked a ma piacon kapható epaper kijelzőjű cuccok közül majdnem mind megfelel.
    rajta, tessék beruházni (nekem kindle2 van, nagyon bejön)
  • Szefmester
    #9
    lehet hogy igaza van, de orbitális baromság összehasonlítani a két cuccot.. elmegyek valamerre kirándulni egy kicsit és hopp lemerült az ipadom.. vigyek magammal kurblis töltőt? vagy jobb ha simán tovább bírja egy e-inkes cucc? én az utóbbit választom, nem videózni meg animált szarokat akarok látni hanem csak elolvasni a könyvet.. esetleg jegyzetelni ha hirtelen ötletem támadt valamiről, vagy ha tanulok akkor aláhúzni a könyvben ezt azt..
  • Polemius
    #8
    Csak nekem tűnik kissé zavarosnak, összecsapottnak ez a cikk?

    dartois83:
    Mi akadályoz meg, hogy vegyél? :)
  • Chocho
    #7
    Igaza van, már most várható néhány, 100k alatti iPad klón, amik a nagy elődnél is jóval többet tudnak.
  • dartois83
    #6
    Nekem személy szerint sima e-inkes kijelzős kellene, teljesen mindegy, hogy színes-e vagy sem. Az inkább kíméli a szemet, ezért sem vagyok hasraesve az iPad-től, inkább egy egyszerű, csak e-inkes, 3G és akár Wifi nélküli olvasónak van értelme, ami szinte alig fogyaszt, tartós az energiaellátása, és majdnem olyan hatással van a szemre, mintha papíralapú szöveget olvasnék. Persze lehet, hogy maradi vagyok, kb. 14 éve nem nagyon értettem a görgős egeret, hülyeségnek tartottam, hogy ha valaki ritkán netezik, miért nem tudja oldalt kezelni a legörgetőt:)
  • Mister
    #5
    Na, ilyen enTourage eDGe kéne nekem 100 dodóért. :D
  • roliika
    #4
    Nem annyira lol..én szóltam.
  • Tetsuo
    #3
    lol
  • kvp
    #2
    A cikkben szereplo megoldasok kozzul a samsunge tunik igazan hasznalhatonak, ugyanis egy irotablanak pont az az egyik felhasznalasa, hogy irni lehet ra. A masik, hogy olvasni lehet rola. A tobbi csak extra... (a laptopok helyett hasznalt tablet-ek pedig nem ebbe a kategoriaba tartoznak, oda nem eink hanem led-es kijelzo kell, mert tobbnyire mozgokep megy rajtuk)
  • roliika
    #1
    Mire ezek olcsók lesznek, elterjednek az ipad klónok is amik sokkal többet fognak tudni ezekkel azonos árakon.